W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej proszę pomóżcie
Jeśli pozytywny test owu miałam w piątek, i wtedy też miałam te swoje bóle które świadczyły o owu to na proga pasuje mi iść w piątek ? W jakich godzinach najlepiej ?
a drugie moje pytanie, zaczęłam w tym cyklu mierzyć temperaturę , żeby sobie notować jak wygląda. Zakładając, że w piątek była owulacja to powinna mi się jakoś podnieść temperatura, czytałam, że powyżej 36,7.... Dziś rano było 36,51. wczoraj nie mierzyłam bo nie miałam jak. ale ostatnie pomiary to były środa 36,41, czwartek 36.35, piątek (owu?)36,58, sobota 36,35. nie mam aplikacji ovu , żeby udostępnić, chyba , że tu się da jakoś wprowadzić ? od wczoraj mam katar, pewnie się gdzieś zaziębiłam na wyjeździe , nie wiem czy ma to znaczenie. Generalnie pytam, bo z mierzeniem temperatury to nie wiem jak interpretować. w 1 ciąży mierzyłam, ale tak no nie systematycznie.. Teraz boję się , że mam tą niedomogę i chyba chce działać szybciej niż mówił gin . próbuję nauczyć się swojego ciała..2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
27.11 Beta 157,33mIU/ml prog 9,89 ng/ml 🙌
02.12 Powtórka wedle zaleceń doktora
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Darrika wrote:U mnie małpa, więc dobrze, że punktulanie bez spóźnień. Jedne badania wypadna w 3 dc drugie w 5 dc więc się ładnie zmieszczę że wszystkim. Jutro męża zacznę walkowac, żeby się umówił na badanie nasienia I zobaczymy. Ja zadzwonię na dniach do przychodni czy będzie w okolicach owulacji, przed do mojego gina jakoś termin i działamy.
NinaB, Ilka96, Darrika lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
onalola wrote:Hej proszę pomóżcie
Jeśli pozytywny test owu miałam w piątek, i wtedy też miałam te swoje bóle które świadczyły o owu to na proga pasuje mi iść w piątek ? W jakich godzinach najlepiej ?
a drugie moje pytanie, zaczęłam w tym cyklu mierzyć temperaturę , żeby sobie notować jak wygląda. Zakładając, że w piątek była owulacja to powinna mi się jakoś podnieść temperatura, czytałam, że powyżej 36,7.... Dziś rano było 36,51. wczoraj nie mierzyłam bo nie miałam jak. ale ostatnie pomiary to były środa 36,41, czwartek 36.35, piątek (owu?)36,58, sobota 36,35. nie mam aplikacji ovu , żeby udostępnić, chyba , że tu się da jakoś wprowadzić ? od wczoraj mam katar, pewnie się gdzieś zaziębiłam na wyjeździe , nie wiem czy ma to znaczenie. Generalnie pytam, bo z mierzeniem temperatury to nie wiem jak interpretować. w 1 ciąży mierzyłam, ale tak no nie systematycznie.. Teraz boję się , że mam tą niedomogę i chyba chce działać szybciej niż mówił gin . próbuję nauczyć się swojego ciała..
2. Jak masz pik na teście owulacyjnym to owulka występuje po 24-36h
3. Możesz wrzucić screena ze swojej apki jako zdjęcie. Na pierwszej stronie masz instrukcje jak dodać zdjęcie. Będzie lepiej widać ten wykres -
NinaB wrote:1. Test owulacyjny pozytywny czy pik?
2. Jak masz pik na teście owulacyjnym to owulka występuje po 24-36h
3. Możesz wrzucić screena ze swojej apki jako zdjęcie. Na pierwszej stronie masz instrukcje jak dodać zdjęcie. Będzie lepiej widać ten wykres
1. Pik. Testowa ciemniejsza niż kontrolna. Ale w czwartek ciemniała. Generalnie coś około wtedy była owulacja , bo ja mam taki mega ból wtedy.. i on również był w piątek.
Tempatetura mierze w buzi , pod językiem. O stałej porze +/- 15min rano ok 7.15
https://ibb.co/2ybCx0Y
2 cs 🤞
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
onalola wrote:1. Pik. Testowa ciemniejsza niż kontrolna. Ale w czwartek ciemniała. Generalnie coś około wtedy była owulacja , bo ja mam taki mega ból wtedy.. i on również był w piątek.
Tempatetura mierze w buzi , pod językiem. O stałej porze +/- 15min rano ok 7.15
https://ibb.co/2ybCx0Y
Jak dla mnie owulka mogła być w sobotę, ale kontynuuj pomiary. Zobaczysz czy utrzymują się na wyższym poziomie i widać podział wykresu na przed i po owulce.
Jeśli chodzi o pomiar proga to możesz iść w piątek a możesz w sobotę 7/8 dpo to aż takiej różnicy nie będzie.
Tak czy siak może Ci to ładniej się wyklarować po jeszcze kilku pomiarach 😊onalola lubi tę wiadomość
-
NinaB wrote:Hmm szkoda ze wczoraj nie zmierzyłaś, ale już trudno.
Jak dla mnie owulka mogła być w sobotę, ale kontynuuj pomiary. Zobaczysz czy utrzymują się na wyższym poziomie i widać podział wykresu na przed i po owulce.
Jeśli chodzi o pomiar proga to możesz iść w piątek a możesz w sobotę 7/8 dpo to aż takiej różnicy nie będzie.
Tak czy siak może Ci to ładniej się wyklarować po jeszcze kilku pomiarach 😊
Wiem kurcze, ale byłam na wyjeździe i zapomniałam termometra 😢 w piątek napewno mam laba otwartego, w sobotę jest gorzej.. myślałam też żeby iść a piątek i potem w poniedziałek zobaczyć jak on się zachowuje, ale nie wiem czy jest sens ? 🤔 Czytałam, że nie trzeba być na czczo i nie trzeba być z samego rana, ale jeśli będę chciała go robić 2x to lepiej żebym była w podobnej godzinie tak?2 cs 🤞
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Ragazza wrote:Ja piję w tym cyklu codziennie te zioła sroki i brałam nac 1800mg 3-7dc i w sumie nie ogarniam tego cyklu. Dzisiaj 16dc, testy owu dalej negatywne, a szczyt śluzu miałam w piątek, więc powinno się już chyba coś zadziać 🙈 niby czuję jajniki, ale teraz to już nie wiem jak rozplanować ❤️ 🤣
A śluzu było wyjątkowo dużo, musiałam uważać przy kichaniu 🤣
Mam tą samą sytuację. Piję zioła sroki do tego biorę olej z wiesiołka. Dziś mam 13 dc i dalej nie zapowiada się na owulację. Testy tak samo wychodzą negatywne. Do tego jajniki czuję, no to samo co Ty 🙈 i nie wiem co dalej mam robić 🙈Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
onalola wrote:Wiem kurcze, ale byłam na wyjeździe i zapomniałam termometra 😢 w piątek napewno mam laba otwartego, w sobotę jest gorzej.. myślałam też żeby iść a piątek i potem w poniedziałek zobaczyć jak on się zachowuje, ale nie wiem czy jest sens ? 🤔 Czytałam, że nie trzeba być na czczo i nie trzeba być z samego rana, ale jeśli będę chciała go robić 2x to lepiej żebym była w podobnej godzinie tak?
Ale może ktoś jeszcze bardziej doświadczony się wypowie, bo ja takich kilkukrotnych badań proga nie robiłam 😊 -
Mała.mi 93 wrote:Mam tą samą sytuację. Piję zioła sroki do tego biorę olej z wiesiołka. Dziś mam 13 dc i dalej nie zapowiada się na owulację. Testy tak samo wychodzą negatywne. Do tego jajniki czuję, no to samo co Ty 🙈 i nie wiem co dalej mam robić 🙈
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
-
NinaB wrote:Najlepiej o podobnych porach, ale jak dla mnie chyba lepiej co dwa dni. Więc sobota i pon.
Ale może ktoś jeszcze bardziej doświadczony się wypowie, bo ja takich kilkukrotnych badań proga nie robiłam 😊
A myślisz że taka temp jest ok? Bo tak jak mówię , ja się zastanawiam, nie panikuje, ale wedle internetu to niska.. a internet to zło, a ja mam ostatnio dużo czasu i za dużo czytam 😪😅2 cs 🤞
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Cześć dziewczyny!
Witam Was serdecznie. Mało mnie ostatnio, dziś 8/9dpo. Przed owu złapało mnie jakieś przeziębienie. Ciągnie się jak flaki z olejem 😅 Nie mogę się doleczyc. W piątek i sobotę opiekowałam się dziadeczkami bo czułam się już lepiej. W niedzielę mieliśmy zaplanowany fajny wyjazd ale wyszła mi oprycha na pół ust, do tego znowu osłabienie i zostaliśmy w domu. W sumie dobrze, bo dziś chory mąż wstał. Także miał być super weekend a zdychamy. Przynajmniej spędziliśmy mnóstwo czasu razem i oglądnęliśmy sporo seriali doceniając nasze cieple łóżko i kochany domek.
Mam niby testować 17.11 ale na nic nie liczę w tym cyklu. ♥️ było dzień przed lub w dniu owu ale przez te choroby nie wiem czy 🦠 miałby jakiekolwiek szanse. Oprócz wszystkich dolehliwosci przeziębieniowych nie wkręcam sobie objawów i w sumie wyczekuje małpy.
Nadziejka piękny post ! Trzymam kciuki ❤️🔥
Darrika cieszę się że masz super plan działania i idziesz po swoje. Go girl, trzymam za Ciebie kciuki ❤️🔥NinaB, Darrika, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
onalola wrote:A myślisz że taka temp jest ok? Bo tak jak mówię , ja się zastanawiam, nie panikuje, ale wedle internetu to niska.. a internet to zło, a ja mam ostatnio dużo czasu i za dużo czytam 😪😅
Równie dobrze moglas miec owulke w sobotę, w niedziele nie mierzyłas a był duży skok, dziś troszkę spadła a jutro np. odbije.
Jeszcze wszystko w grze.
Ale gdyby temperatury się mocno wahały może to świadczyć o cyklu bezowulacyjnym. Trzymam kciuki 🥰onalola lubi tę wiadomość
-
NinaB wrote:Jest ok, tylko ważne żebyś dalej mierzyła. Bo ważny jest ok skok, ale żeby ta temperatura się utrzymała i widoczny był podział wykresu.
Równie dobrze moglas miec owulke w sobotę, w niedziele nie mierzyłas a był duży skok, dziś troszkę spadła a jutro np. odbije.
Jeszcze wszystko w grze.
Ale gdyby temperatury się mocno wahały może to świadczyć o cyklu bezowulacyjnym. Trzymam kciuki 🥰
Będę mierzyć , już termometr przygotowany leży obok łóżka 💪NinaB lubi tę wiadomość
2 cs 🤞
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Tulę za małpy (paskudne) 🫂
Wierzę, że w nowym cyklu się uda ❤️
U nas niestety moje obawy się sprawdziły i wczoraj wieczorem jechaliśmy na wieczorynkę i okazało się, że synek ma bostonke … 😵💫
Odkąd poszedł do żłobka przerobiliśmy wiele chorób, ale teraz jest istna masakra 😕
Mam jedynie nadzieję, że ja się nie zarażę i że szybko z tego wyjdziemy (i mam nadzieję, że bratanica z bratankiem się nie zarazili 🙈)
Spisuje ten cykl totalnie na straty, ale cóż, powroty nie zawsze są łatwe 🙃👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Patrycja_Pati wrote:Jednak nie wytrzymałam, przyjaciółka namówiła mnie na testowanie. Jest bladzioszek ale podchodzę do tego chłodno, nie mówię jeszcze nic mężowi, jutro powtórzę test, zobaczymy co będzie 🙈
https://ibb.co/kmpz2QG
Piękne krechy (śmiało mówię, myślę że grzech nazwać ich cieniami czy bladzioszkiem 😀)
Gratulacje🥰 rośnijcie zdrowo 🥰👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
NinaB wrote:A jakie masz cykle? Bo np ja mam ok 30-32 dni, a owulacje w tym cyklu mialam w 20dc. Wiec od 13dc to jeszcze tydzien!
30 dniowe. 🙈 to jest pocieszające 🥰 no nic. Trzeba robić testy dalej 🩷 dzięki bardzo.NinaB lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny!
Witam Was serdecznie. Mało mnie ostatnio, dziś 8/9dpo. Przed owu złapało mnie jakieś przeziębienie. Ciągnie się jak flaki z olejem 😅 Nie mogę się doleczyc. W piątek i sobotę opiekowałam się dziadeczkami bo czułam się już lepiej. W niedzielę mieliśmy zaplanowany fajny wyjazd ale wyszła mi oprycha na pół ust, do tego znowu osłabienie i zostaliśmy w domu. W sumie dobrze, bo dziś chory mąż wstał. Także miał być super weekend a zdychamy. Przynajmniej spędziliśmy mnóstwo czasu razem i oglądnęliśmy sporo seriali doceniając nasze cieple łóżko i kochany domek.
Mam niby testować 17.11 ale na nic nie liczę w tym cyklu. ♥️ było dzień przed lub w dniu owu ale przez te choroby nie wiem czy 🦠 miałby jakiekolwiek szanse. Oprócz wszystkich dolehliwosci przeziębieniowych nie wkręcam sobie objawów i w sumie wyczekuje małpy.
Nadziejka piękny post ! Trzymam kciuki ❤️🔥
Darrika cieszę się że masz super plan działania i idziesz po swoje. Go girl, trzymam za Ciebie kciuki ❤️🔥Olo323, Siasi lubią tę wiadomość
👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
Olo323 wrote:Tulę za małpy (paskudne) 🫂
Wierzę, że w nowym cyklu się uda ❤️
U nas niestety moje obawy się sprawdziły i wczoraj wieczorem jechaliśmy na wieczorynkę i okazało się, że synek ma bostonke … 😵💫
Odkąd poszedł do żłobka przerobiliśmy wiele chorób, ale teraz jest istna masakra 😕
Mam jedynie nadzieję, że ja się nie zarażę i że szybko z tego wyjdziemy (i mam nadzieję, że bratanica z bratankiem się nie zarazili 🙈)
Spisuje ten cykl totalnie na straty, ale cóż, powroty nie zawsze są łatwe 🙃👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
Jasmin1517 wrote:Moim pierwszym objawem ciąży była właśnie opryszczka.. Wcześniej przez kilka lat nie miałam już tego cholerstwa i teraz już 3 lata też cisza.. Jakoś mi się nawet ubzdurało, że jak po owu nie mam tej paskudy to już bez szans, maupa przyjdzie na bank 🙈 Wierzę, że u Ciebie to też dobry znak! 🤞
Oo no proszę! 🙏🏻 oby się sprawdziło. Ja jakoś nie wiążę tego z potencjalną ciążą bo jestem przeziębiona już od owulacji. Niby przeszło po kilku dniach, nie poszłam na L4 a w ten weekend zaatakowało na twarzy więc stwierdziliśmy z mężem, że się nie doleczylam. Niestety mam nawrotową oprychę ale też już z rok nie miałam a ta to jakiś gigant. Aż wstyd iść jutro do pracy bo wyglądam jak potworek. Zastestuje pewnie w okolicach piątku to dam znać 😘🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
U mnie opryszczka występuje w nieudanych cyklach.
Pistacjowa nie wiem, bo nigdy nie doszłam do takiego etapu ciąży. Nie wiem czy nie powinnaś zadać tego pytania na fioletowym wątku? Tu są staraczki, które często nie były w ani jednej ciąży. 🤷🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 22:50
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎