W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:U mnie opryszczka występuje w nieudanych cyklach.
Pistacjowa nie wiem, bo nigdy nie doszłam do takiego etapu ciąży. Nie wiem czy nie powinnaś zadać tego pytania na fioletowym wątku? Tu są staraczki, które często nie były w ani jednej ciąży. 🤷🏻2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
_Pistacjowa_ wrote:O Boże przepraszam, pomyliłam wątki, czytałam was wczesniej i myślałam ze jestem na majowych. Już usuwam post. Jeszcze raz przepraszam♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Jasmin1517 wrote:Współczuje, przechodziliśmy to miesiąc temu.. W żłobie poległo 18 na 20 dzieci w grupie, straszne cholerstwo. Trzy dni młoda nic nie jadła i prawie nie piła.. Tyle dobrze, że dorośli się raczej nie zarażają
U nas już młoda 2 razy w życiu miała bostonke, dwa razy z zupełnie innym przebiegiem, ale my ani razu się nie zaraziliśmy. Pamiętam kiedyś mojego bylego szefa dzieciaki bostonke miały i jemu się też oberwało, cały był w tych kropkach bo dureń oczywiście przyszedł do pracy 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 23:06
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Witam z rana we wtorek. Choć czuje jakby był poniedziałek 🙈
Bostkonke przeszłam razem z córką. Właściwie gorzej od niej. U nas w żłobie niestety był tylko jeden rodzic który się nie zaraził od dziecka. Jak dla mnie najgorsza choroba która miałam w całym swoim życiu. Moja córka miała na szczęście tylko trzy kropki, a mnie wysypało masakrycznie. Dłonie i stopy piekły tak że chodzić się nie dało. Później zeszła skóra i była czerwona jakbym była po poparzeniu... Dramat
Darrika, przytulam za 🐵badania zaplanowane, więc wierzę że znajdziesz brakujący puzelek i zaskoczy 🤞
Trzymam kciuki za dzisiejsze testująceWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 09:17
Darrika lubi tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Dzień dobry dziewczyny! Trzymam kciuki za testujące.
Ja już po owulacji. Dziś piękny skok. Mierze temperaturę od 3 miesięcy i dopiero w tym miesiącu jestem 100% pewna że owulka była wczoraj co też potwierdza temperatura. Koniec końców postanowiliśmy jednak odpuścić starania w tym miesiącu. Moje samopoczucie nie było najlepsze więc w sumie wyszedł ten jeden miesiąc na regenerację. Dziś jadę skontrolować betę zgodnie z zaleceniami lekarza. Bardzo się zdziwię jeżeli coś tam jeszcze jest ale trochę się jednak boję…
Widzę, że wrócił temat bostonki. Ja to dziadostwo przechodziłam już w tym roku. Tragedia. A nawet nie mam dzieci 🤷♀️
NinaB, Darrika, almost.there, Kinia92, Olo323, Pacynka lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Hej, pozwoliłam sobie na odpoczynek przez długi weekend, zwłaszcza że będę mieć intensywny dzień. ☺️
Z ciekawostek, dałam unfollow jednej dietetyczce na IG, bo jak pisałam coś jak u mnie wygląda to próbowała mi wmówić, że coś źle robię i pomoże mi tylko jej kurs za 400 zł 🤔😆Slava, NinaB, Belia, Darrika, almost.there, Olo323, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Nadziejka gratulacje 🥳 rośnijcie zdrowo ❤️
Darrika tulę za @ 🫂 ale idziemy do przodu! 🤞
Ja dzisiaj 10dpo i biel. No niczego innego niby się nie spodziewałam, bo ❤️ był raz przed owu, a tak to zakaz przez te trzy pęcherzyki dojrzałe ale wiadomo, że była nadzieja.
Taki mnie od wczoraj jakiś strach trzyma, że marnuję czas na naturalne starania i IVF to jest w moim wypadku, ze względu na wiek jedyna sensowna droga. Jak byłam w PL w klinice to lekarz mi powiedział, że amh jest niskie, a ilość pęcherzyków antralnych jeszcze mniejsza i mi w zaleceniach od razu dał IVF od nowego roku. Z dopiskiem stymulacja agresywna 150/150. Wg niego nie zajdę raczej w ciążę naturalnie, wg tej nowej lekarki u mnie na miejscu zajdę w ciążę naturalnie ale jedną, a potem za 2 lata moje amh może być tak niskie, że nie będzie z czego rodzeństwa brać jeżeli byśmy chcieli. I tak się miotam, bo mogę w piątek powiedzieć wprost tutaj do tej lekarki, że dobra zaczynajmy stymulację już teraz po co czekać, ewentualnie transfer po nowym roku, bo tu lekarze od połowy grudnia już nie pracują więc i tak się bym nie wyrobiła. I z drugiej strony może warto się podiagnozować na te IO i inne cukry jeszcze, trochę schudnąć, może zacząć dietę z tej akademii płodności, włączyć NAC itd.
Tylko czy dwa miesiące coś dadzą? Nie wiem 🤷🏻♀️
No i u mnie nędza z witaminą d3… mam 36,91 i to przy dawce 20.000 tygodniowo. Miałam już dużo mniej w swojej karierze ale czasami w tygodniu dorzucam i więcej tej witaminy, a ona nie rośnie.Darrika, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Bostonka to druga choroba po zapaleniu krtani, która mój syn miał więcej niż raz 😆 pierwsza przeszedł łagodnie ale ostatnią, tragicznie... Więc znam ból i współczuję. Pół roku paznokcie z stóp mu schodziły i nadal jeszcze nie są normalne
-
Ja już w labie, czekam na spuszczenie krwi na proga. Oby wysoki! ✊
Darrika, almost.there, Siasi, Kinia92, cysterka95, Olo323, Julia24, Pacynka lubią tę wiadomość
-
Wspolczuje dziewczyny bostonek, ja ostatnio ja ten temat z szdefowo gadalam i chyba to jakas nowochesna choroba bo my z rodzenstwem nigdy jaki dziecko nie mielismy a teraz co i roz sie slyszalam. Bratanek meza wlasnie tez w domu z tym siedzi.
@Slava wspolczuje bieli,. Co do vit D. bo Bierzelt wlasnie dosyc duza dawke a jednak sie nie przyswaja. Zwracasz uwage zeby cos tlustego z nia brac bo tluszcze polepszaja przyswajalnosc.Slava lubi tę wiadomość
-
@ Slava a bierzesz z witaminą K2? Bo z tą witaminą powinno się lepiej przyswajać
Izkawik, Podrożniczka, Slava lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Slava wrote:Nadziejka gratulacje 🥳 rośnijcie zdrowo ❤️
Ja dzisiaj 10dpo i biel. No niczego innego niby się nie spodziewałam, bo ❤️ był raz przed owu, a tak to zakaz przez te trzy pęcherzyki dojrzałe ale wiadomo, że była nadzieja.
Taki mnie od wczoraj jakiś strach trzyma, że marnuję czas na naturalne starania i IVF to jest w moim wypadku, ze względu na wiek jedyna sensowna droga. Jak byłam w PL w klinice to lekarz mi powiedział, że amh jest niskie, a ilość pęcherzyków antralnych jeszcze mniejsza i mi w zaleceniach od razu dał IVF od nowego roku. Z dopiskiem stymulacja agresywna 150/150. Wg niego nie zajdę raczej w ciążę naturalnie, wg tej nowej lekarki u mnie na miejscu zajdę w ciążę naturalnie ale jedną, a potem za 2 lata moje amh może być tak niskie, że nie będzie z czego rodzeństwa brać jeżeli byśmy chcieli. I tak się miotam, bo mogę w piątek powiedzieć wprost tutaj do tej lekarki, że dobra zaczynajmy stymulację już teraz po co czekać, ewentualnie transfer po nowym roku, bo tu lekarze od połowy grudnia już nie pracują więc i tak się bym nie wyrobiła. I z drugiej strony może warto się podiagnozować na te IO i inne cukry jeszcze, trochę schudnąć, może zacząć dietę z tej akademii płodności, włączyć NAC itd.
No i u mnie nędza z witaminą d3… mam 36,91 i to przy dawce 20.000 tygodniowo. Miałam już dużo mniej w swojej karierze ale czasami w tygodniu dorzucam i więcej tej witaminy, a ona nie rośnie.
Slava ja wiem z doświadczenia, że takie tematy potrzebują czasu by się w w głowie poukładać.
Ja mam taki problem, że jestem bardzo zadaniowa, jest jak mam jakiś cel to najlepiej odrazu brać się za realizację. Te starania pokazały mi, że czasem się poprostu nie da 😒. Rozumem Twoja sytuacje i presję czasu. Ale może potrzebujesz chwili by się zdystansować i posłuchać swojej intuicji. Cokolwiek postanowisz masz moje (nasze mam nadzieję, że mówię i imieniu każdej staraczki) wsparcie 🤗Darrika, Ilka96, Loraa, Olo323, Slava lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
No i u mnie nędza z witaminą d3… mam 36,91 i to przy dawce 20.000 tygodniowo. Miałam już dużo mniej w swojej karierze ale czasami w tygodniu dorzucam i więcej tej witaminy, a ona nie rośnie.
Polubilam oczywiście za tulasa w moja stronę.
A tak, to kurcze faktycznie ciężko orzech do zgryzienia, co tu zrobić... ale może akurat te dwa miesiące dodatkowej suplementacji może pomóc a nie musi, też nie wiadomo. Masz już konkretną historię za sobą, która może już powodować niecierpliwosc, rezygnację i frustrację, a kto wie czy to ivf to właśnie nie będzie jednak najlepsza droga. Nie mniej jaka kolwiek decyzję podejmiecie, to będzie ona dobrą, bo Wasza, trzymam niezmiennie kciuki za Wasze dwie kreseczki czy to naturalnie czy z pomocą medyczna 🤞Slava lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
siesiepy wrote:U mnie opryszczka występuje w nieudanych cyklach.
Pistacjowa nie wiem, bo nigdy nie doszłam do takiego etapu ciąży. Nie wiem czy nie powinnaś zadać tego pytania na fioletowym wątku? Tu są staraczki, które często nie były w ani jednej ciąży. 🤷🏻
Dzięki, u mnie też zapewne w nieudanych 😉 Ale dam Ci znać za 4 dni jakbyś robiła jakieś statystyki na ten temat.🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Będziemy wspierać w każdej decyzji ! Musiscie sobie to przemyśleć na chłodno. Ogarnijcie to wspólnie będzie raźniej ❤️🔥Kinia92, Olo323, Slava lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
A co do witaminy d to czy Ty bierzesz jednorazowo te 20k? Próbowałaś kiedyś brać codziennie np 6000? Słyszałam że jednak codzienne branie jest lepsze niż raz na tydzień.Slava lubi tę wiadomość
-
Co do witaminy D, to skonsultowałabym tę dawkę z dietetykiem.
20 000 tygodniowo, to jest raptem niecałe 3000 jednostek dziennie, przy czym to klasyczne 2000 to jest dawka podtrzymująca, która nie pomoże, jak ktoś już ma niedobory.
Ja brałam 6000 jednostek dziennie, co w sumie daje 42 000 tygodniowo, oczywiście z witaminą K + z magnezem i kwasami omegaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 08:45
Kinia92, Olo323, Slava lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19 ❌
TSH 2,06 ❌
ferrytyna 30 ❌
Glukoza 79✅
USG dopochwowe ⏳
Badanie nasienia ⏳
Cykle regularne 27-29 dni -
Treaclynat wrote:Co do witaminy D, to skonsultowałabym tę dawkę z dietetykiem.
20 000 tygodniowo, to jest raptem niecałe 3000 jednostek dziennie, przy czym to klasyczne 2000 to jest dawka podtrzymująca, która nie pomoże, jak ktoś już ma niedobory.
Ja brałam 6000 jednostek dziennie, co w sumie daje 42 000 tygodniowo, oczywiście z witaminą K + z magnezem i kwasami omegaalmost.there, Olo323, Slava, Treaclynat lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅