SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Patrycja_Pati Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie wytrzymałam, przyjaciółka namówiła mnie na testowanie. Jest bladzioszek ale podchodzę do tego chłodno, nie mówię jeszcze nic mężowi, jutro powtórzę test, zobaczymy co będzie 🙈

https://ibb.co/kmpz2QG

3erin, Jasmin1517, Katarena, Darrika, Lena23, almost.there, Loraa, Ilka96, Mała.mi 93, Migotka96, DreamBee, Styśka1998, onalola, Aurora13, Slava, Olisska, Belia, malkaro, Pacynka, Pokahontaz26, Nadziejka26, Finch11, karczoch321, Olalexa, cysterka95, AnitaK, kitka_, Jabłkowesny, Kinia92, Karolove, Olo323, Chantelle lubią tę wiadomość

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati: no piękny ten bladzioszek, całkiem wyraźny. Trzymam mocno kciuki za betę 🤞🤞🤞🌱Jak najwięcej takich wiadomości.

2020 -córka 5 lat❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny tak sobie leżę i analizuje 😅 pisałam wam, że mam mocne bóle jajnika i generalnie myślałam że mam to przez mikroporonienie albo w wyniku cb zrobiła się torbiel i już miałam się zapisywać do giną z powrotem ale teraz tak sobie patrzę na moje wykresy i w zeszłym miesiącu też przed owu miałam kilka dni bóle jajnika a nie tak jak miałam klasycznie tylko jeden dzień. No a kiedyś też czytałam taki wątek na forum odnośnie Ziół Sorki i tam dziewczyny miały podobne obserwacje, że jajniki zaczynają pracować wcześniej i że tworzy się więcej pęcherzyków, że czują ciągnięcie itp. Czy macie podobne obserwacje po tych ziołach?
    Ja pije zioła od połowy zeszłego cyklu i teraz 5dc i jajniki już świrują 🤪 Miła odmiana, bo w zeszłym cyklu chyba zrobiły sobie wolne 🙈

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:
    Jednak nie wytrzymałam, przyjaciółka namówiła mnie na testowanie. Jest bladzioszek ale podchodzę do tego chłodno, nie mówię jeszcze nic mężowi, jutro powtórzę test, zobaczymy co będzie 🙈

Jest kreska jak nic! Gratulacje! ☺️

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:

Nooo cudo ❤️ ale nie aż taki bladzioch, ładnie wybarwiona wyraźna krecha, trzymam kciuki za jutro 🤞😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 12:07

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Lena23 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:

Ja tam pokusze się o gratulacje ❤️

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się jutro potwierdzi to napiszę Wam co w tym cyklu zrobiłam a czego nie robiłam wcześniej a być może miało to wpływ na zapłodnienie :)

Ilka96, Darrika, Gradiola, onalola, dailydamn, Finch11, karczoch321, Kirby, Kinia92, Olo323, Chantelle lubią tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:

Jest krecha! Gratulacje ❤️

Który to wasz cykl starań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 12:15

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • almost.there Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:

Super, gratulacje 🥳💚

• Loraa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Ja pije zioła od połowy zeszłego cyklu i teraz 5dc i jajniki już świrują 🤪 Miła odmiana, bo w zeszłym cyklu chyba zrobiły sobie wolne 🙈
    Ja czuję teraz kłucie w lewym jajniku przed owulką. Ostnio miałam według kłucia owulację z prawego jajnika. Oby ten był lepszy i miał lepsze pęcherzyki 🙏

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Jest krecha! Gratulacje ❤️

Który to wasz cykl starań

Z piąty albo szósty ale pierwsze były takie na spokojnie czyli serduszkowanie bez zabezpieczenia, dopiero później takie już na poważnie z aplikacjami,oberwacjami ze stresem że pewnie jest coś jest nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 12:16

• Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:

Też chce takie bladzioszka 🩷 trzymam kciuki za jutro 🩷

Gradiola, Ilka96, Olo323 lubią tę wiadomość

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • Styśka1998 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:

Pięknie ❤️ Gratulacje ❤️ Niech się nam zieleni

👩🏼27 | 🧔🏻28 | 🦮
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2016
    💍 2019
    💒 2023

1cs o pierwsze dziecko
    07.11.2024. ⏸️
    08.11.2024. Beta HCG (575 mlU/ml), prog. (23,98 ng/ml)
    12.11.2024. Beta HCG (3001,5 mlU/ml), prog. (24,40 ng/ml)
    27.11.2024. Mamy bijące serduszko ❤️
    07.01.2025. 🩷
    09.07.2025. 🔜🩺

preg.png
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Dawno się nie udzielałam, ale jestem dość na bieżąco, bo zaglądam regularnie. Spowodowane jest to tym, że w tym miesiącu udało mi się mocno wyluzować, nie szukać objawów, nie nakręcać się. Pomogło składanie klocków i book nooków. 🙈 aktualnie jestem 6 DPO i jedyne co zauważyłam, bo ciężko to przeoczyć to niesamowicie duża ilość śluzu, która powoduje juz trochę dyskomfort. No i oczywiście dzisiejszy sen o 2 kreseczkach. Mąż w tym śnie namówił mnie do testu i mówi na początku ze mu przykro, ale nic nie widać. Daje mi je a ja widzę dwa piękne różowe bladziochy. Nie mogę uwierzyć i ciągle powtarzam " muszę jechać po pinka" i nie umiem znaleźć auta 🤣 kompletnie się nie nastawiam.
    Gratuluję nowych kreseczek, codziennie zaglądam, żeby uśmiechnąć się do komputera na wieść o sukcesie kolejnej z Was. 🥰

Belia, malkaro, Loraa, almost.there, Darrika, Ilka96, Kirby, Kinia92, Olo323, Chantelle lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Ogólne badanie nasienia - OK
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅
    Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️

3 x IUI - 2025r. ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️

01.2026 - PICSI ⌛- Gonal-F, Menopur -> 8MII-> 6 zapłodnionych 🍀🍍 🤞

Wysłany: 11 listopada 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Witajcie kochane.
    Dawno się nie udzielałam, ale jestem dość na bieżąco, bo zaglądam regularnie. Spowodowane jest to tym, że w tym miesiącu udało mi się mocno wyluzować, nie szukać objawów, nie nakręcać się. Pomogło składanie klocków i book nooków. 🙈 aktualnie jestem 6 DPO i jedyne co zauważyłam, bo ciężko to przeoczyć to niesamowicie duża ilość śluzu, która powoduje juz trochę dyskomfort. No i oczywiście dzisiejszy sen o 2 kreseczkach. Mąż w tym śnie namówił mnie do testu i mówi na początku ze mu przykro, ale nic nie widać. Daje mi je a ja widzę dwa piękne różowe bladziochy. Nie mogę uwierzyć i ciągle powtarzam " muszę jechać po pinka" i nie umiem znaleźć auta 🤣 kompletnie się nie nastawiam.
    Gratuluję nowych kreseczek, codziennie zaglądam, żeby uśmiechnąć się do komputera na wieść o sukcesie kolejnej z Was. 🥰

A wiesz że ja dziś też miałam same sny o ciążach, testach i śniła mi się moja przyjaciółka z brzuszkiem która ma termin na luty ☺️ dlatego też nie wytrzymałam i ten test robiłam dziś

• Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja czuję teraz kłucie w lewym jajniku przed owulką. Ostnio miałam według kłucia owulację z prawego jajnika. Oby ten był lepszy i miał lepsze pęcherzyki 🙏
    Ja też pokładam większe nadzieje w lewym, bo z niego mam młodą 🤭 Ale u mnie lewy to niestety leniuszek i na 3-4 owulki z prawego trafia się jedna z lewego 😮‍💨

Darrika lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny tak sobie leżę i analizuje 😅 pisałam wam, że mam mocne bóle jajnika i generalnie myślałam że mam to przez mikroporonienie albo w wyniku cb zrobiła się torbiel i już miałam się zapisywać do giną z powrotem ale teraz tak sobie patrzę na moje wykresy i w zeszłym miesiącu też przed owu miałam kilka dni bóle jajnika a nie tak jak miałam klasycznie tylko jeden dzień. No a kiedyś też czytałam taki wątek na forum odnośnie Ziół Sorki i tam dziewczyny miały podobne obserwacje, że jajniki zaczynają pracować wcześniej i że tworzy się więcej pęcherzyków, że czują ciągnięcie itp. Czy macie podobne obserwacje po tych ziołach?
    Ja po ziołach na pewno widzę poprawę w ilości śluzu. Wcześniej praktycznie go nie widziałam a teraz gdy zbliża się owulka to jest go naprawdę dużo! Plus mocniej też czuję jajniki w okolicach owulacji. Ale czy robi się więcej pęcherzyków - tego nie zauważyłam :)

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

03.02 ⏸️🥹❤️

30.09 Zośka jest z nami 🥹
    37+4
    3520g i 53 cm miłości ❤️
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:

To całkiem wyraźna kreseczka! Oby ciemniała z dnia na dzień 💛

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

03.02 ⏸️🥹❤️

37+4
    3520g i 53 cm miłości ❤️
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny od wczoraj na Ovitrelle, jutro lecę na monitoring i potwierdzenie czy była owulacja bo narazie od początku starań ani razu nie była potwierdzona 😓
    Teraz dopiero był pierwszy cały cykl stymulowany i monitorowany więc bardzo liczę na to, że tym razem uda nam się potwierdzić owulację 🥹🤞🏻

almost.there, Darrika, Kinia92, Olo323, Chantelle lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

03.02 ⏸️🥹❤️

37+4
    3520g i 53 cm miłości ❤️
  • almost.there Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja dziewczyny od wczoraj na Ovitrelle, jutro lecę na monitoring i potwierdzenie czy była owulacja bo narazie od początku starań ani razu nie była potwierdzona 😓
    Teraz dopiero był pierwszy cały cykl stymulowany i monitorowany więc bardzo liczę na to, że tym razem uda nam się potwierdzić owulację 🥹🤞🏻

Daj nam znać od razu jutro jak tam po monitoringu, trzymam mocno kciuki za piękne pęcherzyki 🤞🏼

Finch11 lubi tę wiadomość

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ