SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:)
    Miałam w tym miesiącu odpuścić forum, ale trochę mi brakowało, natomiast te ponad 2 tygodnie przerwy też były ok i jakoś tak mi lżej teraz.

Prosiłabym o wpisanie mnie na testowanie na 23.11, choć szczerze mówiąc nie wiem czy jest większy sens testować. W piątek mój test owulacyjny był pozytywny i podziałaliśmy z rana, natomiast już wieczorem byłam z dziewczynami na domku i siedziałyśmy w gorącej bani, więc coś czuję że i tak ugotowałam wojowników🙃, ale wiadomo, nie chciałam sobie odmawiać winka i kąpieli. Dziś wróciłam do domu i też podziałaliśmy, ale dziś to już po ptakach. Test owulacyjny negatywny, owulka była albo w piątek albo w sobotę.
    Ale jaka przynajmniej jestem zrelaksowana! Joga, pyszne jedzenie, malowaniem i duuzo winka:)

Gratuluje wszystkim które już w tym miesiącu ujrzały dwie kreski, oraz przytulam za wszystkie biele i małpy

Kinia92, Darrika, Styśka1998, malkaro, Chantelle, kitka_, Mała.mi 93, cysterka95, Belia, Olo323 lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo
    2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Dziewczyny które dzisiaj dostały @ tulę i trzymam kciuki za następny cykl 🫂🤞 będą święta, ciało może nie odpocznie ale głowa zawędruje gdzie indziej i może wtedy uda się zaznać tego mitycznego „odpuszczenia i nie-myślenia” ❤️

Mam pytanie odnośnie NAC.
    Czy ja dobrze zrozumiałam, że to nie jest suplement tylko LEK? Bo jak wpisuje w aptekę to mi pokazuje rozpuszczalne tabletki na oskrzela do rozrzedzenia wydzieliny i nie wiem czy to właśnie kupić, czy to jakaś inna substancja o której piszecie.
    Jak coś to wklejam link, jest po niemiecku ale substancja jest czytelna.
    https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/562761/nac-600-akut-1a-pharma.htm?eventName=click%2520on%2520product%2520list%2520item&eventType=click&objectIDs=%5B00562761%5D&position=2&query=Nac&queryID=9f7f14be57f6edd6d897395cd361a326

Jeżeli to to, w takim razie pytanie czy to jest bezpieczne i np nie doprowadzi do jakiegoś schorzenia oskrzeli? Wiecie jak to jest z lekami - na jedno pomaga na drugie szkodzi.

Dopisałam po czasie:
    Sprawdziłam i tak ACC to to samo co NAC. Nie zaleca się jednak brać dłużej jak 5 dni pod rząd.
    Czy dziewczyny, które to biorą długo - konsultowałyście to z lekarzem?
    Tak. Biorę NAC od NOW. Konsultowałam z lekarzem zarowno wariant 3-7dc + w okolicy owulacji jak i wariant "cały czas". Brałam nawet w ciąży cały czas z zalecenia lekarza.

kitka_, Slava lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Tak w sumie to co myślicie?
    IMG-8063.jpg
    Apka pokazuje że jeszcze ale ja bym już w sumie to uznała za pik.
    Przed wykonaniem testu nie jadłaś i nie piłaś przez 2 godziny? Czy kompletnie nie zwracałaś na to uwagi?

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno, )owulka się zbliża i ja już dostaje schiz) :(

Nie wpłynie to negatywnie jeśli będziemy z mężem ❤️ codziennie, czy lepiej co te 2 dni?

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
    🧒

💉IVF
    I procedura ❌

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

Nie wpłynie to negatywnie jeśli będziemy z mężem ❤️ codziennie, czy lepiej co te 2 dni?

❤️ tyle ile macie ochoty i siły :)

Styśka1998 lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 33.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 - 06.25 4xIUI ❌

30.08 ⏸️ naturals
    15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
    02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
    23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
    19.12 ponad 300g Szczęścia 🩵
    preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Przed wykonaniem testu nie jadłaś i nie piłaś przez 2 godziny? Czy kompletnie nie zwracałaś na to uwagi?
    Nie piłam i nie jadłam ale jeść to chyba można. Tu chodzi o rozrzedzenie moczu. Wieczorem zrobiłam test i była już mniej wyraźna krecha ale tu niestety się nie zastosowałam bo mi się strasznie pić chciało. 😂 generalnie robię to w tym miesiącu tylko pod science żeby sprawdzić jak się mają testy do temperatury. Dziś delikatny spadek tempki. Myślę że jutro poszybuje.

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

👩🏼‍💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01/02.25 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

100% nie wpłynie. ☺️ róbcie tak jak macie ochotę.

👩🏼‍💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.

12.25 IUI ❌
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie leżę i analizuje 😅 pisałam wam, że mam mocne bóle jajnika i generalnie myślałam że mam to przez mikroporonienie albo w wyniku cb zrobiła się torbiel i już miałam się zapisywać do giną z powrotem ale teraz tak sobie patrzę na moje wykresy i w zeszłym miesiącu też przed owu miałam kilka dni bóle jajnika a nie tak jak miałam klasycznie tylko jeden dzień. No a kiedyś też czytałam taki wątek na forum odnośnie Ziół Sorki i tam dziewczyny miały podobne obserwacje, że jajniki zaczynają pracować wcześniej i że tworzy się więcej pęcherzyków, że czują ciągnięcie itp. Czy macie podobne obserwacje po tych ziołach?

Pacynka, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

12.25 IUI ❌
  • yougetwathyoufaithfor Nowa

Wysłany: 11 listopada 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) to mój pierwszy post na jakimkolwiek forum, dziś jest dzień planowanej miesiączki. Jest to nasz 3cs i dziś obudziłam sie dość wcześnie, coś podkusiło mnie by zrobić test. Nie wiem dlaczego ale ja widzę cień cienia cienia. Nie chce narazie robić zamieszania i mówić mężowi, chcę tylko zapytać czy może Wy też coś widzicie :) na pewno pójdę na betę, tylko póki co jestem na wakacjach🙈 z drugiej strony też nie chce na siłę się doszukiwać ale co mi tam!
    I tak będzie co ma być. Pozdrawiam wszystkie staraczki ❤️
    https://we.tl/t-Uo2GCFyCKt

• Patrycja_Pati Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, jutro powinnam mieć @, dziś obudziły mnie delikatne mdłości dodatkowo widzę że cały czas mam sporo śluzu, od końca owulacji pobolewa mnie brzuch. Chciałam testować się dziś ale bywały cykle gdzie @ miałam dzień później więc wstrzymuje się do jutra 🫣
    Mam nadzieję że organizm nie płata mi aż takich figli 🤔

Darrika, Styśka1998, Gradiola, Belia, yougetwathyoufaithfor, Podrożniczka, Ilka96, cysterka95, Pacynka, Slava, Loraa, almost.there, Mała.mi 93, Nadziejka26, Chantelle, Olo323 lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:
    Melduje się, jutro powinnam mieć @, dziś obudziły mnie delikatne mdłości dodatkowo widzę że cały czas mam sporo śluzu, od końca owulacji pobolewa mnie brzuch. Chciałam testować się dziś ale bywały cykle gdzie @ miałam dzień później więc wstrzymuje się do jutra 🫣

Nooo to czekamy 🤞🤞🤞

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yougetwathyoufaithfor wrote:
    Hej wszystkim :) to mój pierwszy post na jakimkolwiek forum, dziś jest dzień planowanej miesiączki. Jest to nasz 3cs i dziś obudziłam sie dość wcześnie, coś podkusiło mnie by zrobić test. Nie wiem dlaczego ale ja widzę cień cienia cienia. Nie chce narazie robić zamieszania i mówić mężowi, chcę tylko zapytać czy może Wy też coś widzicie :) na pewno pójdę na betę, tylko póki co jestem na wakacjach🙈 z drugiej strony też nie chce na siłę się doszukiwać ale co mi tam!

Musisz wkleić inaczej plik ze zdjęciem, bo ten jest do pobrania, a nikt nie będzie ryzykował ściągnięcia sobie jakiegoś syfu na telefon lub komputer.

Możesz np skorzystać z tej stronki https://postimages.org/

A dobrą, wyświetliłam podgląd ale kurcze no ja tam nic za bardzo nie widzę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 07:26

Julia24 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:
    Trzymam kciuki 🙂🤞

yougetwathyoufaithfor: widzę, jakby cień cienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 07:37

2020 -córka 5 lat❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yougetwathyoufaithfor wrote:
    Wiesz co ja nic nie widzę. Ale to może kwestia zdjęcia. Wiadomo że na żywo inaczej. Szczególnie przy cieniach. Powtórz test jutro ☺️

12.25 IUI ❌
  • yougetwathyoufaithfor Nowa

Wysłany: 11 listopada 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, że zerknęłyście:) powtorze jeszcze jutro😊

Darrika, Belia, Gradiola, Chantelle, Olo323 lubią tę wiadomość

• Pacynka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia, ja zauważyłam przy ziołach większą pracę jajników - na pewno też czułam delikatne kłucie co jakiś czas przed owulacją, więc jest szansa, że Twoje objawy są spowodowane ziołami.

Ja wczoraj czułam lekko podbrzusze jak na okres, a dzisiaj z rana delikatnie kłuje mnie lewy jajnik. Wg apki jestem 6dpo, ale mam wrażenie, ze równie dobrze mogę być 7 lub 8dpo (w tym cyklu wzięłam NAC pierwszy raz i przyspieszył mi owulację, ale ciężko mi powiedzieć o ile, bo nie robiłam testów). Ten cykl postanowiłam mocno skupiać się na organizmie, więc jest też szansa, że wyłapuję każdą pierdółkę, którą wcześniej przeoczyłam 🤷‍♀️

Belia, DreamBee, almost.there, Darrika, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    19 cs starań o pierwsze 👶🏻

3 cykle stymulacji za nami
    cd138, cd56, cd16⏳

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
    Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
    KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
    Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
    Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    Histeroskopia - wycięty polip ✅

Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Belia, ja zauważyłam przy ziołach większą pracę jajników - na pewno też czułam delikatne kłucie co jakiś czas przed owulacją, więc jest szansa, że Twoje objawy są spowodowane ziołami.

Ja wczoraj czułam lekko podbrzusze jak na okres, a dzisiaj z rana delikatnie kłuje mnie lewy jajnik. Wg apki jestem 6dpo, ale mam wrażenie, ze równie dobrze mogę być 7 lub 8dpo (w tym cyklu wzięłam NAC pierwszy raz i przyspieszył mi owulację, ale ciężko mi powiedzieć o ile, bo nie robiłam testów). Ten cykl postanowiłam mocno skupiać się na organizmie, więc jest też szansa, że wyłapuję każdą pierdółkę, którą wcześniej przeoczyłam 🤷‍♀️
    Kurde wcale mi się to nie podoba! 😅 chyba sobie odpuszczę te zioła w grudniu i zobaczę czy coś się zmieniło.
    O widzisz jak się człowiek skupi to wszystko wyłapie. Ja np nie wiem jak mogłam żyć tyle lat i nie orientować się kiedy mam owulację, kiedy nadchodzi okres tylko tak sobie żyłam że owulacja w połowie cyklu a okres co 30 dni 😅

Pacynka lubi tę wiadomość

12.25 IUI ❌
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny tak sobie leżę i analizuje 😅 pisałam wam, że mam mocne bóle jajnika i generalnie myślałam że mam to przez mikroporonienie albo w wyniku cb zrobiła się torbiel i już miałam się zapisywać do giną z powrotem ale teraz tak sobie patrzę na moje wykresy i w zeszłym miesiącu też przed owu miałam kilka dni bóle jajnika a nie tak jak miałam klasycznie tylko jeden dzień. No a kiedyś też czytałam taki wątek na forum odnośnie Ziół Sorki i tam dziewczyny miały podobne obserwacje, że jajniki zaczynają pracować wcześniej i że tworzy się więcej pęcherzyków, że czują ciągnięcie itp. Czy macie podobne obserwacje po tych ziołach?
    Ja mam a tym cyklu podobne obserwacje, ale zażywam trochę inaczej suplementy i piję zioła, ale Ojca Klimuszki plus łyżka oleju z wiesiołka. Mam tak zamiar do owulacji

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    🧒

💉IVF
    I procedura ❌

II procedura 🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Mam to samo, od paru dni ciągnie mnie w dół, tu coś pokuje tam coś zaboli. Zastanawiałam się o co chodzi. Do tego biorę olej z wiesiołka.
    A co do testów owulacyjnych to też zaczęłam robić i wieczorem nie ma szans żeby wyszedł jakiś sensowny wynik bo nawet jak nie poje 3 h to mam rozwodniony mocz 😞 więc robię rano też.

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia: swojego czasu też piłam zioła o.Sroki i pamiętam, że miałam bardzo dużo płodnego śluzu (wiecej niż zwykle) i wyraźnie czułam kiedy jest owulacja po kłującym jajniku. Tak, że coś w tym jest.

2020 -córka 5 lat❤️
    2023 - 6 tc 💔
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ