W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim:)
Miałam w tym miesiącu odpuścić forum, ale trochę mi brakowało, natomiast te ponad 2 tygodnie przerwy też były ok i jakoś tak mi lżej teraz.
Prosiłabym o wpisanie mnie na testowanie na 23.11, choć szczerze mówiąc nie wiem czy jest większy sens testować. W piątek mój test owulacyjny był pozytywny i podziałaliśmy z rana, natomiast już wieczorem byłam z dziewczynami na domku i siedziałyśmy w gorącej bani, więc coś czuję że i tak ugotowałam wojowników🙃, ale wiadomo, nie chciałam sobie odmawiać winka i kąpieli. Dziś wróciłam do domu i też podziałaliśmy, ale dziś to już po ptakach. Test owulacyjny negatywny, owulka była albo w piątek albo w sobotę.
Ale jaka przynajmniej jestem zrelaksowana! Joga, pyszne jedzenie, malowaniem i duuzo winka:)
Gratuluje wszystkim które już w tym miesiącu ujrzały dwie kreski, oraz przytulam za wszystkie biele i małpyKinia92, Darrika, Styśka1998, malkaro, Chantelle, kitka_, Mała.mi 93, cysterka95, Belia, Olo323 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19 ❌
TSH 2,06 ❌
ferrytyna 30 ❌
Glukoza 79✅
USG dopochwowe ⏳
Badanie nasienia ⏳
Cykle regularne 27-29 dni -
Slava wrote:Dziewczyny które dzisiaj dostały @ tulę i trzymam kciuki za następny cykl 🫂🤞 będą święta, ciało może nie odpocznie ale głowa zawędruje gdzie indziej i może wtedy uda się zaznać tego mitycznego „odpuszczenia i nie-myślenia” ❤️
Mam pytanie odnośnie NAC.
Czy ja dobrze zrozumiałam, że to nie jest suplement tylko LEK? Bo jak wpisuje w aptekę to mi pokazuje rozpuszczalne tabletki na oskrzela do rozrzedzenia wydzieliny i nie wiem czy to właśnie kupić, czy to jakaś inna substancja o której piszecie.
Jak coś to wklejam link, jest po niemiecku ale substancja jest czytelna.
https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/562761/nac-600-akut-1a-pharma.htm?eventName=click%2520on%2520product%2520list%2520item&eventType=click&objectIDs=%5B00562761%5D&position=2&query=Nac&queryID=9f7f14be57f6edd6d897395cd361a326
Jeżeli to to, w takim razie pytanie czy to jest bezpieczne i np nie doprowadzi do jakiegoś schorzenia oskrzeli? Wiecie jak to jest z lekami - na jedno pomaga na drugie szkodzi.
Dopisałam po czasie:
Sprawdziłam i tak ACC to to samo co NAC. Nie zaleca się jednak brać dłużej jak 5 dni pod rząd.
Czy dziewczyny, które to biorą długo - konsultowałyście to z lekarzem?kitka_, Slava lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Loraa wrote:Jeszcze jedno, )owulka się zbliża i ja już dostaje schiz)
Nie wpłynie to negatywnie jeśli będziemy z mężem ❤️ codziennie, czy lepiej co te 2 dni?
❤️ tyle ile macie ochoty i siłyStyśka1998 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
Loraa wrote:Przed wykonaniem testu nie jadłaś i nie piłaś przez 2 godziny? Czy kompletnie nie zwracałaś na to uwagi?👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Loraa wrote:Jeszcze jedno, )owulka się zbliża i ja już dostaje schiz)
Nie wpłynie to negatywnie jeśli będziemy z mężem ❤️ codziennie, czy lepiej co te 2 dni?👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Dziewczyny tak sobie leżę i analizuje 😅 pisałam wam, że mam mocne bóle jajnika i generalnie myślałam że mam to przez mikroporonienie albo w wyniku cb zrobiła się torbiel i już miałam się zapisywać do giną z powrotem ale teraz tak sobie patrzę na moje wykresy i w zeszłym miesiącu też przed owu miałam kilka dni bóle jajnika a nie tak jak miałam klasycznie tylko jeden dzień. No a kiedyś też czytałam taki wątek na forum odnośnie Ziół Sorki i tam dziewczyny miały podobne obserwacje, że jajniki zaczynają pracować wcześniej i że tworzy się więcej pęcherzyków, że czują ciągnięcie itp. Czy macie podobne obserwacje po tych ziołach?
Pacynka, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Hej wszystkim to mój pierwszy post na jakimkolwiek forum, dziś jest dzień planowanej miesiączki. Jest to nasz 3cs i dziś obudziłam sie dość wcześnie, coś podkusiło mnie by zrobić test. Nie wiem dlaczego ale ja widzę cień cienia cienia. Nie chce narazie robić zamieszania i mówić mężowi, chcę tylko zapytać czy może Wy też coś widzicie na pewno pójdę na betę, tylko póki co jestem na wakacjach🙈 z drugiej strony też nie chce na siłę się doszukiwać ale co mi tam!
I tak będzie co ma być. Pozdrawiam wszystkie staraczki ❤️
https://we.tl/t-Uo2GCFyCKt -
Melduje się, jutro powinnam mieć @, dziś obudziły mnie delikatne mdłości dodatkowo widzę że cały czas mam sporo śluzu, od końca owulacji pobolewa mnie brzuch. Chciałam testować się dziś ale bywały cykle gdzie @ miałam dzień później więc wstrzymuje się do jutra 🫣
Mam nadzieję że organizm nie płata mi aż takich figli 🤔Darrika, Styśka1998, Gradiola, Belia, yougetwathyoufaithfor, Podrożniczka, Ilka96, cysterka95, Pacynka, Slava, Loraa, almost.there, Mała.mi 93, Nadziejka26, Chantelle, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pati wrote:Melduje się, jutro powinnam mieć @, dziś obudziły mnie delikatne mdłości dodatkowo widzę że cały czas mam sporo śluzu, od końca owulacji pobolewa mnie brzuch. Chciałam testować się dziś ale bywały cykle gdzie @ miałam dzień później więc wstrzymuje się do jutra 🫣
Mam nadzieję że organizm nie płata mi aż takich figli 🤔
Nooo to czekamy 🤞🤞🤞33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
yougetwathyoufaithfor wrote:Hej wszystkim to mój pierwszy post na jakimkolwiek forum, dziś jest dzień planowanej miesiączki. Jest to nasz 3cs i dziś obudziłam sie dość wcześnie, coś podkusiło mnie by zrobić test. Nie wiem dlaczego ale ja widzę cień cienia cienia. Nie chce narazie robić zamieszania i mówić mężowi, chcę tylko zapytać czy może Wy też coś widzicie na pewno pójdę na betę, tylko póki co jestem na wakacjach🙈 z drugiej strony też nie chce na siłę się doszukiwać ale co mi tam!
https://we.tl/t-Uo2GCFyCKt
Musisz wkleić inaczej plik ze zdjęciem, bo ten jest do pobrania, a nikt nie będzie ryzykował ściągnięcia sobie jakiegoś syfu na telefon lub komputer.
Możesz np skorzystać z tej stronki https://postimages.org/
A dobrą, wyświetliłam podgląd ale kurcze no ja tam nic za bardzo nie widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 07:26
Julia24 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Patrycja_Pati wrote:Melduje się, jutro powinnam mieć @, dziś obudziły mnie delikatne mdłości dodatkowo widzę że cały czas mam sporo śluzu, od końca owulacji pobolewa mnie brzuch. Chciałam testować się dziś ale bywały cykle gdzie @ miałam dzień później więc wstrzymuje się do jutra 🫣
Mam nadzieję że organizm nie płata mi aż takich figli 🤔
yougetwathyoufaithfor: widzę, jakby cień cienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 07:37
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
yougetwathyoufaithfor wrote:Hej wszystkim to mój pierwszy post na jakimkolwiek forum, dziś jest dzień planowanej miesiączki. Jest to nasz 3cs i dziś obudziłam sie dość wcześnie, coś podkusiło mnie by zrobić test. Nie wiem dlaczego ale ja widzę cień cienia cienia. Nie chce narazie robić zamieszania i mówić mężowi, chcę tylko zapytać czy może Wy też coś widzicie na pewno pójdę na betę, tylko póki co jestem na wakacjach🙈 z drugiej strony też nie chce na siłę się doszukiwać ale co mi tam!
https://we.tl/t-Uo2GCFyCKt👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Belia, ja zauważyłam przy ziołach większą pracę jajników - na pewno też czułam delikatne kłucie co jakiś czas przed owulacją, więc jest szansa, że Twoje objawy są spowodowane ziołami.
Ja wczoraj czułam lekko podbrzusze jak na okres, a dzisiaj z rana delikatnie kłuje mnie lewy jajnik. Wg apki jestem 6dpo, ale mam wrażenie, ze równie dobrze mogę być 7 lub 8dpo (w tym cyklu wzięłam NAC pierwszy raz i przyspieszył mi owulację, ale ciężko mi powiedzieć o ile, bo nie robiłam testów). Ten cykl postanowiłam mocno skupiać się na organizmie, więc jest też szansa, że wyłapuję każdą pierdółkę, którą wcześniej przeoczyłam 🤷♀️Belia, DreamBee, almost.there, Darrika, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Pacynka wrote:Belia, ja zauważyłam przy ziołach większą pracę jajników - na pewno też czułam delikatne kłucie co jakiś czas przed owulacją, więc jest szansa, że Twoje objawy są spowodowane ziołami.
Ja wczoraj czułam lekko podbrzusze jak na okres, a dzisiaj z rana delikatnie kłuje mnie lewy jajnik. Wg apki jestem 6dpo, ale mam wrażenie, ze równie dobrze mogę być 7 lub 8dpo (w tym cyklu wzięłam NAC pierwszy raz i przyspieszył mi owulację, ale ciężko mi powiedzieć o ile, bo nie robiłam testów). Ten cykl postanowiłam mocno skupiać się na organizmie, więc jest też szansa, że wyłapuję każdą pierdółkę, którą wcześniej przeoczyłam 🤷♀️
O widzisz jak się człowiek skupi to wszystko wyłapie. Ja np nie wiem jak mogłam żyć tyle lat i nie orientować się kiedy mam owulację, kiedy nadchodzi okres tylko tak sobie żyłam że owulacja w połowie cyklu a okres co 30 dni 😅Pacynka lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Belia wrote:Dziewczyny tak sobie leżę i analizuje 😅 pisałam wam, że mam mocne bóle jajnika i generalnie myślałam że mam to przez mikroporonienie albo w wyniku cb zrobiła się torbiel i już miałam się zapisywać do giną z powrotem ale teraz tak sobie patrzę na moje wykresy i w zeszłym miesiącu też przed owu miałam kilka dni bóle jajnika a nie tak jak miałam klasycznie tylko jeden dzień. No a kiedyś też czytałam taki wątek na forum odnośnie Ziół Sorki i tam dziewczyny miały podobne obserwacje, że jajniki zaczynają pracować wcześniej i że tworzy się więcej pęcherzyków, że czują ciągnięcie itp. Czy macie podobne obserwacje po tych ziołach?
-
Belia wrote:Dziewczyny tak sobie leżę i analizuje 😅 pisałam wam, że mam mocne bóle jajnika i generalnie myślałam że mam to przez mikroporonienie albo w wyniku cb zrobiła się torbiel i już miałam się zapisywać do giną z powrotem ale teraz tak sobie patrzę na moje wykresy i w zeszłym miesiącu też przed owu miałam kilka dni bóle jajnika a nie tak jak miałam klasycznie tylko jeden dzień. No a kiedyś też czytałam taki wątek na forum odnośnie Ziół Sorki i tam dziewczyny miały podobne obserwacje, że jajniki zaczynają pracować wcześniej i że tworzy się więcej pęcherzyków, że czują ciągnięcie itp. Czy macie podobne obserwacje po tych ziołach?
Mam to samo, od paru dni ciągnie mnie w dół, tu coś pokuje tam coś zaboli. Zastanawiałam się o co chodzi. Do tego biorę olej z wiesiołka.
A co do testów owulacyjnych to też zaczęłam robić i wieczorem nie ma szans żeby wyszedł jakiś sensowny wynik bo nawet jak nie poje 3 h to mam rozwodniony mocz 😞 więc robię rano też.Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki