Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1001 761

    Wysłany: 8 października 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero początek października ale ja już wiem że kolejne testowanie w listopadzie. Wszystkim staraczkom życzę powodzenia i szczęśliwego miesiąca.
    Zapraszam do dołączania. 🙂❤️

    1.11Ala222/[email protected]
    [email protected]
    03.11
    04.11aliciaaa❤️
    05.11 [email protected]/[email protected]
    06.11 *KasiaS*/[email protected]/dzastina2005
    07.11
    08.11 [email protected]/Karolkya❤️
    09.11 [email protected]/[email protected]/AleOla26
    10.11Jadwiga38/Sonia94❤️/[email protected]
    [email protected]
    12.11Poziomka64
    13.11megson91
    14.11StarającaSię@/Evelle28❤️/[email protected]/
    M046IKA
    15.11 Upragniona niunia
    16.11koktajlowa
    17.11Miśka 91/[email protected]/[email protected]/[email protected]
    18.11 boo123
    19.11
    [email protected]/[email protected]/Malinka96❤️
    21.11Niedziela_2007/[email protected]
    22.11bebetka.b
    23.11
    24.11Mlodamezatka
    25.11joana_aska89
    26.11
    27. 11anulla91
    28.11
    29.11
    30. 11in_co_gni_to

    @-😥
    II kreseczki -❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora 27 listopada 2019, 13:22

    justynach, Nona lubią tę wiadomość

  • boo123 Autorytet
    Postów: 895 1077

    Wysłany: 8 października 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja przez wdrożone leczenie antybiotykiem muszę odpuścić październikowe starania, więc poproszę o wpisanie na 18.11 😀

    Z pierwszym synkiem zaszłam w ciążę właśnie w listopadzie, może historia się powtorzy 😀

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    08.2016 synek
    starania od 05.2018
    Ja insulinooporność
    Problem męski - poprawa wyników po 3 miesiącach -> profertil+navitin= ciąża :)
    22.03 - 14 dpo II kreski
    23.03 - 15 dpo beta 145, prog 31, TSH 2.0
    28.03 - 20 dpo beta 1233
    01.04 - 24 dpo pęcherzyk ciążowy 💚
    15.04 16.00 wizyta serduszkowa

    leki: pregna plus, euthyrox 25, duphaston 2x1, magnez

    "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

    uwo9pc0zfsphi1jb.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1001 761

    Wysłany: 8 października 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Hejka, ja przez wdrożone leczenie antybiotykiem muszę odpuścić październikowe starania, więc poproszę o wpisanie na 18.11 😀

    Z pierwszym synkiem zaszłam w ciążę właśnie w listopadzie, może historia się powtorzy 😀
    Ja urodziłam synka w listopadzie więc też mam nadzieję że spotka mnie kolejne szczęście.

    boo123 lubi tę wiadomość

  • Angel Przyjaciółka
    Postów: 72 50

    Wysłany: 8 października 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisuję się na 5 listopada :)

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    32 lata.

    Starania o drugiego maluszka od 01.2019

    9 cs z OF.
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 425 240

    Wysłany: 8 października 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 23 stycznia, 11:23

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018 r.
    18cs

    Folik 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan, orzechy brazylijskie.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne.
    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%.
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1001 761

    Wysłany: 8 października 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    To ja poproszę o wpisanie mnie na 8.11., wtedy będzie już po terminie @, więc mogę wtedy testować. :-)
    Ja też już się zapisuję na testowanie po terminie bo już nie chce przedwczesnych rozczarowań. 😢

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zapisuje sie 9.11 ;) zawsze dokladam sobie kilka dni po terminie wtedy nie korci zeby testowac ;)

    Angie1985, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 429 315

    Wysłany: 9 października 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dzisiaj zaczęłam nowy cykl i w związku z tym poproszę o wpisanie na 6.11 :)

    Angie1985, boo123 lubią tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 425 240

    Wysłany: 9 października 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ja też już się zapisuję na testowanie po terminie bo już nie chce przedwczesnych rozczarowań. 😢
    Jasne. Jak ma nie być @, to nie będzie.

    Starania od 08.2018 r.
    18cs

    Folik 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan, orzechy brazylijskie.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne.
    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%.
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1001 761

    Wysłany: 10 października 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙂

  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 269 139

    Wysłany: 12 października 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie dołącze ale jeszcze nie wiem kiedy będe testować.pòki co oczekuje kreawienia po stracie.myśle że lada dzień nadejdzie.wstępnie wpisz mnie proszę na 20-stego a potem najwyżej się zmieni.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • Niedziela_2007 Przyjaciółka
    Postów: 106 168

    Wysłany: 13 października 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do starań po stracie w lipcu... końcem miesiąca mam histeroskopie i po tym badaniu/zabiegu mam zielone światło :)
    Proszę o wpisanie mnie na 21.11.2019

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    hchyflw1xqzynzs2.png
    Starania od stycznia 2019
    03.2019 - cb
    07.2019 - ciąża obumarła 6 tydz, 8 tydz łyżeczkowanie
    10.2019 skierowanie na histeroskopię
    19.12 beta 464 :)
    27.12 beta 7687 :)
    3.01 beta 21495 :)
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 269 139

    Wysłany: 13 października 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Chętnie dołącze ale jeszcze nie wiem kiedy będe testować.pòki co oczekuje kreawienia po stracie.myśle że lada dzień nadejdzie.wstępnie wpisz mnie proszę na 20-stego a potem najwyżej się zmieni.
    Krwawienie przyszło dziś.wygląda jak zwykła miesiączka.wpisz mnie zatem na testowanie na 14.11.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • Jadwiga38 Koleżanka
    Postów: 33 26

    Wysłany: 13 października 2019, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dzisiaj nawiedziła mnie @ więc proszę o zapisanie na 10.11 😉.
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące w listopadzie i II kreseczki na teście 😘

    Angie1985, Kitka_87 lubią tę wiadomość

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 81 6

    Wysłany: 13 października 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie się kończą dni płodne ostatni seks w poniedziałek i z piątku na sobotę teraz. Więc testujemy w listopadzie 😊

    Angie1985, Jadwiga38 lubią tę wiadomość

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 1310 1013

    Wysłany: 14 października 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W październiku się nie udało, także proszę o dopisanie na 6 listopada :)

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    Luteina 100x2

    03.03.20 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03.20 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03.20 (10dpo) - ⏸️
    07.03.20 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03.20 (13dpo) - beta 105
    11.03.2020 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03.2020 (20dpo) - beta: 1830
    17.03.2020 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03.2020 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1001 761

    Wysłany: 14 października 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystkie daty uzupełnione. Trzymam za Nas kciuki i mój M też. ❤️

  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1001 761

    Wysłany: 14 października 2019, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Mi właśnie się kończą dni płodne ostatni seks w poniedziałek i z piątku na sobotę teraz. Więc testujemy w listopadzie 😊
    Podaj jakąś datę testowania to dopiszę. 🙂

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1064 401

    Wysłany: 14 października 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ciężko mi dokładnie powiedzieć kiedy przyjdzie @, ale myślę, że koło 10 listopada zatestuje, jeśli wcześniej nie dostanę okresu 😋

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    🔸22lata
    💗05.2018 - synek, 36tc💗(2cs)
    ▪️IUGR, niewydolność oddechowa, za wysokie napięcie mięśniowe
    💗12.2019 - aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane 💔(4/1cs)
    🔸03.2020 - starania od nowa

    On: 22lata, sport, sport, sport 🥊🏋🏼‍♂️🏃🏼‍♂️
  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 81 6

    Wysłany: 14 października 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Podaj jakąś datę testowania to dopiszę. 🙂

    Daj na 1 listopad 🙂 okres powinien przyjść 24.10 ale. Nie chcę zapeszyc

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)