W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:Więc jak widać po Waszych wypowiedziach - zasada jest taka, że jest brak zasady 😜 i każdy "model" serduszkowania może się sprawdzić 😉
Dokładnie. Ostatnio patrzyłam w wykresy ciążowe i powiem szczerze, że wszystko jest możliwe. Mój wykres w tym cyklu to już wogole jakiś płaski mimo że ovu mi wyznaczył ale bardzo powoli rosnie ta temp. Jak popatrzylam z swój cykl 4 lata temu jak zaszłam w ciążę to wtedy też mi tak wolno rosła i wzięłam ja za cykl stracony a tu pięknie II kreseczki były. Oby i teraz się udało 😊 -
Kitka_87 wrote:Więc jak widać po Waszych wypowiedziach - zasada jest taka, że jest brak zasady 😜 i każdy "model" serduszkowania może się sprawdzić 😉
Dokładnie. Niestety nie na złotego środka dla wszystkich i każda para musi popróbować różnymi sposobami15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
Cześć dziewczyny ☺️ zrobiłam sobie dziś test ciążowy tak o nawet nie z rana po prostu lubię sobie siknac na testy 🤣 i widziałam cień drugiej kreski ale za chwilę zniknęła ale został jakby cień cienia i teraz mam pytanie czy Wy też coś widzicie czy mój mózg już sobie sam ją dorysowuje, taki mini zarys 🤣 jestem teraz około 7-8dpo, wiem, że to za wcześnie ale nie umiem wytrzymać 🤣🤷♀️
https://zapodaj.net/5f91c8c090858.jpg.htmlStarania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE
03.11 - hematolog
16.11 - klinika leczenia niepłodności
cykle stymulowane... bez efektów
04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
zakochanaaw wrote:Cześć dziewczyny ☺️ zrobiłam sobie dziś test ciążowy tak o nawet nie z rana po prostu lubię sobie siknac na testy 🤣 i widziałam cień drugiej kreski ale za chwilę zniknęła ale został jakby cień cienia i teraz mam pytanie czy Wy też coś widzicie czy mój mózg już sobie sam ją dorysowuje, taki mini zarys 🤣 jestem teraz około 7-8dpo, wiem, że to za wcześnie ale nie umiem wytrzymać 🤣🤷♀️
https://zapodaj.net/5f91c8c090858.jpg.html
Niestety nic nie widzę. ☹️zakochanaaw lubi tę wiadomość
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Niestety nic nie widzę. ☹️
Kurczę chyba zacznę się bać jak ja już mam zwidy takie 🤣 no nic, czekam na termin @ i wtedy zobaczę 😁😁😁Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
zakochanaaw wrote:Kurczę chyba zacznę się bać jak ja już mam zwidy takie 🤣 no nic, czekam na termin @ i wtedy zobaczę 😁😁😁
Nie martw się, my tu wszystkie widujemy zwidy.
Widzę że też starasz się od 2017 roku jak ja, tylko u mnie te starania tak na poważnie zaczęły się w sierpniu 2018 roku. Mieliśmy 3 miesiące przerwy w staraniach więc teraz mam 12 cs. Różnica wieku w naszych związkach też widzę podobna 😆
Ja niestety muszę czekać cierpliwie do przyszłego roku z badaniami. Mam takie poczucie że że mną ok, z partnerem nie bardzo ale on ma za miesiąc operację a później czekaja go rehabitki. Nie chcę go dodatkowo ciągnąć do androloga ale ewidentnie potrzebujemy pomocy.
Czekam na owulacje jak na zbawienie ale nie dopisuje tutaj terminu testowania bo nie wiem czy w ogóle uda mu się dojść podczas starań. Ostatni wytrysk miał 2 miesiące temu a serduszkujemy 2,3 razy w tygodniu...
Zaczyna mnie to wszystko męczyć.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
zakochanaaw wrote:Cześć dziewczyny ☺️ zrobiłam sobie dziś test ciążowy tak o nawet nie z rana po prostu lubię sobie siknac na testy 🤣 i widziałam cień drugiej kreski ale za chwilę zniknęła ale został jakby cień cienia i teraz mam pytanie czy Wy też coś widzicie czy mój mózg już sobie sam ją dorysowuje, taki mini zarys 🤣 jestem teraz około 7-8dpo, wiem, że to za wcześnie ale nie umiem wytrzymać 🤣🤷♀️
https://zapodaj.net/5f91c8c090858.jpg.htmlzakochanaaw lubi tę wiadomość
-
Camarilla wrote:Nie martw się, my tu wszystkie widujemy zwidy.
Widzę że też starasz się od 2017 roku jak ja, tylko u mnie te starania tak na poważnie zaczęły się w sierpniu 2018 roku. Mieliśmy 3 miesiące przerwy w staraniach więc teraz mam 12 cs. Różnica wieku w naszych związkach też widzę podobna 😆
Ja niestety muszę czekać cierpliwie do przyszłego roku z badaniami. Mam takie poczucie że że mną ok, z partnerem nie bardzo ale on ma za miesiąc operację a później czekaja go rehabitki. Nie chcę go dodatkowo ciągnąć do androloga ale ewidentnie potrzebujemy pomocy.
Czekam na owulacje jak na zbawienie ale nie dopisuje tutaj terminu testowania bo nie wiem czy w ogóle uda mu się dojść podczas starań. Ostatni wytrysk miał 2 miesiące temu a serduszkujemy 2,3 razy w tygodniu...
Zaczyna mnie to wszystko męczyć.
No my od 2017 tak z pomocą lekarzy itp. wcześniej prawie półtora roku po prostu bawiliśmy się sobą z nadzieją, że może się uda, bez parcia i nawet bez samoobserwacji, ale w końcu zaczęłam się tym wszystkim interesować i zwróciłam uwagę, że jest problem, więc zaczęłam szukać dobrego lekarza i tak naprawdę dopiero w marcu tego roku znalazłam ginekolog, która w końcu coś zdiagnozowała i zaczęła działać.
Ojej to rzeczywiście jest duży problem mam nadzieję, że po operacji i rehabilitacji coś się poprawiło u Was lub będzie się na tyle dobrze czuć żeby się zdiagnozować. Trzymam kciuki by się udało jak najszybciej ze wszystkim ❤️
Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
A może rzeczywiście. Jak się tak baaardzo dokładnie przyjrzeć, to widać cień cieniaSynek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
https://zapodaj.net/5f91c8c090858.jpg.html4x córka😁❤️🤪
-
https://zapodaj.net/5f91c8c090858.jpg.html15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
bella88 wrote:Dokładnie. Ostatnio patrzyłam w wykresy ciążowe i powiem szczerze, że wszystko jest możliwe. Mój wykres w tym cyklu to już wogole jakiś płaski mimo że ovu mi wyznaczył ale bardzo powoli rosnie ta temp. Jak popatrzylam z swój cykl 4 lata temu jak zaszłam w ciążę to wtedy też mi tak wolno rosła i wzięłam ja za cykl stracony a tu pięknie II kreseczki były. Oby i teraz się udało 😊
Trzymam kciuki zeby historia się powtórzyła
U mnie temp w fazie fl jakas taka śmiesznie skacząc, a teraz w fazie lutealnej też jakos tak powoli płasko wzrasta tempka :p ja o wykresie w tym cyklu to sama nie wiem co myśleć, balam sie na początku ze bedzie moze bezowulacyjny, no ale jednak of wyznaczyl owu. -
Chyba wiem o którym miejscu mówisz, jak zblize i sie przyjrzę to jakis tam cien cienia cienia widzę, aczkolwiek lepiej poki co nie bierz tego za jakis znak, bo mi takie cienie też się pojawiały (moze to kreska fabryczna). Odczekaj ze 2 dni i powtórz w pierwszego moczu. Trzymam kciuki zeby jednak okazało się ze to jest to.zakochanaaw lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Chyba wiem o którym miejscu mówisz, jak zblize i sie przyjrzę to jakis tam cien cienia cienia widzę, aczkolwiek lepiej poki co nie bierz tego za jakis znak, bo mi takie cienie też się pojawiały (moze to kreska fabryczna). Odczekaj ze 2 dni i powtórz w pierwszego moczu. Trzymam kciuki zeby jednak okazało się ze to jest to.
Dziękuję ☺️
Nie biorę tego za znak właśnie choć ten cykl jest inny, ja jakoś inaczej do tego wszystkiego podchodzę, bardziej spokojnie i co najważniejsze myślę bardzo pozytywnie, aż jestem w szoku bo ja to taki borsuk ponurak jestem i zawsze widzę na czarno a teraz jakoś tak pozytywnie i nawet jak przyjdzie @ to czuję, że przyjmę to ze spokojem na klatę. Nie będę przeżywać jak zawsze, wiadomo smutno pewnie się zrobi ale czuję w sobie pokłady nadzieji że będzie dobrze dużo mi daje to ze jajniki zaczęły pracować! ❤️doomi03 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
Coś widzę ☺️ zobacz może pod światło? 🤔 Ja w pierwszej ciąży nie wytrzymałam i zrobiłam 3 dni przed spodziewaną miesiączka i też miałam cień cienia 😅Beta 18.11 5085❤️
Martynka 08.06.2018 ❤️ -
Sonia94 wrote:Coś widzę ☺️ zobacz może pod światło? 🤔 Ja w pierwszej ciąży nie wytrzymałam i zrobiłam 3 dni przed spodziewaną miesiączka i też miałam cień cienia 😅
Pod światło widać tak samo jak normalnie ;p nic wyraźniej nie widać 🤪 ja mam @ dostać dopiero między 4-6 listopada 🤣 także zaszalałam sobie haha w sumie to fizycznie czuje się tak jak zawsze, piersi już okropnie bolą (szczególnie lewa pierś) i boli mnie ciągle podbrzusze z tym, że w tym cyklu doszło mi co jakiś czas takie pociągnięcie w jajnikach, że na chwilę mnie z bólu zgina ale to w ostatnich dniach chyba 3 razy mi się zdarzyło.Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
03.11 - hematolog
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰