X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Hej dziewczyny😘 troszkę was tu podczytuje i trzymam kciuki za wszystkie testujące.
    Domki i Kitka ja też mam takie krótkie cykle, zazwyczaj 23-24 w porywach do 25 ale to niezbyt często. Dzisiaj mój 24dc, ale @ jeszcze nie ma. Brzuch jedynie pobolewa.. ale u mnie to nie liczę że coś będzie bo morfologia męża 0% i dopiero zaczęliśmy leczenie więc czekam cierpliwie.
    Bella trzymam kciuki ♥️♥️
    U mojego męża morfologia 1%,plus mało plemników i mało ruchliwe. I po 3 miesiącach brania suplementów, odstawienia kąpieli gorących, obniżyła się ilość plemników. Teraz mąż od 5 tygodni bierze pregnyl w dawce 5000j raz w tygodniu. Kuracja 12 zastrzyków. A Wy byliście u lekarza? U nas brak żylaków, trochę za niski testosteron.

aliciaaa lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Hej dziewczyny😘 troszkę was tu podczytuje i trzymam kciuki za wszystkie testujące.
    Domki i Kitka ja też mam takie krótkie cykle, zazwyczaj 23-24 w porywach do 25 ale to niezbyt często. Dzisiaj mój 24dc, ale @ jeszcze nie ma. Brzuch jedynie pobolewa.. ale u mnie to nie liczę że coś będzie bo morfologia męża 0% i dopiero zaczęliśmy leczenie więc czekam cierpliwie.
    Bella trzymam kciuki ♥️♥️

No to powodzenia, trzymam za Was obie dziewczyny mocno kciuki, zobaczymy co te nasze krótkie cykle nam przyniesia :)

Czym będzie sie mąż leczył? Zauważyłam ze bardzo polecany jest Fertilman Plus i podobno po nim morfologia ładnie potrafi się poprawić (pamiętam dokładnie jedna dziewczynę u której męża z 1% poprawiła się morfologia aż na 12%). Ja w tym miesiącu kupilam mojemu zeby bral (nie badalismy jeszcze nasienia, ale stwierdziłam ze warto zeby i tak sobie bral).

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    U mojego męża morfologia 1%,plus mało plemników i mało ruchliwe. I po 3 miesiącach brania suplementów, odstawienia kąpieli gorących, obniżyła się ilość plemników. Teraz mąż od 5 tygodni bierze pregnyl w dawce 5000j raz w tygodniu. Kuracja 12 zastrzyków. A Wy byliście u lekarza? U nas brak żylaków, trochę za niski testosteron.
    U nas plemników jest dużo tylko problem z tą morfologia, no i ruchliwość delikatnie poniżej normy. Z hormonów FSH też za nisko. Byliśmy u androloga, przepisał mężowi Clo i agapurin. Z tym że po miesiącu kazał zbadać testosteron i jak będzie ponad normę to kazał odrzucić ten clo. Ponadto kazał zrobić chromatyne plemnikowa i hba . Po 3 miesiącach z tymi wynikami i z seminogramem mamy do niego wrócić, chyba że te wyniki będą bardzo źle to wtedy szybciej. Dał mi troszkę nadzieję bo stwierdził że spotkał się z gorszymi wynikami i się udawało. A i jeszcze w USG też wyszło wszystko ok. A wy bierzecie coś na ten testosteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No to powodzenia, trzymam za Was obie dziewczyny mocno kciuki, zobaczymy co te nasze krótkie cykle nam przyniesia :)

Czym będzie sie mąż leczył? Zauważyłam ze bardzo polecany jest Fertilman Plus i podobno po nim morfologia ładnie potrafi się poprawić (pamiętam dokładnie jedna dziewczynę u której męża z 1% poprawiła się morfologia aż na 12%). Ja w tym miesiącu kupilam mojemu zeby bral (nie badalismy jeszcze nasienia, ale stwierdziłam ze warto zeby i tak sobie bral).
    Mój mąż brał przez 2 miesiące fertilman plus ale może za krótko bo morfologia jak była 0 to taka sama była po 3 miesiącach.. ale może faktycznie trzeba dłużej stosować żeby pomogło. Narazie trzymamy się zaleceń lekarza. Wyżej napisałam bo mąż bierze 😁

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    U nas plemników jest dużo tylko problem z tą morfologia, no i ruchliwość delikatnie poniżej normy. Z hormonów FSH też za nisko. Byliśmy u androloga, przepisał mężowi Clo i agapurin. Z tym że po miesiącu kazał zbadać testosteron i jak będzie ponad normę to kazał odrzucić ten clo. Ponadto kazał zrobić chromatyne plemnikowa i hba . Po 3 miesiącach z tymi wynikami i z seminogramem mamy do niego wrócić, chyba że te wyniki będą bardzo źle to wtedy szybciej. Dał mi troszkę nadzieję bo stwierdził że spotkał się z gorszymi wynikami i się udawało. A i jeszcze w USG też wyszło wszystko ok. A wy bierzecie coś na ten testosteron?
    Jak się starałam z córką to brał clo i udało się naturalnie. Teraz ma brać ten pregnyl i jak po 12 tygodniach nie zajdę to ma być zmiana leków albo coś dołoży. Pierwsze to polecił iui. Póki co chcemy spróbować, wkoncu mamy 2 dzieci a staramy się o trzecie. I to ostatni dzwonek bo AMH mam 2,8 tzn wszystkie hormony nam w normie. Tylko męża szwankuje. A o to trzecie staramy się od czerwca zeszłego roku.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Bella!!! Współczuję i czekam z Tobą :D

Ja jestem przeszczęśliwa, bo udało mi się umówić do mojej ginekolog na monitoring cyklu, powiedziała że będziemy się często widziały w tym miesiącu.
    Zamówiłam suplementy różne dla siebie i dla M. Nowy termometr owu i w ogóle mam ogromne zaparcie, że w tym cyklu to już musi się udać 😁😂

Angie1985, bella88, zakochanaaw, Sonia94, emdar lubią tę wiadomość

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w to wiecie wszystko. Jaki powinien być poziom prolaktyny i tsh żeby nie utrudniał zajść w ciążę. Normy laboratoryjne znam. 🙂

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella trzymam kciuki incognito super że masz dobre wieści.

in_co_gni_to, bella88 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Jak się starałam z córką to brał clo i udało się naturalnie. Teraz ma brać ten pregnyl i jak po 12 tygodniach nie zajdę to ma być zmiana leków albo coś dołoży. Pierwsze to polecił iui. Póki co chcemy spróbować, wkoncu mamy 2 dzieci a staramy się o trzecie. I to ostatni dzwonek bo AMH mam 2,8 tzn wszystkie hormony nam w normie. Tylko męża szwankuje. A o to trzecie staramy się od czerwca zeszłego roku.
    O widzisz to jest nadzieja że po tym Clo plemniczki się poprawia 😁a z czym mieliście problem ze właśnie Clo dostał a teraz pregnyl?
    Oj marzy mi się 3 dzieci 😄 może kiedyś się uda....
    Kochana trzymam za Was kciuki!!

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    O widzisz to jest nadzieja że po tym Clo plemniczki się poprawia 😁a z czym mieliście problem ze właśnie Clo dostał a teraz pregnyl?
    Wtedy miał ilosciowo mało plemników. W pierwszym badaniu w sztukach. W drugim 75000 w lutym. I wtedy startowalismy do iui. Miałam mieć hsg bo to było w wymogach. Umówiona wizyta na czwartek w kwietniu a we wtorek II kreski.
    Niestety nie wiem czemu teraz coś innego. To było 12 lat temu. A teraz jesteśmy starsi więc może potrzeba silniejszego leku. Może przez ten testosteron ze jest na dolnej granicy normy.Nie wiem, ale ten lekarz pomógł mi raz to i wierzę, że teraz pomoże. Pracuje w klinice leczenia nie płodności.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    I ja za Ciebie też trzymam kciuki. Za wszystkie starające ✊

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    A czym jest spowodowane brak wytrysku? Stres?

Nie wiem. Krótko przed rozpoczęciem starań miał problem z kolanem, miał artroskopie z 4 miesiączka rehabilitacja a aktualnie od roku ma problemu z kręgosłupem. Obecnie czekamy na termin na neurochirurgi - mikrodiscektomia że względu na bardzo duża przepukline uciskajaca worek oponowy z całkowita dehydratacja kilku kręgów. Od 3 miesięcy codziennie bierze 1 tabl skudexa że względu na ból... Dlatego nie byliśmy u androloga.
    Problem z brakiem wytrysku ma odkąd go znam czyli od 8 lat. Na początku mnie to nie interesowało bo byliśmy młodsi. Nie myślałam o dzieciach. Od roku sytuacja jest coraz gorsza - do wytrysku dochodzi raz na miesiąc, raz na dwa miesiące.
    O zdiagnozowaniu mogę myśleć dopiero po operacji kręgosłupa i rehabilitacji dlatego, że on łapie stany depresyjne. Od 1,5 roku nie pracuje że względu na permanentny ból.
    Czytałam trochę o wytrysku wstecznym ale nie jestem lekarzem i nie chcę bawić się w domysły.
    Operacja ma być w listopadzie - czekam na dokładny termin.
    Liczę tylko na to że w styczniu będę mogła go umówić do seksuologa i androloga.

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella pojawily się wyniki?

bella88 lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, nie wiem jak Ty, ale chyba nie zasnę 😂😂
    Trzymam mocno kciuki!!

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma jeszcze tych chloernych wyników a w laboratorium nikt nie odbiera. Pewnie mają wywalone o tej godzinie odbierać telefony 🤣
    Też chyba nie zasnę. Siedzę jak na szpilkach i zamiast pracować to siedzę i odświeżam stronę z wynikami 😂

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Wtedy miał ilosciowo mało plemników. W pierwszym badaniu w sztukach. W drugim 75000 w lutym. I wtedy startowalismy do iui. Miałam mieć hsg bo to było w wymogach. Umówiona wizyta na czwartek w kwietniu a we wtorek II kreski.
    Niestety nie wiem czemu teraz coś innego. To było 12 lat temu. A teraz jesteśmy starsi więc może potrzeba silniejszego leku. Może przez ten testosteron ze jest na dolnej granicy normy.Nie wiem, ale ten lekarz pomógł mi raz to i wierzę, że teraz pomoże. Pracuje w klinice leczenia nie płodności.
    Dokładnie! Trzeba wierzyć że lekarz się na tym zna.. ci pracujący w klinikach leczenia niepłodności na codzien zmagają się z różnymi przypadkami i wiedza co jak dziala.

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Nie wiem. Krótko przed rozpoczęciem starań miał problem z kolanem, miał artroskopie z 4 miesiączka rehabilitacja a aktualnie od roku ma problemu z kręgosłupem. Obecnie czekamy na termin na neurochirurgi - mikrodiscektomia że względu na bardzo duża przepukline uciskajaca worek oponowy z całkowita dehydratacja kilku kręgów. Od 3 miesięcy codziennie bierze 1 tabl skudexa że względu na ból... Dlatego nie byliśmy u androloga.
    Problem z brakiem wytrysku ma odkąd go znam czyli od 8 lat. Na początku mnie to nie interesowało bo byliśmy młodsi. Nie myślałam o dzieciach. Od roku sytuacja jest coraz gorsza - do wytrysku dochodzi raz na miesiąc, raz na dwa miesiące.
    O zdiagnozowaniu mogę myśleć dopiero po operacji kręgosłupa i rehabilitacji dlatego, że on łapie stany depresyjne. Od 1,5 roku nie pracuje że względu na permanentny ból.
    Czytałam trochę o wytrysku wstecznym ale nie jestem lekarzem i nie chcę bawić się w domysły.
    Operacja ma być w listopadzie - czekam na dokładny termin.
    Liczę tylko na to że w styczniu będę mogła go umówić do seksuologa i androloga.
    Może jakiś Uraz z przeszłości? Jak mąż się z tym czuję?

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    No nie ma jeszcze tych chloernych wyników a w laboratorium nikt nie odbiera. Pewnie mają wywalone o tej godzinie odbierać telefony 🤣
    Też chyba nie zasnę. Siedzę jak na szpilkach i zamiast pracować to siedzę i odświeżam stronę z wynikami 😂

Z samego rana wchodze i mam nadzieję, że wyniki już będą 😊
    Trzymam kciuki ✊✊✊✊
    Dobrej nocy 😘

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Z samego rana wchodze i mam nadzieję, że wyniki już będą 😊
    Trzymam kciuki ✊✊✊✊
    Dobrej nocy 😘
    Dobrej nocki. Ja odświeżam nadal dopóki nie padne. Jak tylko będzie wynik to napisze 😊 ape powiem szczerze że czuje się mega ciazowo więc jestem dobrej myśli 😊 oby tylko przyrost był taki jak powinien. Dzięki za kciuki 😘

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde bella długo to trwa!!czekamy dalej.zbieram się do pracy.Miłego dnia.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ