W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
-
WIADOMOŚĆ
-
bella88 wrote:Tak dwóch roznych firm. Byłam dziś w laboratorium i pytałam czy może tak być ze z krwi wychodzi a testy w domu nie. Otrzymałam odpowiedź że tak może być i z krwi są najbardziej wiarygodne. Jeżeli dzisiaj wyjdzie znowu pozytywną beta z krwi i będzie przyrost to na 100% ciąża mimo że testy nie wychodzą. Także czekam...
Mocz napewno nie był rozcieczony bo dzisiaj robiłam z pierwszego porannego.bella88 lubi tę wiadomość
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
13.12 beta 21dpo 5084,0
21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku -
Szpilkka wrote:Z jednej strony to troche was nie rozumiem wiecie ze ten test juz tyle razy pokazal druga kreske falszywie a nadal go kupujecie przeciez w rossmannie dpstepnych testow jest kilka rodzaji. W tym choc by pink strumieniowy tez o niskiej czulosci
-
Olga856 wrote:Mogę wyrazić swoją opinię o pink testach tych super czułych. Według mnie one choć maja napisane, że są czulosci 10 kiepsko pokazują, sprawdzałam na własnym przykładzie. W tym samym dniu zrobiłam Bobo test czulosci 25 i właśnie pink test super czuły 10. Bobo test pokazał mocna i ciemno rozowa druga kreskę, a pink pokazał ja bardzo jasna testy były robione po godz 10.
Olga856 lubi tę wiadomość
-
Szpilkka wrote:Tak tu sie zgodze ze bobo test wykrywa jak by wiecej hormonu mimo ze jest 25. Na pinku mialam slaby cien
-
Przede wszystkim dziewczyny testy należy kupować w aptece i nie robić ich przed terminem miesiączki. My sobie nawet nie zdajemy sprawy ile razy jesteśmy w tzw ciąży biochemicznej a ogranizm normalnie dostaje okres. A potem rozpacz bo była nadzieja trzeba odczekać chociaż do terminu miesiączki lub dnia po. Wtedy będzie mniejsze rozczarowanie.
Kitka_87, Karolkya, lorinka9191, Sleepyhead lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Przede wszystkim dziewczyny testy należy kupować w aptece i nie robić ich przed terminem miesiączki. My sobie nawet nie zdajemy sprawy ile razy jesteśmy w tzw ciąży biochemicznej a ogranizm normalnie dostaje okres. A potem rozpacz bo była nadzieja trzeba odczekać chociaż do terminu miesiączki lub dnia po. Wtedy będzie mniejsze rozczarowanie.
Tu się zgodzę tylko że czasem brak silnej woli -
bella88 - trzymam kciuki za dziś. Trzeba wierzyć, że w laboratorium mają rację
Mnie w ciąży facelle wyszło mega blade w 14dpo. Ale nie wiem jaka beta bo jej nie robiłam. Nie czuję potrzeby Mam poza tym złotą zasadę, która wynika z obserwacji mojego organizmu - jak w 13 dpo pod wieczór nie mam zabarwionego śluzu, a temperatura wysoko to następnego dnia robię test.bella88 lubi tę wiadomość
-
Olga856 wrote:Ciekawe dlaczego tak jest.. Bo nie pierwszy raz słyszę taka opinie o pinku, teraz sama ją mogę potwierdzić. Może to taki ich chwyt reklamowy 🤔
Olga856 lubi tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Przede wszystkim dziewczyny testy należy kupować w aptece i nie robić ich przed terminem miesiączki. My sobie nawet nie zdajemy sprawy ile razy jesteśmy w tzw ciąży biochemicznej a ogranizm normalnie dostaje okres. A potem rozpacz bo była nadzieja trzeba odczekać chociaż do terminu miesiączki lub dnia po. Wtedy będzie mniejsze rozczarowanie.
Tylko o takich ciążach biochemicznych też dobrze wiedzieć, bo jak to nie będzie jedna a dwie, czy trzy to znaczy, że jest jakiś problem i należy wykonać jakieś badania.Kitka_87, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba wiesiołek u mnie zaczął działać 💪
Co prawda do owulki jeszcze tydzień, więc nie wiem jak się przełóży to na płodny śluz, ale czuję dziś przy tym niepłodnym dość mokro 🤭🤫
Wiem, że to nie gwarant zajścia w ciążę, ale cieszy mnie ta zmiana ☺️☺️☺️ -
Kitka_87 wrote:Chyba wiesiołek u mnie zaczął działać 💪
Co prawda do owulki jeszcze tydzień, więc nie wiem jak się przełóży to na płodny śluz, ale czuję dziś przy tym niepłodnym dość mokro 🤭🤫
Wiem, że to nie gwarant zajścia w ciążę, ale cieszy mnie ta zmiana ☺️☺️☺️
Ile go już bierzesz? ja zastanawiam sie czy nei zacząc z nowym cyklem i w połączeniu z ziołami -
Ciąża biochemiczna to raczej zjawisko fizjologiczne ale jak cały czas nie można zajść w ciążę to trzeba się zdiagnozować to pewne. Ja mimo że staram się krótko już się nauczyłam w oparciu o historie innych dziewczyn żeby nie testować wcześniej. Chcę sobie oszczędzić tego rozczarowania. Biedronka mi też było ciężko wytrzymać więc nie kupowałam wcześniej testów żeby nie kusił. 😋Szybko rano biegłam siusiu. Jeżeli okres nie będzie miał przyjść to nie przyjdzie.
Trzymam kciuki za wszystkie szczęściary. I staraczki oczywiście. ❤️ -
Dziewczyny ja odpada z listopadowego testowania... jestem po histero i miałam pidcinane ściany macicy aby ją powiększyć nieco bo mała jest i nie taki ksztalt ma jaki powinna... zostalo to od razu skorygowane i ten cykl mam odpuscic....
Za to grudzień musi być udany
Trzy nie baaardzo mocno kciuki za wasze II kreseczki i same pozytywne wiadomosciWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 13:23
zakochanaaw lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2019
03.2019 - cb
07.2019 - ciąża obumarła 6 tydz, 8 tydz łyżeczkowanie
10.2019 skierowanie na histeroskopię
19.12 beta 464
27.12 beta 7687
3.01 beta 21495 -
Niedziela_2007 wrote:Dziewczyny ja odpada z listopadowego testowania... jestem po histero i miałam pidcinane ściany macicy aby ją powiększyć nieco bo mała jest i nie taki ksztalt ma jaki powinna... zostalo to od razu skorygowane i ten cykl mam odpuscic....
Za to grudzień musi być udany
Trzy nie baaardzo mocno kciuki za wasze II kreseczki i same pozytywne wiadomosci -
nick nieaktualny
-
Mnie facelle nigdy nie oszukał.jak nie byłam w ciąży to zawsze jedna kreska.jak zaszłam to 10dpo wyszedł bladzioch o 10.po południu to samo.testy mniej czułe na drugi dzień i 3 dni potem nic nie pokazywały.przy becie 47 na facelle mocniejsza kreska.potem jak beta spadła do 23 to już wiedziałam dlaczego mi tamte testy nie wychodziły.
Bella czekamy na pozytywne wieści.bella88 lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
W konteście ciazy biochemicznej - moja, stracona w 5 tyg. skłoniła mnie do badań. Wyszła ureaplasma, a później tez PAI hetero. Mój biochem wiec mógł mieć podłoże nie do końca fizjologiczne. I z tego względu czasami dobrze go wyłapać, żeby trochę poszerzyć diagnostykę.
-
StarającaSię wrote:U mnie chyba owulki nie będzie w tym cyklu.aplikacja nie wyznaczyła a powinna...czy to przez wysoką tempke na początku?
No po wykresie nie widać owulacji może dopiero będzie...Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
12.2017 - cp
Starania od 10.06.2017
Nadzczynnosc GB.
Zielone światło.
06.22- 5cykl starań na nowo.