Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja miałam testować jutro, ale dziś @ przyszła...

Evelle, przytulam Cię mocno kochana. Przeszłam przez poronienie zatrzymane w 6tc, w 9tc miałam wykonywany zabieg łyżeczkowania, także wiem jakie to trudne przeżycie... Byłam też w ciąży przez 8 miesięcy i urodziłam martwego synka. Także choć wiem, że to marne pocieszenie teraz, to uwierz mi, że jak ma się coś wydarzyć to "lepiej", żeby stało się to na początku ciąży. Życie jest bardzo niesprawiedliwe i doświadcza nas w najokrutniejszy sposób z możliwych, ale najważniejsze jest to, aby odbić się od dna, choć czasem nie jest to łatwe. Nie możesz się teraz poddawać kochana! Tak, jak Dziewczyny piszą, porozmawiaj z lekarzem, zrób badania. Wierzę bardzo mocno w to, że następne dwie kreski będą ze szczęśliwym zakończeniem. Trzymaj się kochana :*

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny piszą. Gdybyś nie testowała, pewnie Evelle nie dowiedziałabyś że jesteś w ciąży. Nie wiedziedziałabyś, że masz problematyczny progesteron. Dzięki temu przykremu doświadczeniu, na przyszłość będziesz wiedzieć jak sobie radzić! Bądź dzielna i trzymaj się kochana.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Tak szukam w tym wszystkich plusów i tak piszecie że to znak że moge zajść w ciążę, że plemniki docierają.
    Tamto poronienie zaczęło się brązowym plamieniem więc myślę że to wina progresteronu.. W tym przypadku to raczej napewno te niski progresteron bo to przecież aż tragicznie niski 2.03 a dziś 1.02...

Evelle28, dziewczyny mają rację, Wasza strata jest ogromna, ale jesteś naprawdę szczęściarą mając u boku tak wspaniałego mężczyznę 😘

Teraz wiesz, z czym możesz się zmierzyć i dalej walczyć o upragnione dzieciątko 😘

Nie wiem czy to dla Ciebie ważne, ale wspomnę Was dzisiaj w 🙏

Karolailila lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:

Evelle, przytulam Cię mocno kochana. Przeszłam przez poronienie zatrzymane w 6tc, w 9tc miałam wykonywany zabieg łyżeczkowania, także wiem jakie to trudne przeżycie... Byłam też w ciąży przez 8 miesięcy i urodziłam martwego synka. Także choć wiem, że to marne pocieszenie teraz, to uwierz mi, że jak ma się coś wydarzyć to "lepiej", żeby stało się to na początku ciąży. Życie jest bardzo niesprawiedliwe i doświadcza nas w najokrutniejszy sposób z możliwych, ale najważniejsze jest to, aby odbić się od dna, choć czasem nie jest to łatwe. Nie możesz się teraz poddawać kochana! Tak, jak Dziewczyny piszą, porozmawiaj z lekarzem, zrób badania. Wierzę bardzo mocno w to, że następne dwie kreski będą ze szczęśliwym zakończeniem. Trzymaj się kochana :*
    Przepraszam za pytanie i jeśli nie jestes gotowa o tym mówić, to nie odpowoadaj. Jaka jest przyczyną utraty tak zaawansowanej ciąży? Nie wyobrażam sobie nawet jak strassne to musiało być przeżycie.

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28, bardzo mi przykro. Wiem co czujesz, poroniłam w 9tc(poronienie zatrzymane, więc na usg po prostu dowiedziałam się że to puste jajo płodowe). I to prawda co piszą dziewczyny, najważniejsze że zaszłas w ciążę, co oznacza że wszystko jest ok z Tobą i plemnikami. Jeśli to niedomoga fazy lutealnej to to jest dość łatwe do ogarnięcia;następnym razem wszystko będzie ok. Mocno trzymam kciuki za Ciebie kochana ❤️

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Przepraszam za pytanie i jeśli nie jestes gotowa o tym mówić, to nie odpowoadaj. Jaka jest przyczyną utraty tak zaawansowanej ciąży? Nie wyobrażam sobie nawet jak strassne to musiało być przeżycie.

Ignissa, nagłe, całkowite odklejenie łożyska, które zagraża życiu zarówno dziecka, jak i matki.
    Nie będę tutaj się rozpisywała na ten temat, bo nie o tym jest ten wątek, ale jeśli chcesz poznać moją historię to wejdź na wątek "poród martwego dziecka" tam wszystko dokładnie opisywałam po stracie synka.

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:

przykro mi, że @ przyszła :/

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Nie udzielałam się tu wcześniej ale podczytuje od wczoraj.

Evelle bardzo mi przykro :(
    lorinka współczuje @ , przeczytałam Twoją historię z synkiem, którego urodziłaś w 31tc. Bardzo smutna historia :(
    Życie czasem jest takie niesprawiedliwe.

Obecnie czekam na @, nie testuje bo nie ma to najmniejszego sensu, czekam cierpliwie. Najgorsze jest to, że nie pamiętam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, odpuściliśmy z mężem i nie zanotowałam ale myślę, że to dzisiaj lub jutro.

szamanka91, bebetka.b lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andii. 🙂

Andii lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Witaj Andii. 🙂

hej :)
    Nie pamiętałam hasła żeby się tu zalogować ale udało się :D

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Andi, ja też tak odpuściłam kilka lat temu i okazało się, że jestem w ciąży. Co gorsza cały czas nie miałam przez to pewności, że mam dobrze wyliczony termin porodu 😂 Ale chyba w miarę trafiłam, bo z USG mniej więcej się zgadzało ;)

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Cześć Andi, ja też tak odpuściłam kilka lat temu i okazało się, że jestem w ciąży. Co gorsza cały czas nie miałam przez to pewności, że mam dobrze wyliczony termin porodu 😂 Ale chyba w miarę trafiłam, bo z USG mniej więcej się zgadzało ;)

Piękna by to była niespodzianka ale najgorsze, że nawet nie wiem kiedy ten okres ma być ale obstawiam, że jeśli nie dzisiaj to jutro.

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii, mam nadzieję, że @ zrobi Ci niespodziankę i się nie pojawi 🙂

Ignissa lubi tę wiadomość

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Piękna by to była niespodzianka ale najgorsze, że nawet nie wiem kiedy ten okres ma być ale obstawiam, że jeśli nie dzisiaj to jutro.
    Ja też miałam niespodziankę, robiłam takie badania przygotowujące do ciąży, typu TSH, rożyczka, toxo i przy okazji ppwoedzialsn babce żeby zrobiła betę. Kopara mi opadła jak wyszło ponad 250. Wczesniej kupowałam miliard testów A wtedy nawet jednego nie zrobiłam 😂

bebetka.b lubi tę wiadomość

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja też miałam niespodziankę, robiłam takie badania przygotowujące do ciąży, typu TSH, rożyczka, toxo i przy okazji ppwoedzialsn babce żeby zrobiła betę. Kopara mi opadła jak wyszło ponad 250. Wczesniej kupowałam miliard testów A wtedy nawet jednego nie zrobiłam 😂

Cudownie <3
    Testów to ja w ogóle nie kupuje, czekam zawsze na okres, który zawsze przychodzi, kasa w kieszeni :)

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Cudownie <3
    Testów to ja w ogóle nie kupuje, czekam zawsze na okres, który zawsze przychodzi, kasa w kieszeni :)
    Ja jestem fanką sikania na plastikowe patyki 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 20:03

szamanka91, in_co_gni_to, Twinsowa, joana_aska89, bebetka.b, Mlodamezatka, Kitka_87, megson91 lubią tę wiadomość

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle, bardzo mi przykro. Super, że masz takie wsparcie w ukochanym. Trzymaj się kochana. Mocno przytulam😚😚

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle bardzo mi przykro.niestety aż za dobrze znam to uczucie.. ..

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja jestem fanką sikania na plastikowe patyki 😂

Jak to lubisz, to czemu nie :) ile kosztuja testy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 20:23

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Jak to lubisz, to czemu nie :) ile kosztuja testy?
    Zależy jakie 6-15 PLN mniej więcej

16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ