W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
-
WIADOMOŚĆ
-
in_co_gni_to wrote:Dziewczyny, Wy wszystkie już po owu a ja cały czas przed
Powiem Wam tak - nie wiem absolutnie czy w tym cyklu się uda czy nie, ale polecam z całego serca olej z wiesiołka!
Biorę pierwszy cykl, 2x2 kapsułki Oeparolu dziennie, normalnie mam taki śluz płodny jak nigdy!!! Wcześniej miałam może ze dwa dni taki śluz trochę rozciągliwy, bez szału. Teraz już od czterech dni poprostu mam go tyle, że aż się leje że mnie i jest mega rozciągliwy i extra ) polecam!dziś miałam spadek tempki (może przedowulacyjny) jutro rano mam monitoring cyklu kolejny, ostatni miałam w wtorek i pęcherzyk urósł. Trzymajcie kciuki.
Nie tylko Ty przed owu 😅😂 ja dopiero 8dc ale owu chyba zawita za kilkadni, pewnie na początku przyszłego tygodnia, bo śluz rozciągliwy się już pojawił... I też w tym cyklu znów mam go sporo, tylko ja z kolei wspomagam się Niepokalankiem, który nie wiem czy ma jakikolwiek wpływ na śluz, chociaż może pobudzil mi hormony przed owu to i szyjka zaczela go więcej produkowac
Niestety nie złapie się już z testowaniem na listopad bo termin @ wypada na 1.12 xD no chyba ze skuszę się na test dzień wcześniej xD
Trzymam kciuki za Ciebie (i za siebie 😂).in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Kurcze Evella .... brak mi słów kochana . Trzymaj się jesteśmy z Tobą.
Pierwszy raz tak na powaznie prowadze wykres i powiem szczerze do szału mnie on doprowadza . Robię wszytko jak kazali wyspana bez wstawania tym samym termometrem o tej samej porze czyli dokładnie o 6.30 jest mega dziwny chyba jednak coś pomyliłam z tym mierzenie zaczęłam od 36.5 potem 36.28 a potem 36.4 i dzisiaj 36. 55
Takie wahania są w normie. Temperatura nigdy nie jest jednostajna -
doomi03 wrote:Nie tylko Ty przed owu 😅😂 ja dopiero 8dc ale owu chyba zawita za kilkadni, pewnie na początku przyszłego tygodnia, bo śluz rozciągliwy się już pojawił... I też w tym cyklu znów mam go sporo, tylko ja z kolei wspomagam się Niepokalankiem, który nie wiem czy ma jakikolwiek wpływ na śluz, chociaż może pobudzil mi hormony przed owu to i szyjka zaczela go więcej produkowac
Niestety nie złapie się już z testowaniem na listopad bo termin @ wypada na 1.12 xD no chyba ze skuszę się na test dzień wcześniej xD
Trzymam kciuki za Ciebie (i za siebie 😂).
Ja też brałam niepokalanka w ostatnim cyklu, ale bralam tez wiesiolka (co prawda za malo go bralam) ale zauwazylam ze sluzu tez bylo odrobinke wiecej.
Nie wiem na ile jest to zasluga niepokalanka ale zajsc mi sie udalo. Raczej nie byl on powodem cp. Takze osobiscie pewnie do niego wroce jak wrocimy do staran.doomi03 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyZrobilam znow owulak, bo wczoraj byl niby negatywny ale jak prawie pozytywny...
I co pokazal? Gruba kreske testowa, znacznie mocniejsza od testowej...
Wiec tym tropem poszlam za sprawdzeniem szyjki i sluzu... szyjka stanowczo wysoko.. i otwarta 🙈 a sluz?? Idealne bialko...... tylko ze przy samej szyjce...
I wez tu czlowieku ogarnij organizm po poronieniu...
Takze zapewne i ja jestem przed owu ....... a nie po 🙈🙉 -
joana_aska89 wrote:Zrobilam znow owulak, bo wczoraj byl niby negatywny ale jak prawie pozytywny...
I co pokazal? Gruba kreske testowa, znacznie mocniejsza od testowej...
Wiec tym tropem poszlam za sprawdzeniem szyjki i sluzu... szyjka stanowczo wysoko.. i otwarta 🙈 a sluz?? Idealne bialko...... tylko ze przy samej szyjce...
I wez tu czlowieku ogarnij organizm po poronieniu...
Takze zapewne i ja jestem przed owu ....... a nie po 🙈🙉Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Mlodamezatka wrote:Ja też brałam niepokalanka w ostatnim cyklu, ale bralam tez wiesiolka (co prawda za malo go bralam) ale zauwazylam ze sluzu tez bylo odrobinke wiecej.
Nie wiem na ile jest to zasluga niepokalanka ale zajsc mi sie udalo. Raczej nie byl on powodem cp. Takze osobiscie pewnie do niego wroce jak wrocimy do staran.
Oby nam się ten Niepokalanek jednak przyslużył
Kiedy wracacie do starań? -
Twinsowa wrote:Biorę to pod uwagę. Wczoraj się też dowiedzieliśmy że moja siostra ma bliźniaki 6 tc. Już trzecia z pieciu sióstr 🤣
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Kitka_87 wrote:Doomi, obstawiam, że będziesz mieć jak ja około 11 dc owulkę, w końcu mamy praktycznie te same cykle ☺️
Dokladnie, chociaż u siebie stawiam raczej na 12dc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
in_co_gni_to wrote:Dziewczyny, Wy wszystkie już po owu a ja cały czas przed
Powiem Wam tak - nie wiem absolutnie czy w tym cyklu się uda czy nie, ale polecam z całego serca olej z wiesiołka!
Biorę pierwszy cykl, 2x2 kapsułki Oeparolu dziennie, normalnie mam taki śluz płodny jak nigdy!!! Wcześniej miałam może ze dwa dni taki śluz trochę rozciągliwy, bez szału. Teraz już od czterech dni poprostu mam go tyle, że aż się leje że mnie i jest mega rozciągliwy i extra ) polecam!dziś miałam spadek tempki (może przedowulacyjny) jutro rano mam monitoring cyklu kolejny, ostatni miałam w wtorek i pęcherzyk urósł. Trzymajcie kciuki.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
doomi03 wrote:Oby nam się ten Niepokalanek jednak przyslużył
Kiedy wracacie do starań?
Jeszcze nie wiem, za 1,5 tygodnia idę na wizytę kontrolną po cp i mam nadzieję, że w badaniach wyjdzie wszystko w porządku i jak najszybciej zaczniemy starania. Ale realistycznie to pewnie styczeń/luty dopiero jeśli będzie wszystko okej.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
U mnie niestety 9.11 przyszła @. Mimo duzego optymizmu ginekologa dwa dni przed owu. No nie tym razem.08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C -
Biedronka89 wrote:Za dużo w internetach napatrzyłam się na te idealne wykresy i mi odbija
Evella kochana co u Ciebie?
Moze pooglądaj sobie tu na of wykresy ciążowe i zobacz jak każdy bywa inny, u jednych tempki sa na podobnych poziomach przez kazda faze cyklu u innych są to skoki i wyboje.. Najważniejsze zeby wykres byl dwufazowy i później zeby w fl temp trzymala się raczej wyżej zeby sie okazało że to ciąża
Na spokojnie. U mnie w każdym cyklu wykres nie wygląda identycznie :p póki sa dwufazowe to się nie niepokoje -
Mlodamezatka wrote:Wiele sie naczytałam o jego skutkach w postaci brzuszka i może coś w tym jest. A sa to zioła, niewielka dawka więc wychodziłam z założenia, że nie zaszkodzi raczej.
Jeszcze nie wiem, za 1,5 tygodnia idę na wizytę kontrolną po cp i mam nadzieję, że w badaniach wyjdzie wszystko w porządku i jak najszybciej zaczniemy starania. Ale realistycznie to pewnie styczeń/luty dopiero jeśli będzie wszystko okej.
Trzymam kciuki oby jak najszybciej wszystko się unormowala. Daj znac po wizycie.
A powiedz mi jaki dokladnie bralas niepokalanek (jakiej firmy?) -
Hej kochane, ja ze swojej strony też bardzo polecam olej z wiesiołka. Piłam od dosłownie dwóch miesięcy, śluz wręcz "książkowy" I naprawdę uważam że miał "swój udział" w moim zajęciu w ciążę
in_co_gni_to lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od wczoraj, bo szczerze mówiąc naszło mnie na wspomnienia. Wtrącę się tylko na chwilkę. 😉
Niedawno też byłam staraczką i tak jak Wy robiłam testy owulacyjne, czekałam na 2 kreski, a jak przychodziła @ to płakałam, byłam zła i zawiedziona. Myślałam, że to takie hop siup. Chciałam Wam tylko powiedzieć, że nie warto jest tak się przejmować i nie można pozwolić żeby to zdominowało nasze życie i tylko na tym się skupiać. Zaszłam w cyklu, w którym wydawało mi się , że nie miałam owulacji, testów nie robiłam, olałam to. Objawów jakiś specjalnych nie miałam, generalnie spisałam tamten cykl na straty. Jakie było moje zdziwienie 🙈
Chcę Wam tylko powiedzieć, żebyście się tak nie przejmowały, wyluzowały, cieszyły się z ❤ z partnerem. Na pewno Wam się uda! Trzymam za Was kciuki 😊🤞joana_aska89 lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖