" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kurczę, przykro mi ze macie takie zmartwienia po badaniach. I zgadzam się ze z tym jedzeniem to już trochę paranoja. Sama zajadalam się z kanapkami z pasztetem (dobrym), chrzanem i ogórkiem kiszonym na początku ciąży. Niedawno zjadłam całego ananasa po czym przeczytałam ze tez niewskazany. Najlepiej dla niektórych jakbyśmy same suplementy łykały
Ja będę miała polowkowe 13.06.
Trochę się nie odzywałam bo mnie dolegliwości nowe dopadły i nie miałam humoru się udzielać. Kolka nerkowa i wskazanie spania na drugim boku. A podczas spania na drugim boku w środku nocy obudził mnie ból pośladka i tak już trzyma od kilku dni. I tak dalej, szkoda opowiadać o wszystkim… Uroki ciąży…Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 09:44
-
Sagi wrote:Hej kurczę, przykro mi ze macie takie zmartwienia po badaniach. I zgadzam się ze z tym jedzeniem to już trochę paranoja. Sama zajadalam się z kanapkami z pasztetem (dobrym), chrzanem i ogórkiem kiszonym na początku ciąży. Niedawno zjadłam całego ananasa po czym przeczytałam ze tez niewskazany. Najlepiej dla niektórych jakbyśmy same suplementy łykały
Ja będę miała polowkowe 13.06.
Trochę się nie odzywałam bo mnie dolegliwości nowe dopadły i nie miałam humoru się udzielać. Kolka nerkowa i wskazanie spania na drugim boku. A podczas spania na drugim boku w środku nocy obudził mnie ból pośladka i tak już trzyma od kilku dni. I tak dalej, szkoda opowiadać o wszystkim… Uroki ciąży…
Z tymi suplementami myślę podobnie - niby łykam, ale wiem też że sama dobra dieta pewnie jest wystarczająca. Dawniej suplementów nie było, a wręcz dzieci silniejsze się rodziły. Aczkolwiek żywność teraz też jest bardzo kiepskiej jakości, dlatego może i trzeba się wspomóc.
Staram się być dobrej myśli. Wydaje mi się, że praca serduszka zależy też od wielu czynników i tymczasowe arytmie zdarzają się u wszystkich. Ale wiadomo, że dopóki niczego nie wykluczą będę w stresie.
Myślałam nawet o tym domowym detektorze tętna, ale z drugiej strony boję się, że mogę źle interpretować pomiary i jeszcze bardziej się będę zadręczać. -
Goshas71 Mam nadzieję ze dodatkowe badania Cię uspokoją i ze będzie ok z maluszkiem. Zawsze jest jeszcze czynnik ludzki, lekarze się mylą, dobrze jest się upewnić. Ja detektora tętna nie kupuję właśnie dlatego ze mam te obawy, ze przysporzy mi to dodatkowych zmartwień jeśli nie będę umiała go użyć. Ale dużo dziewczyn pisało ze one ogarniają obsługę i im to pomaga, więc to może być fajna sprawa.
Goshas71 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które kompletują już wyprawkę, albo mają doświadczenie- jaki kosmetyki pielęgnacyjne planujecie kupić dla swoich maluszków?
Składam sobie powoli rzeczy do koszyka i utknęłam w temacie pielęgnacji- ile osób tyle opinii.
Jedni nie stosują prawie nic, inny wszystko, a ja zupełnie nie wiem od czego zacząć
Czy zestaw żel do mycia + mleczko/ balsam do ciała + krem do pupy + krem do buzi to wystarczająca "wyprawka" ?
Nie biorę tu pod uwagę tych wszystkich ściśle aptecznych rzeczy, jak sól fizjologiczna itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 14:24
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Ona11 wrote:Dziewczyny, które kompletują już wyprawkę, albo mają doświadczenie- jaki kosmetyki pielęgnacyjne planujecie kupić dla swoich maluszków?
Składam sobie powoli rzeczy do koszyka i utknęłam w temacie pielęgnacji- ile osób tyle opinii.
Jedni nie stosują prawie nic, inny wszystko, część tylko drogie maki, a ja zupełnie nie wiem od czego zacząć
Ja planuje kupic:
- DO KĄPIELI olej ze słodkich migdałów
- BALSAM do ciała * firmy WELEDA
- KREM NIE NIEPOGODĘ firmy WELEDA
- DO PUPY niezastąpiony ALANTAN Plus (zielony)**
Balsam to nie jest specyfik, którego potrzebuje
Każde dziecko. Im mniej tym lepiej. Jeśli zauważysz u swojego bobasa suchą skore to smaruj, jeśli nie to nie ma potrzeby.
Kosmetyki firmy Weleda sprawdziły mi się super dla córki, maja spoko skład ale są inne tańsze, które wcale nie są gorsze, chociażby Babydream i Hipp
Jeśli chodzi o pielęgnacje pupy to polecam
Z całego serca alantan. Jest tani, wydajny i działa cuda.
Z córka kupiłam oczywiście milion innych kosmetyków, ale koniec końców większość byla zbędna.
Jeśli chodzi o jeszcze mała radę to polecam zaopatrzyc się w hurtowni farmaceutycznej o lanoline farmaceutyczna czysta, można tak zaoszczędzić
Kupę kasy na maściach na brodawki Cena popularnej firmy za mała tubkę jest zniewalająca a można mieć
Ten sam produkt dużo taniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 14:26
Ona11, Oli123 lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle to się pochwale, ze w końcu wybraliśmy imie dla niuni, doszliśmy do porozumienia 🥰
Córcia będzie miała na imie Elisa 💝🎀Czytoto, Goshas71, Ona11, Sagi lubią tę wiadomość
-
Ona11, u nas sprawdził się emolient do kąpieli był to Oillan baby i Linomag zielony do codziennej pielęgnacji pupki😉 balsamów nie stosowaliśmy, odradzono nam to jeśli dziecko nie ma żadnych problemów skórnych, same emolienty wystarczały 🙂
Na słońce polecam Dermedic Sunbrella, ma fajną konsystencję a na zimę używaliśmy sztyftu z Musteli🙂
Olya, pięknie imię😍Ona11 lubi tę wiadomość
-
Ona11 wrote:Dziewczyny, które kompletują już wyprawkę, albo mają doświadczenie- jaki kosmetyki pielęgnacyjne planujecie kupić dla swoich maluszków?
Jedni nie stosują prawie nic, inny wszystko, a ja zupełnie nie wiem od czego zacząć
Czy zestaw żel do mycia + mleczko/ balsam do ciała + krem do pupy + krem do buzi to wystarczająca "wyprawka" ?
Nie biorę tu pod uwagę tych wszystkich ściśle aptecznych rzeczy, jak sól fizjologiczna itd.
Olej ze słodkich migdałów do kąpieli i przy okazji zastępuje balsam czasem na zmianę żel hipp.
Do pupy zapobiegawczo nic, na odparzenia czy zaczerwienienia alantan albo sudocremOna11 lubi tę wiadomość
-
Co prawda jeszcze nie jestem w trakcie wyprawki, ale screeny kosmetyków zrobione na przyszłość 😄
Dziewczyny, mam nadzieje ze jeszcze moze moja watpliwosc uda Wam sie rozwiązać Będąc na poniedziałkowej wizycie, lekarz zalecił zrobienie krzywej cukrowej w okresie badań połówkowych i tak się zastanawiam, bo będzie to 21+2, a wszędzie czytam że zalecają krzywa od 24 tygodnia.. I w sumie już nie wiem kiedy ja zrobić.. 3 tyg to chyba jednak jest trochę różnicy.. Wy już po krzywej? Ew. Na kiedy ja planujecie?
Czytoto, możesz mi wpisać zaplanowana wizytę na 17.07 😊👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Oli123 wrote:Co prawda jeszcze nie jestem w trakcie wyprawki, ale screeny kosmetyków zrobione na przyszłość 😄
Dziewczyny, mam nadzieje ze jeszcze moze moja watpliwosc uda Wam sie rozwiązać Będąc na poniedziałkowej wizycie, lekarz zalecił zrobienie krzywej cukrowej w okresie badań połówkowych i tak się zastanawiam, bo będzie to 21+2, a wszędzie czytam że zalecają krzywa od 24 tygodnia.. I w sumie już nie wiem kiedy ja zrobić.. 3 tyg to chyba jednak jest trochę różnicy.. Wy już po krzywej? Ew. Na kiedy ja planujecie?
Czytoto, możesz mi wpisać zaplanowana wizytę na 17.07 😊
Oli, u mnie ginekolog powiedział, że da mi skierowanie na krzywą dopiero na kolejnej wizycie (24 tc) i będę musiała wykonać te badania do następnego spotkania, czyli do 27 tc.11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Oli123, u mnie tak jak u Ona11. Ide na wizytę 23+1 i dopiero wtedy dostanę zalecenie na krzywą do przyniesienia na wizytę 27+ 😊
-
Ja tez na następnej wizycie mam dostać skierowanie, nie wiem do kiedy wykonać badanie, ale raczej standardowo tak jak dziewczyny wyżej. Ale nie przywiazywalabym się tak do tego, widziałam ze i na początku ciąży niektórzy robią jeśli są wskazania. W niektórych krajach w ogole nie ma tej przyjemności
-
Dziewczyny, co do detektora, ja bardzo polecam,ale taki, który wyświetla jakie jest tętno, wtedy nie ma opcji złej interpretacji, bo to niemożliwe, aby Wasze tętno miało 130 czy 140
Jak są bez ekranu to ja bym nie umiała ogarnąć czy to tętno moje czy Małej.Goshas71 lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Dziewczyny, co do detektora, ja bardzo polecam,ale taki, który wyświetla jakie jest tętno, wtedy nie ma opcji złej interpretacji, bo to niemożliwe, aby Wasze tętno miało 130 czy 140
Jak są bez ekranu to ja bym nie umiała ogarnąć czy to tętno moje czy Małej.
W ciąży chyba nie ma rzeczy niemożliwych… 😂
-
Dzięki Sagi za podesłanie!
Czyli jest coś na rzeczy, ale głównie w trzecim trymestrze dopiero... -
Oli123 wrote:Co prawda jeszcze nie jestem w trakcie wyprawki, ale screeny kosmetyków zrobione na przyszłość 😄
Czytoto, możesz mi wpisać zaplanowana wizytę na 17.07 😊
W 1 ciąży robiłam przed 28 tygodniem teraz jeszcze mi lekarz nie zlecił. Wizytę masz 17.07 następna ? To może zrób zaraz przed to wizyta, który to tc wyjdzie ? -
Dziewczyny które czuja już ruchy ? Ja od jakiegoś czasu czuje słabe, ale dziś np 3 razy w tym raz udało mi się nagrać jak mi lekko podnosi skore tylko ze palec nad pępkiem. Możliwe żeby macica się podniosła do tego poziomu ? 2 tygodnie temu na wizycie była 2 palce pod pępkiem