" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
samantka wrote:Goshas, trzymamy kciuki! 🥰🤞czekamy na wieści, będzie dobrze!!!
My po wizycie, szyjka skróciła się do 2cm, lekarka powiedziała, że ona już czuje glówke, możliwe to? 🤔🤭 i że raczej urodzi się w terminie, mam się umówić na 6 czyli w dzień terminu na ktg i jak nic się do 7 nie wydarzy to przyjść do niej na masaż szyjki 😱 dzidzia waży 2800 ☺️
Poza tym 1 dzień po terminie to nie jest dużo.... A mówiła coś o łożysku? Bo ja szyjka niby więcej niż Ty bo 3 cm a mówiła mi tylko, że głowka jest już nisko ale ja tego nie odczuwam, więc ciekawe że przy 2 cm ona już czuje ale na tym sie nie znam.... i jeszcze u mnie zwrocila uwagę, że łozysko nie jest zwapnione i że jeszcze nawet jak Mały sie spóźni ( no bo nie wskazywało nic na szybkie rozwiązanie) to łozysko jest wydolne. Fajna waga, taka nie za mała nie za duża dzieciątka 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 07:13
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Samantka gin chyba rzeczywiście wyczuwa główkę... Też to słyszałam. 2800 to mniejszy bobasek się szykuje i dobrzez łatwiej będzie urodzić 😊
Blond trzymam kciuki za libido i działania 😁🍀
Co do masażu szyjki to słyszałam, że różnie to jest, i podobno nie każdą kobietę boli, ale to tylko gdzieś na grupach wyczytałam...
Ja znowu całą noc nie spałam. Brzuch mi twardnieje, nie mogę się przekręcić na drugi bok, bo bobasek jakby klinuje mi ten brzuch i po prostu mnie to boli 😥 a na dodatek strasznie mi cierpną nogi, że po prostu muszę zmienić stronę, bo mi nie wygodnie i niekomfortowo 😔 jak dobrze, że to już końcówka... wczoraj się znowu wystraszyłam, bo przez ten twardy brzuch, bardzo mało czułam Dzidziulka, dzisiaj już rano ładnie się ruszał, ale myślałam, że pojadę dzisiaj na sor, jakby się nic nie zmieniło...
Goshas myślimy o Tobie 🍀😘Blond27 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
My tylko się nieśmiało przywitamy 😊
Dzień dobry, jestem Filip urodzony 25.10 o 12:10 🙂 3720g, 57 cm 🥰Sagi, Blond27, Goshas71, Kropkaxyz, Helcia, samantka, Ogoorkowa, Ona11, Czytoto, Kania_czubajka, Papierowka, Olya lubią tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Oli gratulacje 🎉🎊🎉🎊🎉🎊 zdrowo rosnijcie 🥰 Jak będziesz na siłach czekamy na opowieści co i jak 😊 Jeju zaraz sie okaże, że tylko my z Helcią nie rozpakowanie 🤭🤭🤭🤭 Helcią co do twardnienia to chyba juz to jest normalne, macica sie przygotowuje.... Mi jak twardnieje to tak 5/10 min i puszcza. Ja wczoraj za to długo nie mogłam usnąć bo Mały taki wariował w brzuchu, że też już miałam myśli że coś za bardzo, ale uspokoił sie i rano już standardowo 😁
Helcia, Oli123 lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Oli123, gratulacje ogromne! 🥰
Mi od rana założyli jakieś rozszerzacze do szyjki (jakaś nowa metoda, pierwszy raz o niej słyszę, bo to nie typowy balonik czy ten cewnik), a jutro wjedzie oksytocyna jeśli już sama ta wkładka nie wywoła skurczów.
Także trzymajcie kciuki, żeby wywołała! 🙂
Wczoraj miałam lekki spadek formy po przyjęciu do szpitala, sporo sobie popłakałam wieczorem... Jakoś mimo, że personel do rany przyłóż, atmosfera też super, każdy z każdym rozmawia to jednak czułam się przytłoczona ogromem historii, każda to inna...Oli123 lubi tę wiadomość
-
Oki, gratulacje! 🥰 dużo zdrówka dla Was, dawaj znać jak będziesz mieć siłę i czas!
Blond27, kurczę, no właśnie, jeden dzień to niedużo plus są inne metody wywolywania. nie wiem czy coś nie pomyliłam, może jej chodziło o samo badanie, ale koleżanka do niej też chodziła i zrobiła ten masaż i w ten dzień zaczęła się akcja. Liczę, że samo się rozkręci jednak.
Właśnie ja czuję jakby większy ucisk główki jakby tam na dole, zwłaszcza jak chodzę. Dziś kolejna część czopa mi wypłynęła 😱 a u Was jak z tym czopem sytuacja wygladała (u rozpakowanych) i wygląda (u nierozpakowanych)?
Helcia, też miałam pierwszy raz ciężka noc, nie mogłam zasnąć, ciągle coś mnie swedzialo, niespokojne nogi, ciągle się budziłam, ciężko było mi się ułożyć..
Goshas, trzymamy kciuki! 🤞 czekamy na wieści! Pobyty w szpitalu nie są przyjemne, dobrze, że chociaż personel jest w porzadku. Postaraj się wyciszyć, skupić na sobie, już niedługo będziesz przytulać swojego maluszka 🥰Blond27, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Oli123 wielkie gratulacje dla Ciebie i małego Filipka 💕
Goshas71 jesteś już bliżej niż dalej 🫶 a w szpitalu zawsze jest dziwnie. U mnie była dobra opieka, ale i tak odetchnęłam z ulga gdy wróciliśmy do domku.Blond27, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Mi (chyba) czop nie odpadł , przynajmniej nie widziałam, mam sporo śluzu ale to typowego.
U mnie szczerze to żadnych objawów zbliżającego sie porodu ☹️🤭
A poruszę temat wagi... W sumie do rozpakowanych i nie rozpakowanych 😁 ile przytyłyście i jak szybko od porodu Wam waga spada? Ja mam plus 13 kg od dwóch wizyt u ginekologa waga stoi w miejscu ale też lekarka nie zwróciła na to uwagi. Nie przekroczyłam magicznego 70 kg którego tak sie bałam 🤭🤣 Ps. Taaak wiem to tylko waga itp itd, dla jednego nieistotna kwestia, dla bardzo istotna bo lubię czuć sie dobrze w swoim ciele i sama ze sobą 😀 Nie chce wywołać tutaj spięć czy coś tylko tak luźno pytam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 13:06
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Oli gratulacje 🥳 przystojny chłopaczek ! 😍
Goshas trzymaj się Kochana ! Na pewno, sam szpital wpływa na nas i na naszą formę. Ale dobrze, że jednak atmosfera super ! Trzymam kciuki.za szybkie rozkręcenie akcji 🍀
Blond też mi się wydaje, że te skurcze to już norma, ale wczoraj jakoś przydygałam... dzisiaj maluszek już daje się we znaki, więc się uspokoiłam. Hehe, rzeczywiście zostałyśmy we dwie, jeszcze Samantka 😁 Czy kogoś pominęłyśmy ? Ale Blond damy radę 💪💪💪
Jeśli chodzi o wagę, to mi przybyło 16 kg.
Samantka jeśli chodzi o czop to ja nie zauważyłam żeby mi wypadł, chociaż jakiś czas mam taką kremową maź widoczną na majtaskach. Nie wiem czy to ten czop czy co... niby infekcji żadnej nie powinnam mieć, bo jestem po czopkach... ucisk też na dole czuję. W dodatku nie robię dwójki codziennie, tylko co drugi dzień raczej i tak ki się wydaje, że może przez to mam taką przeszywającą kolkę też w odbycie... może nie codziennie Ale jednak się pojawia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 13:01
Oli123 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Oli jaki słodki Filipek! zdrówka!
Blond27 ja przytyłam 13 kg, nie mam wprawdzie wagi w domu (szczęśliwi nie liczą ), w szpitalu po porodzie strasznie spuchły mi nogi (gorzej niż w ciąży w upały!), ale już od tygodnia śmigam w przedciążowych jeansach także może waga jeszcze nie jest wyjściowa, ale brzuch jak z lekkimi wzdęciami, uda chyba już moje
Gohas w dwupaku już pewnie Cię nie wypuszczą! powodzenia i wiem jakie to leżenie w szpitalu i czekania jest okropneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 13:20
Blond27, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Helcia wrote:Oli gratulacje 🥳 przystojny chłopaczek ! 😍
Goshas trzymaj się Kochana ! Na pewno, sam szpital wpływa na nas i na naszą formę. Ale dobrze, że jednak atmosfera super ! Trzymam kciuki.za szybkie rozkręcenie akcji 🍀
Blond też mi się wydaje, że te skurcze to już norma, ale wczoraj jakoś przydygałam... dzisiaj maluszek już daje się we znaki, więc się uspokoiłam. Hehe, rzeczywiście zostałyśmy we dwie, jeszcze Samantka 😁 Czy kogoś pominęłyśmy ? Ale Blond damy radę 💪💪💪
Jeśli chodzi o wagę, to mi przybyło 16 kg.
Samantka jeśli chodzi o czop to ja nie zauważyłam żeby mi wypadł, chociaż jakiś czas mam taką kremową maź widoczną na majtaskach. Nie wiem czy to ten czop czy co... niby infekcji żadnej nie powinnam mieć, bo jestem po czopkach... ucisk też na dole czuję. W dodatku nie robię dwójki codziennie, tylko co drugi dzień raczej i tak ki się wydaje, że może przez to mam taką przeszywającą kolkę też w odbycie... może nie codziennie Ale jednak się pojawia...
Ja przytyłam tak ok 12kg 😊Blond27, Helcia, Arieen lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki! Co słychać przy piątku? Nierozpakowane dalej w dwupaku? Czy zostałam się sama ? 😅 Ja mam coraz częściej skurcze macicy. Jak dotykam brzucha na dole to też czuję już dyskomfort albo skurcz. Non stop jakieś kolki w kroku, czuć, że zbliża się wielki dzień 🙈 No a ruchy maluszka są już czesto bolesne albo naprawdę mało przyjemne...
Samantka co do czopu, to też mi się wydaje, że to może być to, chociaż nie zauważyłam, żeby jakoś w dużej ilości mi wypadł, bardziej widzę, że sączy się ta maź codziennie bo zostawia mi plami na bieliźnie no i czasami papierem je wycieram, bo mnie drażnią 😄Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
A mi dziewczyny wydaje sie, że to nie jest czop. Poprostu w ciąży jest więcej wydzieliny, moja gin mówiła, że to zupełnie normalne. Jeśli oczywiście nie na infekcji dodatkowo.
Każda moja koleżanka która była w ciąży, wspominała o tym ciągłym uczuciu "mokro" szczególnie w trzecim trymestrze lub po wysiłku. I np ja jak dużo chodzę to mnie zalewa a po nocy, czy jak sie turlam tylko po mieszkaniu to nie mam aż tyle.
Mamy plan na niedzielę, że idziemy z mężem na obiado kolacje do nowej restauracji, a wcześniej zaprosiła nas szwagierka na kawkę bo właśnie sie przeprowadzili do nowego mieszkania. Więc muszę skoczyć jutro po jakiś prezent na nowe mieszkanie i dla jej synka 😊😁 zapowiada sie u nas ładny weekend więc na pewno spacerek wjedzie 🍁🍂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 14:19
Helcia, Sagi lubią tę wiadomość
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Tzn u mnie to na pewno było po trochu czopa, bo to było takie inne, taka zbita galaretka jakby. I najpierw po troszkę co jakiś czas, a ostatnio taki duży, kilka cm.
Ja jakoś coraz gorzej się czuje, tak mi ciężko stać nawet dłuższą chwilę, szybko się mecze, mało spięz albo płytko, dzis wjechały zakupy spożywcze dziś, krótki spacer i chilli w domu. Ja jakoś nie czuje mega skurczów tzn trochę jak na okres, ale to tyle -
Hej dziewczyny!
Melduję, że wczoraj o 17:06 nasza Hania dołączyła do nas po tej stronie brzucha 🥰 Ostatecznie mimo pełnego rozwarcia skończyło się CC.
4,02 kg naszej pyzy 😀 Już rozumiem dlaczego potrzebna była indukcja.
Także właśnie odpoczywam, ale spać nie mogę bo się nie mogę doczekać ponownego spotkania z tą kluseczką. (Nie zdążyli mnie przed nocą spionizować tylko już czekamy do rana więc mała na noworodkach).
Mogę pozniej opisać coś więcej, bo mimo że długi i dość wyczerpujący był ten porod to na pewno nie bedę go źle wspominać - było warto!Papierowka, Ona11, Sagi, Helcia, Blond27, Olya, samantka, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Goshas gratulacje ! 😍 kolejny bąbelek z naszego wątku na świecie ! Zdrówka dla Was 🍀 i oczywiście czekamy na relację jak się już lepiej poczujesz i znajdziesz chwilkę czasu. Tak nawet myślałam o Was ostatnio i czekałam aż pojawią się dobre newsy na wątku 😊
U mnie sobota była dość intensywa. Zakupy, spacer, porządki, obiad 😄 jakoś przez tę ciążę więcej czasu spędzamy sami z mężem, ale powiem Wam, że cieszy mnie to. Doceniam te chwile 🥰
U mnie skurcze się pojawiają, z różną częstotliwością i siłą ale kilka razy dziennie. Zastanawia mnie ten czop np i brzuch, nie widzę żeby mi opadł, ale podobno nie każdej kobiecie opada. Jeśli chodzi o spanie to zaczęłam pod brzuch podkładać zwykłego jaśka i powiem, że widzę różnicę, lepiej mi się śpi 😊 ehh już nie.moge się doczekać aż przyjdzie pora na nas. Blond i Samantka zostałyśmy chyba we 3 ? 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 06:51
Papierowka lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Cześć dziewczyny 😊
Goshash GRATULACJE 🎉🎊🎉🎊 Czekam z niecierpliwością na opisanie porodu 🥰
Za mną dziwna noc, może przez pełnie ale budziłam sie kilka razy a to z:
- bólu hemoroida,
- ucisku na przełyk,
-bólu brzucha jak na okres,
- lekkiego kucia w pachwinach
także myślę, że powoli sie szykuje Maluszek. Niestety hemoroid boli okropnie więc o współżyciu nie ma mowy, nie dam rady, boli mnie jak leżę a co mówić coś działać, trudno... Załatwiłam sobie receptę na maść znieczulającą która kiedyś brałam przy tym, poczytałam i niektóre dziewczyny dostały ją w ciąży oraz KP (sprawdziłam też w e- lantanci) więc nie będę sie męczyła tym bardziej że czeka mnie dużo siedzenia dzisiaj. Załamana jestem tym bólem bo ledwo chodzę, a co mówi rodzić ☹️🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 10:23
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Goshas, gratulacje, dużo zdrówka dla Ciebie i Hani! 🥰 w końcu się doczekałas! czekamy na wieści 😘
Helcia, tak zostalysmy w 3! 😁 Coś czuję, że będę ostatnia, bo nie mam żadnych większych skurczy 😱 ja nawet tej nocy o dziwo nawet spałam, aczkolwiek swedzial mnie mega brzuch po tejpach. Powiem Wam, że już chciałabym żeby było to już a zarazem, żeby jeszcze niee, nie czuje się gotowa 😱 jak do tej pory było nawet znośnie, tak teraz już czuję słodki ciężar.
Blond, bardzo Ci współczuję, te hemoroidy to mega dziadostwo 😔 jak żyjesz po całym dniu ? 😔