W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
verliebtindich wrote:Anka, przepisałam 🤞
cuddlemuffin zdrowej, spokojnej ciąży! 💗
U mnie oczywiście biel, 10dpo. 😢
Jeszcze bez łezki poproszę testując 9 , 10 dpo ryzykujecie ze właśnie może być w dużej mierze fałszywie ujemny, aby jak najszybciej moc wyłapać ewentualna ciąże. Bardzo rzadko z tego co widziałam pokazują się wtedy nawet cienie, często 2 dni później już jest wiarygodnie. Trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki ❤️
Mam nadzieje, ze wytrzymam z pierwszym testem do 13dpo, żeby nie robić sobie nadziei codziennie .verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Cześć laseczki 🙋♀️
Podczytuję Was, ale oficjalnie już przeniosłam się na fioletową stronę 🥰
Coś ten maj mało szczęśliwy 😔 przytulam każdą do której 🐒 zawitała. Trzymam kciuki ✊🏻 za testujące w najbliższych dniach.
U mnie na poniedziałkowej wizycie lekarz wypatrzył maleńkie serduszko ❤️.
Zostawiam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Paulina666, verliebtindich, Kropka6, Anati, AgulaM, wellwellwell, Monk@, Krysia23, Ilaria, pluto_nova, 2+3, Nutka85, gabi5443, Gwiazdeczka 93, Zazu92, Joll213, Tabeaa, Lolka997, RoZyCzK4, Anett93, Poziomka9204, Agwinka, Anka1312, Kluska95, Lipcowa, hypatia92 lubią tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Ekta wrote:Cześć laseczki 🙋♀️
Podczytuję Was, ale oficjalnie już przeniosłam się na fioletową stronę 🥰
Coś ten maj mało szczęśliwy 😔 przytulam każdą do której 🐒 zawitała. Trzymam kciuki ✊🏻 za testujące w najbliższych dniach.
U mnie na poniedziałkowej wizycie lekarz wypatrzył maleńkie serduszko ❤️.
Zostawiam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
💗💗💗💗💗💗
Mamy tu tak niewiele promyczków nadziei ostatnio, że każda taka wiadomość cieszy podwójnie 💗💗💗
Zdrowej, spokojnej ciąży! 💗🤞😘Ekta lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Anka, przepisałam 🤞
cuddlemuffin zdrowej, spokojnej ciąży! 💗
U mnie oczywiście biel, 10dpo. 😢verliebtindich lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
No ja wieeem, wieeem, przecież mimo załamki to nadzieja to i tak będzie aż do 🐵.
Same wiecie jak się człowiek nakręca, jak wybija 10dpo 🤣
Ale niestety, zapał opada z tą świadomością, że powolutku wchodzimy w ten ostatni, decydujący cykl stymulowany, a ja od paru dni jestem wielkim wulkanem negatywnych emocji. Coś mnie strzela, jak w głowie słyszę echa "jeszcze jesteś młoda", "są przecież kliniki", serce mi po prostu krwawi, jak dochodzi do mnie, że powoli stajemy w tym krytycznym momencie. Ciągle myślę jeszcze nad IUI ewentualnie w lipcu, na sam koniec, ale doktor twierdzi, że ona nie widzi wskazań przy tych wynikach nasienia...
No i jasne, słyszałam o wielu przypadkach ciąż, które udały się po tym, jak odstawiło się leki. Ale z tyłu głowy mam też całą moją historię i skłonność do torbieli, przez którą jednego jajnika już nie mam.. być może teraz jajnik na początku "na biegu" załapie, co trzeba robić. Ale u mnie wcześniej owulacji po prostu nie było...
Bardzo się tego boję. Bardzo się boję tego przyjąć do wiadomości, że powoli stajemy przed ścianą...
-
Niech ten maj się odczaruje w końcu, bo mało 🌸 na 1 stronie 😔
Przesyłam wiruski w takim razie 🦠🦠🦠🦠🦠🦠verliebtindich, wellwellwell, Anati, Ilaria, Akataa, Zazu92, 2+3, Tabeaa, Emii, Anett93, Poziomka9204, Agwinka, AgulaM, Anka1312, Kluska95, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Verliebtindich, widziałam serduszko na USG, myślę, że nieśmiało możesz mi wpisać 🌸...
Boje się o wszystko, bardzo bardzo, ale chcę wierzyć, że jakoś to wszystko będzie 🙂Anati, verliebtindich, Akataa, Gwiazdeczka 93, wellwellwell, 2+3, peonia, SandraH.97, Tabeaa, Kropka6, RoZyCzK4, Anett93, Monk@, Poziomka9204, AgulaM, Anka1312, Kluska95, hypatia92, Ekta, pluto_nova, cuddlemuffin lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Verliebtindich, widziałam serduszko na USG, myślę, że nieśmiało możesz mi wpisać 🌸...
Boje się o wszystko, bardzo bardzo, ale chcę wierzyć, że jakoś to wszystko będzie 🙂
Wzrusz! 🥺🥺🥺
Będzie dobrze, musi być! 🌸Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Kochane, czytam Was regularnie, nie wiem czy mnie pamiętacie.
Anetko - przykro mi bardzo, miałam podobną sytuację przy staraniach o pierwsze dziecko. Wyszedł mi pasek widoczny, z rana poleciałam na betę, szczęśliwa. A beta poniżej 1. Tak bardzo wiem jak możesz się czuc. Odetchnij, wracaj gdy będziesz gotowa.
Verlie - wiesz, że to jeszcze szybciutko. Nie puszczam kciuków i mocno kibicuje. Tobie i każdej wspaniałej wojowniczce na tym wątku, na tym forum 😘 wszystkie jesteście niesamowite. I jestem pewna że doczekacie się spełnienia największego marzenia pomimo przeciwności.
Nie chciałam się zbytnio udzielać, bo baardzo dużo tutaj wrednych 🐒 niestety i niepowodzeń lub innych problemów, nie chciałam Was kłuć w oczy swoją ciąża, więc siedzę cichutko i czytam co u każdej słychać
Więc przy okazji prześlę ciążowe wirusy 🦠🦠🦠🦠🦠
Trzymajcie się ❤️verliebtindich, Ilaria, Anati, wellwellwell, 2+3, peonia, Tabeaa, Gwiazdeczka 93, Anett93, Monk@, Poziomka9204, Agwinka, AgulaM, Kluska95, Paulina666, pluto_nova lubią tę wiadomość
3.11.2014 - poronienie zatrzymane (8/12 tc)
11.07.2017 - Zosia (23 cs)
07.01.2023 - Kornelia (1 cs) -
Kurcze...cos ten maj dla mas nie za bardzo łaskawy.🤕😔
Dziewczyny pierś do góry i działamy dalej💪
Każda z Nas ma plan na realizację marzenia 🤰🤱
Ja swój również podczas smuteczkow ułożyłam:
Do lipca jeśli się nie uda (co bardzo prawdopodobne) to zaczynam chodzić na monitoringi, jeśli dojdzie do poprawy parametrów to podkoksujemy moje owulki.
W między czasie jakieś aktywne wakacje skoro mają to być ostatnie przed dzidziutkiem 😄póki co nie wiemy na co się zdecydować Mąż chce żagle z trekkingiem na Lofotach, ale ciężko o wolne miejsca, dla mnie może być trekking po Korscyce, Ferrata na Dolomitach.
A jak będzie dzidziuś to jakiś relaks nawet w Polsce 😊
Dziewczyny dziękujemy za wiruski, każda z Nas chętnie je przyjmnie w gigantycznych ilościach 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🥰verliebtindich, gabi5443, Monk@, Poziomka9204, AgulaM, Kluska95, Ekta lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Dziewczynom w dwupaku bardzo dziękujemy za wiruski! 😘 Przyjmujemy każdą ilość 😁
Dziewczyny, przechodzimy na pozytywną energię!
Jest piękny dzień, słońce świeci a my jesteśmy silne! 💪☀️ Pamiętajcie, że dobre nastawienie dużo daje, bo stres i smutek źle na nas wpływa.
Ja jestem dziś po dyżurze nocnym trochę niewyspana ale to nic. Lecę właśnie na spacerek i w drodze powrotnej zajdę po ananaska 🍍🍍🍍
Życzę wszystkim przepięknego dnia 🥰😘Tulipan, Anati, Monk@, Poziomka9204, AgulaM, Ilaria, Tabeaa, Kluska95, Ekta lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu92 wrote:Dziewczynom w dwupaku bardzo dziękujemy za wiruski! 😘 Przyjmujemy każdą ilość 😁
Dziewczyny, przechodzimy na pozytywną energię!
Jest piękny dzień, słońce świeci a my jesteśmy silne! 💪☀️ Pamiętajcie, że dobre nastawienie dużo daje, bo stres i smutek źle na nas wpływa.
Ja jestem dziś po dyżurze nocnym trochę niewyspana ale to nic. Lecę właśnie na spacerek i w drodze powrotnej zajdę po ananaska 🍍🍍🍍
Życzę wszystkim przepięknego dnia 🥰😘
Miłego dnia i też dziś jadę po zaaps ananasów 🔥🔥Zazu92, AgulaM lubią tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... -
A ja chciałam pogratulować Ekta, Nutka, Żelka i innym, czyli Nowy rok otworzycie na porodówce niech Wasze Kropki rosną zdrowo 😍
Ja jakos ostatnio tylko Was podczytuje. Nawet nie nadrabiam wszystkiego.
Ściskam te które zobaczyły biel lub @. Trzeba iść dalej! Mam nadzieję, że siły wrócą
Apropos ananasa, to ja dziś zrobiłam kurczak curry z ananasem czy też się liczy? 😁🤣Nutka85, Poziomka9204, Ekta lubią tę wiadomość
-
drSylwia wrote:Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było, starałam nie nie nakręcać w tym cyklu, stąd też unikałam forum.
Jestem po stymulacji klomifenem, owulacja powinna być jakoś między jutrem, a niedzielą. Pracowaliśmy nad tym, żeby w tym cyklu się udało, nawet jeszcze dzisiaj rano.
Szykując się do pracy poczułam się dziwnie, jakbym miała gorączkę, a mój narzeczony zauważył u mnie wysypkę za uchem. Poszłam do lekarza i okazało się, ze mam ospę! 😭
Skontaktowałam się z ginekologiem, mamy zachować wstrzemięźliwość i opuścić kolejny cykl stymulacji, ale strasznie się boję, że coś zaskoczy przy tej owulacji.
Pierwszy raz mam nadzieję na biały test i nie mogę się doczekać miesiączki 😟
Musiałam się wygadać
Ojej 😔 Zdrówka Kochana i trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli!drSylwia lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:No ja wieeem, wieeem, przecież mimo załamki to nadzieja to i tak będzie aż do 🐵.
Same wiecie jak się człowiek nakręca, jak wybija 10dpo 🤣
Ale niestety, zapał opada z tą świadomością, że powolutku wchodzimy w ten ostatni, decydujący cykl stymulowany, a ja od paru dni jestem wielkim wulkanem negatywnych emocji. Coś mnie strzela, jak w głowie słyszę echa "jeszcze jesteś młoda", "są przecież kliniki", serce mi po prostu krwawi, jak dochodzi do mnie, że powoli stajemy w tym krytycznym momencie. Ciągle myślę jeszcze nad IUI ewentualnie w lipcu, na sam koniec, ale doktor twierdzi, że ona nie widzi wskazań przy tych wynikach nasienia...
No i jasne, słyszałam o wielu przypadkach ciąż, które udały się po tym, jak odstawiło się leki. Ale z tyłu głowy mam też całą moją historię i skłonność do torbieli, przez którą jednego jajnika już nie mam.. być może teraz jajnik na początku "na biegu" załapie, co trzeba robić. Ale u mnie wcześniej owulacji po prostu nie było...
Bardzo się tego boję. Bardzo się boję tego przyjąć do wiadomości, że powoli stajemy przed ścianą...
Dużo siły kochana 😘verliebtindich lubi tę wiadomość
-
drSylwia wrote:Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było, starałam nie nie nakręcać w tym cyklu, stąd też unikałam forum.
Jestem po stymulacji klomifenem, owulacja powinna być jakoś między jutrem, a niedzielą. Pracowaliśmy nad tym, żeby w tym cyklu się udało, nawet jeszcze dzisiaj rano.
Szykując się do pracy poczułam się dziwnie, jakbym miała gorączkę, a mój narzeczony zauważył u mnie wysypkę za uchem. Poszłam do lekarza i okazało się, ze mam ospę! 😭
Skontaktowałam się z ginekologiem, mamy zachować wstrzemięźliwość i opuścić kolejny cykl stymulacji, ale strasznie się boję, że coś zaskoczy przy tej owulacji.
Pierwszy raz mam nadzieję na biały test i nie mogę się doczekać miesiączki 😟
Musiałam się wygadaćdrSylwia lubi tę wiadomość