W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem na bieżąco z wami Ale nie mam za dużo czasu żeby się udzielać. Troche mniej tutaj zaglądałam Ale wiem że jest przestuj z dobrymi wiadomościami. Wczoraj lub przedwczoraj miałam owulacje, także proszę o wpisanie na 31.05 😀😀😀
verliebtindich, Anati, Akataa, pluto_nova, Kasiooola, Agwinka, Poziomka9204, Anett93, AgulaM, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
JA : 35 lata Mąż : 35 lata
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Wczoraj byłam na trzecim monitoringu. Pęcherzyk pękł, owulacja potwierdzona. Cykle mam 24-25, owulacja była w 12 dniu, gin powiedział, że fl mam za krótką i przepisał dupka. Mega mi ulżyło, że wszystko dobrze. Wierzę, chcę wierzyć, że u nas przez to nie wychodziło.
I muszę się wygadać. Po drugim monitoringu, gdzie był jeden ładny pęcherzyk wkręciłam sobie (głupia ja, chyba te starania zaczynają mi siadać na głowę), że na bank pęcherzyk nie pęknie i mam luf. Przeczytałam wszystkie wątki na ten temat 🤦🏼♀️ Prawie płakałam mężowi, że pewnie mamy duży problem. Mąż podchodził na chłodno i na spokojnie. Ale po wczorajszej wizycie, gdzie okazało się, że wszystko samo pęka, już się na mnie wkurzył. Za niepotrzebny stres, który sama sobie funduję, za wyszukiwanie sobie problemów, za nakręcanie się. I ja wiem, że on ma rację. Cieszę się, że podchodzi do tego racjonalnie, bo gdyby zaczął panikować ze mną to chyba bym do reszty zwariowała. Ale z drugiej strony jest mi przykro, że tak jakby nie widział, że starania kosztują mnie dużo emocji i nie potrafi dać mi taryfy ulgowej. Nie chcę odpuszczać forum, bo w pół roku mega dużo się tutaj dowiedziałam, nauczyłam i gdybym tu nie trafiła przypadkiem, to kto wie jak długo jeszcze dreptałabym w miejscu. Teraz mam poczucie, że zrobiliśmy duży krok do przodu. A z drugiej strony coś przeczytam, doszukuję się później u siebie i tylko mam przez to dużo stresu. Eh, chyba muszę znaleźć jakąś zdrową równowagę, bo wykończę i siebie i męża 😒
Także Pocahontas jeśli pytasz o plany: w tym cyklu już wjechał dupek, Verliebtindich usuń mnie proszę z testowania 31.05. Mam nadzieję, że już ten cykl mi się wydłuży i będę testować w czerwcu. W kolejnym miesiącu znowu spróbujemy monitoring, tak na wszelki wypadek. I zobaczymy, czy dupek zadziała 😊
Dzięki dziewczyny, że jesteście! Trzymam za wszystkie kciuki. Uda nam się, już niedługo nam wszystkim się uda! ❤️Anati, verliebtindich, pluto_nova, Zazu92, Poziomka9204, Anett93, 2+3, AgulaM, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️35
Starania o pierwsze dzieciątko
Hashimoto
Własne owulacje
Krótkie cykle
Duphaston na wydłużenie fl -
Pocahontas16 wrote:Dziewczyny mam wyniki badań, może coś podpowiecie
Ferrytyna 16 ng/ml norma 10-120 chyba do podbicia
AMH 1,71 ng/ml.... Szału nie ma, a czy to mega mało?
Insulina 3,85 mIU/ml norma 1,93-23.chyba ok?? Verlie?? Ty się na tym znasz
Progesteron 3, 66 ng/ml to chyba znaczy że owulacji nie było
Wit d3 42,09 ng/ml norma od 30... Może podbije latem
Jakieś porady?
Na podbicie ferrytyny dobry jest feroplex -
Pocahontas16 wrote:Słuchajcie skoro ten maj daje nam tak w dupę... może porozmawiajmy o każdej planach na kolejne cykle, diagnostykę itd, często nasze doliny wynikają z bezradności, z brakiem planu, konkretnej pomocy lekarza itd
my staramy się od 07.2021 w lutym pierwszy monitoring- cykl bezowulacyjny i polip (złuszczył się w w marcu)
zrobione badania z 3dc, tsh podwyzszone- euthyrox
3 cykl stymulowany ( 2 z lewego, teraz prawy niby przestymulowany i nici z cyklu)
moje wątpliwości:
1. stymulacja bez drożności (teraz widzę, że to błąd, powinnam naciskać na stymulacje)
2. czy nie udawało się bo tsh wysokie ( w listopadzie miałam owulke na pewno, bo badalam proga w inne miesiace nie badałam) czy polip przeszkadzał
3. za szybko wprowadzona stymulacja ( mogłam poobserwowac monitoringami 2 naturalne cykle) moze akurat wypadał bezowulacyjny, może tsh spadło i ruszyłoby
moje mini "zwyciestwa"
nauka i obserwacja cyklu : śluz i temp
zmiana diety i większa aktywność fizyczna
mój plan:
badanie drożnosci!!! 1-2 cykle naturalne z monitoringiem- zobaczymy co w trawie piszczy
Ooo może faktycznie sobie coś doradzimy wzajemnie 😊 ja sobie daję jeszcze wakacje na luzie - jak do sierpnia nie wyjdzie, to chciałabym we wrześniu zrobić drożność, a po droznosci ze 3-4 cykle z monitoringiem i wtedy strzeli nam w listopadzie rok starań. Na jesień ew. jakaś stymulacja czy co tam lekarz wymyśli, jeszcze tak nie wybiegam w przód. Zależy co wyjdzie w monitoringach.
Od tego cyklu wchodzi dieta (bo z tym ostatnio gorzej) I więcej ruchu - rower lub bieganie, zaczęliśmy już nawet z moim starym przebieżki. Mam jakieś 7-8kg do zrzucenia, ale wiem, że dieta i ruch zrobią swoje. Może uda mi się zrobić krzywa cukrowa I insulinowa, a w kolejnym cyklu powtórka badać hormonów. No i wracam do mierzenia temperatury, bo same testy owulacyjne nie są miarodajne.
Sukces: spadek TSH z prawie 3 na 0.9 - do zbadania raz jeszcze, jak skończę opakowanie euthyroxu.
Co myślicie, dobry plan?Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:Ooo może faktycznie sobie coś doradzimy wzajemnie 😊 ja sobie daję jeszcze wakacje na luzie - jak do sierpnia nie wyjdzie, to chciałabym we wrześniu zrobić drożność, a po droznosci ze 3-4 cykle z monitoringiem i wtedy strzeli nam w listopadzie rok starań. Na jesień ew. jakaś stymulacja czy co tam lekarz wymyśli, jeszcze tak nie wybiegam w przód. Zależy co wyjdzie w monitoringach.
Od tego cyklu wchodzi dieta (bo z tym ostatnio gorzej) I więcej ruchu - rower lub bieganie, zaczęliśmy już nawet z moim starym przebieżki. Mam jakieś 7-8kg do zrzucenia, ale wiem, że dieta i ruch zrobią swoje. Może uda mi się zrobić krzywa cukrowa I insulinowa, a w kolejnym cyklu powtórka badać hormonów. No i wracam do mierzenia temperatury, bo same testy owulacyjne nie są miarodajne.
Sukces: spadek TSH z prawie 3 na 0.9 - do zbadania raz jeszcze, jak skończę opakowanie euthyroxu.
Co myślicie, dobry plan?Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Pocahontas, ja myślę że tylko ta ferrytyna do podbicia a reszta jest ok
Kluska, bardzo dobry plan dieta jak najbardziej się przyda zawsze nawet nie tylko przy staraniach.
A planujesz po wakacjach jak nie pyknie do jakiejś kliniki niepłodności się udać, czy to twój gin będzie decydował co i jak, że drożność, że stymulacja itd?
Ja mam taki plan że do wakacji się staramy, czyli testy owulacyjne, temp, wstrzeliwanie się, winko, ananas, a jak nie wyjdzie to na wakacje robimy przerwe żeby wyluzować. Wyjechać sobie, opalać się, pływać w jeziorku, chillować i bzykać kiedy mamy ochotę.
Jeśli nadal nie pyknie to od września chcemy się zgłosić do kliniki niepłodności i wtedy zobaczy się co tam powiedzą.
A tak w międzyczasie to mam 1 czerwca wizytę u endo bo tsh mam wysokie więc będzie obniżanie
A mój chłop ma słabą morfologię i drugi miesiąc na suplach jest a w czerwcu kontrola.
Jakoś na razie nie chcę robić żadnych stymulacji ani dupka brać bo się boję że sobie rozwalę cykl, a mam bardzo fajny, regularny, owu też mam praktycznie co miesiąc ( boli mnie jajnik i zawsze wiem kiedy mam owu plus z którego jajnika).
Stwierdziliśmy, że chcemy dobić do tego roku starań naturalnie a dopiero wtedy coś myśleć.
Oczywiście dietę staramy się trzymać, chociaż nie zawsze nam wychodzi 😅Kluska95 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Pluto sto laaaat stooooo lat niech żyje zyyyyje naaaaam
! Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy 😍
Ja dzisiaj umieram. 🐒 Daje mi w tyłek okrutnie. Leżę jak zezwlok na łóżku nie mam motywacji do niczego.
To będzie 6 cykl starań. Mam nadzieję że może coś zaskoczy.
Dziewczyny ile po owulacji zrobić progesteron?
Owu powinno wypaść w Dzien Dziecka może to dobry znak 😅pluto_nova lubi tę wiadomość
-
Akataa wrote:Hahah ale trafiłaś, byliśmy tam pierwszego dnia. 😅
Kurde to najlepsze jedzenie wybrałaś 😎 mam rodowitego Czecha w domu, co nie co mi ugotuje swojego 😂 ale to prawda że ta kuchnia jest mega ciężkaAkataa lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Pocahontas16 wrote:Dzięki za pomoc
Ferrytyne podbije, tylko to AMH mnie trochę zmartwilo, ale dramatu nie ma
Ja mogę się zgłosić na prowadząca w czerwcu, tyle że wyjeżdżam na kilka dni ale to nadrobię najwyżej
Z tym AMH jest różnie, moje ma 5,87, i tak nie zaskakuje 🤷♀️ a już mam 34 lata na liczniku... ale swoje wypłakałam szukając informacji na necie, bo od razu że PCOS, ale lekarze ciągle mówią że to nie to, że amh jeszcze dobre i mam czas 🙄26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Kamala8 wrote:Nie wiem co się ze mną dzieje. Od dwóch tygodni jestem przeziębiona. Wczoraj dostałam antybiotyk taki 3 dniowy. Miałam i podwyższona temperature do ponad 37 ale też są niska. Rano 36,80 a teraz 36,32. Czuje się jakbym w głowę dostała albo zeszła z karuzeli. Masakra żyć się nie da.
Może poprostu pójdziesz na betę sprawdzić czy jest coś na rzeczy 🤔26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Jestem po wizycie, mamy serduszko 😍 dostałam tylko leki, ponieważ pęcherzyk jest lekko spłaszczony, będę miała kontrolę pod koniec miesiąca żeby zobaczyć czy leki pomagają. Lekarz kazał się nie stresować, bo ciąża rozwija się prawidłowo.
verliebtindich, Kasiooola, gabi5443, Lipcowa, Monk@, Anati, Anett93, Ilaria, RoZyCzK4, Nutka85, 2+3, wellwellwell, Tabeaa, Kropka6, Livka, Zazu92, AgulaM, Gwiazdeczka 93, SandraH.97, Kluska95, peonia, Anka1312 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Jestem po wizycie, mamy serduszko 😍 dostałam tylko leki, ponieważ pęcherzyk jest lekko spłaszczony, będę miała kontrolę pod koniec miesiąca żeby zobaczyć czy leki pomagają. Lekarz kazał się nie stresować, bo ciąża rozwija się prawidłowo.
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
Wpisujemy 🌸? -
Kluska95 wrote:Ooo może faktycznie sobie coś doradzimy wzajemnie 😊 ja sobie daję jeszcze wakacje na luzie - jak do sierpnia nie wyjdzie, to chciałabym we wrześniu zrobić drożność, a po droznosci ze 3-4 cykle z monitoringiem i wtedy strzeli nam w listopadzie rok starań. Na jesień ew. jakaś stymulacja czy co tam lekarz wymyśli, jeszcze tak nie wybiegam w przód. Zależy co wyjdzie w monitoringach.
Co myślicie, dobry plan?Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Kakyuu wrote:Pluto sto laaaat stooooo lat niech żyje zyyyyje naaaaam
! Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy 😍
Ja dzisiaj umieram. 🐒 Daje mi w tyłek okrutnie. Leżę jak zezwlok na łóżku nie mam motywacji do niczego.
To będzie 6 cykl starań. Mam nadzieję że może coś zaskoczy.
Dziewczyny ile po owulacji zrobić progesteron?
Owu powinno wypaść w Dzien Dziecka może to dobry znak 😅Kakyuu lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Dzięki za pomoc
Ferrytyne podbije, tylko to AMH mnie trochę zmartwilo, ale dramatu nie ma
Ja mogę się zgłosić na prowadząca w czerwcu, tyle że wyjeżdżam na kilka dni ale to nadrobię najwyżejverliebtindich, Anka1312 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰