Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
Odpowiedz

W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶

Oceń ten wątek:
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Jestem hipochondrykiem niestety. Na foracht ogólnie ludzie piszą że nawet po małej dawce maja takie objawy.
    A jak mi samo spadło do 1,9 to brałam asheagande i też dieta była na 100%. Mozet to lepszy sposób niż sztuczne hormony.
    Zapomniałam jeszcze powiedzieć Pocohontas że amh to ilość tych jajeczek. I ja mam ciut wyżej ale to co innego taka liczba u młodej dziewczyny bo to elasniet ilość a w młodym organizmie one są lepszej jakości.
    To prawda, że ashwagandha też zbija tsh, ale z tego co mi wiadomo, to nie można jej stosować w ciąży, a po odstawieniu tsh może wzrosnąć (u mnie tak było). Jeżeli podejrzewasz że to euthyrox tak na Ciebie działa, to po prostu umów się do endokrynologa, nawet na telekonsultację, żeby zmienił Ci lek na inny lub cokolwiek poradził.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ewentualnej ciąży coś pewnie już bym dostała. Będę gdzieś dzwonić na tele. Zawsze szybciej i trochę taniej. Teraz dostałam z dimedic bo ani gin (który stwierdził że przy amh 2,1 to już mało i on vitro) ani Endo stwierdzili że w normie. Rodziny że jeśli w ciąży bym była to wtedy tak.
    Przeziębienie/infekcja swoją drogą ale te mdłości to nie infekcja.

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziwne podejście lekarzy. Moja endokrynolożka, mimo że mam do niej troche zastrzeżeń, to sama powiedziała, że tsh mam ok (wtedy powyżej 2), ale jak się staram to musimy zbić i co 6 tyg. kontrola.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pluto, urodzinowa dziewczyno, sto lat ! Wysikania dwóch kresek ! ;)

U mnie dziś termin @, narazie cisza, nie mam czym testowac 🙈🙄 wszystko zużyte 🤣🤣🤣🤣

Miłego weekendu dziewczyny! Dużo relaksu i odpoczynku od staraniowych tematów! 🥰💚

Poziomka9204, pluto_nova, verliebtindich, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    Pocahontas, ja myślę że tylko ta ferrytyna do podbicia a reszta jest ok ;)

Kluska, bardzo dobry plan :) dieta jak najbardziej się przyda zawsze nawet nie tylko przy staraniach.
    A planujesz po wakacjach jak nie pyknie do jakiejś kliniki niepłodności się udać, czy to twój gin będzie decydował co i jak, że drożność, że stymulacja itd?

Ja mam taki plan że do wakacji się staramy, czyli testy owulacyjne, temp, wstrzeliwanie się, winko, ananas, a jak nie wyjdzie to na wakacje robimy przerwe żeby wyluzować. Wyjechać sobie, opalać się, pływać w jeziorku, chillować i bzykać kiedy mamy ochotę.
    Jeśli nadal nie pyknie to od września chcemy się zgłosić do kliniki niepłodności i wtedy zobaczy się co tam powiedzą.
    A tak w międzyczasie to mam 1 czerwca wizytę u endo bo tsh mam wysokie więc będzie obniżanie
    A mój chłop ma słabą morfologię i drugi miesiąc na suplach jest a w czerwcu kontrola.
    Jakoś na razie nie chcę robić żadnych stymulacji ani dupka brać bo się boję że sobie rozwalę cykl, a mam bardzo fajny, regularny, owu też mam praktycznie co miesiąc ( boli mnie jajnik i zawsze wiem kiedy mam owu plus z którego jajnika).
    Stwierdziliśmy, że chcemy dobić do tego roku starań naturalnie a dopiero wtedy coś myśleć.
    Oczywiście dietę staramy się trzymać, chociaż nie zawsze nam wychodzi 😅

Będę rozmawiać z moim po monitoringach 😊 on robi stymulacje w razie czego, na razie nie planujemy kliniki.

Poluzowanie na wakacje brzmi spoko 😊 trzeba trochę życia poużywać 😊

Zazu92, AgulaM lubią tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Super 😍😍😍
    Świetne informacje 🙂

A Ty jesteś też 6t.?
    Zgodnie z OM 6t1d, więc początek 7tc 🙂

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Zgodnie z OM 6t1d, więc początek 7tc 🙂
    U mnie 6+4 🙂
    Dzisiaj jakaś się ociężała czuje 😂

Dziewczynki, przy okazji przesyłam Wam w takim razie: 🦠🦠🦠
    Oby mi przynosiły szczęście, a Wam dużo podwójnych kreseczek 😘😘😘

Monk@, Anati, wellwellwell, Poziomka9204, Ilaria, Kasiooola, AgulaM, Agwinka, Joll213, Kluska95, Tulipan, inome, peonia, Tabeaa, pluto_nova, Emii, Darka96, Gwiazdeczka 93, Zazu92, 2+3, Anka1312, Anett93 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    U mnie 6+4 🙂
    Dzisiaj jakaś się ociężała czuje 😂

Dziewczynki, przy okazji przesyłam Wam w takim razie: 🦠🦠🦠
    Oby mi przynosiły szczęście, a Wam dużo podwójnych kreseczek 😘😘😘
    Ja jestem senna, ale to w ostatnim czasie nic nowego 🙈 też mi dzisiaj ciężko, do tego trochę mam nudności i zjadłabym konia z kopytami 🤣

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pospisywałam wszystkie pomysły na tematy :) mam nadzieję, że nic nie opuściłam :D

ja mam pustkę w głowie :(

AgulaM, Monk@, verliebtindich lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz 21, a ja wypruta z sił 🤣 dziś "etat ciotka" i mnie moja 2.5 latka wymęczyła, że ho ho 🤣 zawsze się wtedy zastanawiam, czy jak się ma własne dzieci, to jest się jakoś bardziej przyzwyczajonym na co dzień? 😂 za to dmumiesieczna jak aniołek 😊

07.23 Misia 🩷👶
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Godz 21, a ja wypruta z sił 🤣 dziś "etat ciotka" i mnie moja 2.5 latka wymęczyła, że ho ho 🤣 zawsze się wtedy zastanawiam, czy jak się ma własne dzieci, to jest się jakoś bardziej przyzwyczajonym na co dzień? 😂 za to dmumiesieczna jak aniołek 😊
    Ja zawsze koleżanki w pracy podziwiałam, bo na studiach to jeszcze mogłam spać po 2-3 godziny i normalnie funkcjonować. Od kilku lat już niestety to nie działa 😂 jednej nocy śpię 5 godzin i cały tydzień chodzę ledwo żywa 😂😂 a koleżanki z pracy z małymi dziećmi, to codziennie opowiadały, że jedno płakało, drugie wymiotowało i pół nocy nieprzespane. Podobno idzie się przyzwyczaić, ale nie wiem, jakoś mnie to trochę przeraża 😂

Kluska95, Darka96, Anett93 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samych dziwnych lekarzy trafiam choć ostatniego ginekologa to mało który przebije.
    Dziś pani w Biedronce zapytała mnie o dowód 😁 czasem się zdarza. Jak to poprawia nastrój

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ja zawsze koleżanki w pracy podziwiałam, bo na studiach to jeszcze mogłam spać po 2-3 godziny i normalnie funkcjonować. Od kilku lat już niestety to nie działa 😂 jednej nocy śpię 5 godzin i cały tydzień chodzę ledwo żywa 😂😂 a koleżanki z pracy z małymi dziećmi, to codziennie opowiadały, że jedno płakało, drugie wymiotowało i pół nocy nieprzespane. Podobno idzie się przyzwyczaić, ale nie wiem, jakoś mnie to trochę przeraża 😂

Ja to spać z moją siostrzenicą nie mogę, bo jak tylko się ruszy, to ja już się budzę xd ale dziś spałyśmy do 8, więc sukces 😂 gorzej było, jak siostra wróciła po macierzyńskim co pracy, mała miała niecały rok i 4 miesiące, a czasem się budziła o 5, jak siostra się zbierała do pracy i już nie było spania. O 11 byłam jak zombie 😂 teraz juz dwu i pół latka śpi elegancko, tylko zaczyna dyskutować i uparty ten osiołek jest mooocno 😂 no ale kocham tego gałgana, wiadomo ❤️

Monk@ lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Kakyuu Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka96 wrote:
    Kakyuu to mamy bliźniacze cykle, mi też owu wypada 1.06 i to też będzie mój 6 cykl starań (choć w sumie luty i marzec odpadły ze względu na choroby moje i partnera). W każdym razie też liczę na to, że to znak, że owulka w dzień dziecka!

Sztama siostro 😘 oby był szczęśliwy dla nas 🤞

Darka96 lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Da się przyzwyczaić 🤣 🙈 po za tym nie ma innego wyjscia 🤣 ale to też jest tak, że rozwija się ciało migdałowate, które już nigdy nie zanika i jest odpowiedzialne za czuwanie nad tym małym stworzeniem 😉

Kluska95 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dokładnie, ja wcześniej nie umiałam sobie wyobrazić, jak można funkcjonować budząc się co 2 godziny w nocy przez kilka miesięcy a jakoś zleciało i nawet bez szkód poza tym, ze kilka razy włączyłam pralkę bez kapsułki albo zmywarkę bez tabletki 😂 Mózg matki jest niepojęty

Kluska95 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ja jestem senna, ale to w ostatnim czasie nic nowego 🙈 też mi dzisiaj ciężko, do tego trochę mam nudności i zjadłabym konia z kopytami 🤣

Dziewczyny cieszcie się tym stanem ❤ nawet jak będzie ciężko. Bo w Was rosną małe kropki 😊

Nutka85, verliebtindich, Poziomka9204, AgulaM lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niektóre z Was polecają dla mężczyzn olej z czarnuszki na poprawę nasienia. Na pierwszej stronie widzę olej lniany. Który lepszy?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, niektóre z Was polecają dla mężczyzn olej z czarnuszki na poprawę nasienia. Na pierwszej stronie widzę olej lniany. Który lepszy?

My z lnianym nie mieliśmy do czynienia, czarnuszkę polecamy :)

U nas kuracja szklanka soku pomidorowego z łyżką oleju z czarnuszki codziennie. Stary chyba nawet to polubił.

Ja też lubię ten olej z czarnuszki. Zdecydowanie wolę ten smak od wiesiołka 🤣

Udanego weekendu kochane! 🥰

Monk@, AgulaM lubią tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • peonia Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2022, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka 😥😥😥 Wierzę że prędzej czy później twoje marzenie się spełni 🤞♥️

Poziomka gratulacje ♥️ To teraz pozostaje życzyć nudy i spokoju ♥️

Pluto - wieczorne ale szczere sto lat 🥳

A ja pozdrawiam Was z lasu, zrobiliśmy sobie z mężem weekendowy wyjazd żeby trochę odetchnać. Będziemy spacerować i słuchać rechotu żab robiąc wieczorne ogniska 😀 Życzę dobrego weekendu, oby był owocny bo widziałam że dla niektórych z was to już 🔥😎

Poziomka9204, Kluska95, pluto_nova, AgulaM, Gwiazdeczka 93, Zazu92, Anett93 lubią tę wiadomość

👩 i 🧑 27 lat
    💑 2011
    👰🤵 2020
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ