W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamala8 wrote:Jestem hipochondrykiem niestety. Na foracht ogólnie ludzie piszą że nawet po małej dawce maja takie objawy.
A jak mi samo spadło do 1,9 to brałam asheagande i też dieta była na 100%. Mozet to lepszy sposób niż sztuczne hormony.
Zapomniałam jeszcze powiedzieć Pocohontas że amh to ilość tych jajeczek. I ja mam ciut wyżej ale to co innego taka liczba u młodej dziewczyny bo to elasniet ilość a w młodym organizmie one są lepszej jakości. -
W ewentualnej ciąży coś pewnie już bym dostała. Będę gdzieś dzwonić na tele. Zawsze szybciej i trochę taniej. Teraz dostałam z dimedic bo ani gin (który stwierdził że przy amh 2,1 to już mało i on vitro) ani Endo stwierdzili że w normie. Rodziny że jeśli w ciąży bym była to wtedy tak.
Przeziębienie/infekcja swoją drogą ale te mdłości to nie infekcja.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
No to dziwne podejście lekarzy. Moja endokrynolożka, mimo że mam do niej troche zastrzeżeń, to sama powiedziała, że tsh mam ok (wtedy powyżej 2), ale jak się staram to musimy zbić i co 6 tyg. kontrola.
-
Pluto, urodzinowa dziewczyno, sto lat ! Wysikania dwóch kresek !
U mnie dziś termin @, narazie cisza, nie mam czym testowac 🙈🙄 wszystko zużyte 🤣🤣🤣🤣
Miłego weekendu dziewczyny! Dużo relaksu i odpoczynku od staraniowych tematów! 🥰💚Poziomka9204, pluto_nova, verliebtindich, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Zazu92 wrote:Pocahontas, ja myślę że tylko ta ferrytyna do podbicia a reszta jest ok
Kluska, bardzo dobry plan dieta jak najbardziej się przyda zawsze nawet nie tylko przy staraniach.
A planujesz po wakacjach jak nie pyknie do jakiejś kliniki niepłodności się udać, czy to twój gin będzie decydował co i jak, że drożność, że stymulacja itd?
Ja mam taki plan że do wakacji się staramy, czyli testy owulacyjne, temp, wstrzeliwanie się, winko, ananas, a jak nie wyjdzie to na wakacje robimy przerwe żeby wyluzować. Wyjechać sobie, opalać się, pływać w jeziorku, chillować i bzykać kiedy mamy ochotę.
Jeśli nadal nie pyknie to od września chcemy się zgłosić do kliniki niepłodności i wtedy zobaczy się co tam powiedzą.
A tak w międzyczasie to mam 1 czerwca wizytę u endo bo tsh mam wysokie więc będzie obniżanie
A mój chłop ma słabą morfologię i drugi miesiąc na suplach jest a w czerwcu kontrola.
Jakoś na razie nie chcę robić żadnych stymulacji ani dupka brać bo się boję że sobie rozwalę cykl, a mam bardzo fajny, regularny, owu też mam praktycznie co miesiąc ( boli mnie jajnik i zawsze wiem kiedy mam owu plus z którego jajnika).
Stwierdziliśmy, że chcemy dobić do tego roku starań naturalnie a dopiero wtedy coś myśleć.
Oczywiście dietę staramy się trzymać, chociaż nie zawsze nam wychodzi 😅
Będę rozmawiać z moim po monitoringach 😊 on robi stymulacje w razie czego, na razie nie planujemy kliniki.
Poluzowanie na wakacje brzmi spoko 😊 trzeba trochę życia poużywać 😊Zazu92, AgulaM lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Poziomka9204 wrote:Zgodnie z OM 6t1d, więc początek 7tc 🙂
Dzisiaj jakaś się ociężała czuje 😂
Dziewczynki, przy okazji przesyłam Wam w takim razie: 🦠🦠🦠
Oby mi przynosiły szczęście, a Wam dużo podwójnych kreseczek 😘😘😘Monk@, Anati, wellwellwell, Poziomka9204, Ilaria, Kasiooola, AgulaM, Agwinka, Joll213, Kluska95, Tulipan, inome, peonia, Tabeaa, pluto_nova, Emii, Darka96, Gwiazdeczka 93, Zazu92, 2+3, Anka1312, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:U mnie 6+4 🙂
Dzisiaj jakaś się ociężała czuje 😂
Dziewczynki, przy okazji przesyłam Wam w takim razie: 🦠🦠🦠
Oby mi przynosiły szczęście, a Wam dużo podwójnych kreseczek 😘😘😘👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
pospisywałam wszystkie pomysły na tematy mam nadzieję, że nic nie opuściłam
ja mam pustkę w głowieAgulaM, Monk@, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
Godz 21, a ja wypruta z sił 🤣 dziś "etat ciotka" i mnie moja 2.5 latka wymęczyła, że ho ho 🤣 zawsze się wtedy zastanawiam, czy jak się ma własne dzieci, to jest się jakoś bardziej przyzwyczajonym na co dzień? 😂 za to dmumiesieczna jak aniołek 😊07.23 Misia 🩷👶
-
Kluska95 wrote:Godz 21, a ja wypruta z sił 🤣 dziś "etat ciotka" i mnie moja 2.5 latka wymęczyła, że ho ho 🤣 zawsze się wtedy zastanawiam, czy jak się ma własne dzieci, to jest się jakoś bardziej przyzwyczajonym na co dzień? 😂 za to dmumiesieczna jak aniołek 😊
Kluska95, Darka96, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja zawsze koleżanki w pracy podziwiałam, bo na studiach to jeszcze mogłam spać po 2-3 godziny i normalnie funkcjonować. Od kilku lat już niestety to nie działa 😂 jednej nocy śpię 5 godzin i cały tydzień chodzę ledwo żywa 😂😂 a koleżanki z pracy z małymi dziećmi, to codziennie opowiadały, że jedno płakało, drugie wymiotowało i pół nocy nieprzespane. Podobno idzie się przyzwyczaić, ale nie wiem, jakoś mnie to trochę przeraża 😂
Ja to spać z moją siostrzenicą nie mogę, bo jak tylko się ruszy, to ja już się budzę xd ale dziś spałyśmy do 8, więc sukces 😂 gorzej było, jak siostra wróciła po macierzyńskim co pracy, mała miała niecały rok i 4 miesiące, a czasem się budziła o 5, jak siostra się zbierała do pracy i już nie było spania. O 11 byłam jak zombie 😂 teraz juz dwu i pół latka śpi elegancko, tylko zaczyna dyskutować i uparty ten osiołek jest mooocno 😂 no ale kocham tego gałgana, wiadomo ❤️Monk@ lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Darka96 wrote:Kakyuu to mamy bliźniacze cykle, mi też owu wypada 1.06 i to też będzie mój 6 cykl starań (choć w sumie luty i marzec odpadły ze względu na choroby moje i partnera). W każdym razie też liczę na to, że to znak, że owulka w dzień dziecka!
Sztama siostro 😘 oby był szczęśliwy dla nas 🤞Darka96 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja zawsze koleżanki w pracy podziwiałam, bo na studiach to jeszcze mogłam spać po 2-3 godziny i normalnie funkcjonować. Od kilku lat już niestety to nie działa 😂 jednej nocy śpię 5 godzin i cały tydzień chodzę ledwo żywa 😂😂 a koleżanki z pracy z małymi dziećmi, to codziennie opowiadały, że jedno płakało, drugie wymiotowało i pół nocy nieprzespane. Podobno idzie się przyzwyczaić, ale nie wiem, jakoś mnie to trochę przeraża 😂
Da się przyzwyczaić 🤣 🙈 po za tym nie ma innego wyjscia 🤣 ale to też jest tak, że rozwija się ciało migdałowate, które już nigdy nie zanika i jest odpowiedzialne za czuwanie nad tym małym stworzeniem 😉Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Kropka dokładnie, ja wcześniej nie umiałam sobie wyobrazić, jak można funkcjonować budząc się co 2 godziny w nocy przez kilka miesięcy a jakoś zleciało i nawet bez szkód poza tym, ze kilka razy włączyłam pralkę bez kapsułki albo zmywarkę bez tabletki 😂 Mózg matki jest niepojęty
Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Ja jestem senna, ale to w ostatnim czasie nic nowego 🙈 też mi dzisiaj ciężko, do tego trochę mam nudności i zjadłabym konia z kopytami 🤣
Dziewczyny cieszcie się tym stanem ❤ nawet jak będzie ciężko. Bo w Was rosną małe kropki 😊Nutka85, verliebtindich, Poziomka9204, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, niektóre z Was polecają dla mężczyzn olej z czarnuszki na poprawę nasienia. Na pierwszej stronie widzę olej lniany. Który lepszy?
My z lnianym nie mieliśmy do czynienia, czarnuszkę polecamy
U nas kuracja szklanka soku pomidorowego z łyżką oleju z czarnuszki codziennie. Stary chyba nawet to polubił.
Ja też lubię ten olej z czarnuszki. Zdecydowanie wolę ten smak od wiesiołka 🤣
Udanego weekendu kochane! 🥰Monk@, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Szyszka 😥😥😥 Wierzę że prędzej czy później twoje marzenie się spełni 🤞♥️
Poziomka gratulacje ♥️ To teraz pozostaje życzyć nudy i spokoju ♥️
Pluto - wieczorne ale szczere sto lat 🥳
A ja pozdrawiam Was z lasu, zrobiliśmy sobie z mężem weekendowy wyjazd żeby trochę odetchnać. Będziemy spacerować i słuchać rechotu żab robiąc wieczorne ogniska 😀 Życzę dobrego weekendu, oby był owocny bo widziałam że dla niektórych z was to już 🔥😎Poziomka9204, Kluska95, pluto_nova, AgulaM, Gwiazdeczka 93, Zazu92, Anett93 lubią tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020