W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Ja się już ostatnio wypowiadałam, dla mnie to rymy, żeby był fajny i radosny to tytuł. Jak w temacie będzie inny miesiąc, niż termin porodu, to świat się nie zawali 🙈 tak samo te czerwcowe przytulasy - te, co testują na początku czerwca, to przecież majowe przytulasy. Na luzie do tego podejdźmy po prostu
Nie no jasne, że to tylko tytuł ale dobrze gdyby był uniwersalny dla każdego mi przy majowym wymyślaniu też zwrócono uwagę co do konkretnych miesięcy i w sumie stwierdziłam, że coś w tym jest 😉🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Uff nadrobiłam. Jestem i żyje. Ale z czasem ciężko,w czwartek byliśmy z młodą na turnieju i wygraliśmy 2 miejsce w województwie,jestem mega dumna z niej bo grała świetnie.w piątek ojciec wyszedł ze szpitala po operacji i trzeba mu pomóc,tam jechać,to załatwić..a w nocy młoda jeszcze gorączkę miała i w sumie dalej ma,dałam syrop to przeszło zobaczymy jak wieczór.
Tule wszystkie których nawiedziła wredna @ , ja w poniedziałek mam zamiar iść zbadać proga.
Pluto wszystkiego najlepszego życzę spełnienia najskrytszych marzeń -spoznione ale z ♥️
W czerwcu świętojańska noc, niech nie opuszcza nas moc.
Gdy w czerwcu na łące koniczynki, w walentynki rodzą się bujne czuprynki 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 16:13
Monk@, verliebtindich, Anati, Kasiooola, Gwiazdeczka 93, Paulina666, pluto_nova, AgulaM, Anett93, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Monk@ wrote:A mnie się właśnie by podobało, gdyby teraz były wplecione walentynki na przykład (tylko nie umiałam znaleźć rymu). Ile można o porach roku rymować? 😁 No zobaczymy, i tak wybierze większość
No to próbuj, zawsze to jakaś dodatkowa propozycja 🙃🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Anka zainspirowałaś mnie do:
W czerwcu na łące kwiatki, w walentynki się rodzą bobaski.
W czerwcu na łące koniczynki, a w zimę się powiększą rodzinki.
Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz za przeróbkiverliebtindich, Monk@, Anka1312, gabi5443, Gwiazdeczka 93, 2+3, Paulina666, pluto_nova, Domi_naturelover, AgulaM, Anett93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, co daje badanie proga w 7dpo? Tylko potwierdza, czy była owulacja? Ewentualnie jeśli była, to czy jego poziom jest wystarczający do utrzymania ciąży? Zastanawiam się, bo wyczytałam, że standardowo bada się go na początku cyklu.
-
Cześć dziewczyny
Póki co podglądałam Was tylko trochę, postanowiłam więc się przywitać.
U mnie poronienie 22 lutego, serduszko zatrzymało się w 10tc. Po pierwszej miesiączce dostaliśmy zielone światło, jednak póki co nic z tego. Cykle ewidentnie bezowulacyjne podobno po poronieniu tak się zdarza, dlatego poczekam jeszcze kolejny i zobaczymy. Dziś 1 dzień cyklu
Na pokładzie 2 córki, obie ciąże przebiegały wzorowo.Anka1312, Agwinka lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Gusia_ wrote:Anka zainspirowałaś mnie do:
W czerwcu na łące kwiatki, w walentynki się rodzą bobaski.
W czerwcu na łące koniczynki, a w zimę się powiększą rodzinki.
Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz za przeróbkiMonk@, Gusia_, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
Kasia95 wrote:Cześć dziewczyny
U mnie poronienie 22 lutego, serduszko zatrzymało się w 10tc. Po pierwszej miesiączce dostaliśmy zielone światło, jednak póki co nic z tego. Cykle ewidentnie bezowulacyjne podobno po poronieniu tak się zdarza, dlatego poczekam jeszcze kolejny i zobaczymy. Dziś 1 dzień cyklu
Na pokładzie 2 córki, obie ciąże przebiegały wzorowo.Kasia95, Monk@ lubią tę wiadomość
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
Na pokładzie 2 córki, obie ciąże przebiegały wzorowo.Kasia95 lubi tę wiadomość
-
Na pokładzie 2 córki, obie ciąże przebiegały wzorowo. -
Ja mam niepokalek swanson. Biorę co drugi dzień bo tam duża dawka. Jak brałam codzienne to za krótki cykl. A jak co drugi to 28 i ovu 14.
U mnie można wpisać 🐒.
Nie wiem czy na nowy cykl robić rozpiskę kiedy 💗.
Bo u nas to jest duży problem. Jak rozpiska to moj się stesuje i jest problem techniczny. Jak nie zrobię "planu" to nic nie ma w okolicy owu - tak jakoś wychodzi z różnych przyczyn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 18:13
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala, a informujesz go o planie? Wiesz, możesz sama sobie rozplanować i mu nie mówić, próbowałaś tak? A jeśli to też nie działa, to może faktycznie nie rób. Nie wiem, jak to u Ciebie wygląda, zazwyczaj w dni płodne wzrasta libido, więc może akurat wtedy traficie "naturalnie"?
-
Nie wiem czy mogę, ale może dorzucę swoją propozycję:
Czerwiec w dwie kreseczki obfity, w walentynki prezent wyśmienity.
W czerwcu dwie kreski wysikamy, po nowym roku dzieciątka bujamy.
Monk@, Zazu92, Gwiazdeczka 93, 2+3, verliebtindich, Anka1312, Paulina666, pluto_nova, AgulaM, Anett93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
3.11.2014 - poronienie zatrzymane (8/12 tc)
11.07.2017 - Zosia (23 cs)
07.01.2023 - Kornelia (1 cs) -
gabi5443 wrote:Nie wiem czy mogę, ale może dorzucę swoją propozycję:
Czerwiec w dwie kreseczki obfity, w walentynki prezent wyśmienity.
W czerwcu dwie kreski wysikamy, po nowym roku dzieciątka bujamy.verliebtindich, Anka1312, gabi5443, AgulaM, Kluska95, peonia lubią tę wiadomość
-
"W czerwcu wszystkie testujemy
Dwie kreseczki widzieć chcemy"
"W czerwcu będą kreski dwie
Zimą dzieci rodzą się"
No i na prośbę, bez żadnych miesięcy:
"Z partnerem zabawy aktywne
Dadzą testy pozytywne"
😁😁😁Monk@, Gwiazdeczka 93, 2+3, verliebtindich, Anka1312, gabi5443, Paulina666, Lipcowa, pluto_nova, AgulaM, Anett93, Poziomka9204, peonia lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Ale się tutaj dzieje, aż ciężko nadrabiać ^^
Wszystkie dziewczyny, którym poszło nie pomyśli mocno ściskam 😊 Każdej zaś co wszystko idzie zgodnie z planem gratuluję i trzymam kciuki ^^
Ja w poniedziałek robiłam betę i spadła do 54 ( 135 byli tydzień wcześniej w szpitalu jak wychodziłam), we wtorek byłam u lekarza na kontroli powiedział, że wszystko jest okej, pecherzyk dalej jest w jajowodzie, ale jak na to wskazuje beta obumiera samoistnie...dzisiaj ustały całkiem moje krawienia/plamienia po miesiącu także podejrzewam, że beta spadła już do 0 (sprawdze w poniedziałek), następna wizyta 31 maja
Lekarz powiedział, że tak za 3 miesiące do mi skierowanie na drożność do szpitala ( ja chyba jednak zrobie gdzieś prywatnie), teraz powiedział że trzeba dać trochę czasu, aby jajowod się zregenerował...
Więc na jakieś 3 miesiące na razie zawieszamy starania o nasze pierworodne maleństwo ( chociaż lekarz powiedział, że jakbym zaszła w ciążę to nic się nie stanie, ale wolę nie ryzykować dopóki sie nie przebadam)...
W serduszku dalej czasami zaboli, zwłaszcza jak widzę małe bobaski albo widze na facebooku, że jakaś koleżanka jest w ciąży albo urodziła( mimo to życzę im oczywiście jak najlepiej)
Ale z jednej strony widzę też pozytywy, bo "udało sie" w 2 albo 3 cyklu ( lekarze nie byli wstanie stwierdzić, miesiączka była po 2 cyklu normalna, ale tydzień po zaczęły się plamienia/ krawienia A teraz ustały więc myślę że raczej 2.cykl)
Jestem nastawiona bojowo i zrobię wszystko co mogę, aby zajść w zdrowa ciążę 😊
Wczoraj pierwszy raz od prawie miesiąca było ❤ także ulga niesamowita ☺😜
Mimo wszystko będę Was cały czas obserwować i czasami informować co tam u Nas ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 19:17
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Jak go nie informuje to albo pójdzie wcześniej spać albo z kolegami na piwo, albo po pracy pójdzie jeszcze coś robić i jest zmęczony. Zazwyczaj wychodzi jakoś 9-10 dzień, a potem to ja też mam stres że trzeba i mnie to blokuje. Jak totalnie zaplanowane to też jest czasem tragedia - techniczne się nie udaje. Przed staranimi było lepiej ale my jesteśmy już długo ze sobą i to już nie jest tak jak się miało po 20pare lat. Jeśli go nie poinformuje że to te dni to się i tak zorientuje jak będę zabiegać o 💗.
Ja nawet próbowałam wizytę u seksuologa. Nawet ten dziwny lekarz ostnio powiedział że jeśli tak będziemy nadal to na pewno się nie uda.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
SandraH.97 wrote:Ale się tutaj dzieje, aż ciężko nadrabiać ^^
Wszystkie dziewczyny, którym poszło nie pomyśli mocno ściskam 😊 Każdej zaś co wszystko idzie zgodnie z planem gratuluję i trzymam kciuki ^^
Ja w poniedziałek robiłam betę i spadła do 54 ( 135 byli tydzień wcześniej w szpitalu jak wychodziłam), we wtorek byłam u lekarza na kontroli powiedział, że wszystko jest okej, pecherzyk dalej jest w jajowodzie, ale jak na to wskazuje beta obumiera samoistnie...dzisiaj ustały całkiem moje krawienia/plamienia po miesiącu także podejrzewam, że beta spadła już do 0 (sprawdze w poniedziałek), następna wizyta 31 maja
Lekarz powiedział, że tak za 3 miesiące do mi skierowanie na drożność do szpitala ( ja chyba jednak zrobie gdzieś prywatnie), teraz powiedział że trzeba dać trochę czasu, aby jajowod się zregenerował...
Więc na jakieś 3 miesiące na razie zawieszamy starania o nasze pierworodne maleństwo ( chociaż lekarz powiedział, że jakbym zaszła w ciążę to nic się nie stanie, ale wolę nie ryzykować dopóki sie nie przebadam)...
W serduszku dalej czasami zaboli, zwłaszcza jak widzę małe bobaski albo widze na facebooku, że jakaś koleżanka jest w ciąży albo urodziła( mimo to życzę im oczywiście jak najlepiej)
Ale z jednej strony widzę też pozytywy, bo "udało sie" w 2 albo 3 cyklu ( lekarze nie byli wstanie stwierdzić, miesiączka była po 2 cyklu normalna, ale tydzień po zaczęły się plamienia/ krawienia A teraz ustały więc myślę że raczej 2.cykl)
Jestem nastawiona bojowo i zrobię wszystko co mogę, aby zajść w zdrowa ciążę 😊
Wczoraj pierwszy raz od prawie miesiąca było ❤ także ulga niesamowita ☺😜
Mimo wszystko będę Was cały czas obserwować i czasami informować co tam u Nas ^^SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
Kamala8 wrote:Jak go nie informuje to albo pójdzie wcześniej spać albo z kolegami na piwo, albo po pracy pójdzie jeszcze coś robić i jest zmęczony. Zazwyczaj wychodzi jakoś 9-10 dzień, a potem to ja też mam stres że trzeba i mnie to blokuje. Jak totalnie zaplanowane to też jest czasem tragedia - techniczne się nie udaje. Przed staranimi było lepiej ale my jesteśmy już długo ze sobą i to już nie jest tak jak się miało po 20pare lat. Jeśli go nie poinformuje że to te dni to się i tak zorientuje jak będę zabiegać o 💗.
Ja nawet próbowałam wizytę u seksuologa. Nawet ten dziwny lekarz ostnio powiedział że jeśli tak będziemy nadal to na pewno się nie uda.