W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny...
Ja też trochę z buciorami bo się nie ujawniam ale ostatnio czytam regularnie. Byłam na wątku marcowym a później się schowałam.
Potrzebuje porady.
Przewinął się ostatnio wątek opryszczki.
Nigdy jej nie miałam. Mąż miewa i nigdy mnie nie zaraził.
No i jestem gdzies w 5dpo, i dziś rano urosla mi grudka na uście.
Oczywiście mam już nadzieję że to objaw ciąży. Pamiętam że pisałyście że trzeba leczyć, i czy mogę się posiłkować lekami bez recepty? Jeszcze nawet nie wiem czy to to...
No i to dopiero 5dpo...przed 30
starania od 9.21
eutyrox + duphaston/luteina
cykle owulacyjne
on: morfologia 3%, ruch postępowy 6% -
marrrtini wrote:Cześć dziewczyny...
Ja też trochę z buciorami bo się nie ujawniam ale ostatnio czytam regularnie. Byłam na wątku marcowym a później się schowałam.
Potrzebuje porady.
Oczywiście mam już nadzieję że to objaw ciąży. Pamiętam że pisałyście że trzeba leczyć, i czy mogę się posiłkować lekami bez recepty? Jeszcze nawet nie wiem czy to to...
No i to dopiero 5dpo...
Zgłosiłabym się do lekarza z tą opryszczką i powiedziała, że jestem w trakcie starań, żeby dobrał takie leczenie, ktore ewentualnie nie zaszkodziłoby ciąży. Nie brała bym nic na własną rękę... Chyba, ze na ulotce jest wskazane, że może być stosowane przez kobiety w ciąży.marrrtini lubi tę wiadomość
-
Livka wrote:Mówię za siebie, ale absolutnie nie czuje się urażona wiadomością o dwóch kreskach, bardz, bardzo Ci gratuluję i Trzymam kciuki!!!! Myślę że od tego tu jesteśmy od cieszenia się że w końcu się udało,nie tylko od przytulania i mówienia w następnym cyklu się uda. Wiadomo co innego jak wpada na forum jakaś dziewczyna i pierwszym postem informuje że jest w ciąży 🤣
Mi też nie było przykro jak inne dziewczyny wrzucały tutaj dwie kreski i bety, wręcz mogłam się napatrzeć i nacieszyć czyimś szczęściem 😊😊
Dziękuję wam, że jesteście! ❤
Verlie ja miałam problem z takimi miesiączkami i endometrium nie rosło pomimo brania leków. Po biopsji endometrium wszystko wróciło do normy i samo sobie rosło po owulacji.
Kasiooola czekam na oddanie Twojej krwi 😅Poziomka9204, Livka, Kluska95 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Nutka85 wrote:Ja już "musiałam" się przyznać. Za dużo imprez, musiałam ze wspólnych fitnesow zrezygnować. Nie chciałam za każdym razem ściemniać.
Ale tak jak moja rodzina uszanowała moja prośbę, cieszą się, ale rozumieją mój początkowy strach, tak rodzina męża już gorzej. Gratulują, szwagierka już mówi, że dla mnie ciuszki spakowała, inna pyta o termin porodu, inna głaszcze bo brzuchu (czego nienawidzę, sama nigdy tego nie robię bez pytania żadnej ciężarnej(. Ech... Ale mój mąż też jest zły o to 🤪 więc dobrze, że po mojej stronie 😉
A kiedy teraz masz kolejną wizytę?
Mam wizytę teraz w poniedziałek, a Ty?👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Potrzebuje porady.
No i to dopiero 5dpo...marrrtini lubi tę wiadomość
-
Potrzebuje porady.
No i to dopiero 5dpo...marrrtini lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Potrzebuje porady.
No i to dopiero 5dpo...
Spieszę z pomocą można brać heviran w tabletkach i maści 🙂marrrtini lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
verliebtindich wrote:Zazu, Emii, wpisuję 😢
Agula- biorę, tzn teraz brałam luteinę akurat, a nie duphaston, ale różnie biorę. Czasem jedno, czasem drugie.
Ja za AMH u siebie w klinice płaciłam 180 :overliebtindich lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Chrupka wrote:Mi też nie było przykro jak inne dziewczyny wrzucały tutaj dwie kreski i bety, wręcz mogłam się napatrzeć i nacieszyć czyimś szczęściem 😊😊
Dziękuję wam, że jesteście! ❤
Verlie ja miałam problem z takimi miesiączkami i endometrium nie rosło pomimo brania leków. Po biopsji endometrium wszystko wróciło do normy i samo sobie rosło po owulacji.
Kasiooola czekam na oddanie Twojej krwi 😅
A po biopsji jak wyglądały miesiączki?
Czy nie zdążyłaś doczekać?
Kurcze, no tą moja lekarka nie widzi problemu z tymi miesiączkami.. zazwyczaj też nie chce dawać estrofemu, endometrium rośnie słabo, a jak dołączamy estrofem to jest lepiej, ostatnio się udało ponad 8mm na gonadotropinach i estrofemie. W najgrubszym miejscu 8.9mm, to nasz rekord 💪
Wszystkie polecenia lekarzy w Warszawie przyjmę z otwartymi ramionami 😘 -
AgulaM wrote:Może od luteiny ? Przy moim endo powinno ze mnie lecieć z 6 dni a po duphastonie 2-3 dni i koniec.
U mnie to nawet nie leci za bardzo.
No nic, będę męczyć na następnym monitoringu za tydzień, dzięki!
Edit:
PS Zazu, udanego pobytu w niezbyt pogodnej stolicy 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2022, 13:13
Zazu92 lubi tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Mi właśnie skończył się maraton imprez, my zawsze jeździmy naszym autem, więc wymówek nie potrzebujemy 😀
Mam wizytę teraz w poniedziałek, a Ty?
U mnie był o tyle problem, że mój mąż trenuje do zawodów i w ogóle nie pije. Więc nawet samochodem nie dało się tłumaczyć 😉 no i jak dodatkowo widzieli, że nie jem tatara, to też już było podejrzane, bo uwielbiam 😂
Ja mam lekarza dopiero 8.06. Jeszcze długo😔 Jakoś tak co 3 tygodnie mi ten mój gin wyznacza wizyty 😉 ja to bym latała co tydzień, a tak, to muszę czekać. -
verliebtindich wrote:U mnie to nawet nie leci za bardzo.
No nic, będę męczyć na następnym monitoringu za tydzień, dzięki!
Edit:
PS Zazu, udanego pobytu w niezbyt pogodnej stolicy 💗
We Wrocławiu też dziś szaro, ponuro i od rana pada.
Także dzisiaj po pracy wjedzie netflix, kocyk i kinderki. 😅🤤verliebtindich, AgulaM lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:We Wrocławiu też dziś szaro, ponuro i od rana pada.
Także dzisiaj po pracy wjedzie netflix, kocyk i kinderki. 😅🤤
Chyba mam plan na dzisiejszy wieczór 😜wellwellwell lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:A po biopsji jak wyglądały miesiączki?
Czy nie zdążyłaś doczekać?
Kurcze, no tą moja lekarka nie widzi problemu z tymi miesiączkami.. zazwyczaj też nie chce dawać estrofemu, endometrium rośnie słabo, a jak dołączamy estrofem to jest lepiej, ostatnio się udało ponad 8mm na gonadotropinach i estrofemie. W najgrubszym miejscu 8.9mm, to nasz rekord 💪
Wszystkie polecenia lekarzy w Warszawie przyjmę z otwartymi ramionami 😘
Miałam jedną miesiączkę w kwietniu po biopsji, endometrium miało wtedy 9-10mm przed miesiączką i okres był bardziej obfity. W tym miesiącu nie wiem nawet jaką endometrium ma grubość, ale chyba wystarczającą 🙂
Ogólnie cieszę się, że zrobiłam biopsje, ale badanie dość bolesne i kosztowne - zapłaciłam 400 zł plus znacznik cd138 140 zł, bo jakby wyszło zapalenie to musiałabym to badanie robić drugi raz.
A badałaś estrogeny na początku cyklu? Mi poprzedni lekarz dał estrofem bez zbadania estrogenów i zaburzył mi cały cykl bo nie przez niedobór esrrogenów endometrium nie rosło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2022, 13:55
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Beta z dzisiaj 14 dpo: 181 ( przyrost 219%) 🌈
O dziwo po wszystkich moich przejściach tym razem jestem dużo spokojniejsza, nie analizuje, nie porównuje, czuje ze zrobiłam wszystko co można było zrobić, żeby kropek rozgościł się na dłużej (masa badań, wizyt, dieta, suple, teraz zastrzyki). Mam poczucie kontroli jeśli chodzi o to na co ja mam wpływ. Na resztę nie mam . Pozostaje mi wierzyć, ze tym razem będzie szczęśliwy koniec.
Czytam Was już dłuższa chwile i mimo, ze historia każdej jest inna (nieporównywalna), to niejednokrotnie robicie dużo więcej niż można sobie wyobrazić nie będąc w temacie aby zobaczyć upragnione ⏸ Bardzo Wam wszystkim dopinguje, przeżywam jak po wielu dniach widzicie biel, bo umiem postawić się w Waszej sytuacji. Żałuje ze wczoraj do żadnej nie uśmiechnęło sie to szczęście, ale wierze ze czerwiec będzie tym szczęśliwym ✊🏻✊🏻
Verli proszę wpisz mi 🌸 muszę z całych sił wierzyć i nie skreślać kropeczki od początku. Oby sie tam na końcówce maja zakwieciło, bo jeszcze wiele z Was czeka w tej niepewności.
Trzymam mocno kciuki za cykl przed Wami ✊🏻🍀
Babova, AgulaM, Agwinka, verliebtindich, RoZyCzK4, Gwiazdeczka 93, Poziomka9204, Chrupka , Livka, pluto_nova, wellwellwell, Emii, Kofii, Ilaria, Monk@, Lolka997, Kluska95, 2+3, Anka1312, Yoanne, SandraH.97, Anett93, jo_ana, peonia, Tabeaa, gabi5443, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
pluto_nova wrote:U mnie temperatura na jednym poziomie i dzisiaj to już w ogóle jestem przekonana, że jutrzejsze testowanie to tylko formalność i znów biel… Coraz bardziej tracę nadzieję…👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
Dziewczyny z małpą i bielą - tulę strasznie mocno! Ja myślałam, ze owulke miałam wczoraj, a tu dzisiaj tyle śluzu jeszcze rozciagliwego, ze masakra 😂 Także dziś jeszcze działamy 😃 a weekend tez się fajnie zapowiada, dzisiaj koncze robić tort dla córki kuzynki na urodziny, jutro tylko go zawożę i jedziemy z mężem do Warszawy na weekend, mąż ma prace, a ja sobie pochodzę trochę po stolicy i zjem coś dobrego ❤️ jak ktoś ma do polecenia miejsca, gdzie można wypić dobrą kawę i zjeść dobre śniadanko w okolicach Białołęki? 😃
Monk@ lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Potrzebuje porady.
No i to dopiero 5dpo...
Mi lekarz polecił duża dawkę witaminy c, możesz spokojne dawkę tysiąc brać dziennie.
Jeśli chodzi o leki to lepiej maści mniej wpływają na ewentualnie dziecko. Reszta leków doustnych według mojego lekarza niestety ale ma wpływ i tylko na własną odp można brać.
Ona sama minie tylko pytanie brzmi czy to to. Bo jeśli nigdy nie miałaś to rzekomo na gorszy wpływ na dziecko niż jak ktoś już raz w życiu przechodził 🤔🤔 -
Nutka85 wrote:U mnie był o tyle problem, że mój mąż trenuje do zawodów i w ogóle nie pije. Więc nawet samochodem nie dało się tłumaczyć 😉 no i jak dodatkowo widzieli, że nie jem tatara, to też już było podejrzane, bo uwielbiam 😂
Ja mam lekarza dopiero 8.06. Jeszcze długo😔 Jakoś tak co 3 tygodnie mi ten mój gin wyznacza wizyty 😉 ja to bym latała co tydzień, a tak, to muszę czekać.
Od wczoraj mam takie nudności, że nic nie pomaga 🙈 a z drugiej strony cięgle bym jadła, bo mam takiego głoda 🤣Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰