W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zapamiętam ten wątek na zawsze ❤
Po 9 cyklach starań nareszcie ujrzałam swoje pierwsze dwie kreski i zrozumiałam już co to znaczy "wpadka" 😂😂😂
Dziękuję wam bardzo za wątek, życzę wam wszystkim bejbika na czerwcowym 🤞🥰
Mam nadzieję, że prześlę wam wiruski za jakiś czas. Na pewno będę was śledzić na czerwcowym i czasami się udzielać ❤
Niech moc dzidziusiów będzie z wami 👶 👶👶
Kropka6, Babova, Kluska95, AgulaM, Anett93, verliebtindich, 2+3, Anka1312, Pfry, Ilaria, peonia, Tabeaa, Poziomka9204, Zazu92, gabi5443 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Ja tam jeszcze nie dziękuję, jeszcze maj trwa! Jutro też mamy testujące, mamy powtórkę bety, jeszcze się dzieje! Podziękuję za 2 dni, proszę nam jeszcze doprowadzić do końca ten miesiąc i piękne kwiatki wpisać 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 19:53
Babova, AgulaM, verliebtindich, wellwellwell, Tabeaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Ja nic nie pamietam 🙈 coś mnie chyba ominęło albo mam słabą pamięć 😅
Verlie możesz wpisać 🐒 Lipcowej, wczoraj na czerwcowym pisała, że to jej pierwszy dzień ciąży. Jestem sekretarką, pomagam uzupełniać 😅 też się liczę do klątwy ?? 🙈😇
Też nic nie pamiętam 😂😂😂
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
jo_ana, Kofii, Babova, pluto_nova, Kluska95, AgulaM, Anett93, Kasiooola, Lolka997, RoZyCzK4, 2+3, Anka1312, wellwellwell, peonia, Tabeaa, Zazu92, Gwiazdeczka 93, gabi5443 lubią tę wiadomość
-
Kakyuu wrote:Dziewczyny muszę bo się udusze. Pierwszy raz od 3 miesięcy mam dwie wyraźne i grube krechy na owulaku 😅 nie sądziłam, że taka głupotka może tak cieszyć 😁
Kakyuu, Babova lubią tę wiadomość
-
Kakyuu wrote:Dziewczyny muszę bo się udusze. Pierwszy raz od 3 miesięcy mam dwie wyraźne i grube krechy na owulaku 😅 nie sądziłam, że taka głupotka może tak cieszyć 😁
No to do dzieła 🔥🔥🔥Babova, Kakyuu lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Monk@ wrote:Może! Działajcie porządnie, żeby za 2 tygodnie znów były dwie krechy 😁🔥🔥
Babova, Monk@, Chrupka , AgulaM, Anett93, wellwellwell, peonia, Tabeaa, jo_ana, gabi5443 lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Ale naprodukowałyście 🙈 dopiero znalazłam chwilę, żeby nadrobić.
Chrupka, Pluto kreski jak ta lala, pięknie 🥰
Anetko widzę, że noc będzie gorąca 🔥🔥🔥 klątwa w końcu musi Cię dopaść 😈
Kurczę dziewczyny ostatnio był temat opryszczki i postanowiłam się przeleczyć, bo w tamtym roku miałam opryszczkę co miesiąc przez 5 miesięcy i miesiąc temu mi wróciła 🙄 biorę hascovir control i drugi dzień czuje się fatalnie, normalnie głowa mi zaraz eksploduje, czy też miałyście takie bóle przy tych tabletkach ?
Przed samymi staraniami o poprzednia ciążę pomyślałam, że przelecze sie heviranem, bo kilka lat temu tak zrobiłam i miałam spokój chyba na 2/3 lata. Także wtedy też zdobyłam receptę ucieszona, że znowu będzie spokój. I co w ciąży w 3 miesiącu wyskoczyła taka wielka że szok! A po porodzie w pierwszym tygodniu 🤦♀️ ale co nie zmienia faktu, że na Ciebie podziała. Jeśli chodzi o skutki uboczne podczas stosowania nie miałam żadnych, bardzo dobrze sie czułam. Może to akurat zbieg okoliczności i z innego powodu te bóle. Albo akurat tak na Ciebie działa. Ale fakt mogą występować bóle głowy. -
Lolka, wystalkowałam Cię na insta i dodałam, mam nadzieje, ze się nie pogniewasz 🫣 a…d.z to ja 🫢
Lolka997 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Monk@ wrote:Ja tam jeszcze nie dziękuję, jeszcze maj trwa! Jutro też mamy testujące, mamy powtórkę bety, jeszcze się dzieje! Podziękuję za 2 dni, proszę nam jeszcze doprowadzić do końca ten miesiąc i piękne kwiatki wpisać 🥰
Kochana, nigdzie się nie wybieram (to znaczy w czerwcowym jedną nogą jestem, ale nie zostawiam maja absolutnie)!
Coś czuję, że tu jutro będzie 🔥!
Kakyuu powodzonka 🔥🔥🔥
jo_ana, Aneta, może lepiej, że już nie pamiętacie 🤣
Po prostu któregoś razu nasze rady na wczesnym etapie ciąży nie zostały dobrze przyjęte, jeśli Wam coś zaświta, bo już nie chcę otwierać puszki PandoryMonk@, Aneta2506, Anati lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wybaczcie, muszę się wygadać 😭 mam kryzys, nie dość, że nie umiem pomóc psu, ciągle chodzi niespokojny (neurolog miał nam dzisiaj pomóc, a w skrócie zalecił masę kolejnych badań, zanim to wszystko porobimy, to minie jakiś tydzień; tymczasowego rozwiązania nie mamy, żeby go uspokoić), ja do tego fizycznie ani psychicznie już nie mam siły. Czy dzień, czy noc, on chodzi ciągle niespokojny, kładzie się na pół godziny, max godzinę i zaraz dalej chodzi, piszczy, szczeka... Po trzech takich nocach naprawdę nie jestem w stanie funkcjonować i chce mi się tak płakać 😭 nie wiem, może nie będę się nadawać na matkę, bo z dzieckiem lepiej nie będzie, ale już po prostu nie daję rady 😭 wzięłam sobie wolne na jutro, ale więcej nie mogę, nie wiem, jak dociągnę do piątku, nawet nie mam wizji odpoczynku w weekend, no bo jak? Ten weekend to była tragedia, a nie mam nawet wizji końca 😭
-
Pocahontas16 wrote:Lolka, Kil, Smerfetka trzymamy kciuki!!! 🤞🤞🤞 Aktaaa oby ciemniało ładnie 🍀🍀🍀Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
verliebtindich wrote:Była jedna drama, ta sama, co chyba na każdym wątku w tym miesiącu 🤣
Dzięki za miłe słowa 💗 to był zaszczyt!
Pocahontas, dumnie przekazuje Ci pałeczkę w tej sztafecie 🏃♀️
Lolka, kochana, Ty jesteś ciągle na jutro wpisana. Rozumiem, że Cię przerzucić na wolnego strzelca na ostatni dzień? 😢Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Monk@ wrote:Dziewczyny, wybaczcie, muszę się wygadać 😭 mam kryzys, nie dość, że nie umiem pomóc psu, ciągle chodzi niespokojny (neurolog miał nam dzisiaj pomóc, a w skrócie zalecił masę kolejnych badań, zanim to wszystko porobimy, to minie jakiś tydzień; tymczasowego rozwiązania nie mamy, żeby go uspokoić), ja do tego fizycznie ani psychicznie już nie mam siły. Czy dzień, czy noc, on chodzi ciągle niespokojny, kładzie się na pół godziny, max godzinę i zaraz dalej chodzi, piszczy, szczeka... Po trzech takich nocach naprawdę nie jestem w stanie funkcjonować i chce mi się tak płakać 😭 nie wiem, może nie będę się nadawać na matkę, bo z dzieckiem lepiej nie będzie, ale już po prostu nie daję rady 😭 wzięłam sobie wolne na jutro, ale więcej nie mogę, nie wiem, jak dociągnę do piątku, nawet nie mam wizji odpoczynku w weekend, no bo jak? Ten weekend to była tragedia, a nie mam nawet wizji końca 😭
Strasznie mi przykro, ze coś takiego musisz przezywać Niestety nie wiem, co mogłabym Ci doradzić, bo kompletnie nie znam się na psiakach, ale na pewno masz w sobie więcej siły, niż Ci się wydaje i jesteś dla psiaczka na pewno ogromna pomocą i ukojeniem, sama obecność Twoja na pewno wiele mu daje.Monk@ lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Lolka, wystalkowałam Cię na insta i dodałam, mam nadzieje, ze się nie pogniewasz 🫣 a…d.z to ja 🫢
Babova lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Monk@ wrote:Dziewczyny, wybaczcie, muszę się wygadać 😭 mam kryzys, nie dość, że nie umiem pomóc psu, ciągle chodzi niespokojny (neurolog miał nam dzisiaj pomóc, a w skrócie zalecił masę kolejnych badań, zanim to wszystko porobimy, to minie jakiś tydzień; tymczasowego rozwiązania nie mamy, żeby go uspokoić), ja do tego fizycznie ani psychicznie już nie mam siły. Czy dzień, czy noc, on chodzi ciągle niespokojny, kładzie się na pół godziny, max godzinę i zaraz dalej chodzi, piszczy, szczeka... Po trzech takich nocach naprawdę nie jestem w stanie funkcjonować i chce mi się tak płakać 😭 nie wiem, może nie będę się nadawać na matkę, bo z dzieckiem lepiej nie będzie, ale już po prostu nie daję rady 😭 wzięłam sobie wolne na jutro, ale więcej nie mogę, nie wiem, jak dociągnę do piątku, nawet nie mam wizji odpoczynku w weekend, no bo jak? Ten weekend to była tragedia, a nie mam nawet wizji końca 😭
Przykro mi 😔
Pamiętam jak mój kociak chorował na padaczkę i na serce 😔 byłam zmęczona samym poczuciem bezsilności.
Mam nadzieję, że uda się szybko zrobić badania i będziecie mogli mu pomóc.
Na pewno będziesz super mamą 😍
Każda z nas będzie, bo to nasza wymarzona rola!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 21:28
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Przykro mi 😔
Pamiętam jak mój kociak chorował na padaczkę i na serce 😔 byłam zmęczona samym poczuciem bezsilności.
Mam nadzieję, że uda się szybko zrobić badania i będziecie mogli mu pomóc.
Na pewno będziesz super mamą 😍
Każda z nas będzie, bo to nasza wymarzona rola!
Babova, nie oczekuję żadnych porad ❤️ po prostu musiałam się wygadać, jestem jeszcze przed 🐒, więc i bez tych dodatkowych wrażeń byłabym mocno wrażliwa, a teraz się wszystko skumulowało... Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień -
Ooo! Ale bym Ci trzasnęła teraz!
Nie masz prawa mówić, że będziesz złą mamą!
Chcesz dziecko, pocznie się z miłości, dasz mu ją i spełnisz wszystkie podstawowe potrzeby- to więcej niż wszystko ❤️
Jeśli chodzi o pieseła- sama jestem 100% Dog Mum i mimo tego, że w 99% procentach wiem co się dzieje i jak mam działać to jak przychodzi choroba to paraliżuje mnie. Dochodzi tu przeraźliwy strach o tą Twoją bezbronną Istotkę, którą tak bardzo kochasz.
Z jakich rejonów jesteś? Może któraś z Nas będzie jakoś umiała pomóc..
Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Lolka997 wrote:Ooo! Ale bym Ci trzasnęła teraz!
Nie masz prawa mówić, że będziesz złą mamą!
Chcesz dziecko, pocznie się z miłości, dasz mu ją i spełnisz wszystkie podstawowe potrzeby- to więcej niż wszystko ❤️
Jeśli chodzi o pieseła- sama jestem 100% Dog Mum i mimo tego, że w 99% procentach wiem co się dzieje i jak mam działać to jak przychodzi choroba to paraliżuje mnie. Dochodzi tu przeraźliwy strach o tą Twoją bezbronną Istotkę, którą tak bardzo kochasz.
Z jakich rejonów jesteś? Może któraś z Nas będzie jakoś umiała pomóc.. -
Monk@ wrote:Dziękuję ❤️ jestem spod Wrocławia, na jedne badania idziemy jutro, na pozostałe jesteśmy umówieni na czwartek wieczorem. No chyba że któraś by miała kogoś dobrego do polecenia, to możemy zmienić termin, jeśli oczywiście będzie w miarę rozsądny. Potrzebny psi neurolog, kardiolog i radiolog (USG). I ogólnie jakiś dobry wet, jeśli macie do polecenia, bo z naszego jestem średnio zadowolona, choć w tej chwili to nie priorytet, bo to nie on będzie decydować o leczeniuStarania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina