W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Joll daj znać co tam na wizycie
Lolka mam wrażenie że miesiąc maj nie jest na razie dla nas łaskawy, dużo CB, nie ciekawych wizyt, niepewności co dalej. Ale nie przekreślaj cyklu:)
Zelka, Ty z kolei nie przekreślaj małego żelka a z urlopem.. Do 21 maja jeszcze sporo czasu, sytuacja już się wyklarujeLolka997 lubi tę wiadomość
-
Jutro darmowy dzień dostawy w Gemini
AgulaM, Aneta2506, RoZyCzK4, Anett93, Slowmotion, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Jutro darmowy dzień dostawy w Gemini
Nie ma już testów za 73 gr 😂😂😂😂 wszystkie wykupione 🤣👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Kofii wrote:Ja dziś po południu złapałam jakiś dołek, tak bardzo chcę, aby mi i Wam się szybko udało... 😢 bardzo chciałabym być w ciąży 😕
Przeczytałam chyba pół forum i mnie to wszystko aż zmęczyło psychicznie... Muszę iść się zdrzemnąć
-
Żelka przyrost jest w normie, spokojnie... Nie przekreślaj jescze tej ciąży ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 16:53
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Lolka mam wrażenie że miesiąc maj nie jest na razie dla nas łaskawy, dużo CB, nie ciekawych wizyt, niepewności co dalej. Ale nie przekreślaj cyklu:)
Zelka, Ty z kolei nie przekreślaj małego żelka a z urlopem.. Do 21 maja jeszcze sporo czasu, sytuacja już się wyklaruje
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
verliebtindich wrote:Lolka, już nie z takich cykli wychodziły ciąże i Ty sama dobrze o tym wiesz!
Jasne, zawsze mogłoby być lepiej, ale nie jest źle, hello! Pecherzyk dorośnie to i endometrium dorośnie. Nie chciała Ci włączyć estrogenów na to endo? Albo jeszcze czegoś na podrasowanie pęcherzyka?
Ja ciągle wierzę w to, że te ciaze wychodzą nam tutaj nie z idealnych cykli, tylko z tych średniawych 💗
No mam doła 🥺Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Bo wiecie dziewczyny jak się jest w rzuciu realistką do tego analityczką to czasem - wychodzi jak pesymistka.
Na mój rozum to wygląda tak. Wiele przyrostów w tym swoje miałam przed oczami, z niskimi wartościami spotkałam się tylko przy CB lub niestety przy poronienia ( nawet nie chodzi mi tu o % przyrost a o wartości względem dnia po owulacji).
Prowadziłam wykres i ewidentnie jest spadek 5-6 dpo a potem wzrost wiec beta powinna już się produkować a ja 11 dpo miałam dopiero 11,2 na początku ta wartość mnie zastanowiła ale byłam dobrej myśli, cieszyłam się po prostu, ze 13 cykli w końcu coś zaskoczyło. Ale z córeczka 11 dpo moja beta wynosiła 54 już. Obecnie jest 16 dpo a beta ledwo urosła do 58,4%. I owszem wy mi mówicie, ze przyrost jest w normie. Bo w ciągu 48h przyrost musi mieć minimum 66 %.
Ale ja po prostu przeczytałam w ostatnie 3 godziny wszytskie posty z małymi przyrostami i kończyły się prędzej czy później poronieniami. Dlatego jeśli mam mieć taki koniec z moja macica to wole jutro ujrzeć na prawdę spadek a nie przyrost ☹️☹️☹️ To jest straszne wiem. Ale ja mam tak cienka blizne ze u mnie łyżeczkowanie to jest ogromne niebezpieczeństwo pęknięcia macicy. A ja tak strasznie pragnę mieć jeszcze dziecko 😭😭😭
Ale jest jeszcze coś takiego jak przyrosty dłuższe :
Ocenia się, że na początku ciąży poziom beta hCG powinien wzrosnąć co najmniej o 66% w ciągu 48. godzin, 114% w ciągu 72. godzin i 175% w ciągu 96. godzin. Potem przyrost jest wolniejszy i po osiągnięciu poziomu 1000 mIU/ml ważniejsze jest monitorowaniu ciąży w badaniu ultrasonograficznym.
Ale matematyk ze mnie słaby strasznie 🙈😂
-
Lolka997 wrote:Endo twierdziła, że jest niezłe jak na 11dc, że nim się nie ma co przejmować, ale ja mam doła z tego sku*wysyńskiego jajnika… Gdzieś miałam nadzieję, że jak w styczniu już lewy zaskoczył to będzie ogarniał pracę, ale nie… Śpi tak jak zawsze, a ten, który jest „zepsuty” (ropień wewnątrzbrzuszny rozlał się na niego prawdopodobnie i nie tyle co jest niedrożny, a podejrzewają, że zabliznowacony…) produkuje pęcherzyk, ale nic mi z tego.
No mam doła 🥺verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Dlaczego Ty Dziewczyno nie dajesz szansy Kropkowi, którego nosisz w sobie? 🥺
Na daną chwilę on niezaprzeczalnie jest i rośnie w normach. Przecież pierwsze badania nie pokażą Ci wyniku w tysiącach. Cierpliwość i czas rozwiążą tu wszystko, może i dopiero w styczniu na porodówce 😉AgulaM lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Chciałabym na prawdę bym chciała, żebyście wszystkie łącznie z moim lekarzem i moim mężem miały racje.
Bo lekarz tez Napisał ze wg niech jest wynik prawidłowy… No ale jak ja to wszystko wyanalizuje to nie wychodzi mi z tego w żaden sposób dobry finał 😭😭😭😭 nawet jestem już zła na siebie. Chciałabym móc teraz wyleźć w jakieś pola i wykrzyczeć w pizdu co teraz czuje 😭😭 -
Ja już też po monitoringu i tym razem przynoszę lepsze informacje 😀
Wyłapałam pik! I miałam owulację. Rozumiecie?
BEZ ZASTRZYKU!!!!!
Odkąd chodzimy do kliniki to zawsze miałam zastrzyk. A teraz nie doczekałam zastrzyku i pękły 😁😁😁
Pęcherzyków nie ma, jest płyn, na oko pani doktor owulacja była dzisiaj rano. Serduszkowalismy wczoraj wieczorem, ale zaraz jeszcze poprawimy 🔥
Nie wiem, co z tego bedzie, ale cieszę się, że to taki jakiś promyk nadziei - że tym razem zastrzyk nie był potrzebny 🥳
Mam wątpliwości do wielkości tych pęcherzyków, bo wyliczając +2mm dziennie, to większy mógł mieć dziś 26mm, a mniejszy około 19. Mam obawę, że jeden już za duży, a drugi jeszcze za mały. Ale nie będę się tym przejmować, bo nic mi to nie da.Lolka997, Pocahontas16, Nutka85, Aneta2506, Anett93, Kluska95, jo_ana, Joll213, AgulaM, Kofii, SandraH.97, 2+3, Ekta, Anati, Lipcowa, RoZyCzK4, Poziomka9204, Kasiooola, Gwiazdeczka 93, Ilaria, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Próbowałaś kochana laparoskopo tego prawego jajnika??
No właśnie, Lolka?
A i ta drożność jajowodów nie wydaje się głupim badaniem w tej sytuacji, a może też trochę "przepchnąć"
Nie łam się kochana 💗 -
Żelka, ogarnij się! Ja naprawdę Cię doskonale rozumiem, bo zawsze się zamartwiam. Ale beta urosła, nie zawsze od razu wskakuje na wysokie poziomy. Daj szansę swojej ciąży 😉
Żelka1990, Lolka997, Tulipan, Slowmotion lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ja już też po monitoringu i tym razem przynoszę lepsze informacje 😀
BEZ ZASTRZYKU!!!!!
Odkąd chodzimy do kliniki to zawsze miałam zastrzyk. A teraz nie doczekałam zastrzyku i pękły 😁😁😁
Pęcherzyków nie ma, jest płyn, na oko pani doktor owulacja była dzisiaj rano. Serduszkowalismy wczoraj wieczorem, ale zaraz jeszcze poprawimy 🔥
Nie wiem, co z tego bedzie, ale cieszę się, że to taki jakiś promyk nadziei - że tym razem zastrzyk nie był potrzebny 🥳
Mam wątpliwości do wielkości tych pęcherzyków, bo wyliczając +2mm dziennie, to większy mógł mieć dziś 26mm, a mniejszy około 19. Mam obawę, że jeden już za duży, a drugi jeszcze za mały. Ale nie będę się tym przejmować, bo nic mi to nie da.
Co do tych pęcherzyków one mniej więcej rosną 2 mm. Ja miałam miesiąc temu pecherzyk w poniedziałek okolo godz 16 17 mm a w środę o 20 byłam dosłownie chwileczkę po owulacji ( pękł w poczekalni) i miał 24 mm także musiał pęknąć właśnie na takiej wartości także zobacz ile przykoksowal w dwa dni 😃😃😃verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mam 4t+6d.
A tak naprawdę oprócz wrażliwych piersi i lekkiego zmęczenia nic się nie zmieniło... Brak mdłości, zawrotów głowy i innych "tradycyjnych" objawów.
Czy któraś z Was tak miała? -
verliebtindich wrote:No właśnie, Lolka?
A i ta drożność jajowodów nie wydaje się głupim badaniem w tej sytuacji, a może też trochę "przepchnąć"
Nie łam się kochana 💗Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
verliebtindich wrote:Ja już też po monitoringu i tym razem przynoszę lepsze informacje 😀
BEZ ZASTRZYKU!!!!!
Mam wątpliwości do wielkości tych pęcherzyków, bo wyliczając +2mm dziennie, to większy mógł mieć dziś 26mm, a mniejszy około 19. Mam obawę, że jeden już za duży, a drugi jeszcze za mały. Ale nie będę się tym przejmować, bo nic mi to nie da.
😍😍😍✊✊✊verliebtindich lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
BEZ ZASTRZYKU!!!!!
A jak endo? troszkę lepsze niż ostatnio?
czyli widzicie słowa lekarza to słowa lekarza, miało nie być piku w weekend a był
pękły 2 pęcherzyki?
ja właśnie też się zastanawiam czy to ovitrelle mi potrzebne, ale wyczytałam, że nawet jak nie potrzebnie wezme to nic się nie stanie, a ponoć pomaga w zagnieżdzeniu też i chciałam spróbować bez, ale gdyby nie pękły to szkoda mi cyklu stymulowanego.. eeeh dylematy
zwiększenie dawki metforminy też okej
także pięknie pięknie verlieverliebtindich lubi tę wiadomość