Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
Odpowiedz

W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶

Oceń ten wątek:
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, trzymam kciuki za poprawę zdrówka u Ciebie i u męża 🙂
    Oczywiście rozumiem Twoją potrzebę odizolowania się od forum. Sama wiem, że muszę to trochę ograniczyć, żeby się nie nakręcać i nie szukać na siłę problemów.

Jednak nie zapominaj o nas i pamiętaj, że zawsze tu na Ciebie czekamy 😍

Monk@, Lolka997 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Monka mam nadzieję, że szybko dojdzie do poprawy :)

A mí coś ten maj psuje szyki... Mój dr na urlopie i kazał mi podać ovitrelle w poniedziałek wieczorem. Do końca nie wiedziałam, ile mm ma wtedy pęcherzyk...
    Dzisiaj czyli 3 dzień po zastrzyku temp nadal w dole :( test owulacyjny pozytywny ale nie wiem jak ovitrelle na niego wpływa

Dzisiaj mam wizytę w Medicover, mam nadzieję, że coś mi doradzi lekarz i podejrzymy co tam się dzieje. Trzymajcie kciuki, bo boję się że zastrzyk za wczesnie podany

A wiecie może jakie są konsekwencje za wxzesnie podanego? Bo jeśli jeszcze nie pekly to może jest nadzieja
    ✊️✊️

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziś zrobiłam test, chociaż już i tak byłam pewna że nic z tego. No i miałam rację😅 czekam nadal na 🐒 i mam nadzieję, że czerwiec będzie tym szczęśliwym miesiącem💪

Tulipan, AgulaM, Poziomka9204, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Ja właśnie już wcześniej obawiałam się tego nasienia, bo tryb życia mojego męża dość odbiega od idealnego i gdzieś tam obserwowałam, co piszecie, dlatego mocno wierzę w to, że faktycznie zmiana nawyków i suple pomogą. Mam nadzieję, że nie odpuści po dwóch tygodniach 😔 no ale nastawiam się pozytywnie, bo widziałam faktycznie te efekty u Was (szczególnie zawsze verliebt mi się rzucały w oczy ❤️), choć jeszcze mi to trochę ciąży.

Nutka, forum czy inne strony, jak mówisz, to szukanie wszędzie czegoś, co może pójść nie tak. Zależnie oczywiście od osoby, ale ja się szybko nakręcam i jest mi z Wami naprawdę bardzo dobrze, ale jednak mi pomaga odizolowanie się, więc jak coś, to polecam, nawet na kilka dni :)

Księżna, spełnienia marzeń ✨🎂 i kciuki za test oczywiście 🤞

Nutka85, Poziomka9204, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja sobie dziś zrobiłam test, chociaż już i tak byłam pewna że nic z tego. No i miałam rację😅 czekam nadal na 🐒 i mam nadzieję, że czerwiec będzie tym szczęśliwym miesiącem💪
    To w czerwiec na pełnej wejdziemy we dwie! :) 🥰

Kofii, Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Ja właśnie już wcześniej obawiałam się tego nasienia, bo tryb życia mojego męża dość odbiega od idealnego i gdzieś tam obserwowałam, co piszecie, dlatego mocno wierzę w to, że faktycznie zmiana nawyków i suple pomogą. Mam nadzieję, że nie odpuści po dwóch tygodniach 😔 no ale nastawiam się pozytywnie, bo widziałam faktycznie te efekty u Was (szczególnie zawsze verliebt mi się rzucały w oczy ❤️), choć jeszcze mi to trochę ciąży.

Nutka, forum czy inne strony, jak mówisz, to szukanie wszędzie czegoś, co może pójść nie tak. Zależnie oczywiście od osoby, ale ja się szybko nakręcam i jest mi z Wami naprawdę bardzo dobrze, ale jednak mi pomaga odizolowanie się, więc jak coś, to polecam, nawet na kilka dni :)

Księżna, spełnienia marzeń ✨🎂 i kciuki za test oczywiście 🤞

To prawda, forum jest super, ale to wszystko co tu można przeczytać bywa przytłaczające. Chyba przerwa na czas okresu będzie dobrym pomysłem, potem na owulację wrócę ze zdwojoną siłą 💪😂

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    To w czerwiec na pełnej wejdziemy we dwie! :) 🥰

Taaaak! Jestem pozytywnie nastawiona💞💪 to chyba najważniejsze.

Lolka997, Monk@ lubią tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    To prawda, forum jest super, ale to wszystko co tu można przeczytać bywa przytłaczające. Chyba przerwa na czas okresu będzie dobrym pomysłem, potem na owulację wrócę ze zdwojoną siłą 💪😂

Oj tak... Jest to zbiorowisko dziewczyn z takim samym celem. A ponieważ każda z nas jest mocno nakręcona, testuje szybko, to i częściej wyłapuje np.cb, w porównaniu do takiego "zwykłego" społeczeństwa. A my, czytając to, się nakręcamy.

To tak jak każde inne forum, wejdziemy w grupę ludzi, która rozmawia o remontach, to naczytamy się o fachowcach-oszustach. Wejdziemy w grupę o szczepieniach, to poczytamy o powikłaniach... Norma 🤪

Ale ze względu na to, że jesteście skarbnicą wiedzy i ogromnym wsparciem, nie umiem zrezygnować 😁 ale mam zamiar czytać tylko ten wątek 😉

Zazu92, Livka lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Kori Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Monka mam nadzieję, że szybko dojdzie do poprawy :)

A mí coś ten maj psuje szyki... Mój dr na urlopie i kazał mi podać ovitrelle w poniedziałek wieczorem. Do końca nie wiedziałam, ile mm ma wtedy pęcherzyk...
    Dzisiaj czyli 3 dzień po zastrzyku temp nadal w dole :( test owulacyjny pozytywny ale nie wiem jak ovitrelle na niego wpływa

Dzisiaj mam wizytę w Medicover, mam nadzieję, że coś mi doradzi lekarz i podejrzymy co tam się dzieje. Trzymajcie kciuki, bo boję się że zastrzyk za wczesnie podany

A wiecie może jakie są konsekwencje za wxzesnie podanego? Bo jeśli jeszcze nie pekly to może jest nadzieja
    Ja tez chętnie się dowiem bo jestem w niemal identycznej sytuacji 🫥

Dziewczyny, zetnie któraś na mój wykres. Test wyszedł pozytywny ale tez jestem po ovi ale patrząc na temp nie jestem pewna czy owulacja w ogóle była 😒😒😒

3xIUI wszystkie CB 💔

Kariotyp Ok
    APS

09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro
    ❄️❄️❄️❄️🥰
    10. 2022 Transfer 4aa❤️❄️🤞 6dpt beta<0,200 😭😫
    11.2022 Transfer 4BB🙏 8dpt beta <0,200 😔
    12.2022 transfer 3BB 4dpt ||
    8dpt 66,667
    10dpt 173,300
    16dpt 2853
    21dpt 7362?
    6tc pęcherzyk w macicy z bijącym serduszkiem, w tym samym dniu dochodzi do 🩸🩸i silnego bólu 💔😭
    04.2023 transfer 3cc ♥️6dpt beta 7,6 💔😞😭
    KONIEC ❄️😭
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już w koszyku na allegro żel conceive, zrobię też chyba badania z 3 dc 💪 kurczę musi mi się udać, mam pracę której nie lubię i w której mnie właśnie przymusowo awansowali, więc to idealny moment na ciążę😅🤪

Lolka997, Monk@, AgulaM, Poziomka9204, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Lolka997 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Taaaak! Jestem pozytywnie nastawiona💞💪 to chyba najważniejsze.
    Ja mam jeszcze wahania.. Przekreśliłam na 100% ten cykl, bo intuicja mówi mi (a rzadko się myli :D ), że ten prawy jajowód na 100% jest zbliznowacony i skończy się laparo, żeby go ratować (ale tego jestem pewna, że będę go chciała udrażniać).
    Początkiem czerwca lecimy na urlop i to mój prezent na 25 urodziny.. Prezentem miał być też powrót z niego w dwupaku, ale jak znowu lewy jajnik nie zaskoczy to nie ma na co liczyć, bo laparo można zrobić początkiem cyklu, także będzie to już lipiec :/
    Jeśli były niedrożny i udałoby się go "uratować" to starania już pewnie od sierpnia.. Nie wiem, nie orientuję się jeszcze jakie są zasady takiej laparo.

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori chyba masz nie udostępniony. A opisz proszę Twoja sytuację :)

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam już w koszyku na allegro żel conceive, zrobię też chyba badania z 3 dc 💪 kurczę musi mi się udać, mam pracę której nie lubię i w której mnie właśnie przymusowo awansowali, więc to idealny moment na ciążę😅🤪
    Oby pomógł 😘
    Ja pamiętam, jak na początku roku dostałam w pracy zaproszenie na szkolenie w kwietniu. I pomyślałam sobie, że pewnie nie będzie mnie już wtedy w pracy. I tak o tym wspominałam sobie, jak na to szkolenie się wybierałam 🙄 myślę o zmianie pracy, ale jak chyba większość z dziewczyn w takiej sytuacji tutaj - nie chcę tego robić teraz, kiedy może się okazać, że zaraz zaskoczy (choć po tych wynikach zaczęłam się zastanawiać, czy może teraz nie spróbować czegoś poszukać). Muszę sobie wszystko poukładać w najbliższych dniach.

Verliebt, a jak Twoje samopoczucie? Już lepiej się czujesz? Pamiętam ostatnio zawirowania z wynikami. Mam nadzieję, że już wszysyko wyjaśnione?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Kori, nie widać Twoiego wykresu.

U mnie też wszystko w cały świat. Od początku cyklu coś jest nie tak z temperaturą, takie mam dziwne wahania, odechciewa mi się mierzyć w ogóle.

Ja na razie wielkich nadziei nie mam, 3 dpo i jakoś się wkręciłam w wir pracy, jak ja razie nie odliczam do testowania, nawet jeszcze nie zaplanowałam żarcia ananasa 🤣 co pewnie się za parę dni zmieni, jak będzie bliżej terminu, ale na razie jakoś umyka mi fakt, że lada moment mogą się tu dziać jakieś decydujące rzeczy. Chyba po prostu po tej zeszłotygodniowej wizycie mam podcięte skrzydła i mimo tego, że potwierdziła doktor owu to chyba te słowa o in vitro wciąż rozbrzmiewają. Ale nie mam jakiegoś bardzo smutnego moodu, na szczęście :D

Edit: Monk@ dziękuję, że pytasz, chyba sporo powiedzialam wyżej, mam zwiększoną dawkę metforminy i czuję się dobrze. Na razie tylko z 500 na 750. Przypadkiem doszło doszło naturalnego piku, bo pęcherzyki nie doczekały do zastrzyku. No ale nie naswiawiam się, bo to nie pierwsza potwierdzona owulacja w cyklu stymulowanym, wiec..

Edit 2: a ja prace zmieniłam od kwietnia, już mi leci drugi miesiąc w nowej, więc trzeci od złożenia wypowiedzenia. I co? I nic 🤣 okres próbny na 3 miesiące, potem nieokreślony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 08:40

Monk@ lubi tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • inome Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Teraz sobie wyrzucam, że nie dopytalam o ten pęcherzyk żółtkowy. Bo niby pęcherzyk 10mm, ale wyczytałam, że żółtkowy najczęściej pojawia się 5+2-5+6, a ja jestem niby 5+1.
    Chyba muszę mniej czytać, zaufać lekarzowi, który kazał przyjść dopiero za 3 tygodnie...

Nutka, ja tak miałam w pierwszej ciąża. Poszłam do gin za szybko i też było widać tylko tyle.. kazała przyjść za 2 tyg. I wtedy biło już serduszko. Oczywiście w międzyczasie bardzo się stresowałam i naczytałam niepotrzebnie, ale wiadomo jak jest.
    Teraz, jeżeli mi się uda, poczekam trochę dłużej, żeby zaoszczędzić sobie stresu. Choć nie wiem czy w ciąży to możliwe do końca. Trzymam kciuki, będzie dobrze!

Nutka85 lubi tę wiadomość

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
    2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
    4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
    7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
    9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
    14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Edit 2: a ja prace zmieniłam od kwietnia, już mi leci drugi miesiąc w nowej, więc trzeci od złożenia wypowiedzenia. I co? I nic 🤣 okres próbny na 3 miesiące, potem nieokreślony :)
    Ja pamiętam właśnie o Tobie, dlatego tak pomyślałam o tej zmianie teraz, przy tych wynikach. Wcześniej myślałam, że raczej z nami wszystko ok, skoro do biochemów dochodziło, to jednak działa, tylko albo u mnie jakiś problem, że się nie utrzymywały albo były jakieś wady, jak to bywa. A teraz myślę, że zanim dojdzie do poprawy, to może zdążę już zmienić. Nie chciałabym przerywać starań na tak długo. Mam 3-miesięczny okres wypowiedzenia, więc musiałabym pracę znaleźć praktycznie już, potem czekać jeszcze 3 miesiące i kolejne 3 miesiące na próbnym. Trochę mnie przeraża to, ja potrzebuję dużego poczucia bezpieczeństwa i pewnie bym po nocach nie spała, bo coś się przytrafi, bo nie przedłużą umowy itp. 🙄
    Z drugiej strony o zmianie pracy myślę ponad 1,5 roku już... I tak się to ciągnie 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 08:49

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu testować nie będę bo lekarza stwierdził że w tym miesiącu nie ma ciąży. Tylko tak się zastanawiam bo byłam jakieś 4dpo -chyba bo stwierdził że owulacja była niedawno to już tak szybko lekarz widzi że nic z tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 09:51

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Hope99 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak jak najbardziej, do zapłodnienia wystarczy min. 6-7 mm 😊
    Ja mam zawsze po owulacji ok 7-8mm i wg gin przez to się nie udaje bo endometrium jest za cienkie 😅

• Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Jana tym miesiącu testować nie będę bo lekarza stwierdził że w tym miesiącu nie ma ciąży. Tylko tak się zastanawiam bo byłam jakieś 4dpo -chyba bo stwierdził że owulacja była niedawno to już tak szybko lekarz widzi że nic z tego?

Może wywrozyl z fusów? Może z grubości endometrium? Nie wiem czemu tak szybko wyciągnął wnioski, ale jeszcze nic straconego :) nawet jeszcze do implantacji raczej by nie doszło

Lolka997, Monk@ lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Jana tym miesiącu testować nie będę bo lekarza stwierdził że w tym miesiącu nie ma ciąży. Tylko tak się zastanawiam bo byłam jakieś 4dpo -chyba bo stwierdził że owulacja była niedawno to już tak szybko lekarz widzi że nic z tego?
    Na pewno nie jest w stanie stwierdzić tak wcześnie, czy doszło do zapłodnienia. A może rzucił, że ciąży teraz nie ma (bo za wcześnie), ale może jeszcze być? Czy ogólnie powiedział, że z tego cyklu nic? Dziwne to dla mnie.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ