W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:To jakbys poszła teraz, jutro nawet czy pojutrze to juz raczej bedzie piękne serduszko 😊 Czasem wystarczy jeden dzień za wcześnie i nie będzie słychać, tez zależy od sprzetu lekarza kto jaki ma😋 Ale jak cos nie polecam luxmedu do takich usg bo maja tragiczne
W sobotę doktorka mówiła mi, że na razie nie widać zarodka, więc czekam do poniedziałkowej wizyty. Czytałam, że 1-2 dni po pęcherzyku żółtkowym pojawia się zarodek. Byłam w CM Chodźki, ale jakieś szybkie to badanie było. Dzięki za radę z tym Luxmedem. Właśnie nie wiem jak rozpoznać czy ktoś ma dobry sprzęt (USG) czy nie 😅
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Żelka1990 wrote:Wiem doskonale o co chodzi z tym, ze ktoś może czuć złość na mnie, ze powinnam się cieszyć bo przecież beta rośnie. Ale ja mam tez prawo do swoich odczuć. Wiem co to znaczy zobaczyć dwie kreski a później zalewając się łzami patrzec na to na co czekałaś całym sercem musisz spuścić w toalecie.
Sama tez zrobiłam sobie szkodę bo zaczęłam czytać wątki o przyrostach bety o zdiagnozowałam sie sama. Bardzo zmęczona i zestresowana za bardzo sie wkręciłam w to, ze te przyrosty są takie jak u innych dziewczyn wiec na pewno będzie zle. Działa tez na mnie presja czasu.
Ale dzisiaj wróciła mi nadzieja, ze może nie będzie aż tak źle jak zakładałam ja czy nawet wczorajsze USG.
Wczoraj robiła mi USG pani Doktor specjalista, która pełniła dyżur wiec myśle, ze to istotne z nią dwie młodsze lekarki. Badała mnie na prawdę wnikliwie. Nawet w jednej małej chwili oglądając endometrium powiedziała hmmm, może tutaj sie coś kreuje coś minimalnego ale No nie wiem nic przy takim poziomie bety nie mogę powiedziec.
Po czym ogladala jajniki jajowody prawy ok poszła na lewy i pokazuje tym młodszym lekarkom, widzicie i one yhym kiwają głowami. O ja pytam jest? A ona „tak w lewym jajowodzie” ale wie Pani na tak wczesnym etapie ja tego nie mogę potwierdzić Na 100% będziemy panią obserwować jest ring charakterystyczny ale jeszcze tak mocno nie swieci. Zadzwoniła do profesora Jacha kierownika katedry i jeszcze jednego. Potem do mojego lekarza prowadzącego. Powiedziała mi, ze wyjścia są dwa albo zostaje w szpitalu i będą mnie obserwować albo mogę wrócić do domu wyspać sie w swoim łóżku i wrócić rano ze skierowaniem. Mój ginekolog chciał bym została po tym co ona mu powiedziała, chociaż sam mi napisał maila później, ze ciężko znaleźć coś przy takiej wartości bety a wynik przecież miałam z rana ale, ze jesli Pani Doktor coś znalazła to musimy to obserwować z większa częstotliwością . Ale ja z ta Panią doktor stwierdziłam ze jest małe ryzyko ze coś sie stanie w nocy i wrócę rano.
Wróciłam rano duzo wsparcia mi dało wypłacanie sie w męża ramiona po prostu ale tez dzisiaj tam na poradni zalałam sie łzami.
No ale badało mnie dwóch lekarzy i studentka, prof Jach i dr Bereza. Generalnie nie mam niepokojących objawów w sensie krwawienie czy co kolwiek innego, beta jest w normach wiec tutaj kazali być dobrej myśli. Niepokojące uważają to ze tak mocno progesteron mi spadl, a nie są w stanie nic z tym zrobić na tym etapie bo nie znają lokalizacji ciąży. Zbadali mnie i powiedzieli, ze nie wiedza dlaczego Pani doktor powiedziała i napisała, ze ring uwidoczniony w lewym jajowodzie skoro ring owszem jest ale przy ciałku żółtym w lewym jajniku na tym etapie nie uważają tego za nieprawidłowość. I tutaj bym sie może mogła zastanowić czy ja sie koze przesłyszałam czy coś z tym jajnik - jajowod ale ona to wpisała i w komputer i tez właśnie powiedziała prof Jachowi i mojemu Prowadzacemu.
Generalnie nie widać pęcherzyka mamy czekać do bety minimum 500 bo już od tego poziomu będą mogli zobaczyć gdzie jest zlokalizowany malutki pecherzyk oczywiście jeszcze pusty będzie. Mam wpisane teraz zamiast podejrzenie ciąży pozamacicznej ze jest to ciąża o nieznanej lokalizacji do częstej obserwacji.
Gdyby sie coś zaczęło dziać co kolwiek mam prosto do nich jechać ale skoro mam w sobotę wizytę u mojego prowadzącego to do nich do poradni dopiero termin jak zdecyduje mój lekarz to on sam da mi kolejne skierowanie .
Dzisiaj sie uspokoiłam, duzo mi dało to ze mnie o i zbadali wróciła mi nadzieja ze będzie dobrze.👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Nutka85 wrote:Wróciłam od gin...
Pokazał mi, jak to określił, "domek dla dzidziusia" 🥺🥺🥺
Jest pęcherzyk 10mm tam gdzie powinien być. Zrobił też badanie na fotelu, mówi, że nie widzi żadnych oznak infekcji. Piersi też ok 🙂
Mam się zgłosić za 3 tygodnie, no, chyba że coś by mnie zaniepokoiło, albo bym już wytrzymać nie mogła 😉 na żadne inne badania mnie nie wysyłał, tylko morfologia i mocz przed kolejna wizyta 🙂
Gratuluję, dużo spokoju ❤️Nutka85 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
verliebtindich wrote:Żelka,
Napisałam wyraźnie, że wspieramy Cię w trudnej sytuacji, nie napisałam nic złego i z całego serca bardzo współczuję. Przykro mi, że tego nie chcesz zrozumieć, ale nie będę się narzucać.
I bardzo dobrze, że nie zlekceważyłaś swoich obaw. Być może przedstawiłaś je zbyt mało klarownie, by w naszych głowach również się zrodziły. Z mojej, jak i innych dziewczyn perspektywy - Twoje obawy wyglądały na nieuzasadnione.
Słusznie dziewczyny wczoraj mówiły, że z przyrostami wszystko jest ok, a jeśli masz wątpliwości - jedź do lekarza.
Niemniej, postawiona przez Ciebie na podstawie intuicji diagnoza wydawała się być przesadzona. Nie wiem, czy wiedziałaś coś więcej niż nam napisałaś czy rzeczywiście to matczyna intuicja, ale po samym przyroście, który był w normie nic nie wskazywało na cp.
Wierz mi, że KAŻDA wspólczuje Ci tej sytuacji. I ŻADNA nie chciała by być na Twoim miejscu. I KAŻDA życzy Ci wszystkiego dobrego. I KAŻDA z nas może być kiedyś na Twoim miejscu.
I naprawdę, wiadomość Lolki, choć z niecenzuralnymi wyrażeniami - miała Cię uspokoić. A nie umniejszyć Twoim przejściom, w żaden sposób. Zakładam, że nie miała nic złego na myśli. Więc nie jest w porządku robienia z niej teraz potwora, bo jednak coś poszło nie tak.
To co przechodzisz jest straszne. I wiem, że jesteś w wielkich emocjach. Ale nie pozwolę na to, zeby ktoś nas oskarżał o brak empatii.
Na tym ten temat zakończę. Jeśli od nas czegoś potrzebujesz- jesteśmy.
Sandra, to miejsce jest dla wszystkich, nie tylko dla tych, które się starają lub są w ciąży. Dla tych ze straconymi ciążami też. Nikt nigdy nikogo nie wyśmiał ani nie powiedział przykrych rzeczy z powodu straty. Nie wiem nawet dlaczego miałby to zrobić. Wspieramy się jak możemy. Rozumiem i szanuję, jeśli nie chciałaś się chwalić i cieszyć na zapas. Każda z nas przeżywa inaczej.
Każda z nas ma za sobą drogę.
I w większości - długą i krętą.
Nie jest to miejsce do licytowania swoich doświadczeń.
Nie jest to miejsce do licytowania się kto ma gorzej.
Oczywiście, że wiadomość nie miała niczego złego na celu, ale jeśli ktoś jest pewny w swoich przekonaniach, to choćby jeden komentarz nie zgadzający się z jej poglądem będzie traktowany jako atak.. 🤷🏼♀️
Mnie naprawdę nie wzruszają takie personalne przytyki. Irytuje mnie jedynie obecność na grupie, pisanie o swoim problemie i oburzanie się w momencie jeśli ktoś ma inne zdanie. No na tym polega forum.
Ale było minęło, emocje nigdy nie są dobrym doradcą 😉
Ważne, że jest uzyskana pomoc i że wiadomo co dalej.Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Olaola wrote:W sobotę doktorka mówiła mi, że na razie nie widać zarodka, więc czekam do poniedziałkowej wizyty. Czytałam, że 1-2 dni po pęcherzyku żółtkowym pojawia się zarodek. Byłam w CM Chodźki, ale jakieś szybkie to badanie było. Dzięki za radę z tym Luxmedem. Właśnie nie wiem jak rozpoznać czy ktoś ma dobry sprzęt (USG) czy nie 😅
Jak robiłam w luxmedzie usg to nawet nie było tam kształtu dzieciatka, wszystko rozmazane i zalewało sie z całością 🙈 Ja nawet nie wiem jak lekarz tam cokolwiek widział bo jak lezalam i patrzyłam na ten ekran na przeciwko to sie zastanawiałam czy wgl tam coś jest na tym obrazie😂 A wczesniej tez jak robiłam w cm chodzki i tam juz było pieknie widać dzieciatko, nawet buźkę mi pokazywał co i jak 🙊 Więc różnica bardzo duża 😁Olaola lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Palec boli,muszę dużo odpoczywać. Z jednej strony się cieszę bo mąż w domu teraz i mogę się nim nacieszyć. No i trochę wykorzystać daj mi to,podaj tamto 😁😁😁
Później was nadrobię bo za dużo tego....
Buziaki 😘😘😘😘Lolka997, Poziomka9204, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Anka1312 wrote:Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Palec boli,muszę dużo odpoczywać. Z jednej strony się cieszę bo mąż w domu teraz i mogę się nim nacieszyć. No i trochę wykorzystać daj mi to,podaj tamto 😁😁😁
Później was nadrobię bo za dużo tego....
Buziaki 😘😘😘😘
Trzymaj się 🥰Anka1312 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Aneta2506 wrote:Żelka, gdyby jednak nie był widoczny pęcherzyk przy becie 500, to uważam że to normalne, u mnie było widać pęcherzyk przy becie 1298, dwa dni wczesniej przy 614 nie było widać, a byłam na wizycie tylko po Duphaston, ale i tak mi sprawdził.
Dziwi mnie trochę to że nie mogą podać progesteronu?
Przecież ha biorę od owulacji proga, więc jak zobaczę dwie kreski mam kontynuować, więc nie rozumiem dlaczego ty nie możesz brać...
Ogólnie odpuszczam forum, potrzebuje się odprężyć. A tak to będę porównywać znowu bety przyrosty 🙈🙈🙈 za duzo stresu już zafundowałam temu kropkowi.
Trzymam za was dziewczyny kciuki i życzę każdej jak najlepiej ♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 18:44
Ekta, Poziomka9204, Gwiazdeczka 93, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
Pfry wrote:Żelka to mocno trzymam kciuki. 💪 Widzę, że też jesteś z Krakowa - z tego co wiem to ci doktorzy prowadzili ciążę sześcioraczków, więc jesteś w dobrych rękach. To właśnie u nich na Klinice miałam wycinanego polipa przez dr Zmaczyńskiego.
Pfry lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja znowu jakiś czas temu wypadłam z forum, bo coraz gorzej znoszę to wszystko. Widzę, że dużo się działo ostatnio, nie jestem w stanie tego nadrobić. Mimo to przychodzę z prośbą o radę. Badaliśmy nasienie, wyszła morfologia 2%, indeks tetrazoospermii 1,38, koncentracja 14 (norma od 16). Co teraz? Warto iść z tym do androloga? Czy po prostu na własną rękę ruch, suplementy, dieta, bo nic nowego nie powie?
Verliebt - widzę, że u Was morfologia z 2 wzrosła do 6. Mogłabyś zdradzić, w jakich dawkach stosowaliście "specyfiki" z opisu? Nawet ile np. soku pomidorowego - czy szklanka dziennie, czy wystarczyło co kilka dni?
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 😘❤️ -
Monk@ wrote:Hej dziewczyny,
Ja znowu jakiś czas temu wypadłam z forum, bo coraz gorzej znoszę to wszystko. Widzę, że dużo się działo ostatnio, nie jestem w stanie tego nadrobić. Mimo to przychodzę z prośbą o radę. Badaliśmy nasienie, wyszła morfologia 2%, indeks tetrazoospermii 1,38, koncentracja 14 (norma od 16). Co teraz? Warto iść z tym do androloga? Czy po prostu na własną rękę ruch, suplementy, dieta, bo nic nowego nie powie?
Verliebt - widzę, że u Was morfologia z 2 wzrosła do 6. Mogłabyś zdradzić, w jakich dawkach stosowaliście "specyfiki" z opisu? Nawet ile np. soku pomidorowego - czy szklanka dziennie, czy wystarczyło co kilka dni?
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 😘❤️
U nas przy drugim badaniu, czyli morfologia 2% reszta parametrów była w normie. Nie wiem, czy w takim przypadku nie spróbowałabym tego androloga chociaż dla pewności.
U Starego tak:
Szklanka soku pomidorowego dziennie + łyżka oleju z czarnuszki, też codziennie.
Do tego Fertilman plus. Wcześniej suplementowal osobno selen i cynk, ale chcieliśmy też włączyć tą l-karnityne. Dosyć drogi jest ten kompleks i bierze 4 tabletki dziennie.
I dodatkowo projekt luźne gacie, kupiliśmy dużo szerokich bokserek i stara się w nich chodzić jak najczęściej.
I bez gorących kąpieli!
Powodzonka 🤞Monk@ lubi tę wiadomość
-
Zazu92 wrote:Dziewczyny ja bym chciała jeszcze na chwilkę wrócić do sytuacji Kakyuu ze szpitala.
Przepraszam, nie chcę się tu wymądrzać ani nic takiego, po prostu czuję się w obowiązku moralnym poruszyć pewną kwestię.
Otóż ja pracuję w szpitalu na radiologii (wykonuję badania tomografem, rezonansem itp)
Tak na szybko tylko chcę wyjaśnić że w sytuacjach urazu głowy, czy podejrzenia udaru czy ogólnie stanów nagłych i zagrożenia życia nie wykonuje się nigdy rezonansu. Badanie rezonansem nie jest badaniem pierwszego wyboru, to jest zawsze poszerzenie diagnostyki, mogę Wam to wytłumaczyć w ten sposób, że rezonans to takie jakby invitro. Przy jakimś podejrzeniu niepłodności nie robi się od razu invitro tylko robi się najpierw inne badania tak samo tutaj. W takich sytuacjach wykonuje się tomograf głowy najczęściej oraz konsultacja neurologiczna. No ale to mniejsza z tym.
Interesuje mnie jedna kwestia bo może tutaj nie wszyscy o tym wiedzą a to jest ważne:
Kaykuu, pisałaś że wykonali ci tomograf, a moje pytanie brzmi czy zapytali Cię na sorze o ewentualność ciąży? Zanim wysłali na badanie?
Dziewczyny, tomograf to jest ogromne promieniowanie rentgenowskie (kilkaset zdjęć rentgenowskich na raz), ciąża jest bezwzględnym przeciwskazaniem do wykonania tego badania. Zwłaszcza wczesna ciąża.
Kaykuu, piszę o tym bo zobaczyłam że masz na dniach testować, a to znaczy że możesz być w ewentualnej ciąży teraz, chyba że już dostałaś @ a ja to przeoczyłam to bardzo przepraszam (jest nas tutaj dużo i też jeszcze nie wszystkie z Was kojarzę)
Jeżeli możesz być w ciąży to nie powinni Ci wykonać tego badania oraz poinformować Cię o tym.
Postanowiłam to wszystko napisać żeby Was wszystkie uświadomić i trochę przestrzec, żebyście wiedziały o tym bo wiem jak ważne dla nas jest zajście w ciążę, jak na to czekamy.
Kaykuu napisz proszę jak to dokładnie wyglądało u ciebie, czy pytali cię o ciążę czy informowali o promieniowaniu, czy robili ci jakieś badania z krwi?
Bo czasem jeśli kobieta nie wie czy jest w ciąży a potrzeba jest wykonać kt to robią bete z krwi i wtedy wysyłają na kt przy negatywnej becie.
Dziewczyny, promieniowanie w bardzo wczesnej ciąży może doprowadzić do poronienia, lub defektów płodu! Pamiętajcie o tym jeśli któraś znalazłaby się w podobnej sytuacji
Przepraszam Was za to swego rodzaju straszenie, nie miałam tego na celu, chcę żeby każda z nas była świadoma i jesteśmy tutaj po to by sobie pomagać a ja poczułam się w obowiązku moralnym żeby o tym napisać. Wszystko dla dobra naszych przyszłych kropkówbajkaa, Zazu92 lubią tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Olaola wrote:Przepraszam, że się wtrącę. Nutka czy dobrze zrozumiałam, że miałaś ostatnio pęcherzyk ciążowy 10mm i jeszcze nic więcej nie było widać? Bo jestem w trochę podobnej sytuacji, z tym, że u mnie w sobotę był pęcherzyk 10mm i 2mm ciałko żółte, ale nie było jeszcze widać nic poza tym.
Olaola, Pfry, Anett93, 2+3 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:U nas przy drugim badaniu, czyli morfologia 2% reszta parametrów była w normie. Nie wiem, czy w takim przypadku nie spróbowałabym tego androloga chociaż dla pewności.
U Starego tak:
Szklanka soku pomidorowego dziennie + łyżka oleju z czarnuszki, też codziennie.
Do tego Fertilman plus. Wcześniej suplementowal osobno selen i cynk, ale chcieliśmy też włączyć tą l-karnityne. Dosyć drogi jest ten kompleks i bierze 4 tabletki dziennie.
I dodatkowo projekt luźne gacie, kupiliśmy dużo szerokich bokserek i stara się w nich chodzić jak najczęściej.
I bez gorących kąpieli!
Powodzonka 🤞 -
Nutka85 wrote:Tak, mam wpisany pęcherzyk 10mm i lekarz powiedział, że jest pusty. Oczywiście się za sekundke poprawił, że dzidzius już w środku mieszka, ale za wcześnie, żeby go zobaczyć. Tego się trzymam i staram się już nie panikować 😉
Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Nutka dzięki, zatem to chyba normalne, że może być nie widać zarodka przy takim pęcherzyku, trzymam kciuki 🤞
Nutka85, Lolka997 lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Uff nadrobiłam wszystko.
Zacznę od Żelka, wierzę że będzie dobrze, bo od początku trzymałam kciuki.
Nutka, super to teraz czekamy na kolejną wizytę i kolejne wieści 😊
I mam nadzieję, że ten maj będzie jednak bardziej weselszy i łaskawy dla nas wszystkich 😃Nutka85, Anka1312 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Widzę, że u Ciebie wszystko idzie dobrze, bardzo się cieszę 🥰
Mam nadzieję, że każda kolejna wizyta będzie równie pozytywna 😍
Już sama nie wiem co przez te 3 tygodnie... Korci mnie, żeby jeszcze sobie betę zrobić, ale lekarz nic nie mówił. Nawet na te badania nie patrzył, stwierdził, że sam zobaczy na USG wszystko. Więc może lepiej się nie nakręcać już mierzeniem temperatury, sikańcami i beta? 🤪 -
Kasik85, tak robota jest bardzo fajna i ciekawa lubię to co robię. Szkoda tylko że zarobki niskie xD
Monk@, mój K. też ma słabą morfologię, nie byliśmy u lekarza, sami wprowadziliśmy mu fertilman plus, zakaz gorących kąpieli, zero alko i śpi na golaska. Staramy się też zdrowiej odżywiać, podjadamy sobie orzeczy, pestki dyni. Jednak to trudne przy jego pracy (wyjeżdża za granice co poniedziałek, wraca na weekendy). No i tam w robocie niestety posila się gotowcami często.
My badania nasienia kontrolne będziemy robić jakoś na koniec czerwca, więc dopiero wtedy zobaczymy czy coś się poprawiło. Patrząc na wyniki u Verlie liczę, że będzie dobrze 😁Monk@ lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on: