W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka wspaniała wiadomość, to teraz do boju GO!GO! Lolka 🥳🥳🥳 też słyszałam o wielu przypadkach, ciąż z cyklu po drożności, także kochana 😈🤭🍀
Lolka997 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
No ja stwierdzam, że im bardziej chce ograniczyć kp, to tym gorzej. Od jakiś 2 tygodni, to nawet nie mamy jak z mężem ❤ bo w nocy co pol godziny, a od dwóch dni, to nawet co 15 minut sie budzi i śpi między nami. Bo musi być tata i mama z każdej ze stron. I cycka w buzi musi trzymać. Toż to naturalny środek antykoncepcyjny. Ja musze spać na baczność. Bo tylko sie poruszę to sie budzi. I wrzask. A w dzień na drzemki to samo. Musze leżeć obok niej. Także zero chwili dla siebie sam na sam.. Wiec na razie chyba odpuszczamy. Bo żłobek, brak cyca, to za dużo emocji na raz. A takie sie nakręcanie nie ma co 😞 oczywiście bede podczytywać Was, czasem coś napiszę. Ale na razie bez testowań. I większego nacisku. Choć bardzo chciałam mała różnice wieku miedzy dziećmi. I ogólnie bardzo chce drugiego dzidziusia, to jednak musze tez patrzeć na potrzeby tego dziecka które już mam..
-
Lolka suppper wieści 💪💪💪
Ps. Pamiętaj ze ovi w lodowce 😎 tak tylko wspominam bo to wiesz w walizce.. 😀😀😀Lolka997 lubi tę wiadomość
3xIUI wszystkie CB 💔
Kariotyp Ok
APS
09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro
❄️❄️❄️❄️🥰
10. 2022 Transfer 4aa❤️❄️🤞 6dpt beta<0,200 😭😫
11.2022 Transfer 4BB🙏 8dpt beta <0,200 😔
12.2022 transfer 3BB 4dpt ||
8dpt 66,667
10dpt 173,300
16dpt 2853
21dpt 7362?
6tc pęcherzyk w macicy z bijącym serduszkiem, w tym samym dniu dochodzi do 🩸🩸i silnego bólu 💔😭
04.2023 transfer 3cc ♥️6dpt beta 7,6 💔😞😭
KONIEC ❄️😭 -
Kladziaxxx wrote:Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj u nowego ginekologa, poprzedni nie dawał wystarczających informacji, mało komunikatywny. Myślałam, że wszystko jest ok, dotychczas żaden lekarz nic nie wspominał, a tu bum... Podejrzenie PCOS i IO. pęcherzyki dwa, żaden bez szans na samoistne pęknięcie. Dostałam zalecenia zrobić badania i suplementację. Mam wprowadzić więcej aktywności i spożywać produkty o niskim indeksie glikemicznym. Widzimy się za dwa miesiące, pęknięcie prawdopodobnie będzie wywoływane. Czy któraś z Was miała coś takiego? Powinnam się martwić?
Mogę spytać w jaki sposób lekarz ocenił brak możliwości pęknięcia ? 🤔 jest jakiś fachowy sposób na ocenienie tego ? Chętnie się dowiem bo jestem ciekawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 13:42
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Czarnusia wrote:Niestety beta <1,10
Obawiam się że @ przyjdzie i będą mega ból 😭 chodź obecnie nie czuje żeby miała przyjść
Myślałam że serio coś jest na rzeczy paznokcie twarde jak nigdy zawsze są kruche łamią się i jelita przyspieszyły a też mam problem piersi w sumie nie bolą zawsze jest masakra i przed @ też odczuwam duży ból a w trakcie to już tragedia
Myślę że beta raczej się nie myli jak myślicie ?
Eh przykro mi znów3xIUI wszystkie CB 💔
Kariotyp Ok
APS
09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro
❄️❄️❄️❄️🥰
10. 2022 Transfer 4aa❤️❄️🤞 6dpt beta<0,200 😭😫
11.2022 Transfer 4BB🙏 8dpt beta <0,200 😔
12.2022 transfer 3BB 4dpt ||
8dpt 66,667
10dpt 173,300
16dpt 2853
21dpt 7362?
6tc pęcherzyk w macicy z bijącym serduszkiem, w tym samym dniu dochodzi do 🩸🩸i silnego bólu 💔😭
04.2023 transfer 3cc ♥️6dpt beta 7,6 💔😞😭
KONIEC ❄️😭 -
Lolka997 wrote:Dziewczyny, kciuki się przydały, piątek trzynastego odczarowany 🥺😭❤️
Prawdopodobnie prawy był sklejony. W lewym kontrast przy jajniku był po 13 sekundach, a w prawym dopiero po minucie.
Dodatkowo w prawym mamy pęcherzyk na 23mm, także dostałam receptę na Ovi. Mam podać dziś, jutro działać.
WRACAM DO GRY! 😍😍😍😍😍❤️
Dobrze widzieć jakieś miłe wieści bo maj nas nie rozpieszcza zbytnio 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 14:00
Lolka997 lubi tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Oho, znowu coś się nie przyjęło, albo któreś leki mi nie pasują bo zaliczyłam już dziś rzyga. Wspaniale ... 🤬
Cały plan żywieniowy ułożony, buraki, szpinak, orzechy, w planie ananas, wszystko żeby kropek się zagnieżdżał, a tu teraz izotonik i sucha buła 🤣🤣🤣 -
chludzińska wrote:nie wiem czy to po Dupku ale mecze się na każdym kroku, dostaje zadyszki po wejściu z dołu na górę czy ten lek może to powodować? 🥺 bardzo dziękuje Ci za odpowiedz! jestem bardzo wdzięczna ❤️
Mi nic takiego nigdy po duphastonie nie dolegało, no ale każdy inaczej reaguje. Nie sądzę, że to od tego, ale wykluczyć w 100% nie można -
verliebtindich wrote:Mi nic takiego nigdy po duphastonie nie dolegało, no ale każdy inaczej reaguje. Nie sądzę, że to od tego, ale wykluczyć w 100% nie można
ten zmniejszony progesteron załamał mnie totalnie, miałam nadzieje, ze będzie większy i ze może będzie to coś oznaczało a czuje, ze znowu nic z tego .. -
Cześć Dziewczyny. Czytam Was od miesiąca, a staramy się juz od 9 miesięcy. Jestem dzisiaj w 7 dpo i dostałam właśnie wyniki progesteronu; 61,64 nnmol/l. Norma w fazie lutealnej do 75,9 (wg laboratorium). Czy Waszym zdaniem to jest ok, czy za wysoko? Pozostałe wyniki w 3 DC hormonów miałam względnie ok. Testosteron odrobinę powyżej normy, prolaktyna 2 razy za wysoka, ale nie jest to do końca miarodajne.. bo wieczór wcześniej był ❤️. Moja ginekolog zapisała mi lek na zbicie prolaktyny i duphaston. Nie brałam ich, czekałam na ten wynik progesteronu. Sądzicie że powinnam brać ten duphaston?
Pozdrawiam Was ciepło i trzymam kciuki za Wasze ciążę i starania 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 15:32
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Nie wiem co robić. Czuje się fatalnie. Jest mi niedobrze i serce wali. Czuję się źle odkąd biorę eutyrox ale teraz to już jakas tragedia. Może niepotrzebnie go brałam. Miałam podważone TSH ale mam normalne owulację. Może tylko sobie tym zaszkodziła mam.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Lolka997 wrote:Dziewczyny, kciuki się przydały, piątek trzynastego odczarowany 🥺😭❤️
Prawdopodobnie prawy był sklejony. W lewym kontrast przy jajniku był po 13 sekundach, a w prawym dopiero po minucie.
Dodatkowo w prawym mamy pęcherzyk na 23mm, także dostałam receptę na Ovi. Mam podać dziś, jutro działać.
WRACAM DO GRY! 😍😍😍😍😍❤️
Jeśli mogę zapytać, czy to badanie jest w jakiś sposób bolesne? ^^ Jakieś znieczulenie jest i wogóle? Wiem, że w necie pełno opisów, ale wolę zapytać kogoś "znajomego" ^^
Trzymam kciuki za owocne starania 😊Lolka997 lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Lolka997 wrote:Na marginesie ból turbo, bo pianka jest gęsta i myślałam, że oszaleję, ale właśnie przez tą gęstość prawy jajowód ogarnął temat 🤪
Aaasaa dobra teraz tutaj widzę odpowiedź na to co mnie nurtowało 🤭verliebtindich, Lolka997, inome lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
SandraH.97 wrote:Jeśli mogę zapytać, czy to badanie jest w jakiś sposób bolesne? ^^ Jakieś znieczulenie jest i wogóle? Wiem, że w necie pełno opisów, ale wolę zapytać kogoś "znajomego" ^^
Trzymam kciuki za owocne starania 😊
Nie ma znieczulenia, ale można samemu przed badaniem wziąć środki przeciwbólowe, które niewiele dają 🤣
Ja mam niski próg bólu i mnie bolało jak sam skur...
Ale podejrzewam, że podczas porodu (obym doczekała tego dnia!) nie
będzie lepiej, więc trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać, tym bardziej że to badanie drożności trwa moment.Lolka997, SandraH.97 lubią tę wiadomość
-
Kamala8 wrote:Ja właśnie wchodzę w etap wyimaginowanych objawów. Praktycznie co miesiąc odkąd się staramy je mam. Dziś mi niedobrze a w nocy jakieś lekki ból trochę jak na @.
Ten lekarz to mnie tylko zdołował. Myślę o sobie że nie ma szans na naturalnie.
Edit. Właśnie pomyślałam że to mogą być skutki uboczne eutyroxu
Kamala, mnie przez pierwszy tydzień trzymały takie mikro mdłości, ale organizm się przyzwyczaił w końcu może i Tobie przejdzie za chwile 😊Kamala8 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶