Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • askowe Autorytet

Wysłany: 3 maja, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Pytanie leci bo nie ogarniam. Robię owulaki od 9dc i kreska jest coraz jaśniejsza a mam 13dc, czytałam w necie że lh lubi spadać przed samą owulacją żeby nagle wybić w górę ale nie miałam tak nigdy spotkałyście się z czymś takim? 🙂‍↕️
    Screenshot-2026-05-03-12-10-05-376-premom-eh-com-ehpremomapp-edit.jpg
    🧐
    Jak często robiłaś testy? Ja przy raz dziennie też nie umiem złapać piku, tylko jak już to mam 0.1 - 0.3 - 03 - 0.1 albo coś w tym stylu i to u mnie znaczy, że już po piku.

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 3 maja, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @askowe a to na pewno okres? Może to implantacja albo plamienia. Już było kilka takich przypadków tutaj na forum. Ale jeśli jesteś pewna że okres to bardzo mi przykro i tak, tym bardziej że przyszła tak wcześnie :/

askowe lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Jak często robiłaś testy? Ja przy raz dziennie też nie umiem złapać piku, tylko jak już to mam 0.1 - 0.3 - 03 - 0.1 albo coś w tym stylu i to u mnie znaczy, że już po piku.

Do wartości 0.4 raz dziennie robię a jak widziałam że rośnie to dwa razy dziennie. U mnie takie wysokie wartości czyli około 1/1.5 utrzymują się dwa dni więc raczej tego piku nie przegapiłam

askowe lubi tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀

Wysłany: 3 maja, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:
    U mnie też tak jest i używam tych samych testów. 12h przed pikiem mam indeks 0.35. A tak to też się tak waha - raz 0.18 a za 12h 0.04. 😒

I masz tak przed każdą owulacją?

👩🏻28 👦🏻30
    15.07.2023 ⏸️
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
  • askowe Autorytet

Wysłany: 3 maja, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    @askowe a to na pewno okres? Może to implantacja albo plamienia. Już było kilka takich przypadków tutaj na forum. Ale jeśli jesteś pewna że okres to bardzo mi przykro i tak, tym bardziej że przyszła tak wcześnie :/
    Niestety tak, też chwilę myślalam, że może tylko wrażenie, ale się leje cały dzień i bóle okresowe. Nie umiem sobie znaleźć zajęcia dzisiaj.

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 maja, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Dziewczyny na teście jest kreska na 100%, jestem w szoku, że udało się w pierwszym cyklu starań. W pierwszą ciążę zaszłam w 7 cyklu, nie spodziewałam się że uda się tak szybko tym razem.
    Nie działa ta stronka do dodawania linków jak zadziała to Wam rzucę zdjęcie.

askowe przytulam 🤗
    Gratulacje! Super, czasem po 1 ciazy hormony się regulują i w następne łatwiej zajść.

Annette. lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • OwulkaNaPełnej Znajoma

Wysłany: 3 maja, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    I masz tak przed każdą owulacją?

Różnie, jeżeli owulacja jest szybko 12-14 dc to LH wzrasta szybko. Jak w takim cyklu jak mam teraz to wlansie tak się zdarza. Niby zaczyna rosnąć i jest np 0.18 a potem rano znowu 0.04. I tak mam w cyklach gdy owulacja zdarza się później np 16-18 dc. 😒

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • OwulkaNaPełnej Znajoma

Wysłany: 3 maja, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zastosowałam trik z odwróconej psychologii 😂 i nie zrobiłam rano testu owulacyjnego żeby pokazać im, że w ogóle się nimi nie przejmuje. Wróciłam do domu po 15 po siłowni, poszłam siusiu i moim oczom ukazał się piękny śluz płodny. Test owulacyjny około 18 pokazał indeks 0.18 - niby taki już był ale ten naocznie wydaje mi się mocniejszy. Poproszę o trzymanie kciuków żeby wreszcie coś ruszyło bo dziś już 18dc leci. 😅

Kompotlinka, Esbe, J.ss, Karolaxoxo, _Dysia_, Monia•, majskoko, Takatam, Kinia197 lubią tę wiadomość

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 4 maja, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulka, trzymam kciuki! :)

U mnie 30dc, na razie cisza ani widu ani slychu okresu, wiec chyba owu byla jednak pozniej niz obstawialam. No nic, cierpliwie czekam chociaz chyba naprawde ovarin realnie zaczal mi pomagac w tym, ze nie mam zadnych objawow PMS’a, ani ciazy i wszystko jest tak bardzo fajnie wyciszone, bo wczesniej chodzilam po scianach z nerwow.

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po majówce i tule za wszystkie wredne 🐒 Nie wiem czy to przez pogodę, że zrobiło się tak ciepło, ale ja też ciężko przechodziło to tym razem. Miałam gości w sobotę i nawet przed nimi nie udało się ukryć mojego wkurwu/zmeczeni/bolesci. Liczyła że inoryztol który zaczęłam brać trochę to wyciszy, ale niestety nie widziałam żadnej zmiany.

W związku z tym, że w tym cyklu mam „wyluzować” nie wiem co ze sobą zrobić 🙈

Życzę wam wspaniałego poniedziałku!

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 4 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam okres robiac dla zasady test, takze ten 😅

Najlepsze ze przygladalam sie szukajac kreski a nie spodziewalam sie, ze za chwile ujrze to 🤦🏽‍♀️ @

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • majskoko Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    tule za wszystkie @ i biele, i gratuluje dwoch kreseczek!

Ja sie nie odzywalam bo do bolow miesni doszła jelitowka i cala majowke spedzilam lezac plackiem… jeszcze dzis troche brzuch pobolewa ale jjz idzie ku lepszemu..
    dzis 10 lub 11dc jestem wpisana na testowanie, nie mialam testu w domu ale pojechalam na bete, wiec wieczorem dam znac.

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trzymajcie sie ze wszytkimi @

Ja w weekend walczyłam o e-recepte na progesteron, udało mi się dostać i w tym miesiącu będę testowała cyz pomoże na plamienia.

Życze wam dobrego tygodnia :)

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Britta Autorytet

Wysłany: 4 maja, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🐒

Pozdrawiam wszystkie majowe staraczki 🌞

Może trochę za wcześnie, ale wpadł mi do głowy wierszyk na wątek czerwcowy:
    Słodki czerwiec miesiąc śliczny 🌞🍓
    Zróbmy wyż demograficzny 📶 🥰

Takatam, Kompotlinka, J.ss, Karolaxoxo, dzydzy, askowe, majskoko, Monia•, Esbe, monii00, Kathrine32, Kinia197, OwulkaNaPełnej lubią tę wiadomość

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

05.2026 Starania na luzie o #2

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2

Wysłany: 4 maja, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 OwulkaNaPełnej trzymam kciuki 🤞🍀

🌸 Przytulam za wredne małpiszony 🐒🫂

👩🏻28 👦🏻30
    15.07.2023 ⏸️
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
  • Tofuszka Znajoma

Wysłany: 4 maja, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko na dziś - jak sobie radzicie z wewnętrzną "presją" na współżycie podczas starań?

Ja często mam problem i muszę się nieco zmuszać, bo przez natłok myśli libido spada.. nie pomaga fakt, że mój mąż wstaje bardzo wcześnie, więc i spać chodzi wcześnie (zwykle koło 20, ale 21 to max). A ja do 'roboty' wolę się zbierać później 😂

Niedawno zaczęłam przyjmować też estradiol, więc może libido się poprawi? Sama nie wiem

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 4 maja, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, nie radze sobie i czuje, ze sie zmuszam, przez swiadomosc tego, ze wiem kiedy jest owulacja moje libido spada do -100, nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Czuje presje i wszystkie checi mi odchodza, tez chetnie poslucham jakiejs rady bo jest to meczace 😐

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳

Wysłany: 4 maja, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Pytanko na dziś - jak sobie radzicie z wewnętrzną "presją" na współżycie podczas starań?

Ja często mam problem i muszę się nieco zmuszać, bo przez natłok myśli libido spada.. nie pomaga fakt, że mój mąż wstaje bardzo wcześnie, więc i spać chodzi wcześnie (zwykle koło 20, ale 21 to max). A ja do 'roboty' wolę się zbierać później 😂

Niedawno zaczęłam przyjmować też estradiol, więc może libido się poprawi? Sama nie wiem

Tofuszka, spokojnie, chyba każda z nas ma czasem ochotę wystawić ten cały seks za okno, jak przychodzą dni płodne. To 'zmuszanie się' to największy zabójca ochoty, jaki istnieje. U mnie jest podobnie – im bardziej wiem, że 'trzeba', tym bardziej mi się nie chce. A fakt że mamy dwulatkę na pokładzie z milionem buntów na godzinę też nie pomaga. My lubimy czasem postawić na "szybkie numerki" z rana czy wieczorem gdy mała śpi, bez jakichś tam presji na niewiadomo co 🫣 i czasem jest to bardziej satysfakcjonujące 🤣Powodzenia, oby estradiol zadziałał jak powinien 🍀🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 12:19

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    15.07.2023 ⏸️
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
  • Tofuszka Znajoma

Wysłany: 4 maja, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss przesyłam przytulasy 🫂

Karola dzięki, to prawda że zmuszanie się zabija libido (no i całą zabawę, bo to w końcu ma być przyjemność). Na szybkie numerki to bym chyba cały lubrykant musiała zużyć 😂

No i przy moich nieregularnych cyklach ciężko czasem wyliczyć okno płodne, co też frustruje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 12:28

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Moje libido od zawsze jest na wygórowanym poziomie, a odkąd sprawdzam dni płodne itp to działa to rwnież w negatywny sposób zarówno na mniej jak i męża który z ochotą to nigdy zadnych problemów nie miał 😑Pierwsze 3 miesiące starań był ekcytujące itp a im dalej w las tym gorzej hehe :)
    Ale widze że sporo z nas ma ten sam poroblem

Tofuszka lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ