🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie obudziła dzisiaj 🐒 wzięła mnie kompletnie z zaskoczenia 😭 21dc miałam u gina świeży obraz owulacji, z rozetką po pęcherzyku i płynem w zatoce i było ciałko żółte, co dr GPT tłumaczy jako owulację w 20dc, co jak na mnie jest późne, nawet pik lh miałam 16dc. Myślałam, że coś się opóźniło i 🐒 też się opóźni, a tu nic, przyszła punktualnie, aż się zaczęłam martwić, czy faza lutealna nie była za krótka. Ech jestem rozwalona na łopatki tym, w tym cyklu miałam drożność, myślalam, że to może będzie to 😭
A zaraz mamy się zbierać i jechać nad zalew z siostrą i jej chłopakiem, jak ja mam tam jechać, jak chcę tylko ryczeć pod kołdrą 😭😭👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
10cs -
askowe wrote:Mnie obudziła dzisiaj 🐒 wzięła mnie kompletnie z zaskoczenia 😭 21dc miałam u gina świeży obraz owulacji, z rozetką po pęcherzyku i płynem w zatoce i było ciałko żółte, co dr GPT tłumaczy jako owulację w 20dc, co jak na mnie jest późne, nawet pik lh miałam 16dc. Myślałam, że coś się opóźniło i 🐒 też się opóźni, a tu nic, przyszła punktualnie, aż się zaczęłam martwić, czy faza lutealna nie była za krótka. Ech jestem rozwalona na łopatki tym, w tym cyklu miałam drożność, myślalam, że to może będzie to 😭
A zaraz mamy się zbierać i jechać nad zalew z siostrą i jej chłopakiem, jak ja mam tam jechać, jak chcę tylko ryczeć pod kołdrą 😭😭
Przykro mi
może zastanów się czy musisz się dziś wybierać z rodziną jeśli zupełnie tego nie czujesz, moze jak powiesz że źle się czujesz (nieważne z jakiego powodu)to zrozumieją. Teraz Ty się liczysz, zrób to co serce podpowiada że pomoże Ci w tej sytuacji
askowe lubi tę wiadomość
2022r. zdrowa córeczka ☺️ (2cs)
Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
Aktualnie 7cs
3x cb 💔
Mutacja PAI, rozchwiane cytokiny, niedoczynność tarczycy Hashimoto -Encorton, Acard, Progesteron Besins, Cyclogest, Euthyrox N -
Dziewczyny na teście jest kreska na 100%, jestem w szoku, że udało się w pierwszym cyklu starań. W pierwszą ciążę zaszłam w 7 cyklu, nie spodziewałam się że uda się tak szybko tym razem.
Nie działa ta stronka do dodawania linków jak zadziała to Wam rzucę zdjęcie.
askowe przytulam 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 08:57
Kompotlinka, monii00, Lisia00, Iiris, Karolaxoxo, Tofuszka, baassiia, Bambik, Esbe, askowe, Kathrine32, Monia•, Kinia197, Takatam, Werox, Britta lubią tę wiadomość
03/2024 syn
04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
05/2026 ⏸️ -
askowe wrote:Mnie obudziła dzisiaj 🐒 wzięła mnie kompletnie z zaskoczenia 😭 21dc miałam u gina świeży obraz owulacji, z rozetką po pęcherzyku i płynem w zatoce i było ciałko żółte, co dr GPT tłumaczy jako owulację w 20dc, co jak na mnie jest późne, nawet pik lh miałam 16dc. Myślałam, że coś się opóźniło i 🐒 też się opóźni, a tu nic, przyszła punktualnie, aż się zaczęłam martwić, czy faza lutealna nie była za krótka. Ech jestem rozwalona na łopatki tym, w tym cyklu miałam drożność, myślalam, że to może będzie to 😭
A zaraz mamy się zbierać i jechać nad zalew z siostrą i jej chłopakiem, jak ja mam tam jechać, jak chcę tylko ryczeć pod kołdrą 😭😭
Trzymaj się kochana, pozwól sobie na płacz bo masz prawo do tego😕 tak jak dziewczyny wyżej pisały zastanów się czy chcesz faktycznie jechać ❤️🫂
askowe lubi tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
10.2025 ⏸️
11.2025 7tc💔
03.2026 AMH -> 1.9
Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀 -
Gratulacje! ☺️Annette. wrote:Dziewczyny na teście jest kreska na 100%, jestem w szoku, że udało się w pierwszym cyklu starań. W pierwszą ciążę zaszłam w 7 cyklu, nie spodziewałam się że uda się tak szybko tym razem.
Nie działa ta stronka do dodawania linków jak zadziała to Wam rzucę zdjęcie.
Annette. lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Kathrine32 wrote:U mnie dziś 7 albo 8 dpo i czuje się normalnie jak w każdym cyklu🤷♀️ Moje przypuszczenia są takie, że pewnie się nie udało🤣🤣 Dobrze, że chociaż humor mi narazie dopisuje, bo pewnie po zobaczeniu bieli będzie w drugą stronę 🫣😂
Piona, u mnie dokładnie to samo 🤣
Właściwie to jest ktoś bardziej obeznany kto wie czy ból owulacyjny jest w dniu owulki czy przed? Bo ja miałam go w dzień piku tylko kilka godzin później i tak właśnie ciężko mi określić czy owulka nastąpiła tak szybko czy jednak na następny dzień dopiero 🤔
Askowe 🫂
Annette gratulacje 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 09:23
askowe, Kathrine32 lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
askowe trzymaj się i tak jak Dziewczyny pisały nic na siłę 🫂
Annette. gratulacje, spokojnej ciąży 🍀
Piszecie o objawach u mnie były i są te same objawy tylko wcześniej testowałam na testach o czułości 5, nigdzie nie mogłam znaleźć takich a pytałam w kilku aptekach i ten sik o 3 mógł ten hormon zawierać. Na początku są małe wartości. Ja jak zwykle mam wywalone 😂
Nie wiem czy robiłyście kiedyś obserwacje szyjki w cyklu, w ciąży jest nadal taka jak w owulacji a przed @ twardnieje. Jak pozostaje to jest ciąża, takie moje obserwacje ciała po 3 ciążach.
Annette., askowe lubią tę wiadomość
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
No nic, chyba mam za krótko konto w ovufriend bo z żadnej stronki nie mogę wkleić linka, musicie uwierzyć mi na słowo, że są te dwie kreski na teście. 😂
Karolaxoxo, baassiia, Esbe, Werox lubią tę wiadomość
03/2024 syn
04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
05/2026 ⏸️ -
Askowe, kochana, trzymaj sie, daj sobie mozliwosc wyplakania sie, sama wiem jak w tym cyklu tego potrzebowalam, aczkolwiek moze jednak ten wypad dobrze zrobi? Czasem nam sie mega nie chce, a potem rozmowa pomaga i troche mozna zapomniec niz zatracic sie w tym smutku. Cokolwiek postanowisz- jechac lub nie, wszystko bedzie w porzadku. Przytulam 🫂
Aenu 🫂
U mnie 29 dc, zadnych objawow nawet zblizajacej sie miesiaczki, takze czekamy cierpliwie, moze mnie zaskoczy.
askowe, Kathrine32 lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
Przykro mi 🫂Aenu wrote:Miałam testować 5 maja, ale dostałam okres.👩🏻28 👦🏻30
15.07.2023 ⏸️
10.2025 ⏸️
11.2025 7tc💔
03.2026 AMH -> 1.9
Pytanie leci bo nie ogarniam. Robię owulaki od 9dc i kreska jest coraz jaśniejsza a mam 13dc, czytałam w necie że lh lubi spadać przed samą owulacją żeby nagle wybić w górę ale nie miałam tak nigdy spotkałyście się z czymś takim? 🙂↕️

🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 12:13
👩🏻28 👦🏻30
15.07.2023 ⏸️
10.2025 ⏸️
11.2025 7tc💔
03.2026 AMH -> 1.9
askowe bardzo mi przykro 😞 trzymaj się i uważam tak jak dziewczyny, jeśli nie czujesz tego wyjścia, to odpuść. Siostra na pewno zrozumie 🫂
Annette. gratulacje! 🥰
Aenu przykro mi 😞
Annette., askowe lubią tę wiadomość
👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
Dzięki dziewczyny ❤️ pojechałam, chyba głównie, aby nie gadać o tym. Było na plus, złapałam trochę słońca, trochę pogadaliśmy o głupotach, wybiłam się z tego marazmu. Staram się nie zastanawiać tylko skupić na kolejnych krokach.
🌷Aenu, przykro mi, to nie jest nasz dzień 🫂🫂
Gratulacje Annette, chciałabym, aby i u mnie kiedyś starania udały się w pierwszym cyklu 🤞🤞
Annette., Karolaxoxo, Kathrine32, Tofuszka, Lisia00, Kompotlinka, monii00, Agi96, Werox, J.ss lubią tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
10cs -
Przytulam 🫂
Karolaxoxo wrote:Pytanie leci bo nie ogarniam. Robię owulaki od 9dc i kreska jest coraz jaśniejsza a mam 13dc, czytałam w necie że lh lubi spadać przed samą owulacją żeby nagle wybić w górę ale nie miałam tak nigdy spotkałyście się z czymś takim?
🧐
U mnie też tak jest i używam tych samych testów. 12h przed pikiem mam indeks 0.35. A tak to też się tak waha - raz 0.18 a za 12h 0.04. 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 13:21
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅