Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 1 maja, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję trochę wsparcia 🥺

U mnie już 16. dzień cyklu, a owulacji jak nie było, tak nie ma. Testy owulacyjne jakby zaczynają delikatnie ciemnieć i aplikacja pokazuje coraz wyższe wartości niż na początku cyklu, ale do prawdziwego piku nadal daleko…

Staram się uzbroić w cierpliwość, ale szczerze mówiąc zaczynam się już trochę stresować. Zdarza mi się robić testy nawet 2–3 razy dziennie, bo ciągle mam nadzieję, że „to już”.
    Jak testy zaczynają ciemnieć to pik może wyjść nawet ,,nagle”
    U mnie w tym cyklu była ciągle ledwo widoczna kreska a na następny dzień (18dc) piękny Pik, na teście paskowym i elektronicznym.

BillieJean lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • askowe Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    W pełni Cię rozumiem, od zeszłego cyklu mam w sobie mieszaninę niecierpliwości z lękiem przed zobaczeniem bieli.
    Nie pomagają dziewczyny z kreskami w 8dpo. 🤪
    No zdecydowanie 😅 ja nawet jak miałam te dwie kreski to dopiero 13dpo

BillieJean lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 1 maja, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero widywałam dwie kreski 12 dpo nie wcześniej

askowe, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • majskoko Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Muszę się wyżalic. Czuje sie beznadziejnie, wczoraj wieczorem zaczely mnie lamac kosci, lekka goraczka.. poszlam szybko spac ale sie wybudzalam, w nocy znow lekko goraczka i bole, wzielam paracetamol. Teraz rano troche lepiej ale tez slaba jak mucha jestem 😭 a jest 8dpo, cos czuje ze przy tym samopoczuciu nic z tego….
    A dzis mielismy pakowac kartony do przeprowadzki a ja ledwo stoje

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • askowe Autorytet

Wysłany: 2 maja, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Hej dziewczyny! Muszę się wyżalic. Czuje sie beznadziejnie, wczoraj wieczorem zaczely mnie lamac kosci, lekka goraczka.. poszlam szybko spac ale sie wybudzalam, w nocy znow lekko goraczka i bole, wzielam paracetamol. Teraz rano troche lepiej ale tez slaba jak mucha jestem 😭 a jest 8dpo, cos czuje ze przy tym samopoczuciu nic z tego….
    A dzis mielismy pakowac kartony do przeprowadzki a ja ledwo stoje
    😩😩🫂🫂 Te choroby to naprawdę nie mają kiedy przychodzić... Dziewczyny pisały, że choroba czasem może sprzyjać zapłodnieniu, a też raczej nie powinna psuć implantacji, tu bym podeszła na spokojnie.

majskoko, Kompotlinka, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • Annette. Znajoma

Wysłany: 2 maja, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na teście biel. Według moich obliczeń to 10 dpo ale w pierwszej ciąży miałam 11 dpo już całkiem wyraźną kreskę więc nastawiam się że ciąży raczej nie ma ale póki nie przyszedł okres to jeszcze jakaś mała nadzieja jest.

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 2 maja, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 majskoko tak jak już napisała askowe nie zamartwiaj się. Jeśli ma się udać, to lekka gorączka w tym nie przeszkodzi. Zdrówka!

🌸 Annette nie puszczam kciuków. 🤞🤞

majskoko, Annette. lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🐒 3 dni po odstawieniu Duphastonu.
    Już się zdążyłam z mężem pokłócić, a wstał 10 min temu dopiero. Ciężki dzień przed mna…

Mam nadzieję że u was majówka z lepszym humorem ☺️

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 2 maja, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, kciuki :)

Dzydzy, przytulam 🫂

Straszne sa te wirusy, widze ze wszystkich poskladalo. U nas totalny szpital, a kaszel tak meczy, ze pluca mozna wypluc 🤡

Annette. lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    U mnie 🐒 3 dni po odstawieniu Duphastonu.
    Już się zdążyłam z mężem pokłócić, a wstał 10 min temu dopiero. Ciężki dzień przed mna…

Mam nadzieję że u was majówka z lepszym humorem ☺️

Niby dobrze, ale przez ilość hormonów to czuję się się rozchwiana emocjonalnie jak nastolatka w gimnazjum. Nie umiem nad tym zapanować, nie miałam tak jeszcze. Na szczęście mąż wie o co chodzi i to znosi.

Udanej majówki wszystkim!

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • OwulkaNaPełnej Znajoma

Wysłany: 2 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    U mnie ten wzrost jest bardzo szybki, i czasem nawet 18dc. Jak długie masz cykle?

Wiesz co poprzedni miałam książkowy 13 dc pik, 14 dc owulacja, 27 dni cały cykl. To pierwszy w którym robiłam testy owulacyjne. Wcześniej cykle około 32-35 dni, niemonitorowane. Po tym poprzednim cyklu się po prostu napaliłam jak szczerbaty na suchary, że będą ciągle tak ładnie wyglądać. 😭

Wczoraj 16 dc, pojawiła się jakaś tam kreska testowa na owulacyjnym a dziś znowu prawie niewidoczna. Już się zaczynam zastanawiać czy to nie będzie bezowulacyjny. Albo może organizm potrzebuje jeszcze czasu po chorobie. Od 3 dni nie gorączkuje a temperatury są najniższe w całym cyklu. 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 10:06

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny 🤞🏻
    Zostawiam wiruski ciążowe, bierzcie ile chcecie! 🦠🦠 🦠🦠 Obiecuję, że po 20tc lepsze samopoczucie z tych wirusów 😁

askowe, Kathrine32, _Dysia_, Kompotlinka, Monia•, dzydzy, Lisia00, monii00, Karolaxoxo, OwulkaNaPełnej, Takatam lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • askowe Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:
    Wiesz co poprzedni miałam książkowy 13 dc pik, 14 dc owulacja, 27 dni cały cykl. To pierwszy w którym robiłam testy owulacyjne. Wcześniej cykle około 32-35 dni, niemonitorowane. Po tym poprzednim cyklu się po prostu napaliłam jak szczerbaty na suchary, że będą ciągle tak ładnie wyglądać. 😭

Wczoraj 16 dc, pojawiła się jakaś tam kreska testowa na owulacyjnym a dziś znowu prawie niewidoczna. Już się zaczynam zastanawiać czy to nie będzie bezowulacyjny. Albo może organizm potrzebuje jeszcze czasu po chorobie. Od 3 dni nie gorączkuje a temperatury są najniższe w całym cyklu. 🙃
    U mnie po małej chorobie temperatura jest kompletnie rozjechana, więc myślę, że niestety nie ma co na nią liczyć. W ubiegłym roku miałam trochę takie rozchwianie cykli, jeden 28 dni, kolejny 36. Ale i tak w jednym z tych krótszych zaszłam w ciążę (puste jajo) - i to przy ratio 0.3 na testach owulacyjnych 🤷

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 dni do @. Mąż wrócił do domu a mój pms mnie rozjechał. Miałam zupełne załamanie nerwowe z płaczem i krzykiem bo ostatnio powiedział że jego była jest sama sobie winna i jakby była z nim to nie musiałaby prosić w mopsie o jedzenie bo on by zarobił a ona nie musiałaby pracować.
    No to dzisiaj mu wyrzuciłam że dla niej by zrobił wszystko bo mu dziecko dała a ja się do niczego nie nadaje bo nawet w ciążę nie umiem zajść.
    Wiem że to wszystko przez moje hormony, ten taki napad ale sama siebie się przestraszyłam bo prawie rzuciłam laptopem służbowym 🤣🙈

• Britta Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, staraczki! Dawno mnie nie było na wątku miesięcznym 😁 po 4 ciężkich latach starań mamy prawie roczną córeczkę 👶
    Byłam przedwczoraj u ginekologa, żeby ocenił stan blizny po cc i mamy zielone światło. W zasadzie się nie staramy, po prostu używamy życia jak nieodpowiedzialne nastolatki 😉 jak się nam trafi kolejny bejbik to super 👍 jak nie to też będzie ok. Jesteśmy otwarci na powiększenie rodziny, nawet duże powiększenie 😉

W związku z tym proszę o wpisanie na 05.05.

A propos alkoholu to ostatni raz go piłam tego dnia, kiedy poczęła się moja córeczka, a więc daaaawno temu. Ale warto było wypić to kamikadze 🤣

Kompotlinka, Tofuszka, Monia•, Esbe, monii00, baassiia, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

05.2026 Starania na luzie o #2

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    U mnie 3 dni do @. Mąż wrócił do domu a mój pms mnie rozjechał. Miałam zupełne załamanie nerwowe z płaczem i krzykiem bo ostatnio powiedział że jego była jest sama sobie winna i jakby była z nim to nie musiałaby prosić w mopsie o jedzenie bo on by zarobił a ona nie musiałaby pracować.
    No to dzisiaj mu wyrzuciłam że dla niej by zrobił wszystko bo mu dziecko dała a ja się do niczego nie nadaje bo nawet w ciążę nie umiem zajść.
    Wiem że to wszystko przez moje hormony, ten taki napad ale sama siebie się przestraszyłam bo prawie rzuciłam laptopem służbowym 🤣🙈
    Przytulam Cie mocno.🫂 Ah te hormony! Jak dobrze to znam... 🫣 Ale nie ukrywam, że jakbym usłyszała od męża coś takiego, to też bym wybuchła. 🥴 Chłopy to mają wyczucie... 🤣
    Testowałaś dziś?

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Tofuszka Znajoma

Wysłany: 2 maja, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Oj kochana za taki tekst to należało mu się dostać tym laptopem!

askowe, Agi96 lubią tę wiadomość

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • Tofuszka Znajoma

Wysłany: 2 maja, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszła wcześniej niż się spodziewałam, więc poproszę o zmianę dnia testowania na 27.05 😇

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • Britta Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Hej, widzę, że też zmagasz się z plamieniami. Znalazłaś już może jakąś przyczynę? My jesteśmy po drugiej iui, dziś robiłam test i negatywny, więc druga także nieudana 😞 iui w 15dc, a plamienia zaczęły się od 17dc, dziś 26dc i plamienie nadal jest i już będzie do okresu. W tamtym cyklu też była iui i plamienie zaczęło się podobnie, ale przestało na parę dni i przed okresem wgl nie było, od razu krwawienie. Z plamieniami zmagam się już długo, lekarze mówią że to normalne że w czasie owuacyjnym mogę je mieć, ale one się przedłużają czasem i już do samego okresu, różnie to jest. Dodam że biorę progesteron w drugiej fazie cyklu, ponieważ od stycznia do kwietnia miałam monitoringi i potwierdzone owulacje. Może możecie mi coś doradzić? Po 3 nieudanej iui planujemy invitro, ale boję się że jest jakaś przyczyna którą blokuje ciążę i sprawi że ivf też się nie uda. Na iui byliśmy skierowani ze względu na niskie parametry nasienia, ale nie jest to ciężki czynnik męski.
    To bardzo niepokojące plamienie, jeśli mogę coś doradzić, to poszukaj dobrego gina, który cię zdiagnozuje, bo będziecie się z tym bujać w nieskończoność. Czasem jakiś głupi polip albo inna mała zmiana potrafi niweczyć wszystkie próby zapłodnienia. Trzymam kciuki 🌷

baassiia lubi tę wiadomość

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

05.2026 Starania na luzie o #2

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Przytulam Cie mocno.🫂 Ah te hormony! Jak dobrze to znam... 🫣 Ale nie ukrywam, że jakbym usłyszała od męża coś takiego, to też bym wybuchła. 🥴 Chłopy to mają wyczucie... 🤣
    Testowałaś dziś?

Nie, czekam cierpliwie jednak do @. Ten mój wybuch też raczej zwiastuje że nadejdzie w terminie 🤣

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ