Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziękuję za moich znajomych bliższych i dalszych 🙏 Nikt do picia nie namawia. Wręcz coraz popularniejsze jest ze się nie pije i nikt niema z tym problemu. Królują napoje 0% i… sport ;) Gorzej było z „okazjami” rodzinnymi, ale ograniczyliśmy alko już ze 2 lata temu więc po mału się przyzwyczaili. Plus mieszkanie pod miastem to wymówka która nigdy nie podlega dyskusji.

Tofuszka, Kompotlinka, Werox, Kathrine32, BillieJean, Bambik, OwulkaNaPełnej lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 1 maja, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie bialo, zdziwiona nie jestem. Czekam na @. Badanie nasienia tez musimy przelozyc bo jestesmy mega chorzy, takze kolejny czas oczekiwania, juz mnie to wszystko podlamalo do tego stopnia, ze dzis polaly sie pierwsze lzy a zawsze bylam z tych silniejszych.

Przyjemnej majowki, piekna pogoda, korzystajcie :)

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Annette. Znajoma

Wysłany: 1 maja, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Ja poproszę o wpisanie na wolnego strzelca. 3cs za nami, a ja coraz bardziej nakręcona. Obiecałam Mojemi że tym razem trochę odpuszczę 🤷‍♀️ Powiedział że bierze na siebie pilnowanie by ❤️ było obstawione, ja mam tylko brać suple i niczym się nie przejmować, nie sprawdzać temp, nie testować. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale według niego za bardzo się spinam i tak to się nie uda. Obiecałam, ale wiem że z głowy o tak ciężko to będzie wyciąć…

We wtorek badanie nasienia.

Jak nam na czymś zależy to jest ciężko się nie spinać. Wiadomo trzeba w tym wszystkim zachować zdrowy rozsądek ale takie wyluzowanie na maksa jest raczej niemożliwe. 😊3-ci cykl to jeszcze wcześnie, szansa na zajście w pojedynczym miesiącu to chyba 20% z tego co kojarzę

dzydzy lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Hej, u mnie bialo, zdziwiona nie jestem. Czekam na @. Badanie nasienia tez musimy przelozyc bo jestesmy mega chorzy, takze kolejny czas oczekiwania, juz mnie to wszystko podlamalo do tego stopnia, ze dzis polaly sie pierwsze lzy a zawsze bylam z tych silniejszych.

Przytulam mocno 🫂 Nawet najsilniejsze osoby mają momenty, kiedy pękają – to żaden wstyd, tylko dowód na to, że bardzo Ci zależy. Odpocznijcie, wykurujcie się i nie trać nadziei🍀. Po burzy zawsze wychodzi słońce. Odpoczywaj mimo wszystko w tę majówkę! 🫶

Kompotlinka, J.ss, Agi96 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 1 maja, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:

🫂🫂 Trzymaj się kochana. I szybkiego powrotu do zdrowia.

J.ss lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 1 maja, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, jestescie bardzo kochane 🫶🏻

Kompotlinka, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 1 maja, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta miłej majówki ❤️ niech głowa odpocznie

Karolaxoxo, Iza., Werox, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • askowe Autorytet

Wysłany: 1 maja, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:

Przytulam 🫂🫂 Pewnie choroba też robi swoje - jest trudniej. Ostatnio chyba trzyma mnie to, że mam coś zaplanowane na kolejny cykl (jakieś badanie itp), też każdy cykl, to nowa szansa 🥹

ja dzisiaj pierwszy raz nie zrobiłam testu, bo nie chciałam oglądać bieli... Jestem między 8 a 12dpo

J.ss lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 1 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askowe, to akurat prawda, ze dobrze miec cos zaplanowane, dla mnie jak i dla wszystkich staraczek, ten okres po owulacji jest totalnie najgorszy, nie wiem co ze soba zrobic i tylko odliczam.

A masz jakiekolwiek objawy? Podziwiam, ja doslownie sikam dla sportu 😵‍💫 Dzisiaj jade po test combo bo nie wiem co nas tak zlamalo, to bedzie chociaz jakis inny rodzaj testu niz sikaniec 😂

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 1 maja, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madzialenka95 chyba każda z nas chociaż raz czuła tą niesprawiedliwość, że my się staramy, bierzemy witaminy, zdrowo się odżywiamy i nie wychodzi, a ktoś z marszu zachodzi w ciążę. Nie ma sensu tego analizować, lepiej skupić się na sobie i działać. Powodzenia 😉

dzydzy no i super, że masz takich znajomych, to na pewno sporo ułatwia ☺️

J.ss przykro mi z powodu bieli i tego, że znowu musicie odłożyć badania 😞

Ja też musiałam przełożyć wszystkie plany z uwagi na wczorajszą odwołaną histeroskopie. Też kolejny miesiąc czekania, ale postanowiłam go wykorzystać na poprawę ferrytyny i po prostu taki odpoczynek. Nic więcej nie zrobię 🤷‍♀️

askowe, baassiia, Agi96 lubią tę wiadomość

👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅

🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅

starania od 2015, w klinice od 2022
    08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
    11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24
    SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej

03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB

04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…

Został ❄️
  • askowe Autorytet

Wysłany: 1 maja, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Askowe, to akurat prawda, ze dobrze miec cos zaplanowane, dla mnie jak i dla wszystkich staraczek, ten okres po owulacji jest totalnie najgorszy, nie wiem co ze soba zrobic i tylko odliczam.

A masz jakiekolwiek objawy? Podziwiam, ja doslownie sikam dla sportu 😵‍💫 Dzisiaj jade po test combo bo nie wiem co nas tak zlamalo, to bedzie chociaz jakis inny rodzaj testu niz sikaniec 😂
    Bardzo obolałe piersi, ale to od momentu skoku temperatury. Ja zwykle też "sikam dla sportu" od 9dpo, ale coś w tym cyklu mnie złamało. Chyba wizyta u diabetologa, lekarka powiedziała, że już dawno powinnam brać metforminę i jakoś mnie to dobiło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 15:15

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • OwulkaNaPełnej Znajoma

Wysłany: 1 maja, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję trochę wsparcia 🥺

U mnie już 16. dzień cyklu, a owulacji jak nie było, tak nie ma. Testy owulacyjne jakby zaczynają delikatnie ciemnieć i aplikacja pokazuje coraz wyższe wartości niż na początku cyklu, ale do prawdziwego piku nadal daleko…

Staram się uzbroić w cierpliwość, ale szczerze mówiąc zaczynam się już trochę stresować. Zdarza mi się robić testy nawet 2–3 razy dziennie, bo ciągle mam nadzieję, że „to już”.

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:

U mnie już 16. dzień cyklu, a owulacji jak nie było, tak nie ma. Testy owulacyjne jakby zaczynają delikatnie ciemnieć i aplikacja pokazuje coraz wyższe wartości niż na początku cyklu, ale do prawdziwego piku nadal daleko…

Staram się uzbroić w cierpliwość, ale szczerze mówiąc zaczynam się już trochę stresować. Zdarza mi się robić testy nawet 2–3 razy dziennie, bo ciągle mam nadzieję, że „to już”.

Doskonale Cię rozumiem, to czekanie na 'pik' potrafi wykończyć psychicznie! Ale pamiętaj, że testy to tylko pomocnik, a nie wyrocznia. Skoro ciemnieją, to znaczy, że coś się dzieje. Wiele dziewczyn ma tak że pik pojawia się nagle pomimo wcześniejszych jasnych testów. Owulka i tak przyjdzie, kiedy organizm będzie gotowy. Jestem z Tobą! Również czekam na pik 🙂‍↕️

Agi96 lubi tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 1 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Piękna grafika. Witajcie w kolejnym wątku 😊
    Każdej życzę spełnienia marzeń w tym miesiącu 😊

Ja jestem pełna nadziei. Wykupie progesteron i może dzięki niemu uporam się z plamieniami 😊
    Proszę o wpisanie wstępnie na testowanie 20.05 😊

Będę testowała z wakacji może przyniosa szczęście 😱😊
    Hej, widzę, że też zmagasz się z plamieniami. Znalazłaś już może jakąś przyczynę? My jesteśmy po drugiej iui, dziś robiłam test i negatywny, więc druga także nieudana 😞 iui w 15dc, a plamienia zaczęły się od 17dc, dziś 26dc i plamienie nadal jest i już będzie do okresu. W tamtym cyklu też była iui i plamienie zaczęło się podobnie, ale przestało na parę dni i przed okresem wgl nie było, od razu krwawienie. Z plamieniami zmagam się już długo, lekarze mówią że to normalne że w czasie owuacyjnym mogę je mieć, ale one się przedłużają czasem i już do samego okresu, różnie to jest. Dodam że biorę progesteron w drugiej fazie cyklu, ponieważ od stycznia do kwietnia miałam monitoringi i potwierdzone owulacje. Może możecie mi coś doradzić? Po 3 nieudanej iui planujemy invitro, ale boję się że jest jakaś przyczyna którą blokuje ciążę i sprawi że ivf też się nie uda. Na iui byliśmy skierowani ze względu na niskie parametry nasienia, ale nie jest to ciężki czynnik męski.

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ❌
  • askowe Autorytet

Wysłany: 1 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:

U mnie ten wzrost jest bardzo szybki, i czasem nawet 18dc. Jak długie masz cykle?

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 maja, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambik wrote:
    Madzialenka95 chyba każda z nas chociaż raz czuła tą niesprawiedliwość, że my się staramy, bierzemy witaminy, zdrowo się odżywiamy i nie wychodzi, a ktoś z marszu zachodzi w ciążę. Nie ma sensu tego analizować, lepiej skupić się na sobie i działać. Powodzenia 😉
    Dokładnie, poza tym też nigdy nie znamy wszystkich szczegółów z czyjegoś życia i w jednej sprawie mogą mieć bezproblemowo, a w innej masę problemów. Także zdrowiej się nie porównywać po prostu i głową wtedy lżejsza tez ✨

U mnie dziś test ovu ciemniejszy niż wczoraj, więc dzisiejsze starania myślę, że w dobry dzien, a szpitalny przerywnik nie wpłynie za bardzo 😅

W pełnej chwili proszę o wpisanie na testy 11 mają. Z góry dziękuję 😊

Bambik, BillieJean lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Tofuszka Znajoma

Wysłany: 1 maja, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:

U mnie też niejednokrotnie owu jest koło 20 dnia - co prawda zwykle mam dość długie cykle, ale i tak czekanie jest męczące. Przesyłam przytulasy 🫂

Rocznik '97
    Starania od 02-03.2025r

Cele na ten moment - zrzucenie nadwagi i obniżenie TSH <2 (niedoczynność tarczycy)
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wróciliśmy do starań i zastanawiam się kiedy testować. Już zapomniałam od kiedy jest to zasadne 🤷🏻‍♀️
    Czytałam, że testujecie 9dpo lub w terminie @. Taka była moja pierwsza myśl z tym 9dpo, ale kusi mnie bo byliśmy w Chorwacji i przez podróż prawdopodobnie przyszła szybciej owulka 🫣
    Może pierwszy test zrobię 03.05, więc poproszę o wpisanie.

U mnie plamienia były od infekcji intymnej i to był objaw wraz z bólem brzucha. To było jeszcze po poronieniu. Musiałam się pilnować z tym w ciąży bo nieprzyjemnego zapachu/upławów nie było.

Powodzenia, kciuki za pozytywy 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 19:35

askowe lubi tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 1 maja, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:

U mnie najcześciej jak testy zaczynają lekko ciemnieć, to pik jest w ciągu 24h. Więc pewnie owulka za rogiem. 😉

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 1 maja, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    ja dzisiaj pierwszy raz nie zrobiłam testu, bo nie chciałam oglądać bieli... Jestem między 8 a 12dpo
    W pełni Cię rozumiem, od zeszłego cyklu mam w sobie mieszaninę niecierpliwości z lękiem przed zobaczeniem bieli.
    Nie pomagają dziewczyny z kreskami w 8dpo. 🤪

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ