🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
KamilaAnt2026 wrote:Tak siknęłam i już ten drugo też peak pokazał
także podziałaliśmy i zobaczymy, będę testowała w dniu wylotu na wakacje, może mi przyniesie to szczeście 
No i super.
Kurczę ja wczoraj wzięłam pierwszego proga dopiero (2-3dpo)(byłam na egzaminach maturalnych i po progesteronie dopochwowym miałam biegunki- chciałam tego uniknąć) no i wczoraj po bensis 200 miałam takie zawroty głowy po godzinie, że usnęłam w taksówce (pojechałam nią bo bałam się prowadzić) kurde miałyście tak kiedyś? Czemu po jednym mam prawie że tydzień jelitowki, a po drugim takie zawroty że przy mruganiu czuje jakbym miała zemdleć?
Wezmę dziś go na noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓ -
Widziałam, że pojawił się wątek z porodami na styczeń 2027!
U mnie kolejny dzień oczekiwań na testowanie 7dpo 😶 objawów brak jak i cierpliwości 🤣🤣🤣
Patrzyłam na 1 stronę nasza, powiem Wam, że statystyka super wychodzi póki co. Gratulacje dziewczyny jeszcze raz 🤗 styczeń bardzo fajny msc na poród wg mnie, bo już bliżej do wiosny. Też tak późniejsze lata edukacyjnie, dzieciom z początku roku zazwyczaj łatwiej w szkole. Ja mam synka z końca września, który jest bystry i nauka w zasadzie bardzo dobrze, ale z zachowaniem gorzej, jest bardzo ruchliwy i pierwsza klasa non stop byliśmy wzywani, że źle się zachowuje 😵💫 teraz jest w drugiej i jest już dużo lepiej o wszystko kwestia tych kilkunastu msc tak naprawdę.
Buburuza, patience, Kathrine32, _Dysia_, Werox, BillieJean lubią tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Progresteron działa generalnie raczej relaksująco.Buburuza wrote:No i super.
Kurczę ja wczoraj wzięłam pierwszego proga dopiero (2-3dpo)(byłam na egzaminach maturalnych i po progesteronie dopochwowym miałam biegunki- chciałam tego uniknąć) no i wczoraj po bensis 200 miałam takie zawroty głowy po godzinie, że usnęłam w taksówce (pojechałam nią bo bałam się prowadzić) kurde miałyście tak kiedyś? Czemu po jednym mam prawie że tydzień jelitowki, a po drugim takie zawroty że przy mruganiu czuje jakbym miała zemdleć?
Wezmę dziś go na noc.
Jelitowo raczej właśnie w drugą stronę czyli powinien spowalnia pracę jelit. Może za duża dawka jednak?3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
baassiia wrote:Progresteron działa generalnie raczej relaksująco.
Jelitowo raczej właśnie w drugą stronę czyli powinien spowalnia pracę jelit. Może za duża dawka jednak?
Dzięki za odpowiedź, ale wtedy i teraz miałam dawkę 200 to razczej mała dawka.
A co do synka z 1 klasy. Kiedyś uczyłam w przedszkolu i 1-3 i też zawsze widziałam różnice w dzieciach z pierwszej, a z drugiej połowy roku. Ale obie grupy miały swój urok. ❤️
baassiia, Kathrine32 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Mi sie az smutno zrobilo, ze powstal styczen 2027 gdzie za kazdym razem wyliczam sobie przypuszczalny termin porodu i kazdy miesiac tylko przeskakuje, bo nigdy nic nie ma. Ja nie wiem czy chcialabym rodzic na wiosne, bo mam traumatyczne przezycia z synem ktory byl totalnym hajnidem, urodzil sie w maju a akurat byly mega upaly, nie mozna bylo wyjsc z domu, bylo po prostu strasznie a on byl kompletnie nieodkladalnym dzieckiem i ja ciagle bylam przemeczona, przebodzcowana i na dodatek wykonczona upalem. Dodatkowo parzyl go wozek takze nie bylo mowy o jakimkolwiek wyjsciu, mysle ze przetrwalabym to gdyby bylo zimno bo i tak nie moglabym wychodzic a jestem aktywna osoba i bardzo wtedy cierpialam, dlatego tez mialam depresje poporodowa. Takze no wszystko ma swoje plusy i minusy, ja bardzo chcialam urodzic na jesien/zime, mam nadzieje ze mi sie uda… ☹️09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
Lisia00 wrote:Gratulacje dziewczyny!❤️❤️
A mnie albo cos rozkłada albo... to objawy owulki?
Od jakos 20 dni biore fertistim i moze on coś pozmieniał w cyklu. Od wczoraj dziwnie ciągnie mnie po lewej stronie - powiedziałabym ze ból kolkowy typu wlasnie pod owulacje ale testy cały czas ratio 0.3, a wczoraj to nawet 0.2 ...
No chyba że przegapiłam pik po prostu
Śluz wlasnie bardziej płodny przez ostatnie dni, libido przed ostatnie dni ogromne (za to wczoraj praktycznie zerowe i ból). Myslicie ze to to? Lub ze sie zbliża?
Najprawdopodobniej poza pierwszym cyklem po odstawieniu antykoncepcji juz owulacji pozniej nie mialam, dlatego moze nie do końca wiem jakie to uczucie
Lisia jak śluz jest płodny to moim zdaniem warto działać
Ja bardzo nie chciałam rodzić na koniec roku, ale z każdym kolejnym cyklem to ma coraz mniejsze znaczenie.
J.ss skoro pierwsze było nieodkładane, to drugie będzie aniołkiem 🤞☺️
J.ss, Buburuza lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
J.ss wrote:Mi sie az smutno zrobilo, ze powstal styczen 2027 gdzie za kazdym razem wyliczam sobie przypuszczalny termin porodu i kazdy miesiac tylko przeskakuje, bo nigdy nic nie ma. Ja nie wiem czy chcialabym rodzic na wiosne, bo mam traumatyczne przezycia z synem ktory byl totalnym hajnidem, urodzil sie w maju a akurat byly mega upaly, nie mozna bylo wyjsc z domu, bylo po prostu strasznie a on byl kompletnie nieodkladalnym dzieckiem i ja ciagle bylam przemeczona, przebodzcowana i na dodatek wykonczona upalem. Dodatkowo parzyl go wozek takze nie bylo mowy o jakimkolwiek wyjsciu, mysle ze przetrwalabym to gdyby bylo zimno bo i tak nie moglabym wychodzic a jestem aktywna osoba i bardzo wtedy cierpialam, dlatego tez mialam depresje poporodowa. Takze no wszystko ma swoje plusy i minusy, ja bardzo chcialam urodzic na jesien/zime, mam nadzieje ze mi sie uda… ☹️
Tule mocno 😘😘😘😘
Ja mam powrwszego z czerwca, drugiego z listopada i o ile druga ciaża była lepsza bo końcówka w zimnym a nie w upałach, to z noworodkiem lepiej mi się funkcjonowało w lecie niż zimie 😆 klasyczna kupa zaraz po ubraniu kombinezonu to była coszienność, byłam bardziej upocona wyjściami niż w lecie.
J.ss, baassiia lubią tę wiadomość
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -
Buburuza wrote:No i super.
Wezmę dziś go na noc.
Ja masz jedną dawkę dziennie to bierz wieczorem.
Dr czat sugeruje jeszcze żeby nie brać w okolicy tłustego posiłku.
A może to kwestia przyzwyczajenia organizmu?
Ja brałam Duphaston i też nie czułam się wspaniale - głównie męczyły mnie mdłości.
Buburuza lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Buburuza wrote:No i super.
Wezmę dziś go na noc.
Tak, tez mi sie mocno krecilo po bensis. Jesli bierzesz raz dziennie to najlepiej na noc przed spaniem a nak 2x1 to rano zwroc uwage czy kreci sie w glowie jak bierzesz przy jedzeniu czy na czczo- kazda reaguje inaczej
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Jako matka dwójki - nie sprawdzilo się 🤣 drugie było jeszcze bardziej rozdarte 🤣 teraz się z tego śmieje bo są dużi i wszystko ok, ale kuźwa taka jazda z nimi była straszna.dzydzy wrote:
J.ss skoro pierwsze było nieodkładane, to drugie będzie aniołkiem 🤞☺️
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
dzydzy wrote:Lisia jak śluz jest płodny to moim zdaniem warto działać

Z działaniami akurat u nas problemu nie ma, zwykle co 2 dni/codziennie przez cały cykl hahah (wyłączając dni @)
J.ss. - takie mamy czasy ze i w marcu/kwietniu jest jeszcze zimno - sądzę że szanse są duże na "zimowego malucha" i tego się musimy trzymać ❤️
J.ss lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Testosteron ⬆️
AMH ⬆️ -
Dziewczyny, życzę Wam wspaniałego dnia!
Ja zmykam do pracy, zarabiać na pampery 🤣
Jutro planuje powtórzyć betę i sprawdzić przyrost czy wszystko jest dobrze, dopiero wtedy umówię się do lekarza.
109 beta, według statystyk 3/4 tydzień. 😘🫶
Lisia00, Kompotlinka, Kathrine32, Buburuza, baassiia, Werox, Kinia197, BillieJean lubią tę wiadomość
~ patience -
baassiia wrote:Widziałam, że pojawił się wątek z porodami na styczeń 2027!
U mnie kolejny dzień oczekiwań na testowanie 7dpo 😶 objawów brak jak i cierpliwości 🤣🤣🤣
Eh.. obiecałam sobie, że nie będę tam wchodzić póki nie zobaczę ⏸️ Z wątkiem listopadowym i grudniowym miałam taką myśl, ze no przecież potem tego nie nadrobię 😅😅
patience, Buburuza lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Basia, wez nie strasz 😅 Ogolnie jak zajde w ciaze jestem przygotowana na nieodkladalnosc i nieprzespane nocki, ale nie wiem czy znioslabym jakby drugie bylo jeszcze bardziej rozdarte. Teraz moj syn jest najwspanialszym, najbardziej wrazliwym i empatycznym chlopcem jakiego znam, czytalam ze w 90% potem te nasze hajnidy takie sa, warto bylo przechodzic przez te meki 😅
Zadziwia mnie ze ludzki mozg o tym zapomina, mi dal tak popalic ze przez 6 lat nie chcialam slyszec o jakimkolwiek drugim dziecku09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
dzydzy wrote:Eh.. obiecałam sobie, że nie będę tam wchodzić póki nie zobaczę ⏸️ Z wątkiem listopadowym i grudniowym miałam taką myśl, ze no przecież potem tego nie nadrobię 😅😅
Ja tak samo, a wchodze i czytam 🤦🏽♀️
dzydzy lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
🌸 Monia Tulę za biel. 🫂 Ale też nie puszczam jeszcze kciuków! 🤞🤞
🌸 J.ss mam podobne odczucia, też zerkam na kolejne wątki na fioletowej stronie i boli, że nie mogę tam dołączyć. Ale jeszcze masz szansę na zimowego bobaska, czego bardzo Ci życzę! 🤗🤞🤞
J.ss, monii00 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Też miałam pierwszego hajnida, ale po czasie się okazało, że przez zdrowotne problemy. Teraz ma dwa latka i wszystko super. Tak czy siak młody jest letnim dzieckiem i teraz marzyłam o wiosennym. Potem pogodziłam się, że będzie letnie, później znalazłam plusy w jesiennym i cyk zaczynamy krąg od nowa 😅 na ten moment wypadło by mi na koniec stycznia. To już niedaleko do wymarzonego kwietnia 😅 a tak serio uważam, że łatwiej z 4 miesięcznym dzieckiem, gdzie już okna aktywności są dłuższe i pojawiają się mocniejsze regresy snu funkcjonować na wiosnę niż jesień. Więc tysiąc razy bardziej cieszę się, że teraz wypada styczeń niż np lipiec. Ciężko było w grudniu gdy mały wstał o 4 i wiedziałam że do drzemki (11) przesiedzę większość w ciemności.
baassiia, Kinia197, BillieJean lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Ja bardzo chciałam rodzić maj/czerwiec i też im dłużej się staramy to w każdym miesiącu znajdywałam plusy hahaBuburuza wrote:Też miałam pierwszego hajnida, ale po czasie się okazało, że przez zdrowotne problemy. Teraz ma dwa latka i wszystko super. Tak czy siak młody jest letnim dzieckiem i teraz marzyłam o wiosennym. Potem pogodziłam się, że będzie letnie, później znalazłam plusy w jesiennym i cyk zaczynamy krąg od nowa 😅 na ten moment wypadło by mi na koniec stycznia. To już niedaleko do wymarzonego kwietnia 😅 a tak serio uważam, że łatwiej z 4 miesięcznym dzieckiem, gdzie już okna aktywności są dłuższe i pojawiają się mocniejsze regresy snu funkcjonować na wiosnę niż jesień. Więc tysiąc razy bardziej cieszę się, że teraz wypada styczeń niż np lipiec. Ciężko było w grudniu gdy mały wstał o 4 i wiedziałam że do drzemki (11) przesiedzę większość w ciemności.
Potem bardzo chciałam urodzić w grudniu, aby dziecko było z 2026 roku, a teraz to ju macham na to wszystko ręką bo nie mam niestety na to wpływu i szkoda nerwów
Troche mnie nastraszyłyście z tymi skutkami ubocznymi po progesteronie, kurczaki ja zaczynam brac w sobote Duphaston 🥶
baassiia lubi tę wiadomość
♀️95 ♂️97
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 9cs -
No moje mają teraz 8.5 i 10 także trauma była też 🤣🤣🤣J.ss wrote:Basia, wez nie strasz 😅 Ogolnie jak zajde w ciaze jestem przygotowana na nieodkladalnosc i nieprzespane nocki, ale nie wiem czy znioslabym jakby drugie bylo jeszcze bardziej rozdarte. Teraz moj syn jest najwspanialszym, najbardziej wrazliwym i empatycznym chlopcem jakiego znam, czytalam ze w 90% potem te nasze hajnidy takie sa, warto bylo przechodzic przez te meki 😅
Zadziwia mnie ze ludzki mozg o tym zapomina, mi dal tak popalic ze przez 6 lat nie chcialam slyszec o jakimkolwiek drugim dziecku
Oni mimo bycia HNB oboje to byłi inni i są do dziś
córka była strasznie mamowa, przyklejona do mnie strasznie i spala tylko na rękach plus spore problemy jelitowe. Dziś jest nieśmiała i bardzo ułożona/ porządną. Sama się nie raz dziwię skąd tak ma (bo nie po mnie 🤣) Syn to przeciwieństwo, ma podejrzenie ADHD, wszędzie go pełno i nakręca się bardzo - więc krzyki wynikały u niego z nadaktywnego układu nerwowego. Nie chciał być na rękach w ogóle!! Indywidualista, Szybko biegał, szybko mówił 🫣 wszystko na speeedzie 🤣🤣 wielkie bunty, ataki złości, nocne wrzaski oh dużo by opowiadać 🤣 ale też to jest jednostką, która cieszy się wszystkim bardziej, taka energia życiową w nim jest, radość i chęć zdobywania świata 
Dopiero tez pisałam, że w szpitalu byliśmy bo głowę rozbił - wieczne życie na krawędzi z nim i już akurat u niego to zostanie. Histerie się mega wyciszyły gdzieś po 5 r.z. inne zachowania zostały 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:30
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec