Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    No proszę, świat jest mały! 😄 Ceny nieruchomości to temat rzeka, wcale Ci się nie dziwię, że uciekliście kawałek dalej. A pogoda nam nie straszna, gotowe jesteśmy na wszystko! 🫣 Fajnie wiedzieć, że jest tu ktoś z bliskich stron! 🫶
    To jest nas trzy 😁 ja na Kociewiu mieszkam

KamilaAnt2026, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ogladalam domy z rynku wtornego i wlasnie gleboki PRL a chca kupe kasy, gdzie jeszcze raz tyle trzeba wlozyc. Mi sie podobaja te domy modulowe ale ciezko stwierdzic jak z trwaloscia takiego cuda i jakoscia wykonania
    Domy modułowe są bardzo kuszace, ale właśnie opinie są mieszane, niektórzy sie za chwycają a inni narzekają, a nie mam nikogo z bliskiego otoczenia z domem modułowym żeby znac szczerą opinie

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi modułowymi to wszystko zależy. Teraz dość popularne są dachy/ściany z wielkich blach. A te blachy gibią się i hałasują od każdego podmuchu wiatru xD
    Ja zastanawiam się jak to z domami tzw. prefabrykowanymi, z tego co czytałam to jest to lepsza opcja od modułowych, ale wciąż ściany dość cienkie mogą być z tego co się orientowałam

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 8 maja, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Esbe no krecha konkretna🫣 Trzymam kciuki za betę 🤞 Ja się trochę obawiam co u mojego kropka, bo robiłam dziś sikacza nie z porannego moczu i kreska nie była taka ciemna jak u Cb🫣 Który dpo jesteś?

A ty nie jesteś przez przypadek jakieś 13dpo? Bo jak tak to raczej kreska super ciemna nie bedzie 😁 Chociaż nie powiem ja jestem jakieś 12 dpo i dalej kreska dosyć jasna z jednym takim cienkim ciemnym paskiem na początku i też schizuję mimo, że widzę, że kreska ciemnieje powoli 😅

Axana, Kathrine32 lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ogladalam domy z rynku wtornego i wlasnie gleboki PRL a chca kupe kasy, gdzie jeszcze raz tyle trzeba wlozyc. Mi sie podobaja te domy modulowe ale ciezko stwierdzic jak z trwaloscia takiego cuda i jakoscia wykonania
    Tak to prawda niektore ceny absurdalne. Czasami cena wynika z wartosci działki a stare domy zazwyczaj są bliżej dobrej infrastruktury i za to moze dużo liczą.
    Teraz sprzedają naprzeciwko nas dom, w środku naprawdę wszystko takie już mega stare, mała dość działka i cena wyższa niż naszego sprzed tych 5l gdzie mamy o 8ar więcej działki i dom o 20-30l nowszy i wiekszy metraz 😵‍💫
    Popatrzyłam z ciekawości na oferty inne i ten dom i tak wypada 'tanio' w porowniu do innych z podobna odległością do centrum. Nowe domy, ładnie urządzone w fajnej okolicy (nie na końcu świata) to w ogóle X2 do tego opisanego wyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 15:19

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    A ty nie jesteś przez przypadek jakieś 13dpo? Bo jak tak to raczej kreska super ciemna nie bedzie 😁 Chociaż nie powiem ja jestem jakieś 12 dpo i dalej kreska dosyć jasna z jednym takim cienkim ciemnym paskiem na początku i też schizuję mimo, że widzę, że kreska ciemnieje powoli 😅
    https://ibb.co/6pxtYfj

Moje kreski. Jeden test dziennie, poza wczorajszym, bo mi sie nie chciało 😅 powolutku do celu.

Kinia197, dzydzy, Kompotlinka, Agi96, Monia•, _Dysia_, Tofuszka, Karolaxoxo, BillieJean, Kathrine32, Lisia00, Iiris lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematów ciążowych. Dziś 7dpo coś mnie brzuch pobolewa dziś, ale nie będę sobie wkręcać bo już w poprzednim msc nakręciłam sobie schiza a potem tylko okres 3 dni wcześniej 😅
    w pracy mi się kompletnie nic nie chce, w ogóle chce zmienić ta pracę, zaczynam coś wysyłać CV pomału, najchętniej to w ta ciążę bym zaszła i hello 🤣 żeby to jeszcze było taki proste, co nie?

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Wracając do tematów ciążowych. Dziś 7dpo coś mnie brzuch pobolewa dziś, ale nie będę sobie wkręcać bo już w poprzednim msc nakręciłam sobie schiza a potem tylko okres 3 dni wcześniej 😅
    w pracy mi się kompletnie nic nie chce, w ogóle chce zmienić ta pracę, zaczynam coś wysyłać CV pomału, najchętniej to w ta ciążę bym zaszła i hello 🤣 żeby to jeszcze było taki proste, co nie?

Słyszałam o historiach gdzie laski zmieniały pracę i zaraz w ciążę zachodziły bo im stres spadał związany ze starą pracą 😀
    @patience dawaj znać jak beta 😊
    @esbe aż poczułam satysfakcję jak zobaczyłam te testy 😂

baassiia, patience, Esbe, Buburuza lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    ⏸️ - 05.2026
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Spokojnie, też się mocno martwiłam, ale ostatnio ginekolog mi zasugerował, że oczywiście grubość jest ważna, ale ważniejsze jest żeby było jakościowe, trójlinijne.
    Pierwsza ciąża, kontrola jakieś 5dpo (2cs) endometrium zawrotne 4,4 mm… cykl spisany na straty, dwie kreski 13 dpo. Ciąża donoszona.

Potem kolejne ciąże endo przed owulacją 5-6mm, oba cykle udane w 1 cs. Także cienkie endo na pewno nie przekreśla szans na implantację.

Co do supli możesz sobie dorzucić jeszcze resweratrol. Trzymam kciuki. ☺️

Bardzo Ci dziękuję za tą odpowiedź! 🥹 podniosłaś mnie na duchu 🍀 Działam dalej 😁

Cerva lubi tę wiadomość

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️35.4 mg/mL 4,79-23,30 ➡️dostinex
    AMH 6,58 ❔

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:

Moja nawet 16dpo blada. A dzisiaj lab mnie wyjątkowo długo trzyma w niepewności z wynikiem bety... w srode było po 14, a teraz nadal nic

patience, _Dysia_, Kathrine32 lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • patience Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Moja nawet 16dpo blada. A dzisiaj lab mnie wyjątkowo długo trzyma w niepewności z wynikiem bety... w srode było po 14, a teraz nadal nic

Nie martw się, mnie też trzymają ciągle 😅

~ patience
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Nie martw się, mnie też trzymają ciągle 😅
    Ja nie wiem, czy w piątek już mają takie weekendowe wolniejsze obroty czy co 🤣 siedze z młodym u logopedy i odświeżam tylko po wynik jak głupia 😐

patience lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Omg co tutaj się wydarzyło 🥰🥰 ściskam mocno!!! I gratuluję

U mnie niestety stymulacja nie przyniosła efektów :(
    18 maja mamy wizytę kwalifikacyjną do in vitro, mam nadzieję, że nas przyjmą 🫣 i też będę na liście z ⏸️ w którymś z miesięcznych wątków

Są tu jakieś dziewczyny, który orientują się jak wygląda kwalifikacja do IVF? Na której wizycie miałyście 100% pewności
    Jedna stymulacja to dopiero początek historii ze stymulacja owulacji. Najczęściej robi się 6, a każda kolejna zwiększa szanse na ciążę, bo organizm się rozkręca. Także przed tobą jeszcze kilka być powinno i mogą przynieść efekty. ;)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budownictwo moja branża 😁
    Nowy budowany przez siebie robisz jak najlepiej.
    Od dewelopera to nie wiadomo na czym przyoszczędził i jak to wygląda w środku, często masówka.
    Najlepiej jak ktoś budował dla siebie a po prostu życiowa sytuacja zmusza do sprzedaży np. rozwód.
    Modułowy mieszkalny jeszcze nie jest tak przebadany w naszych warunkach, już bardziej szkieletowy jest pewniejszy bo w innych krajach bardziej popularny. Niedawno zrobił się boom na tego rodzaju budownictwo szkieletowe/modułowe/prefabrykowane dla budownictwa mieszkalnego jednorodzinnego z uwagi na szybkość wykonania. Prefabrykowane są od lat w budownictwie mieszkalnym wielorodzinnym więc to sprawdzona metoda wznoszenia budynków. Teraz jest popularna więźba prefabrykowana drewniana.
    Istniejący dom zależy od stanu technicznego, można się nieźle wkopać jak dom jest np. po zalaniu albo wszedł grzyb czy pleśń. Dobrze kogoś nająć do sprawdzenia rzeczoznawcę lub dobrego kierownika budowy.

W okolicach Gdańska jeszcze są dobre zarobki a u nas w świętokrzyskim najniższa krajowa albo lekko ponad. My dojeżdżamy 44 km do pracy bo nie ma u nas w okolicy zbytnio pracy dla naszego wykształcenia.. tutaj mają jdg albo nie chcą dawać umowy o pracę tylko na czarno lub zlecenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 17:06

Tofuszka, J.ss, baassiia lubią tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
    04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    https://ibb.co/6pxtYfj

Moje kreski. Jeden test dziennie, poza wczorajszym, bo mi sie nie chciało 😅 powolutku do celu.

Ja to bym chciała, żeby mi się tak ładnie w miarę równomiernie kreski wybarwiały. U mnie jedynie co ciemnieje to początkowa linia a reszta to bladzioch 🤡

20260508-170858.jpg

Ale no, że wiem, że akurat te testy się wybarwiają zazwyczaj do dupy względem innych to jutro chyba zrobię pinka żeby tak nie schizować 😅

patience, Tofuszka, baassiia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

⏸️ 11.2025

⏸️ 05.2026 🤞🌈

• Esbe Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Ja to bym chciała, żeby mi się tak ładnie w miarę równomiernie kreski wybarwiały. U mnie jedynie co ciemnieje to początkowa linia a reszta to bladzioch 🤡

20260508-170858.jpg

Ale no, że wiem, że akurat te testy się wybarwiają zazwyczaj do dupy względem innych to jutro chyba zrobię pinka żeby tak nie schizować 😅
    Twoja ciąża jest młodsza, wiec wiadomo, ze jeszcze trochę bladsze są :) cierpliwości

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Twoja ciąża jest młodsza, wiec wiadomo, ze jeszcze trochę bladsze są :) cierpliwości

Nie no ja wiem, po prostu porównuje twoje 12 dpo z moim (oczywiście jeśli dobrze policzyłam twoje testy 🤣) I twoja juz wtedy była ładniejsza haha 😅

patience lubi tę wiadomość

⏸️ 11.2025

⏸️ 05.2026 🤞🌈

• patience Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja nie wiem, czy w piątek już mają takie weekendowe wolniejsze obroty czy co 🤣 siedze z młodym u logopedy i odświeżam tylko po wynik jak głupia 😐

W końcu zablokują dostęp 🤣 ja też klikam i klikam 🤣

~ patience
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, wow, super jaka wiedza, dobrze wiedziec. Co do prefabrykantow to bylam w domku „sendom” zarowno w urzadzonym jak i pokazowym i niestety akustyka w tym wypadku jest fatalna, byc moze da rade to poprawic ale z tego co czytalam jest to dosc kosztowna sprawa, takze mysle ze jak bierze sie taki dom z fabryki to trzeba zaakceptowac rowniez jego minusy i mierzyc sie z nimi, nie wiem jak ten zelbet i kermazytobeton, az tak nie wnikalam w temat, tyle co gdzies na tik toku sie czasem wyswietli ale nie wiem jak tam z dzwiekami.

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • patience Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:

20260508-170858.jpg

Z dnia na dzień będą coraz ciemniejsze, zobaczysz :)

_Dysia_ lubi tę wiadomość

~ patience
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ