Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    U mnie kreska mocna https://ibb.co/FkmNd1KW

Idę na betę jutro i w poniedziałek. To będzie moja pierwsza🤞

Wszystkie kciuki na pokładzie! 🤞🤞😊

patience, Esbe lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki29 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z was miała sytuację obumarcia dzieciątka? Jeśli tak to czy korzystałyście ze skróconego urlopu macierzyńskiego? U mnie to był OM 8 tydzień, wg USG 6+5 i psychicznie nie jest dobrze, zastanawiam się czy korzystać z takiej opcji
    Niki bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. 🫂 Najlepiej napisz na wątku w sekcji Poronienie. Na pewno uzyskasz tam ogrom wsparcia i informacji.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Madzialenka95 Koleżanka

Wysłany: 8 maja, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za biele i gratuluję wszystkim dwóch kreseczek ❤️ mam nadzieję że dobra passa będzie trwać, widzę że ja jako ostatnia będę testować w tym miesiącu 🫣
    Dziewczyny a chodźcie do ginekologów prywatnie czy na nfz? Ja chodzę prywatnie i jestem mega zadowolona ale w mojej przychodni wprowadzili dużo ginów na nfz i postanowiłam umówić się do jednej polecanej Pani. Niestety mam mieszane uczucia. Z jednej strony była bardzo miła, miałam USG i USG piersi. Ale nie była jakaś wylewna, nie powiedziała ile jest pęcherzyków, czy jest jakiś dominujący i ile ma mm. Zapytała tylko czy biorę witaminy skoro staram się o dziecko i przepisała dostinex bo poprosiłam. Dodatkowo nie zauważyła na USG polipa i nie wiem czy zrobiła to po prostu na odwal bo badanie było dosyć szybkie czy ma za słaby sprzęt bo polip jest dosyć mały, ma 4,5*3,4mm. Specjalnie jej o tym nie mówiłam żeby zobaczyć czy zauważy. Myślałam że może zacznę chodzić na nfz żeby nie płacić ale mam teraz mieszane uczucia

Edit: Zbadałam właśnie prolaktynę po 1,5 miesiąca brania dostinexu i mam poniżej normy 🫣 nie wiem czy zmniejszyć częstotliwość brania czy brać 1/4 tabletki, są tu dziewczyny które mają takie doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 12:50

Kompotlinka lubi tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
  • patience Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe, kciuki mocno trzymamy 🤩

Esbe lubi tę wiadomość

~ patience
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Axana, czekamy razem 😘
    Wczoraj przespałam 3h i o 19 byłam już w łóżku.
    Dzisiaj czuję się dobrze ;)

My wczoraj u znajomych posiedzieliśmy z dziećmi do wieczora i wróciłam z takim ciągnącym bólem brzucha. Ale rano już było okej i nawet wstałam wyspana 😅

Byłaś też na badaniach? 😊

patience lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Przytulam was za te wszystkie białe testy 🫂🤍
    Ja dziś pakuje dzieciątko bo mi wczoraj płakała że by chciała jechać pociągiem 😂 no to ruszamy na wycieczkę nad morze, żeby trochę się odmóżdżyć 🫣
    ooo nad morze, a gdzie jedziecie ? :)

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Dziewczyny tulę za biele i gratuluję wszystkim dwóch kreseczek ❤️ mam nadzieję że dobra passa będzie trwać, widzę że ja jako ostatnia będę testować w tym miesiącu 🫣
    Dziewczyny a chodźcie do ginekologów prywatnie czy na nfz? Ja chodzę prywatnie i jestem mega zadowolona ale w mojej przychodni wprowadzili dużo ginów na nfz i postanowiłam umówić się do jednej polecanej Pani. Niestety mam mieszane uczucia. Z jednej strony była bardzo miła, miałam USG i USG piersi. Ale nie była jakaś wylewna, nie powiedziała ile jest pęcherzyków, czy jest jakiś dominujący i ile ma mm. Zapytała tylko czy biorę witaminy skoro staram się o dziecko i przepisała dostinex bo poprosiłam. Dodatkowo nie zauważyła na USG polipa i nie wiem czy zrobiła to po prostu na odwal bo badanie było dosyć szybkie czy ma za słaby sprzęt bo polip jest dosyć mały, ma 4,5*3,4mm. Specjalnie jej o tym nie mówiłam żeby zobaczyć czy zauważy. Myślałam że może zacznę chodzić na nfz żeby nie płacić ale mam teraz mieszane uczucia

Ja chodzę prywatnie, bo lekarz ma zdecydowznie lepszy sprzęt w gabinecie. Na nfz zawsze trafiałam kiepsko i w końcu trafiłam do swojego lekarza.

@karolaxoxo mega super wycieczka! Zazdro! Bawcie się dobrze i odpoczywajcie!

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Hope9411 Koleżanka

Wysłany: 8 maja, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro za te białe testy 🫂 przeżywam to razem z Wami :( spotkamy się na pewno w czerwcowym wątku.. oby to był ostatni wątek ze staraniami ✊🍀

Kompotlinka, J.ss, Iiris lubią tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o pęcherzyku 14mm w 14 dc (wg poprzedniego cyklu obstawiałam owulke znowu na 16-17dc) i endometrium 6mm?
    Byłam pierwszy raz na monitoringu i liczyłam na grubsze endometrium. 2 miesiące temu byłam na USG 8dpo i było tylko 6.9mm więc zaczęłam suplementację wit E, arginina, orzechy i więcej tłuszczu i trochę się zawiodłam teraz. Gin powiedział że ok i trochę do owulacji podrośnie pewnie, ale nie idę już na kolejne usg, więc nie sprawdzę tego. Poprzedni okres miałam skąpy więc też pewnie było słabe. Martwię się tym. Może macie jakieś doświadczenia ze z takim Endo można zajść spokojnie w ciążę na pocieszenie? Albo jakieś inne rady na pogrubienie? 😕

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️35.4 mg/mL 4,79-23,30 ➡️dostinex
    AMH 6,58 ❔

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • patience Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    My wczoraj u znajomych posiedzieliśmy z dziećmi do wieczora i wróciłam z takim ciągnącym bólem brzucha. Ale rano już było okej i nawet wstałam wyspana 😅

Byłaś też na badaniach? 😊

Mnie też w nocy w brzuchu ciągnęło strasznie 🫣
    Byłam na becie dziś, czekamy😍

Esbe, Axana lubią tę wiadomość

~ patience
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Dziewczyny tule za biele i małpy 🫂🫂 Trzymam kciuki za Was i mocno kibicuje🤞🤞 Wierzę, że za chwile i Wy ujrzycie dwie kreski na teście 🙏🤞🍀🍀

Esbe no krecha konkretna🫣 Trzymam kciuki za betę 🤞 Ja się trochę obawiam co u mojego kropka, bo robiłam dziś sikacza nie z porannego moczu i kreska nie była taka ciemna jak u Cb🫣 Który dpo jesteś?

Karolaxoxo to miłej podróży i bawcie się dobrze nad morzem 😘
    Około 19 dpo. 4 tydzien i 5 dzien ciąży. Testowałam codziennie od 8dpo i sprawdzalam progres.

Kathrine32 lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Ogólnie na jakieś kontrolę to chodzę prywatnie gdzie mam blisko bo opóźnienia w tych NFZ mnie załamują.
    W ciąży chce chodzić do Profamilli na NFZ ( to jest prywatna placówka specjalizująca się w ciążach i porodach z umową na fundusz) ceny wszystkich badań są spore, a kwoty jaki wpłacam co miesiąc w ramach składek są kosmiczne, więc jakby to powiedzieć ile można jeszcze prywatnie bulic 🤣 minus taki że dojazd jest długi, ale na chorobowym ciążowym więcej czasu będzie ;)

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    ooo nad morze, a gdzie jedziecie ? :)

Na wyspę Sobieszewska, córka uwielbia zbierać bursztyny a tam ich najwięcej 🫣😂

Axana, KamilaAnt2026, Kompotlinka, BillieJean, Kathrine32, Iiris lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170

Wysłany: 8 maja, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Na wyspę Sobieszewska, córka uwielbia zbierać bursztyny a tam ich najwięcej 🫣😂
    oooo :) ja z Gdyni jestem, teraz przeprowadziłąm się kawałek dalej bo ceny w Gdyni za zakup/wynajem zwalają z nóg. Pogoda dziś nie zachwyca ale jutro ma być ładnie :)

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    oooo :) ja z Gdyni jestem, teraz przeprowadziłąm się kawałek dalej bo ceny w Gdyni za zakup/wynajem zwalają z nóg. Pogoda dziś nie zachwyca ale jutro ma być ładnie :)

No proszę, świat jest mały! 😄 Ceny nieruchomości to temat rzeka, wcale Ci się nie dziwię, że uciekliście kawałek dalej. A pogoda nam nie straszna, gotowe jesteśmy na wszystko! 🫣 Fajnie wiedzieć, że jest tu ktoś z bliskich stron! 🫶

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 8 maja, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ceny nieruchomości to chyba wszedzie powalaja, my tez jestesmy miedzy mlotem a kowadlem czy kupowac czy sie budowac. Wiecznie cos ;)

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 8 maja, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Dziewczyny a co sądzicie o pęcherzyku 14mm w 14 dc (wg poprzedniego cyklu obstawiałam owulke znowu na 16-17dc) i endometrium 6mm?
    Byłam pierwszy raz na monitoringu i liczyłam na grubsze endometrium. 2 miesiące temu byłam na USG 8dpo i było tylko 6.9mm więc zaczęłam suplementację wit E, arginina, orzechy i więcej tłuszczu i trochę się zawiodłam teraz. Gin powiedział że ok i trochę do owulacji podrośnie pewnie, ale nie idę już na kolejne usg, więc nie sprawdzę tego. Poprzedni okres miałam skąpy więc też pewnie było słabe. Martwię się tym. Może macie jakieś doświadczenia ze z takim Endo można zajść spokojnie w ciążę na pocieszenie? Albo jakieś inne rady na pogrubienie? 😕

Spokojnie, też się mocno martwiłam, ale ostatnio ginekolog mi zasugerował, że oczywiście grubość jest ważna, ale ważniejsze jest żeby było jakościowe, trójlinijne.
    Pierwsza ciąża, kontrola jakieś 5dpo (2cs) endometrium zawrotne 4,4 mm… cykl spisany na straty, dwie kreski 13 dpo. Ciąża donoszona.

Potem kolejne ciąże endo przed owulacją 5-6mm, oba cykle udane w 1 cs. Także cienkie endo na pewno nie przekreśla szans na implantację.

Co do supli możesz sobie dorzucić jeszcze resweratrol. Trzymam kciuki. ☺️

Agi96, BillieJean lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Te ceny nieruchomości to chyba wszedzie powalaja, my tez jestesmy miedzy mlotem a kowadlem czy kupowac czy sie budowac. Wiecznie cos ;)
    My kupiliśmy używany dom na początku covidu i zrobiliśmy częściowy remont. Od tamtej pory ceny ziemi w okolicy poszły X2 naprawdę jakiś kosmos. Ceny materiałów i robocizny też oczywiście.
    Początkowo szukaliśmy też działki, ale ciężko bardzo dobrą lokalizację, jakby jedak budowa wyszła to nie wiem jakbyśmy to wszystko finansowo pociągnęli. Teraz już nadplacamy kredyt systematycznie i mieszamy już ponad 4l. 100% zadowolenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 14:41

J.ss, BillieJean lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec

Wysłany: 8 maja, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Nooo masakra jakaś, a my kupiliśmy kawałek za miastem domek w zabudowie szeregowej 80m2 z ogrodem, a w Gdyni za taka same cene to 40m2 ale wykończenie PRL jeszcze :(
    Także no trudne sa to decyzje ogolnie

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 8 maja, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam domy z rynku wtornego i wlasnie gleboki PRL a chca kupe kasy, gdzie jeszcze raz tyle trzeba wlozyc. Mi sie podobaja te domy modulowe ale ciezko stwierdzic jak z trwaloscia takiego cuda i jakoscia wykonania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 14:56

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ