Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Esbe 🌸 Kinia super! 😍

Kinia197, Esbe, Motylek93 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Axana Autorytet

Wysłany: 9 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety dziewczyny! Teraz oczekiqanie na pierwszą wizytę :)

Esbe, Kinia197 lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭
  • patience Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! 🥰
    Piękne bety!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 19:58

~ patience
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!🫶

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
    Testosteron ⬆️
    AMH ⬆️
  • Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 20:21

• Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny
    Staram się nie wcześniej niż 10dpo, ale zdarzyło się, że wcześniej testowałam

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.
    Ja zaczynam testowac od 10dpo z powodu niecierpliwości oczywiście.
    Przesledzilam stare forum z mojej ostatniej ciąży to mega blada kreskę miałam w 27dc przy cyklach 30-33 dyniowych około. Teraz mam krótsze cykle koło 28 dniowe, więc nie wiem jak to wyjdzie.

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Axana Autorytet

Wysłany: 9 maja, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:

9 i 10 dpo negatywny, w 12 dpo pink negatywny. A bladzioch na facelle paskowym. Nic straconego 🍀

05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭
  • Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Żeby dawka przy pcos przynosiła efekty musisz przyjmować min 2000- u mnie gin zalecił 4000. Najlepiej w formie mio-inozytol.
    Koenzymu brałam 200mg 🥰
    Ja biorę mio- inozytol taki w proszku 4g plus choline 350mg, Q10 600mg tu akurat dawka sugerowana od lekarki bo mam już 39 lat. Do tego bardzo polecam NAC od 3 do 7 dnia cyklu w dawce 1800. Owulacja od półtorej roku jak w zegarku w 13 dc ale co z tego jak ciąży brak

• Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo mam trochę doła przez ten test. A progesteron badanie w 7 dni po owulacji? Ja w tym cyklu robiłam i wynik 11.55. Lekarka mówiła ,że to dobry wynik ale mi się wydaje mało a prololaktyna 6

Ja mam testy paskowe z easy home i mają niby czułość 10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 20:34

• Axana Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo mam trochę doła przez ten test. A progesteron badanie w 7 dni po owulacji? Ja w tym cyklu robiłam i wynik 11.55. Lekarka mówiła ,że to dobry wynik ale mi się wydaje mało a prololaktyna 6

Ja mam testy paskowe z easy home i mają niby czułość 10

Nie aiwm, ja w tej ciąży badałam proga pierwszy raz z pierwszą betą 😅 na badaniu było info, że w fazie lutealnej od ok 4 do 18, a jak ciąża do od 15 wzwyż.

05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gilgotka przykro mi z powodu bieli, ale nie puszczam kciuków! 🤞🤞 11dpo to wcześnie!
    Ja z tych testujących później czyli min.12dpo. Moja cierpliwość jest słaba, ale wiem że negatywny wynik wcześniej niewiele zmieni w mojej głowie, bo przecież wszystko może się jeszcze zmienić...🤪 Jak zatestuję później, to już ze sobą tak nie dyskutuję.🤭 Dodatkowo samo wykonanie testu mnie mocno stresuje, za każdym razem ręce mi się trzęsą. 🤣

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Gilgotka przykro mi z powodu bieli, ale nie puszczam kciuków! 🤞🤞 11dpo to wcześnie!
    Ja z tych testujących później czyli min.12dpo. Moja cierpliwość jest słaba, ale wiem że negatywny wynik wcześniej niewiele zmieni w mojej głowie, bo przecież wszystko może się jeszcze zmienić...🤪 Jak zatestuję później, to już ze sobą tak nie dyskutuję.🤭 Dodatkowo samo wykonanie testu mnie mocno stresuje, za każdym razem ręce mi się trzęsą. 🤣
    Dokładnie to jest ogromny stres, ale chciało by sie wiedzieć odrazu czy sie udało nie udało😋ja przeważnie testuje już od 8 dnia cyklu, ale w tym miesiącu miałam zaatrzyk na pęknięcie i lekarka kazała czekać do 12 dpo. W zasadzie to nie wiem po co ten zastrzyk jak raczej nie było problemów z pęknięciem, chociaż nie w każdym cyklu chodzę na usg po owulacji. W styczniu też brałam zaatrzyk , bo aż szkoda było nie wziąć jak miałam 3 duże pęcherzyki 🤭 wtedy skończyło sie poronienie w lutym

• Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dziewczyny gratuluję wam pozytywny testów🥰🥰🥰
    Takie wiadomości dają nadzieję, że innym też się uda 🤩

Kinia197, patience, _Dysia_, Axana lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dokładnie to jest ogromny stres, ale chciało by sie wiedzieć odrazu czy sie udało nie udało😋ja przeważnie testuje już od 8 dnia cyklu, ale w tym miesiącu miałam zaatrzyk na pęknięcie i lekarka kazała czekać do 12 dpo. W zasadzie to nie wiem po co ten zastrzyk jak raczej nie było problemów z pęknięciem, chociaż nie w każdym cyklu chodzę na usg po owulacji. W styczniu też brałam zaatrzyk , bo aż szkoda było nie wziąć jak miałam 3 duże pęcherzyki 🤭 wtedy skończyło sie poronienie w lutym
    🫂🫂 Jeszcze będzie pięknie. 🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gilgotka nic straconego mi nawet negatywy wychodziły w 13 dpo a przynajmniej myślałam że w 13 dpo jestem. Normalnie nawet podpaske założyłam bo myślałam że okres dostanę a jak zrobiłam test to piękne 2 czerwone krechy. Daj sobie jeszcze chwilę 😊

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Iiris Koleżanka

Wysłany: 10 maja, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:

Ja zaczynam testowanie 10 dpo a 11 dpo - jeśli sikacz dzień wcześniej negatywny- idę na betę. Ale muszę mieć to pod kontrolą ze względu na próbę włączenia heparyny na początkowym etapie, żeby uniknąć biochema. Moja faza lutealna ma 13-14 dni. Skoro standardowa implantacja trwa do 12 dni to chyba (gdybym mogła) zaczęłabym testowanie właśnie 13 dnia po owu, żeby uniknąć rozczarowania. Chociaż w poprzednich ciążach cień cienia miałam właśnie 10 dpo. Ale w ostatniej 10 dpo beta była 3,2 a potem jeszcze prawidłowo narosla, ale sikacz możliwe że by jej nie wykazal

Dzisiejszy test facelle 14 dpo- negatywny. Odstawiamy leki, czekamy na okres i zaczynamy nowy cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 06:31

2022r. zdrowa córeczka ☺️ (2cs)
    Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
    Aktualnie 8cs
    3x cb 💔
    Mutacja PAI, rozchwiane cytokiny, niedoczynność tarczycy Hashimoto -Encorton, Acard, Progesteron Besins, Cyclogest, Euthyrox N
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 maja, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś 9dpo testowanie coraz bliżej ;) wczoraj dzień zleciał na pracach ogrodowych i obrabianiu domy, dziś robimy grilla więc pewnie też minie szybko.
    Objawów raczej brak, były jakiś pobolewania drobne, ale w poprzednim cyklu były dużo mocniejsze i nic, więc ignoruje to jako objaw 😅

Axana lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 10 maja, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Iiris przykro mi. 🫂 W takim razie czekamy razem na czerwiec. 💪😉

🌸 baassiia 🤞🤞

baassiia, Iiris lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 10 maja, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Iiris przykro mi 🫂
    🌸Baassiia kciuki zaciśnięte 🍀🤞
    🌸Esbe, Kinia197 piękne bety ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 08:22

baassiia, Kinia197, Iiris lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
    08.06 wizyta 6+4🤞🍀
    Beta 75tys/Prog 44
    Jest mały 7mm wojownik z pięknym ❤️
    preg.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ