Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Esbe 🌸 Kinia super! 😍

Kinia197, Esbe, Motylek93 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Axana Autorytet

Wysłany: 9 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety dziewczyny! Teraz oczekiqanie na pierwszą wizytę :)

Esbe, Kinia197 lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • patience Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! 🥰
    Piękne bety!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 19:58

~ patience
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!🫶

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
    Testosteron ⬆️
    AMH ⬆️
  • Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 20:21

• Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny
    Staram się nie wcześniej niż 10dpo, ale zdarzyło się, że wcześniej testowałam

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.
    Ja zaczynam testowac od 10dpo z powodu niecierpliwości oczywiście.
    Przesledzilam stare forum z mojej ostatniej ciąży to mega blada kreskę miałam w 27dc przy cyklach 30-33 dyniowych około. Teraz mam krótsze cykle koło 28 dniowe, więc nie wiem jak to wyjdzie.

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Axana Autorytet

Wysłany: 9 maja, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:

9 i 10 dpo negatywny, w 12 dpo pink negatywny. A bladzioch na facelle paskowym. Nic straconego 🍀

05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Żeby dawka przy pcos przynosiła efekty musisz przyjmować min 2000- u mnie gin zalecił 4000. Najlepiej w formie mio-inozytol.
    Koenzymu brałam 200mg 🥰
    Ja biorę mio- inozytol taki w proszku 4g plus choline 350mg, Q10 600mg tu akurat dawka sugerowana od lekarki bo mam już 39 lat. Do tego bardzo polecam NAC od 3 do 7 dnia cyklu w dawce 1800. Owulacja od półtorej roku jak w zegarku w 13 dc ale co z tego jak ciąży brak

• Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo mam trochę doła przez ten test. A progesteron badanie w 7 dni po owulacji? Ja w tym cyklu robiłam i wynik 11.55. Lekarka mówiła ,że to dobry wynik ale mi się wydaje mało a prololaktyna 6

Ja mam testy paskowe z easy home i mają niby czułość 10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 20:34

• Axana Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo mam trochę doła przez ten test. A progesteron badanie w 7 dni po owulacji? Ja w tym cyklu robiłam i wynik 11.55. Lekarka mówiła ,że to dobry wynik ale mi się wydaje mało a prololaktyna 6

Ja mam testy paskowe z easy home i mają niby czułość 10

Nie aiwm, ja w tej ciąży badałam proga pierwszy raz z pierwszą betą 😅 na badaniu było info, że w fazie lutealnej od ok 4 do 18, a jak ciąża do od 15 wzwyż.

05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gilgotka przykro mi z powodu bieli, ale nie puszczam kciuków! 🤞🤞 11dpo to wcześnie!
    Ja z tych testujących później czyli min.12dpo. Moja cierpliwość jest słaba, ale wiem że negatywny wynik wcześniej niewiele zmieni w mojej głowie, bo przecież wszystko może się jeszcze zmienić...🤪 Jak zatestuję później, to już ze sobą tak nie dyskutuję.🤭 Dodatkowo samo wykonanie testu mnie mocno stresuje, za każdym razem ręce mi się trzęsą. 🤣

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Gilgotka przykro mi z powodu bieli, ale nie puszczam kciuków! 🤞🤞 11dpo to wcześnie!
    Ja z tych testujących później czyli min.12dpo. Moja cierpliwość jest słaba, ale wiem że negatywny wynik wcześniej niewiele zmieni w mojej głowie, bo przecież wszystko może się jeszcze zmienić...🤪 Jak zatestuję później, to już ze sobą tak nie dyskutuję.🤭 Dodatkowo samo wykonanie testu mnie mocno stresuje, za każdym razem ręce mi się trzęsą. 🤣
    Dokładnie to jest ogromny stres, ale chciało by sie wiedzieć odrazu czy sie udało nie udało😋ja przeważnie testuje już od 8 dnia cyklu, ale w tym miesiącu miałam zaatrzyk na pęknięcie i lekarka kazała czekać do 12 dpo. W zasadzie to nie wiem po co ten zastrzyk jak raczej nie było problemów z pęknięciem, chociaż nie w każdym cyklu chodzę na usg po owulacji. W styczniu też brałam zaatrzyk , bo aż szkoda było nie wziąć jak miałam 3 duże pęcherzyki 🤭 wtedy skończyło sie poronienie w lutym

• Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dziewczyny gratuluję wam pozytywny testów🥰🥰🥰
    Takie wiadomości dają nadzieję, że innym też się uda 🤩

Kinia197, patience, _Dysia_, Axana lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dokładnie to jest ogromny stres, ale chciało by sie wiedzieć odrazu czy sie udało nie udało😋ja przeważnie testuje już od 8 dnia cyklu, ale w tym miesiącu miałam zaatrzyk na pęknięcie i lekarka kazała czekać do 12 dpo. W zasadzie to nie wiem po co ten zastrzyk jak raczej nie było problemów z pęknięciem, chociaż nie w każdym cyklu chodzę na usg po owulacji. W styczniu też brałam zaatrzyk , bo aż szkoda było nie wziąć jak miałam 3 duże pęcherzyki 🤭 wtedy skończyło sie poronienie w lutym
    🫂🫂 Jeszcze będzie pięknie. 🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gilgotka nic straconego mi nawet negatywy wychodziły w 13 dpo a przynajmniej myślałam że w 13 dpo jestem. Normalnie nawet podpaske założyłam bo myślałam że okres dostanę a jak zrobiłam test to piękne 2 czerwone krechy. Daj sobie jeszcze chwilę 😊

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    ⏸️ - 05.2026
  • Iiris Koleżanka

Wysłany: 10 maja, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:

Ja zaczynam testowanie 10 dpo a 11 dpo - jeśli sikacz dzień wcześniej negatywny- idę na betę. Ale muszę mieć to pod kontrolą ze względu na próbę włączenia heparyny na początkowym etapie, żeby uniknąć biochema. Moja faza lutealna ma 13-14 dni. Skoro standardowa implantacja trwa do 12 dni to chyba (gdybym mogła) zaczęłabym testowanie właśnie 13 dnia po owu, żeby uniknąć rozczarowania. Chociaż w poprzednich ciążach cień cienia miałam właśnie 10 dpo. Ale w ostatniej 10 dpo beta była 3,2 a potem jeszcze prawidłowo narosla, ale sikacz możliwe że by jej nie wykazal

Dzisiejszy test facelle 14 dpo- negatywny. Odstawiamy leki, czekamy na okres i zaczynamy nowy cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 06:31

2022r. zdrowa córeczka ☺️ (2cs)
    Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
    Aktualnie 8cs
    3x cb 💔
    Mutacja PAI, rozchwiane cytokiny, niedoczynność tarczycy Hashimoto -Encorton, Acard, Progesteron Besins, Cyclogest, Euthyrox N
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 maja, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś 9dpo testowanie coraz bliżej ;) wczoraj dzień zleciał na pracach ogrodowych i obrabianiu domy, dziś robimy grilla więc pewnie też minie szybko.
    Objawów raczej brak, były jakiś pobolewania drobne, ale w poprzednim cyklu były dużo mocniejsze i nic, więc ignoruje to jako objaw 😅

Axana lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 10 maja, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Iiris przykro mi. 🫂 W takim razie czekamy razem na czerwiec. 💪😉

🌸 baassiia 🤞🤞

baassiia, Iiris lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 10 maja, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Iiris przykro mi 🫂
    🌸Baassiia kciuki zaciśnięte 🍀🤞
    🌸Esbe, Kinia197 piękne bety ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 08:22

baassiia, Kinia197, Iiris lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ