🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dziewczyny!🫶
Esbe, Kinia197 lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Testosteron ⬆️
AMH ⬆️ -
Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 20:21
-
Staram się nie wcześniej niż 10dpo, ale zdarzyło się, że wcześniej testowałamGilgotka wrote:Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny💁🏻♀97, 💁🏼♂95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Ja zaczynam testowac od 10dpo z powodu niecierpliwości oczywiście.Gilgotka wrote:Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.
Przesledzilam stare forum z mojej ostatniej ciąży to mega blada kreskę miałam w 27dc przy cyklach 30-33 dyniowych około. Teraz mam krótsze cykle koło 28 dniowe, więc nie wiem jak to wyjdzie.3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Gilgotka wrote:Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.
9 i 10 dpo negatywny, w 12 dpo pink negatywny. A bladzioch na facelle paskowym. Nic straconego 🍀09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -
Ja biorę mio- inozytol taki w proszku 4g plus choline 350mg, Q10 600mg tu akurat dawka sugerowana od lekarki bo mam już 39 lat. Do tego bardzo polecam NAC od 3 do 7 dnia cyklu w dawce 1800. Owulacja od półtorej roku jak w zegarku w 13 dc ale co z tego jak ciąży brakWerox wrote:Żeby dawka przy pcos przynosiła efekty musisz przyjmować min 2000- u mnie gin zalecił 4000. Najlepiej w formie mio-inozytol.
Koenzymu brałam 200mg 🥰 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo mam trochę doła przez ten test. A progesteron badanie w 7 dni po owulacji? Ja w tym cyklu robiłam i wynik 11.55. Lekarka mówiła ,że to dobry wynik ale mi się wydaje mało a prololaktyna 6
Ja mam testy paskowe z easy home i mają niby czułość 10Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 20:34
-
Gilgotka wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo mam trochę doła przez ten test. A progesteron badanie w 7 dni po owulacji? Ja w tym cyklu robiłam i wynik 11.55. Lekarka mówiła ,że to dobry wynik ale mi się wydaje mało a prololaktyna 6
Ja mam testy paskowe z easy home i mają niby czułość 10
Nie aiwm, ja w tej ciąży badałam proga pierwszy raz z pierwszą betą 😅 na badaniu było info, że w fazie lutealnej od ok 4 do 18, a jak ciąża do od 15 wzwyż.09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -
🌸 Gilgotka przykro mi z powodu bieli, ale nie puszczam kciuków! 🤞🤞 11dpo to wcześnie!
Ja z tych testujących później czyli min.12dpo. Moja cierpliwość jest słaba, ale wiem że negatywny wynik wcześniej niewiele zmieni w mojej głowie, bo przecież wszystko może się jeszcze zmienić...🤪 Jak zatestuję później, to już ze sobą tak nie dyskutuję.🤭 Dodatkowo samo wykonanie testu mnie mocno stresuje, za każdym razem ręce mi się trzęsą. 🤣👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Dokładnie to jest ogromny stres, ale chciało by sie wiedzieć odrazu czy sie udało nie udało😋ja przeważnie testuje już od 8 dnia cyklu, ale w tym miesiącu miałam zaatrzyk na pęknięcie i lekarka kazała czekać do 12 dpo. W zasadzie to nie wiem po co ten zastrzyk jak raczej nie było problemów z pęknięciem, chociaż nie w każdym cyklu chodzę na usg po owulacji. W styczniu też brałam zaatrzyk , bo aż szkoda było nie wziąć jak miałam 3 duże pęcherzyki 🤭 wtedy skończyło sie poronienie w lutymKompotlinka wrote:🌸 Gilgotka przykro mi z powodu bieli, ale nie puszczam kciuków! 🤞🤞 11dpo to wcześnie!
Ja z tych testujących później czyli min.12dpo. Moja cierpliwość jest słaba, ale wiem że negatywny wynik wcześniej niewiele zmieni w mojej głowie, bo przecież wszystko może się jeszcze zmienić...🤪 Jak zatestuję później, to już ze sobą tak nie dyskutuję.🤭 Dodatkowo samo wykonanie testu mnie mocno stresuje, za każdym razem ręce mi się trzęsą. 🤣 -
🫂🫂 Jeszcze będzie pięknie. 🤞Gilgotka wrote:Dokładnie to jest ogromny stres, ale chciało by sie wiedzieć odrazu czy sie udało nie udało😋ja przeważnie testuje już od 8 dnia cyklu, ale w tym miesiącu miałam zaatrzyk na pęknięcie i lekarka kazała czekać do 12 dpo. W zasadzie to nie wiem po co ten zastrzyk jak raczej nie było problemów z pęknięciem, chociaż nie w każdym cyklu chodzę na usg po owulacji. W styczniu też brałam zaatrzyk , bo aż szkoda było nie wziąć jak miałam 3 duże pęcherzyki 🤭 wtedy skończyło sie poronienie w lutym👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
@Gilgotka nic straconego mi nawet negatywy wychodziły w 13 dpo a przynajmniej myślałam że w 13 dpo jestem. Normalnie nawet podpaske założyłam bo myślałam że okres dostanę a jak zrobiłam test to piękne 2 czerwone krechy. Daj sobie jeszcze chwilę 😊👩🏼29&30👨🏻
🐈⬛🐈
🩷 - 08.2024
⏸️ - 05.2026 -
Gilgotka wrote:Dziewczyny a wy w ile dni po owulacji testujecie. Ja miałam testować jutro w 12dpo ale dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test I negatywny. Czuję wielki żal i rozczarowanie, że znowu się nie udało a na okres muszę czekać jeszcze tydzień bo mam długie fazy lutealne.
Ja zaczynam testowanie 10 dpo a 11 dpo - jeśli sikacz dzień wcześniej negatywny- idę na betę. Ale muszę mieć to pod kontrolą ze względu na próbę włączenia heparyny na początkowym etapie, żeby uniknąć biochema. Moja faza lutealna ma 13-14 dni. Skoro standardowa implantacja trwa do 12 dni to chyba (gdybym mogła) zaczęłabym testowanie właśnie 13 dnia po owu, żeby uniknąć rozczarowania. Chociaż w poprzednich ciążach cień cienia miałam właśnie 10 dpo. Ale w ostatniej 10 dpo beta była 3,2 a potem jeszcze prawidłowo narosla, ale sikacz możliwe że by jej nie wykazal
Dzisiejszy test facelle 14 dpo- negatywny. Odstawiamy leki, czekamy na okres i zaczynamy nowy cyklWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 06:31
2022r. zdrowa córeczka ☺️ (2cs)
Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
Aktualnie 8cs
3x cb 💔
Mutacja PAI, rozchwiane cytokiny, niedoczynność tarczycy Hashimoto -Encorton, Acard, Progesteron Besins, Cyclogest, Euthyrox N -
Hej, dziś 9dpo testowanie coraz bliżej
wczoraj dzień zleciał na pracach ogrodowych i obrabianiu domy, dziś robimy grilla więc pewnie też minie szybko.
Objawów raczej brak, były jakiś pobolewania drobne, ale w poprzednim cyklu były dużo mocniejsze i nic, więc ignoruje to jako objaw 😅
Axana lubi tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
🌸 Iiris przykro mi 🫂
🌸Baassiia kciuki zaciśnięte 🍀🤞
🌸Esbe, Kinia197 piękne bety ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 08:22
baassiia, Kinia197, Iiris lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170