🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
majskoko wrote:No wlasnie nie bylo plynu, powiedzial ze w takim razie albo nie bylo wcale albo ledwo co byla i moze jeszcze nie byc widoczny (a dzis bardzo bolal mnie brzuch jak na owulke wiec moze cos bylo- sluz tez jest ale ciezko stwierdzic tak na 100%)
No ale gdyby było blisko owulacji widziałby powiększony pechęrzyk, w trakcie owulacji też jest widoczny wypełniony płynnem. Natomiasto po powinien widzieć ciałko żółte. Dziwny ginekolog jeśli nie umie tego określić.🤨 -
Nigri wrote:Powiedzcie mi, może to będzie trochę głupie pytanie, ale mam tak pierwszy raz. Czy któraś z was ma bądź miała przed okresem takie ciężkie piersi i mocno wychodzące żyly na sutkach które swędzą? Nie wiem czy to normlane bo na pewno drażniące.
Ja mam takie podatne na zmiany hormonalne piersi. Może tym razem bardziej sobie obserwujesz że to dostrzegłaś? A może coś jest na rzeczy 🌸
🌸majakoko
Podpisuję się pod koleżanką nad (już znalazłam Nigri bozeeeeee czemu my takie Niki wymyślamy xd ja przysięgam nie wiem gdzie głowę miałam. Se znalałam biedronkę w jakimś popieprzonym języku Buburuza i weź tu mnie oznacz)
😅 dziwny ten lekarz. Mój np. Raz mi powiedział, że mam mało płynu byłam na monitoringu 13 dc myśleliśmy że kliknie 16 a 16 okazało się raczej wcześniej była, bo tego płynu było mało i był sobie w tym jajniku flaczek po owulacji. Oni raczej widzą takie rzeczy nawet na średnim teście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 21:56
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
W ostatnim cyklu i w ciąży takie piersi miałam, ale nie swędziało.Nigri wrote:Powiedzcie mi, może to będzie trochę głupie pytanie, ale mam tak pierwszy raz. Czy któraś z was ma bądź miała przed okresem takie ciężkie piersi i mocno wychodzące żyly na sutkach które swędzą? Nie wiem czy to normlane bo na pewno drażniące.👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Nigri wrote:Powiedzcie mi, może to będzie trochę głupie pytanie, ale mam tak pierwszy raz. Czy któraś z was ma bądź miała przed okresem takie ciężkie piersi i mocno wychodzące żyly na sutkach które swędzą? Nie wiem czy to normlane bo na pewno drażniące.
U mnie dwa razy to był objaw ciąży 😊 W pierwszej mnie bolały strasznie, teraz były ciężkie żyły zauważyłam po prysznicu a w dzień jak mi wyszedł pozytyw to tak mnie sut swędział że myślałam że się zadrapie, a najgorzej że na ulicy byłam
Buburuza, Nigri, BillieJean lubią tę wiadomość
👩🏼29&30👨🏻
🐈⬛🐈
🩷 - 08.2024
⏸️ - 05.2026 -
Dziewczyny dzięki za podpowiedź z tym Luxmedem. Ja właśnie mam pakiet z pracy. Z córką w ciąży miałam założoną kartę ciąży w Luxmedzie, ale totalnie o tym nie wiedziałam. Prowadziłam ciążę jeszcze prywatnie i wszystkie badania robiłam prywatnie 🙈 do luxmedu już nie chodziłam i myślałam, że po prostu mi się z tego powodu nic nie należy 😁
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Buburuza wrote:Ja mam takie podatne na zmiany hormonalne piersi. Może tym razem bardziej sobie obserwujesz że to dostrzegłaś? A może coś jest na rzeczy 🌸
🌸majakoko
Podpisuję się pod koleżanką nad (już znalazłam Nigri bozeeeeee czemu my takie Niki wymyślamy xd ja przysięgam nie wiem gdzie głowę miałam. Se znalałam biedronkę w jakimś popieprzonym języku Buburuza i weź tu mnie oznacz)
😅 dziwny ten lekarz. Mój np. Raz mi powiedział, że mam mało płynu byłam na monitoringu 13 dc myśleliśmy że kliknie 16 a 16 okazało się raczej wcześniej była, bo tego płynu było mało i był sobie w tym jajniku flaczek po owulacji. Oni raczej widzą takie rzeczy nawet na średnim teście.
Tak nick powstał przy jedzeniu sushi, miało być nigiri ale żeby nie było jest bez jednego i 😅
Wiecie raczej ciaza odpada w sobotę test był negatywny, ale poprostu już mam scenariusze ze coś temu mojemu organizmowi znowu się coś rypie i trzeba będzie lekarza odwiedzić.
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:U mnie dwa razy to był objaw ciąży 😊 W pierwszej mnie bolały strasznie, teraz były ciężkie żyły zauważyłam po prysznicu a w dzień jak mi wyszedł pozytyw to tak mnie sut swędział że myślałam że się zadrapie, a najgorzej że na ulicy byłam
A no właśnie to jest uciążliwe, biustonosz dzisiaj wyleciał w kosmos. Gdyby to był objaw ciąży to bym sobie zacisnęła zęby ale tak to..grrr -
Ja ciążę prowadziłam prywatnie. Skierowania na badania brałam od mojego gina i szłam do rejestracji luxmedu, pokazywałam skierowania i kartę ciąży (nie z luxmedu) i mogłam robić wszystkie badania w ramach pakietu.
-
Nigri ja byłam kilka razy tak wykiwana przez brajana. Bardzo bolące piersi mocno żylaste (ja ogólnie mam bardzo żylaste ale przed okresem bardziej) i czasem zaswędziały no ale to sutki. Co się nakręcałam to moje 🤣
Nigri, Buburuza, Remedios, BillieJean lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Gratulacje wszystkim szczęściarom ❤️🎉
Ten miesiąc jest bardzo łaskawy 🌞🌷niech wasze szczęście trwa 🌱
Buburuza, Axana, _Dysia_, Nigri, shaylen, Karolaxoxo, BillieJean, baassiia lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny! ❤️
I wybaczcie bo ja Waszych nicków nie zapamiętam 😄 zawsze mialam problem z nazwami i imionami.
Ja w piątek zastrzyk z ovitrelle, owu byla raczej w niedziele, więc teraz oby wytrzymać te 9-10 dni do testu.
Prawdopodobnie owu byla z dwóch jajników, byly dwa pęcherzyki na monitoringu różniące się niewiele a i jajniki bolały oba. Co dziwne bolą dzis nadal. Oba. Poprzednia cykl to ciaza biochemiczna. Nie da się nie mieć nadzieji na ten cykl ale ja niestety z tych co szczęścia klmaja malo w życiu. 😄
Buburuza, Karolaxoxo, BillieJean, baassiia lubią tę wiadomość
🥺2026 -
_Dysia_ wrote:Nigri ja byłam kilka razy tak wykiwana przez brajana. Bardzo bolące piersi mocno żylaste (ja ogólnie mam bardzo żylaste ale przed okresem bardziej) i czasem zaswędziały no ale to sutki. Co się nakręcałam to moje 🤣
Najdziwniejsze że to swędzi dosłownie jakby te żyły swędziały -
emmac wrote:Gratulacje dziewczyny! ❤️
I wybaczcie bo ja Waszych nicków nie zapamiętam 😄 zawsze mialam problem z nazwami i imionami.
Ja w piątek zastrzyk z ovitrelle, owu byla raczej w niedziele, więc teraz oby wytrzymać te 9-10 dni do testu.
Prawdopodobnie owu byla z dwóch jajników, byly dwa pęcherzyki na monitoringu różniące się niewiele a i jajniki bolały oba. Co dziwne bolą dzis nadal. Oba. Poprzednia cykl to ciaza biochemiczna. Nie da się nie mieć nadzieji na ten cykl ale ja niestety z tych co szczęścia klmaja malo w życiu. 😄
A się nie przejmuj imiona jak imiona ale nicki potrafią być dziwne i jeszcze z cyferkami😅
A może szczęście było oszczędzane żeby było teraz podwójnie😉
Buburuza, BillieJean, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
-
Piękne wieści 🥹🥹🥹 trzymamy kciuki za przyrosty ✊️Karolaxoxo wrote:Mam wyniki 🫣
Beta 51
Progesteron 21
Nadal z niedowierzaniem na to patrzę 🥹
Mi można wpisać @, ale nie przejmuje się bo jestem na cudownych wakacjach. 😁🥰
W przyszłym miesiącu chyba będziemy lecieli na żywioł, muszę troche odpocząć od analiz ;*
Buburuza, Nigri, Karolaxoxo, Tofuszka, BillieJean, Kompotlinka, baassiia, Anna_30 lubią tę wiadomość
♀️95 ♂️97
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 9cs -
Nigri wrote:No ale gdyby było blisko owulacji widziałby powiększony pechęrzyk, w trakcie owulacji też jest widoczny wypełniony płynnem. Natomiasto po powinien widzieć ciałko żółte. Dziwny ginekolog jeśli nie umie tego określić.🤨
Tak tak wiem mialam juz wiele razy monitoringu robione. Akurat dr Kandzia jest genialnym specjalista i specjalizuje sie w napro technology no i powiedzial ze raczej nie bylo (nie ma pecherzyka ani plynu) lub byla doslownie w tym momencie w tym dniu (z trgo wynikaly moje objawy) ale na 90% moglo nie byc- co tez sie w sumie zdarza, ze owulki nie ma. Jakies 2 lata temu to ja w ogole nie mialam owulek bez stymulacji wiec cud ze od jakiegos czasu itak je mam🤭🤭 no nic, zobaczymy co dalej🤍
Mam nadziejr ze tym razem okres nie narobi psikusa i ze bede mogla miec wykonana histeroskopie w tym terminie co ustalilismy, bo ewidentnie jest cos u mnie nietak (brazowe plamienia, bole)🫣
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Britta wrote:Ja ciążę prowadziłam prywatnie. Skierowania na badania brałam od mojego gina i szłam do rejestracji luxmedu, pokazywałam skierowania i kartę ciąży (nie z luxmedu) i mogłam robić wszystkie badania w ramach pakietu.
Na to bym już w ogóle nie wpadła.
Dziękuję! ❤️ -
🌸Buburuza mam tak samo z tymi nickami i nazwami 😂
🌸 KamilaAnt2026 przytulam za 🐒🫂 korzystaj z wakacji na 100% 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 08:36
Buburuza, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Britta wrote:Gratulacje wszystkim szczęściarom ❤️🎉
Ten miesiąc jest bardzo łaskawy 🌞🌷niech wasze szczęście trwa 🌱
Rzeczywiście maj jest wyjątkowy 🥰 Majowa Panienka sprzyja
Nigri, Buburuza lubią tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -
Przepraszam, że tak Wam wpadam na wątek, ale chciałam się odnieść do BillieJean -
OGROMNE GRATULACJE, kochana 🥰🥰🥰🥰
BillieJean, Buburuza lubią tę wiadomość
♀️34 & ♂️37 --> 2,5 roku starań ⏸️
niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia
IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌
IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓
"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."