🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę mnie tu nie było i znowu dobre wieści 🥹 gratulacje 🥰 ja dziś idę na monitoring mam nadzieję że uda się wyłapać z którego jajnika jest owulacja i zabieramy się do działania z nową energią

Moje motto w tym miesiącu widząc tyle pozytywnych testów : „mam tę moc..” 😂
BillieJean, Agi96, Buburuza, Karolaxoxo, Nigri, Axana, Kompotlinka, majskoko, baassiia lubią tę wiadomość
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
Buburuza wrote:Zamówiłam. Przekonała mnie zmiana składu. Będę się bacznie Tobie kochana przyglądać
marzy mi się taka różnica między 2 a 3 dzieckiem jak u ciebie. Jak się czujesz, że będą to niecałe 2 lata? I teraz jak to napisałam mam wrażenie, że stałam Cię o to na poprzednich wątkach, ale kurczę myślę, że to była inna szaraczka. Jeśli się ponawiam to przepraszam. Bo między córcią a synkiem masz 3 lata. Jak było na początku w porządku? Jakie jest młodsze? Mój pierwszy był i jest HNB
Z takich przykładów miałam grupkę mam, które miały bobaski w podobnym wieku i jedna z tych mam powiedziała mi, że dziewczyny chcą się umawiać beze mnie bo jej niemowlaki oglądają zabawki i się turlają, a mój ciągle płacze i wprowadza nerwową atmosferę. Ale teraz wiem, że sobie poradzę z noworodkiem i 2,5 latkiem. Dużo lepiej radze sobie już teraz, gdy leży na ziemi i kręci awanti, ale nie wykluczam, że jak drugi bobas nie będzie taki problemowy to chciałabym swoje wymarzone 2 Under 2
Buburuza ❤️ jak ja kocham ten Twój nick, zaje*isty jest !
Jak urodził się syn to córka miała 2 lata i 7 miesięcy i zareagowała na niego bardzo dobrze, była świadoma że urodzi się braciszek, z chęcią przychodziła popatrzeć, pogłaskać, jak na jej szalony temperament to była delikatna. Oczywiście była też nieostrożna, ale wiadomo, że to małe dziecko. Później poszła akurat do przedszkola więc bardzo się usamodzielniła, odpieluchowala, przestała mi uciekać na spacerach a wcześniej zanim się syn urodził to tak było i byłam przerażona 🙃. Dziś spacery nie są problemem. Syn teraz już chodzi i już się razem bawią, bywają też awanturki i sa momenty trudne gdy oboje płaczą 😅ale uwielbiam te ich relacje, lubią się. Córa by nikomu brata nie oddała. On jest spokojny, pogodny, ona nakręcona, humorzasta, wisiała przy cycu do połowy ciąży z synem, on jeszcze też przy piersi. Ciekawe jak to będzie dalej.
A i to nie mnie pytałaś
Nie mam pojęcia jak synek zareaguje na 3 dziecko, bo córcia to się ucieszy, ona co wieczór mówi; proszę Boga o siostrę i brata jeszcze jednego ! Innym razem mówi że nie chce rodzeństwa 🙃. Takie życie z maluchami.
Co do tych mam, które wolały się spotykać bez Ciebie to … xD olać ! 🙅♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 12:46
Buburuza, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -
BillieJean wrote:Buburuza ❤️ jak ja kocham ten Twój nick, zaje*isty jest !
Jak urodził się syn to córka miała 2 lata i 7 miesięcy i zareagowała na niego bardzo dobrze, była świadoma że urodzi się braciszek, z chęcią przychodziła popatrzeć, pogłaskać, jak na jej szalony temperament to była delikatna. Oczywiście była też nieostrożna, ale wiadomo, że to małe dziecko. Później poszła akurat do przedszkola więc bardzo się usamodzielniła, odpieluchowala, przestała mi uciekać na spacerach a wcześniej zanim się syn urodził to tak było i byłam przerażona 🙃. Dziś spacery nie są problemem. Syn teraz już chodzi i już się razem bawią, bywają też awanturki i sa momenty trudne gdy oboje płaczą 😅ale uwielbiam te ich relacje, lubią się. Córa by nikomu brata nie oddała. On jest spokojny, pogodny, ona nakręcona, humorzasta, wisiała przy cycu do połowy ciąży z synem, on jeszcze też przy piersi. Ciekawe jak to będzie dalej.
A i to nie mnie pytałaś
Nie mam pojęcia jak synek zareaguje na 3 dziecko, bo córcia to się ucieszy, ona co wieczór mówi; proszę Boga o siostrę i brata jeszcze jednego ! Innym razem mówi że nie chce rodzeństwa 🙃. Takie życie z maluchami.
Co do tych mam, które wolały się spotykać bez Ciebie to … xD olać ! 🙅♀️
Buburuza to po rumuńsku Biedronka
w pierwszej ciąży biedronka mi ciąże zwiastowała i w maju na mężu żółta usiadła (od razu mi napisał).
To cudownie. Będziesz miała imprezową różnicę wieku
, a kiedy jakaś wizyta się zapowiada u ginka?
Co do tych dziewczyn to luz bo się okazało, że się podzieliłyśmy na dwa obozy. Moje dziewczyny powiedziały mi, że jestem bardzo szczera i kochana, a te ryki się kiedyś skończą i we trzy zostałyśmy bez tych co chciały mnie wykluczyć. No i nasz team buja się co dwa tygodnie do dziś (nasze dzieci mają od 2 lata i 3 miechy do rok i 10 miesięcy i się już fajnie obok siebie i ze sobą trochę bawią), a tamte się pokłóciły i rozeszły
BillieJean, baassiia lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
Hope9411 wrote:Trochę mnie tu nie było i znowu dobre wieści 🥹 gratulacje 🥰 ja dziś idę na monitoring mam nadzieję że uda się wyłapać z którego jajnika jest owulacja i zabieramy się do działania z nową energią

Moje motto w tym miesiącu widząc tyle pozytywnych testów : „mam tę moc..” 😂
No pewnie
daj znać po wizycie
a któryś jajnik masz "lepszy"? ja z lewego miałam takie sobie (małe pęcherzyki, cykle bezowulacyjne) - myślałam, że pierwszego bubulka miałam z lewego, a jednak z prawego i ten teraz tez będzie z prawego.
Hope9411 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
Co do witamin to również mam zamiar brać pueria uno Active😀
A swoją drogą tak czytam was dziewczyny i podnosicie na duchu, bo dopadły mnie wątpliwości czy dam radę z dwójką 🤣
BillieJean lubi tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
🌸Hope9411 masz tę moc! Trzymam kciuki za wizytę 🍀🤞
Hope9411 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
15.07.2023 ⏸️
11.2025 7tc💔
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Buburuza wrote:No pewnie
daj znać po wizycie
a któryś jajnik masz "lepszy"? ja z lewego miałam takie sobie (małe pęcherzyki, cykle bezowulacyjne) - myślałam, że pierwszego bubulka miałam z lewego, a jednak z prawego i ten teraz tez będzie z prawego.
Prawy mam po cp był nacinany przy laparoskopii więc większe ryzyko że sytuacja może się powtórzyć, dlatego starania są jak jest owulacja z lewego, ale też nie jestem pewna co do niego bo miałam już kilka owulacji z lewego i się nie udało 😢
Zastanawiam się się nad drożnością ale bardzo się boję słyszałam że jest nieprzyjemnaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 13:32
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
https://zapodaj.net/plik-rf5TI47FHD
https://zapodaj.net/plik-rHXP94H5gC
Ja się nie odzywam, ale cały czas Was podczytuje i wszystkim bardzo gratuluję 🥹❤️ pisałam wam wcześniej że wrócę jak już dostanę okres no i zacznę po prostu nowy cykl a tutaj 76 dzień i dalej okresu brak .. Dzisiaj zrobiłam test i ja tam widzę kreskę 😳 Jestem w totalnym szoku i sama nie wiem jeszcze, co o tym myśleć. Test nie był z porannego moczu, tylko już po kawie i herbacie, więc pewnie powtórzę jeszcze wieczorem i obowiązkowo jutro rano z porannego.
Zastanawiam się też, czy nie polecieć po Pinka, bo tym testom aż tak nie ufam, a mam wrażenie, że Pink nigdy mnie nie zawiódł 😅 Tylko z drugiej strony przy takim dniu cyklu ta kreska chyba powinna być już mega widoczna…
I teraz serio sama nie wiem, jak to realnie wytłumaczyć, bo owulacja musiałaby mi się chyba spóźnić o dobre ponad półtora miesiąca 😳 Przez cały ten czas nawet nie plamiłam, brzuch też mnie jakoś okresowo nie pobolewał, więc tym bardziej jestem w szoku. Co jakiś czas robiłam testy i wychodziły negatywne
Jak okres spóźniał mi się około tydzień, byłam u lekarza i totalnie nic nie wskazywało na ciążę. Robiłam też betę była negatywna, więc tym bardziej nie spodziewałam się, że teraz coś wyjdzie. Lekarz wtedy zaproponował mi luteinę na wywołanie okresu, ale odmówiłam, bo wcześniej też zdarzały mi się takie mega długie cykle po 40 kilka dni i później wszystko samo wracało do normy okres przychodził sam kolejne cykle się same normowały i było wszystko w porządku .Byłam przekonana, że po ciąży i karmieniu piersią hormony są po prostu rozregulowane i że okres zaraz sam przyjdzie traktowałam to po prostu jak dłuższy cykl no ale tego okresu cały czas dalej nie było więc zaczęłam się bardziej zastanawiać czy aby na pewno wszystko jest okej no i po takim czasie nagle pojawia się bladziutka kreseczka 😳 I najlepsze jest to, że przez cały ten czas nawet brzuch mnie nie bolał, a oczywiście dziś po teście, jak zobaczyłam tę kreskę, to nagle zaczął mnie pobolewać 😂 Mam wrażenie, że organizm nieźle próbuje mnie oszukać.
Czy któraś z Was miała kiedyś podobną sytuację? Bo serio jestem w totalnym szoku i sama już nie wiem, co mam o tym myśleć 😅 Na pewno jutro powtórzę test z porannego moczu i jeśli dalej będzie ta kreska, to chyba polecę po Pinka albo na betę, chociaż nie wiem jeszcze, czy będę miała jak, bo ostatnio mamy intensywny czas, a ja praktycznie cały czas sama z małym dobrze że mam jeszcze kilka tych właśnie testów więc będę na pewno sprawdzać czy dalej kreska jest
Buburuza, Axana, Werox, Madzialenka95, Kompotlinka, _Dysia_, patience, baassiia lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2023
22.04 .2024⏸️
23.04 beta 204.55
25.04 beta 522.39 prg 19.1
29.04 beta 3430.91
2.05 pęcherzyk w macicy
6.05 beta 27601.65 prg 31.2
20.05 jest ❤️
30.12.2024 Witaj synku 🩵
Starania od września 2025
20.05.2026 ⏸️ -
Iza. wrote:https://zapodaj.net/plik-rf5TI47FHD
https://zapodaj.net/plik-rHXP94H5gC
Ja się nie odzywam, ale cały czas Was podczytuje i wszystkim bardzo gratuluję 🥹❤️ pisałam wam wcześniej że wrócę jak już dostanę okres no i zacznę po prostu nowy cykl a tutaj 76 dzień i dalej okresu brak .. Dzisiaj zrobiłam test i ja tam widzę kreskę 😳 Jestem w totalnym szoku i sama nie wiem jeszcze, co o tym myśleć. Test nie był z porannego moczu, tylko już po kawie i herbacie, więc pewnie powtórzę jeszcze wieczorem i obowiązkowo jutro rano z porannego.
Zastanawiam się też, czy nie polecieć po Pinka, bo tym testom aż tak nie ufam, a mam wrażenie, że Pink nigdy mnie nie zawiódł 😅 Tylko z drugiej strony przy takim dniu cyklu ta kreska chyba powinna być już mega widoczna…
I teraz serio sama nie wiem, jak to realnie wytłumaczyć, bo owulacja musiałaby mi się chyba spóźnić o dobre ponad półtora miesiąca 😳 Przez cały ten czas nawet nie plamiłam, brzuch też mnie jakoś okresowo nie pobolewał, więc tym bardziej jestem w szoku. Co jakiś czas robiłam testy i wychodziły negatywne
Jak okres spóźniał mi się około tydzień, byłam u lekarza i totalnie nic nie wskazywało na ciążę. Robiłam też betę była negatywna, więc tym bardziej nie spodziewałam się, że teraz coś wyjdzie. Lekarz wtedy zaproponował mi luteinę na wywołanie okresu, ale odmówiłam, bo wcześniej też zdarzały mi się takie mega długie cykle po 40 kilka dni i później wszystko samo wracało do normy okres przychodził sam kolejne cykle się same normowały i było wszystko w porządku .Byłam przekonana, że po ciąży i karmieniu piersią hormony są po prostu rozregulowane i że okres zaraz sam przyjdzie traktowałam to po prostu jak dłuższy cykl no ale tego okresu cały czas dalej nie było więc zaczęłam się bardziej zastanawiać czy aby na pewno wszystko jest okej no i po takim czasie nagle pojawia się bladziutka kreseczka 😳 I najlepsze jest to, że przez cały ten czas nawet brzuch mnie nie bolał, a oczywiście dziś po teście, jak zobaczyłam tę kreskę, to nagle zaczął mnie pobolewać 😂 Mam wrażenie, że organizm nieźle próbuje mnie oszukać.
Czy któraś z Was miała kiedyś podobną sytuację? Bo serio jestem w totalnym szoku i sama już nie wiem, co mam o tym myśleć 😅 Na pewno jutro powtórzę test z porannego moczu i jeśli dalej będzie ta kreska, to chyba polecę po Pinka albo na betę, chociaż nie wiem jeszcze, czy będę miała jak, bo ostatnio mamy intensywny czas, a ja praktycznie cały czas sama z małym dobrze że mam jeszcze kilka tych właśnie testów więc będę na pewno sprawdzać czy dalej kreska jest
W mojej pierwszej ciąży tak było. Cykl mi się zaciął i ruszył po dwóch miesiącach. Jak się odciął to odrazu w tą owulacje się udało. Tyle że potem problem z określeniem wieku ciąży, wszystko z usg było wyliczone. Ogólnie to urodziłam tydzień po terminie i to jeszcze trzeba było wywołać poród.
Iza. lubi tę wiadomość
-
Iza ciekawa historia 🤯 nie mam pojęcia, ale w takim razie po tym spodziewanym okresie który nie nadszedł musiałabyś mieć owulację i musielibyście działać w tym czasie 🤔 a dziś dopiero może jakiś 8-10dpo że taki bladzioch? Na pewno musisz powtórzyć albo iść na betę, oby to było to ✊🏼✊🏼
Kompotlinka, BillieJean, Iza. lubią tę wiadomość
30 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Łagodna IO
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️35.4 mg/mL 4,79-23,30 ➡️dostinex
AMH 6,58 ❔
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Czytam was dziewczyny po cichu, bo ostatnio mam starszna sinusoidę emocjonalną. Raz wmawiam sobie ze naprawdę odpuściłam ten miesiąc z kontrolą, potem nachodzi mnie wiara że „a może się udało”, żeby za chwilę się załamać. Chyba nawet bym nie nadążyła z opisywaniem tego wszystkiego.
BillieJean gratuluję ogromnie ❤️ spokojnej ciąży życzę
Wy się zastanawiacie czy dacie radę z dwóją/trojka, a ja czasem wątpię czy dam radę z jednym 🙈
Generalnie dziś 9/7 dpo (znów trudno mi określić) i zaczyna się najgorszy dla mnie okres czekania. Poumawiałam za to potencjalne wizyty na monitoring na przyszły cykl. I cały czas staram się przekonać sama sobie że muszę sobie dać czas do po wakacjach.
Buburuza, BillieJean, PoppyLeaf, _Dysia_ lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Ja ma najwyszy niby ,ale np za trombifilie i ten cały układ krzepnięcia płaciłam bo podobno tego w żadnym pakiecie nie było. A tak to nie było nigdy problemu aaa za insulinę też płacę jak robiłam 2 razy.Nadeya wrote:Też mam pakiet z pracy i chodzę na LuxMed. W podstawowym pakiecie większość badań jest płatnych, ale wykupiłam sobie lepszy pakiet za 80 zł miesięcznie i tak już większość badań mam darmowych. Jak policzyłam badania na które miałam skierowania po pierwszej wizycie u ginekologa to zapłaciłabym ponad 1000 zł, a tak wykupiłam pakiet za 80 zł miesięcznie i już wiele razy skorzystałam więc oszczędność ogromna. Polecam sprawdzić czy masz podobną opcje 🙂
-
Robię co mogę, ale technologia mnie przerasta 😅Tofuszka wrote:Ostre uwielbiam! Potem rozpiszę co i jak i podeślę. Może dodamy się do przyjaciółek, żeby nie spamować tutaj przepisami? 😂👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
dzydzy wrote:Czytam was dziewczyny po cichu, bo ostatnio mam starszna sinusoidę emocjonalną. Raz wmawiam sobie ze naprawdę odpuściłam ten miesiąc z kontrolą, potem nachodzi mnie wiara że „a może się udało”, żeby za chwilę się załamać. Chyba nawet bym nie nadążyła z opisywaniem tego wszystkiego.
BillieJean gratuluję ogromnie ❤️ spokojnej ciąży życzę
Wy się zastanawiacie czy dacie radę z dwóją/trojka, a ja czasem wątpię czy dam radę z jednym 🙈
Generalnie dziś 9/7 dpo (znów trudno mi określić) i zaczyna się najgorszy dla mnie okres czekania. Poumawiałam za to potencjalne wizyty na monitoring na przyszły cykl. I cały czas staram się przekonać sama sobie że muszę sobie dać czas do po wakacjach.
Oczywiście że dasz!
Tylko zapamiętaj! Te złe chwile w końcu się skończą, ale niestety te dobre też szybko mijają ❤️ na początku nie będziesz miała pojęcia co z czym, a zanim się zorientujesz to fala macierzyństwa Cię poniesie🫶 trzymam kciuki oby jak najszybciej ❤️
dzydzy, BillieJean lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
https://zapodaj.net/plik-WrSk7GpWMj
Odczekałam trochę nic nie piłam przez ten czas i jest kreseczka🥹 jestem w takim szoku totalnie się tego nie spodziewałam nie mam pojęcia co się dzieje jestem w większym szoku teraz niż za pierwszym razem 🤣
Buburuza, Werox, Karolaxoxo, Agi96, Kompotlinka, Axana, shaylen, Tofuszka, BillieJean, Nigri, _Dysia_, patience, Anna_30, majskoko, Anabbit, baassiia lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2023
22.04 .2024⏸️
23.04 beta 204.55
25.04 beta 522.39 prg 19.1
29.04 beta 3430.91
2.05 pęcherzyk w macicy
6.05 beta 27601.65 prg 31.2
20.05 jest ❤️
30.12.2024 Witaj synku 🩵
Starania od września 2025
20.05.2026 ⏸️ -
@Iza. Widać, widać. Ale bladzioch jakby to było 10-12 dpo. Także mega ciekawa historia. Leć na betę! Trzymam kciuki ❤️
@dzydzy dasz dasz, chociaż nie zawsze będzie łatwo. Ważne żebyś miala wsparcie taty Malucha ❤️
Ja też kupiłam Pueria Uno Activw. Chat gtp mi zrobił porównanie składów kilku (w tym prenatal, helthcare little me) i to wyszlo najlepiej!
Buburuza, BillieJean, Iza. lubią tę wiadomość
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -
Kreseczka? Toż to porządne krechskoIza. wrote:https://zapodaj.net/plik-WrSk7GpWMj
Odczekałam trochę nic nie piłam przez ten czas i jest kreseczka🥹 jestem w takim szoku totalnie się tego nie spodziewałam nie mam pojęcia co się dzieje jestem w większym szoku teraz niż za pierwszym razem 🤣
Grauluję lecisz na betkę?
Iza. lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
Iza. wrote:https://zapodaj.net/plik-WrSk7GpWMj
Zdecydowanie tam coś widać! Gratulacje ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 15:53
Iza. lubi tę wiadomość
🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27
05.05 ⏸️
18.05 1,7 mm CRL -
Iza. wrote:https://zapodaj.net/plik-WrSk7GpWMj
W porównaniu do mojej kreseczki to ta twoja to taka tłusta jest jak dziewczyny piszą 😂 gratulacje ❤️ lecisz na betę ? 🫶
Buburuza, Iza., baassiia lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
15.07.2023 ⏸️
11.2025 7tc💔
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Nie no teraz to jest krecha 😍
Buburuza, Iza. lubią tę wiadomość