🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
BillieJean i Iza. Gratulacje!!! 🤩 cudowne wiesci
Iza., BillieJean, Buburuza lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Cudowne tytuły 🫶🫡 wiem że czas jeszcze jest ale zapytam, czy jest któraś chętna na prowadzenie czerwcowego wątku? 🌞❤️👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170 -
Patrząc na klątwę prowadzącej chętnie bym poprowadziła😄 ale jestem tu nowa i nie do końca ogarniam forum
na pewno jakaś dziewczyna się skusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 22:24
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Tak sobie siedzę na nocce i tak sobie wymyśliłam 😅
• W czerwcu pozytywny test nas zaskoczy ⏸️, a w marcu bobas uśmiechem zauroczy 💖
Basiax, Kompotlinka, Buburuza, BillieJean, Nigri, shaylen, Tofuszka, KAaareii, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,02 ✅
Ferrytyna: 29,39 ⬆️
Prolaktyna: 19,01 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Dziewczyny ja mam dzieci rok po roku, 18msc różnicy. Pierwsze kilka lat było okropne, naprawdę strasznie, ale moje dzieci były problemowe, córka zdrowotnie syn ma podejrzenie ADHD. Teraz mają 10 i 8.5 i od kilku dobrych lat jest już naprawde super. Łatwiej jest organizacyjnie z odwozeniem i ogólnie są na tym samym etapie rozwoju, wychowują się jak bliźniaki. W tym wieku same plusy, naprawdę nie potrafię wymienić żadnego minusa
Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Głosuje na opcję 3Karolaxoxo wrote:O właśnie Kompotlinka dziękuję za przypomnienie o kolejnym wątku 🫶 trzymam kciuki za owocne działania ❤️
Moje propozycje 🫡
🍀"Czerwiec wita, słońce świeci🌞, w tym miesiącu robimy dzieci!🤱🍼"
🍀"Czerwcowa bryza, nadzieja nie znika – grube bety u każdego wyskakują z trawnika!"
🍀"Czerwcowy sikaniec humory nam poprawi – gdy dwie grube kreski na pasku zostawi!"
🍀"W czerwcowym słońcu łapiemy promyki 🌞, a na testach dwie kreski i głośne okrzyki!"
Myślę że do przyszłego piątku tak do 8 rano możecie pisać propozycje, potem zrobię ankietę 🫶
Swoją drogą strasznie szybko minęło 🥺
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Endokrynologa mam w przyszłym tyg.😓 boję się . Tsh jest wysoko. Czy któraś z was też tak miała i było wszystko okOna 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2
4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
Izabela🌺 wrote:Endokrynologa mam w przyszłym tyg.😓 boję się . Tsh jest wysoko. Czy któraś z was też tak miała i było wszystko ok
Poszłabym do swojego lekarza rodzinnego na pewno w takim przypadku wystawiłby receptę na lek żeby obniżyć TSH, a potem do endo do którego jesteś umówiona najlepiej z aktualnym wynikiem TSH
Kompotlinka lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,02 ✅
Ferrytyna: 29,39 ⬆️
Prolaktyna: 19,01 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Dziewczyny te swędzące żyly na piersiach najwyraźniej były objawem zbliżającej się owulacji. Wczoraj wieczorem czułam kłucie w prawym jajniku, jednak nic sobie z tego nie zrobiłam, bo czasem tak mnie kują jelita bo mam nadrazliwe. Ale wstaje ran z dziwnym uczuciem w podbrzuszu ide do łazienki a tam śluz płodny w nadmiarze, a już myślałam że to okres. Także wszystko się przesunęło. Jak zwykle w cały świat😂
Kinia197, Buburuza, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Izabela🌺 wrote:Endokrynologa mam w przyszłym tyg.😓 boję się . Tsh jest wysoko. Czy któraś z was też tak miała i było wszystko ok
Ja przed ciążą brałam euthyrox i miałam TSH wyregulowane na ok 1,5. Po pozytywnym teście gdy zrobiłam betę to TSH wyszło właśnie ponad 5. Zwiększyli mi dawkę euthyroxu i było dobrze. Wynik ładnie spadał. Ostatecznie skończyłam ze zdwojoną dawką w porównaniu do tego, co przed ciążą. Kontrola TSH co 4 tyg i wszystko było git.
Urodziłam zdrowego bobasa tydzień po terminie
Buburuza, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Anna_30 wrote:Czytam po całym dniu i jakie historie! Gratulacje, tyle ciąż! ❤️ ja z kolei mam tak dziwny dzień, rano jadąc do pracy prawie się rozpłakałam bo czuję, że to jednak nie mój miesiąc, także nastrój słaby, 3 godziny później byłam zmotywowana pełna energii - miałam mega produktywny dzień, po pracy byłam z siostrą i jej 4- letnią córką (btw. Uważam, że to najlepszy wiek u dziecka - są jeszcze takie słodkie, ale już mega kumate i błyskotliwe :d), także nastrój nadal fajny, mam wrażenie, że czuję się jak na okres, ale za wcześnie , a teraz wróciłam do domu i znowu spadek nastroju. Zastanawiam się czy nie zrobić testu, obawiam się bieli, a jeszcze nadzieję mam, ale z drugiej strony - ekipa na czerwiec szykuje się fajna!
I co zrobiłaś ten test? -
Madzialenka95 wrote:Ja co prawda testuje ostatnia dopiero pod koniec miesiąca więc pewnie nikogo już tu nie będzie 😅 ale chętnie też pomyślę nad nowym tytułem
1) W czerwcu działamy — w marcu bobasa witamy!
2) Czerwiec, słonko i starania — marzec czasem rozwiązania!
3) Czerwcowa miłość w sercach gra — może w marcu dzidzię da!
Ja tez ma sam koniec maja! Mysle o piątku bo jestem po ovitrelle i wtedy będzie 14 dni alenie wiem czy wytrzymam jeszcze ponad tydzień i może sroda/czwartek 😄_____________________________________
starania od 10.2014
🥺9tc. 04.2015
2017 🌸 leczenie i 2022 🩵
🥺2026 -
Iza ale historia, ten cykl to jakiś kosmos.. Ciężko sobie wyobrazić cykl ponad 100 dni 😳 trzymam kciuki i na pewno skorygują datę porodu na I prenatalnych bo ja miałam przesunięty o 8 dni i miesiąc mi uciekł ciąży, rozwiązanie miałam jeszcze w 37+4. Wszystkim się dłużyło a mi tak szybko minęło przez to 🙈
Z tym wysokim TSH w ciąży to często jest ważne żeby zareagować.
Ja nie dam rady prowadzić wątku, prowadziłam już na fioletowej stronie, więc wiem ile trzeba z tym zachodu.. na pewno chętna się znajdzie tym bardziej na klątwę prowadzącej 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 08:40
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
04.2026 - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, nisza w bliźnie cc, mięśniak 0.5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Iza wow ale historia. Gratulacje 🥰
Ja z okazji, że byłam oddać mocz do badań to upuściłam krew na betę i proga. Dziś 6/6+1 także wczesna jestem 🤣
Kompotlinka, Iza., Axana, Cerva lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Ja w drugą stronę i niby faktycznie to było w normie ale miałam tsh 0.1 i gin mi powiedział, że to w normie i że właśnie dziewczyny co biorą leki często na samym początku mają nawet i 5 zanim leki zmienią. I powiedział to z taką lekkością jakby to była norma.👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka