X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po :) wszystko jest okey, nie widać żadnych nieprawidłowości więc doktor kazała się nie martwić :) posłuchałyśmy serduszka, zbadała szyjke i mówi że wszystko książkowo :)

Dip88, Kasienka22, Eve, Belie, Ves, Kasiekkk, Martyna33, Rosalie, Selena, Osama lubią tę wiadomość

• Ves Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤞🤞 Za wizyty

Caro przykro mi, ale wierzę że będzie dobrze - dzidzia walczy - dbaj o Was😊

Maciejka gratulacje ☺️

Nulka - kilka kropel o niczym nie świadczy. Kasiek ma rację - powiedz lekarzowi, niech Cie przebada dla Twojego spokoju 😊

Dip super, że już lepiej ☺️ podczytuję Twoje rady nt wózka - piszcie, piszcie ja tam wszystko chłonę i potem będę analizować 😁

Osama fajnie, że udało się iść na wizytę może coś do da, jeśli nie - na gardło dobrze sprawdza się płukanie zwykłym płynem do jamy ustnej (porada od lekarza zakaźnika) 😅

Martyna ja 2x po szczepieniu miałam tylko ból ręki do kolejnego dnia i trochę senności. Mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie 😉

Osama lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, czyli nie taka zła ta lekarka ;) 😂 Cieszę się, że wszystko w porządku!

My dzisiaj wieczorem mamy sesję ślubną, ale wyczaiłam, że niedaleko miejsca, w którym się umówiliśmy jest sklep z wózkami 😁 Może uda się w jakimś strategicznym między czasie pooglądać :)

Osama, daj znać po wizycie, co powiedziała lekarka... Żeby Ci się tylko jakieś powikłania bakteryjne nie przyplątały przy tak długo trwającej infekcji...

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała że bardzo oszczędna w usg 😂 ale jeszcze 2.5 tygodnia i będę miała połówkowe 😁😁

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie poszłam kupić jakieś ubranko do prezentu dla mojej chrześnicy. Mała skończyła 5 lat i nosi 116, mam wrażenie że te ubranka są olbrzymie 😂😂 kupiłam jeszcze jednego bodziaka na 68 i on jest taki mały przy tych na 116😂😂

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ja bym powiedziała że bardzo oszczędna w usg 😂 ale jeszcze 2.5 tygodnia i będę miała połówkowe 😁😁

Ja ostatnie usg miałam 12+ 2 a będę miała dopiero następne 20+2 😂
    Także zazdroszczę Ci dzisiejszego usg🧡

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie usg u położnej miałam w 10+6, a kolejne w 19+4 🤭 Jedynie co byłam na tej płci w 13+6, ale to prywatnie. Też już nie mogę się doczekać.

Nulka mój 2,5 latek nosi 110/116 w zależności od rozmiarówki 🤣🤣 Ja jutro biorę się za kartony z ubrankami po małym i pewnie też będę w szoku jakie to wszystko jest malutkie 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 13:41

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, dziś mi nawet nie dała na ekran zajrzeć! Tylko usłyszałam serduszko :) poprzednie usg miałam jak skończyłam 12 tydzień a następne na którym mi zmierzą dzidzie i dadzą ją zobaczyć będę miała po ukończeniu 20 tygodnia 😉 już się pogodziłam z brakiem podglądania Leosia 😁

Ojej Dip, to teraz się będę martwiła że za małe ubranka kupiłam ale pytałam o rozmiar i jestem pewna że powiedziała że 118... Swoją drogą mój chrześniak ma 9 lat a nosi 134... Jakoś wolniej te dzieci później rosną 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 13:55

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wiadomo, że chciałoby się co chwile popatrzeć 😅 U mnie teraz po połówkowych kolejne usg będzie dopiero po 30tc na usg 3 trymestru, ale to już sobie postanowiliśmy, że w między czasie skoczymy prywatnie jeszcze popatrzeć i już też 3/4D zrobić 🙂 Mój chciał kilka dni temu, ale stwierdziłam, że już wytrzymam do tych połówkowych i zaczekamy.

Co do ubrań to spokojnie 😅 To mój mały jest taki wysoki 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 14:05

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że mi nawet przeszła ta potrzeba ciągłego podglądania bobasa? Właściwie to dzięki temu mniej się martwię i łatwiej mi się zająć swoim życiem, zamiast żyć tylko ciążą. Najbliższe usg będę miała 8.09 i jak nic się nie będzie działo, to następne pewnie dopiero w połowie listopada.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ułatwiał dużo detektor tętna bo podsłuchiwałam raz w tygodniu i wiedziałam że jest okey a teraz jak już są ruchy to całkiem wyluzowałam 😁 to dzisiejsze podsłuchanie serio nie było mi potrzebne i całkiem mnie zaskoczyło 😂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po rozmowie 😁 szefowa udawala że ok , ja udawalam ze to wpadka itd. Ogolnie miala zachować to w tajemnicy. Ale co sie okazało jak tylko wyszłam od niej WSZYSCY z pracy wiedzieli. Żenua moim zdaniem. Jeśli kobieta prosi o dyakrecje szef powinien to zachować dla siebie a nie gadac na prawo i lewo. Wiedziałam ze tak Bedzie z nia dlatego tak długo czekałam..
    Teraz byle do prenatalnych za tydzień. I mogę juz tylko się cieszyć 😍😍

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj ! 🤞🤞

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek to ja mam podobnie. Moja następna wizyta za tydzień już na polowkowe, ale jakoś mi się nie spieszy bardzo do wizyty. Oczywiście chce wiedzieć co tam u malucha i czy wszystko ok, ale zawsze przed wizytą się zastanawiam czy wszystko dobrze z maluchem, a tak to jakoś leci dzień za dniem. 😉

Chociaż teraz miałam stresujący weekend to tak sobie myślałam, że szkoda, że nie mam detektora tętna, żeby tak tylko na szybko sprawdzić. 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, mi też czasami brakowało detektora, ale mąż się stanowczo sprzeciwił zakupowi i... w sumie po prostu o tym nie myślę :) Jakoś po prostu nie dopuszczam myśli, że mogłoby coś pójść jeszcze nie tak.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka gratulacje, super, ze wszystko dobrze! 😊
    Alis, fajnie, ze masz z glowy, ale fakt, zachowanie zenujace 🙄 brak slow
    Osama, trzymam kciuki, zdrowiej szybciutko!
    Kasiekkk, ja lubie popatrzec na malucha, ale juz nie mam takich panik przed wizytami tylko spokojnie na nie czekam 😊 aczkolwiek raczej nie dopuszcze do przerwy 2 miesiecznej miedzy usg, bo bym chyba z ciekawosci padla, jak sie tam maluch rozwija 😅 no ale jeszcze nie znam plci i nie czuje ruchow, wiec to moze tez troszke inaczej

Kasienka22 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój ostatnio powiedział, uważaj na siebie i pamiętaj, że jesteś w ciąży 😃 bo ja serio jeszcze potrafię o tym zapominać 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Rosalie, dla mnie chyba najlepszym uspokajaczem jest ten rosnący brzuch, no po prostu musi być ok, skoro rośnie ;) Ruchy czuję dosyć rzadko i są jeszcze na tyle delikatne, że nie dałabym sobie ręki uciąć, że to na pewno one. Raz tylko czułam takie stuknięcia. Ano i wiesz, zawsze da się coś wykombinować, żeby podejrzeć bąbla częściej :D Tak jak Dipp można się na usg 3d / 4d zapisać, żeby mieć na pamiątkę :)

Tak co do pamiątek, to tak sobie gdybam, że może umówimy się, jak już maleństwo będzie z nami na świecie na mini sesję rodzinną u nas w domu. Chciałabym mieć jakieś piękne zdjęcia tych malutkich ubranek, siebie jak karmię no i nas wszystkich razem. Tak żeby na stare lata móc do tego wracać :)

Tej Pani prace mi się podobają :)
    https://obiektywnienaturalne.pl/sesja-noworodkowa-aleksandra/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 14:51

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Nulka gratulacje, super, ze wszystko dobrze! 😊
    Alis, fajnie, ze masz z glowy, ale fakt, zachowanie zenujace 🙄 brak slow
    Osama, trzymam kciuki, zdrowiej szybciutko!
    Kasiekkk, ja lubie popatrzec na malucha, ale juz nie mam takich panik przed wizytami tylko spokojnie na nie czekam 😊 aczkolwiek raczej nie dopuszcze do przerwy 2 miesiecznej miedzy usg, bo bym chyba z ciekawosci padla, jak sie tam maluch rozwija 😅 no ale jeszcze nie znam plci i nie czuje ruchow, wiec to moze tez troszke inaczej

Myślę że to ma duży wpływ. Ja tez nie czuje ruchów i nie znam plci więc czekam niecierpliwie na wizytę 😬

Belie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, czas do 9 tygodnia był najbardziej niepewny, a teraz tez mam wewnętrzny spokoj. Cieszę się na usg za 2 tygodnie, ale czekam spokojnie i jakoś tak nie myśle o tym, nie żyje już od usg do usg 😂
    Brzuszek rośnie, maluch puka, musi być dobrze ☺️
    O właśnie dostałam kopniaka, chyba to pozdrowienia dla was :)

Kasiekkk, Dip88, Eve, Osama, Alis96, Ariadne002, Rosalie lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, odpukaj do malucha od cioć z forum 😂😂

Ja w sumie nadal nie mogę zrozumieć co się dzieje z moimi tygodniami, z jednej strony tak wolno płyną a z drugiej to już 18 tygodni minęło 😲😲

Martyna33 lubi tę wiadomość

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ