X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po :) wszystko jest okey, nie widać żadnych nieprawidłowości więc doktor kazała się nie martwić :) posłuchałyśmy serduszka, zbadała szyjke i mówi że wszystko książkowo :)

Dip88, Kasienka22, Eve, Belie, Ves, Kasiekkk, Martyna33, Rosalie, Selena, Osama lubią tę wiadomość

• Ves Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤞🤞 Za wizyty

Caro przykro mi, ale wierzę że będzie dobrze - dzidzia walczy - dbaj o Was😊

Maciejka gratulacje ☺️

Nulka - kilka kropel o niczym nie świadczy. Kasiek ma rację - powiedz lekarzowi, niech Cie przebada dla Twojego spokoju 😊

Dip super, że już lepiej ☺️ podczytuję Twoje rady nt wózka - piszcie, piszcie ja tam wszystko chłonę i potem będę analizować 😁

Osama fajnie, że udało się iść na wizytę może coś do da, jeśli nie - na gardło dobrze sprawdza się płukanie zwykłym płynem do jamy ustnej (porada od lekarza zakaźnika) 😅

Martyna ja 2x po szczepieniu miałam tylko ból ręki do kolejnego dnia i trochę senności. Mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie 😉

Osama lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, czyli nie taka zła ta lekarka ;) 😂 Cieszę się, że wszystko w porządku!

My dzisiaj wieczorem mamy sesję ślubną, ale wyczaiłam, że niedaleko miejsca, w którym się umówiliśmy jest sklep z wózkami 😁 Może uda się w jakimś strategicznym między czasie pooglądać :)

Osama, daj znać po wizycie, co powiedziała lekarka... Żeby Ci się tylko jakieś powikłania bakteryjne nie przyplątały przy tak długo trwającej infekcji...

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała że bardzo oszczędna w usg 😂 ale jeszcze 2.5 tygodnia i będę miała połówkowe 😁😁

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie poszłam kupić jakieś ubranko do prezentu dla mojej chrześnicy. Mała skończyła 5 lat i nosi 116, mam wrażenie że te ubranka są olbrzymie 😂😂 kupiłam jeszcze jednego bodziaka na 68 i on jest taki mały przy tych na 116😂😂

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ja bym powiedziała że bardzo oszczędna w usg 😂 ale jeszcze 2.5 tygodnia i będę miała połówkowe 😁😁

Ja ostatnie usg miałam 12+ 2 a będę miała dopiero następne 20+2 😂
    Także zazdroszczę Ci dzisiejszego usg🧡

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie usg u położnej miałam w 10+6, a kolejne w 19+4 🤭 Jedynie co byłam na tej płci w 13+6, ale to prywatnie. Też już nie mogę się doczekać.

Nulka mój 2,5 latek nosi 110/116 w zależności od rozmiarówki 🤣🤣 Ja jutro biorę się za kartony z ubrankami po małym i pewnie też będę w szoku jakie to wszystko jest malutkie 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 13:41

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, dziś mi nawet nie dała na ekran zajrzeć! Tylko usłyszałam serduszko :) poprzednie usg miałam jak skończyłam 12 tydzień a następne na którym mi zmierzą dzidzie i dadzą ją zobaczyć będę miała po ukończeniu 20 tygodnia 😉 już się pogodziłam z brakiem podglądania Leosia 😁

Ojej Dip, to teraz się będę martwiła że za małe ubranka kupiłam ale pytałam o rozmiar i jestem pewna że powiedziała że 118... Swoją drogą mój chrześniak ma 9 lat a nosi 134... Jakoś wolniej te dzieci później rosną 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 13:55

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wiadomo, że chciałoby się co chwile popatrzeć 😅 U mnie teraz po połówkowych kolejne usg będzie dopiero po 30tc na usg 3 trymestru, ale to już sobie postanowiliśmy, że w między czasie skoczymy prywatnie jeszcze popatrzeć i już też 3/4D zrobić 🙂 Mój chciał kilka dni temu, ale stwierdziłam, że już wytrzymam do tych połówkowych i zaczekamy.

Co do ubrań to spokojnie 😅 To mój mały jest taki wysoki 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 14:05

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że mi nawet przeszła ta potrzeba ciągłego podglądania bobasa? Właściwie to dzięki temu mniej się martwię i łatwiej mi się zająć swoim życiem, zamiast żyć tylko ciążą. Najbliższe usg będę miała 8.09 i jak nic się nie będzie działo, to następne pewnie dopiero w połowie listopada.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ułatwiał dużo detektor tętna bo podsłuchiwałam raz w tygodniu i wiedziałam że jest okey a teraz jak już są ruchy to całkiem wyluzowałam 😁 to dzisiejsze podsłuchanie serio nie było mi potrzebne i całkiem mnie zaskoczyło 😂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po rozmowie 😁 szefowa udawala że ok , ja udawalam ze to wpadka itd. Ogolnie miala zachować to w tajemnicy. Ale co sie okazało jak tylko wyszłam od niej WSZYSCY z pracy wiedzieli. Żenua moim zdaniem. Jeśli kobieta prosi o dyakrecje szef powinien to zachować dla siebie a nie gadac na prawo i lewo. Wiedziałam ze tak Bedzie z nia dlatego tak długo czekałam..
    Teraz byle do prenatalnych za tydzień. I mogę juz tylko się cieszyć 😍😍

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj ! 🤞🤞

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek to ja mam podobnie. Moja następna wizyta za tydzień już na polowkowe, ale jakoś mi się nie spieszy bardzo do wizyty. Oczywiście chce wiedzieć co tam u malucha i czy wszystko ok, ale zawsze przed wizytą się zastanawiam czy wszystko dobrze z maluchem, a tak to jakoś leci dzień za dniem. 😉

Chociaż teraz miałam stresujący weekend to tak sobie myślałam, że szkoda, że nie mam detektora tętna, żeby tak tylko na szybko sprawdzić. 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, mi też czasami brakowało detektora, ale mąż się stanowczo sprzeciwił zakupowi i... w sumie po prostu o tym nie myślę :) Jakoś po prostu nie dopuszczam myśli, że mogłoby coś pójść jeszcze nie tak.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka gratulacje, super, ze wszystko dobrze! 😊
    Alis, fajnie, ze masz z glowy, ale fakt, zachowanie zenujace 🙄 brak slow
    Osama, trzymam kciuki, zdrowiej szybciutko!
    Kasiekkk, ja lubie popatrzec na malucha, ale juz nie mam takich panik przed wizytami tylko spokojnie na nie czekam 😊 aczkolwiek raczej nie dopuszcze do przerwy 2 miesiecznej miedzy usg, bo bym chyba z ciekawosci padla, jak sie tam maluch rozwija 😅 no ale jeszcze nie znam plci i nie czuje ruchow, wiec to moze tez troszke inaczej

Kasienka22 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój ostatnio powiedział, uważaj na siebie i pamiętaj, że jesteś w ciąży 😃 bo ja serio jeszcze potrafię o tym zapominać 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Rosalie, dla mnie chyba najlepszym uspokajaczem jest ten rosnący brzuch, no po prostu musi być ok, skoro rośnie ;) Ruchy czuję dosyć rzadko i są jeszcze na tyle delikatne, że nie dałabym sobie ręki uciąć, że to na pewno one. Raz tylko czułam takie stuknięcia. Ano i wiesz, zawsze da się coś wykombinować, żeby podejrzeć bąbla częściej :D Tak jak Dipp można się na usg 3d / 4d zapisać, żeby mieć na pamiątkę :)

Tak co do pamiątek, to tak sobie gdybam, że może umówimy się, jak już maleństwo będzie z nami na świecie na mini sesję rodzinną u nas w domu. Chciałabym mieć jakieś piękne zdjęcia tych malutkich ubranek, siebie jak karmię no i nas wszystkich razem. Tak żeby na stare lata móc do tego wracać :)

Tej Pani prace mi się podobają :)
    https://obiektywnienaturalne.pl/sesja-noworodkowa-aleksandra/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 14:51

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Nulka gratulacje, super, ze wszystko dobrze! 😊
    Alis, fajnie, ze masz z glowy, ale fakt, zachowanie zenujace 🙄 brak slow
    Osama, trzymam kciuki, zdrowiej szybciutko!
    Kasiekkk, ja lubie popatrzec na malucha, ale juz nie mam takich panik przed wizytami tylko spokojnie na nie czekam 😊 aczkolwiek raczej nie dopuszcze do przerwy 2 miesiecznej miedzy usg, bo bym chyba z ciekawosci padla, jak sie tam maluch rozwija 😅 no ale jeszcze nie znam plci i nie czuje ruchow, wiec to moze tez troszke inaczej

Myślę że to ma duży wpływ. Ja tez nie czuje ruchów i nie znam plci więc czekam niecierpliwie na wizytę 😬

Belie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, czas do 9 tygodnia był najbardziej niepewny, a teraz tez mam wewnętrzny spokoj. Cieszę się na usg za 2 tygodnie, ale czekam spokojnie i jakoś tak nie myśle o tym, nie żyje już od usg do usg 😂
    Brzuszek rośnie, maluch puka, musi być dobrze ☺️
    O właśnie dostałam kopniaka, chyba to pozdrowienia dla was :)

Kasiekkk, Dip88, Eve, Osama, Alis96, Ariadne002, Rosalie lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, odpukaj do malucha od cioć z forum 😂😂

Ja w sumie nadal nie mogę zrozumieć co się dzieje z moimi tygodniami, z jednej strony tak wolno płyną a z drugiej to już 18 tygodni minęło 😲😲

Martyna33 lubi tę wiadomość

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ