X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, to może moja doktor jest sadystką po prostu 😂

Niby L4 jest kwestią indywidualną ale dziwnie mi iść na nie za wcześnie... Wiem że jakby coś się stało to oni będą mieli to gdzieś ale jednocześnie nie chcę zostawiać złego wrażenia

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    No to kamień z serca :)

Takie pytanie z kosmosu ale... Czy któraś spośród pracujacych jeszcze pracuje czy już jednak jesteście na L4?

Ja jeszcze pracująca 🙋🏽‍♀️ ale odliczam dni do końca 😅 chce jeszcze tylko zaliczyć urlop i wejść juz na nowe stanowisko, więc jeszcze trochę przede mną 😅
    Mi się już dość ciężko pracuje, plecy bolą, ciężko się skupić na pracy, najchętniej poszłabym na l4 juz ale, że zależy mi żeby przypieczętować awans to jeszcze sobie grzecznie czekam.

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, a Ty przecież wymiotowałaś jak i ja, jak Ty dałaś radę pracować w 1 trymestrze? Czy home office ?
    Bo ja nie wiem jak można w 1 trymestrze chodzić do pracy, ja cały trymestr przeleżałam z miską obok łóżka 🤭

Jeśli Ci się już nie chce tak chodzić to nie patrz na nikogo tylko leć na l4💪🏼

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Ves Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 od 9 tygodnia ze względu na ryzyko w pracy, ale nie powiem, że nie mam co robić 😉

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, ja na szczęście miałam tylko mdłości a wymioty okazjonalnie. No i faktycznie jestem ciągle na zdalnej więc to trochę inaczej niż jak dziewczyny pracujące w trudnych warunkach... Pewnie jakbym dojeżdżała do pracy to bym się nawet nie zastanawiała 😂

Kasienka a dużo jeszcze przed Tobą? Ja właśnie po urlopie nie daje rady wrócić do pracy😂 myślałam że odpocznę i po urlopie wrócę z nową energią a tu klops...

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Martyna, ja na szczęście miałam tylko mdłości a wymioty okazjonalnie. No i faktycznie jestem ciągle na zdalnej więc to trochę inaczej niż jak dziewczyny pracujące w trudnych warunkach... Pewnie jakbym dojeżdżała do pracy to bym się nawet nie zastanawiała 😂

Kasienka a dużo jeszcze przed Tobą? Ja właśnie po urlopie nie daje rady wrócić do pracy😂 myślałam że odpocznę i po urlopie wrócę z nową energią a tu klops...

Do października 🙈 wizytę mam 6 dokladnie. Ale mam urlop w drugiej połowie września więc po urlopie wrócę na dosłownie 3 dni 😂
    Znam to, wzięłam sobie urlop tygodniowy teraz w sierpniu i ani trochę nie odpoczęłam, ja nie wiem gdzie u mnie ta magiczna energia drugiego trymestru 🤔

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba te energię drugiego trymestru 😀 Jest nieporównywalnie lepiej niż w pierwszym, ale też dużo lepiej się czuję gdy regularnie spaceruję. Im mniej się ruszam tym gorzej się czuję.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    To wyobraźcie sobie mój szok jak jeden nosi 152/158 a drugi 140 ubrania i teraz te malenstwa 56/62 😁
    A to mój starszy syn to już w ogóle nawet nie mówię 🙉 Ostatnio wskoczył już w ubrania na 170 cm, jest już w sumie mojego wzrostu 🙈

Kalcia mój starszak też załamany, że znów kolejny brat 😂 Mały tak mu daje popalić, że liczył na siostrę 🤣🤣

Co do badania szyjki to potwierdzam co Martyna mówi 😉 W poprzedniej ciąży pierwszej badanie szyjki miałam dopiero przed samym porodem i teraz póki co też nikt tam mnie nie bada, nie zagląda itp. Grozi to niepotrzebnymi infekcjami i jak wiadomo nie powinno tam ogólnie się nic ruszać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 20:44

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp k to jest przepaść mój do stycznia pewnie dobije do 164 bo ostatnio kupiłam mu bluzę 158/164 i jest niewiele za duża 😁Szok.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nic ta wizyta w sklepach nie pomoglo, nawet gorzej... wprowadzila zamet 🙈 wpadlam na wozek z venicci i przepadlam... jest ekstra!
    Screenshot-20210818-194902-Samsung-Internet.jpg
    Screenshot-20210818-183415-Samsung-Internet.jpg
    I o ile chcialam jasny, tak ten akurat jako czarny mnie urzekl! No cudo po prostu. Chlop zas wypatrzyl cybexy i tylko na nie patrzy 😂 bedzie ciezko!

Ja na l4 od 10 dni, to byl jakos koniec 13 tygodnia, a tez bylam na zdalnej pracy, ale juz mi sie nie chcialo i nie zaluje w ogole 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 21:34

Dip88, Kasienka22 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po wizycie. Wygląda na to, że wszystko ok, ryzyka trisomii niskie, dzidzius fikal i nie bardzo dawal sie zmierzyc, ale wszystko jest na swoim miejscu ❤ Ufff

Termin porodu z usg pokrywa sie z tym z OM.

Ja jeszcze pracuję, ale pewnie do konca wrzesnia. Zdam jeszcze dwa egzaminy do doktoratu, a potem fajrant 😁

Rosalie, Dip88, maciejka, Eve, Kasienka22, Belie, Osama, Ves lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Dipp k to jest przepaść mój do stycznia pewnie dobije do 164 bo ostatnio kupiłam mu bluzę 158/164 i jest niewiele za duża 😁Szok.

No rosną jak na drożdżach 😂 Zimą starszakowi nakupowałam dużo naprawdę fajnych spodni na 164 i tak przechodził w nich do lata, takie ciut dłuższe były i myślałam, że na dłużej będzie mieć i teraz na jesień/zimę jeszcze spokojnie bedą ok, bo w tym rozmiarze bardzo długo już chodził i powiedzmy, że bardzo spokojnie rósł sobie 😅 Teraz zrobiło się dużo chłodniej i nagle zakłada, wszystko przymierza a tu tak: wszystkie i to dosłownie wszystkie spodnie ledwo kostek sięgają, a koszulki na długi rękaw kończą się przed nadgarstkiem 🤦🏼‍♀️🤣🤣 Także ten, cała szafa do wymiany 🙈 Nawet nie wiem kiedy tak wystrzelił w górę 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Kalcia tak świetnie wygladasz że możesz i w siódmej ciąży chodzić 😂😂

Eve, rozumiem :) pytam bo na wizycie padł znowu temat zwolnienia a ja jakoś nie mogę się zdecydować 😂 mam wrażenie że jeszcze wcześnie ale jednocześnie tak bardzo już nie mam chęci do pracy... Myślałam że od października sobie daruje ale m wizytę 16 września i się zastanawiam czy nie pójść od tego dnia
    he he juz chyba by mi cierpliwosci braklo 😂😂w tej ciazy od dobrych 2 tygodni na reszte dzieci warcze. A jak sie szczegulnie te najmlodsze szwedaja po domu kolo 22 to wogole dostaje agresora.. ale coz urok wakacji.

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    A to mój starszy syn to już w ogóle nawet nie mówię 🙉 Ostatnio wskoczył już w ubrania na 170 cm, jest już w sumie mojego wzrostu 🙈

Kalcia mój starszak też załamany, że znów kolejny brat 😂 Mały tak mu daje popalić, że liczył na siostrę 🤣🤣

Co do badania szyjki to potwierdzam co Martyna mówi 😉 W poprzedniej ciąży pierwszej badanie szyjki miałam dopiero przed samym porodem i teraz póki co też nikt tam mnie nie bada, nie zagląda itp. Grozi to niepotrzebnymi infekcjami i jak wiadomo nie powinno tam ogólnie się nic ruszać 🙂
    Mysle ze do nastepnej srody dowiem się co w trawie piszczy . Dzisaj mam lekkie nerwa he he . I nie chodzi mi ze to bedzie faktycznie chlopak. Tylko ze kobitka powiedziala ze mysli ze to chlopak.. Ponoc na tym etapie ciazy to genitalia sa nadal podobne. I tu w Anglii usg na plec mozesz prywatnie umiwic jak masz skonczine 16 tygodni. Tak niechetnie mowio o płci dziecka

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Nulka, mnie zawsze boli brzuch po badaniu szyjki. I taka ciekawostka, ze te badania szyjki w ciąży nie wnoszą nic i coraz więcej lekarzy rezygnuje z nich, wykonują tylko gdy zaczyna się poród :)

Kalcia, szósty syn to byłby kosmos🤣
    Kosmos to ja mam dzisaj w głowie he he Zakazdym razem te moje bobasy biara mnie na przetrzymanie 😂😂😍

• maciejka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Hej, melduję się po wizycie. Wygląda na to, że wszystko ok, ryzyka trisomii niskie, dzidzius fikal i nie bardzo dawal sie zmierzyc, ale wszystko jest na swoim miejscu ❤ Ufff

Termin porodu z usg pokrywa sie z tym z OM.

Ja jeszcze pracuję, ale pewnie do konca wrzesnia. Zdam jeszcze dwa egzaminy do doktoratu, a potem fajrant 😁

Robiłaś samo usg czy testy z krwi tez? Gratuluje, jesteśmy na podobnym etapie i coś mi się wydaje że bedziemy rodzic w tym samym terminie 😁

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja jeszcze pracuje więc od razu chociaż trochę chęci mi wskoczyło... Może dociągnę do tego końca września🤔 w sumie to już tylko 1.5 miesiąca... Tylko żeby oni mnie tak tam nie wkurzali 😂

Rosalie, a podzielisz się bardziej szczegółową recenzją wózków? Jak się prowadzi, składa itp. Powiem szczerze że nawet nie zaczęłam się jeszcze nad wózkiem zastanawiać więc dla mnie każdy komentarz jest ważny :)

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż za ekscytujący dzien wizyt dziś 😱

Kto pierwszy wroci z nowinami? 😀 Ja mam wizytę dopiero 17:30 więc pewnie ostatnia 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach!

Dziewczyny zaszczepione, jak się czujecie?

Osama, a Ty? Poprawiło się choć trochę gardło?

Caro, cieplutko o Was myślę, daj znać za jakiś czas, jak się czujesz i czy sytuacja się trochę poprawiła.

• Eve Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty, czekam na wieści!

Dipp bo te dzieci rosną skokowo jak szalone, nie przewidzisz kiedy przeżyjesz szok,a wakacje są szczególne.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ