W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nulka_23 wrote:No to kamień z serca
Takie pytanie z kosmosu ale... Czy któraś spośród pracujacych jeszcze pracuje czy już jednak jesteście na L4?
Ja jeszcze pracująca 🙋🏽♀️ ale odliczam dni do końca 😅 chce jeszcze tylko zaliczyć urlop i wejść juz na nowe stanowisko, więc jeszcze trochę przede mną 😅
Mi się już dość ciężko pracuje, plecy bolą, ciężko się skupić na pracy, najchętniej poszłabym na l4 juz ale, że zależy mi żeby przypieczętować awans to jeszcze sobie grzecznie czekam.
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Nulka, a Ty przecież wymiotowałaś jak i ja, jak Ty dałaś radę pracować w 1 trymestrze? Czy home office ?
Bo ja nie wiem jak można w 1 trymestrze chodzić do pracy, ja cały trymestr przeleżałam z miską obok łóżka 🤭
Jeśli Ci się już nie chce tak chodzić to nie patrz na nikogo tylko leć na l4💪🏼25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja na l4 od 9 tygodnia ze względu na ryzyko w pracy, ale nie powiem, że nie mam co robić 😉Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Martyna, ja na szczęście miałam tylko mdłości a wymioty okazjonalnie. No i faktycznie jestem ciągle na zdalnej więc to trochę inaczej niż jak dziewczyny pracujące w trudnych warunkach... Pewnie jakbym dojeżdżała do pracy to bym się nawet nie zastanawiała 😂
Kasienka a dużo jeszcze przed Tobą? Ja właśnie po urlopie nie daje rady wrócić do pracy😂 myślałam że odpocznę i po urlopie wrócę z nową energią a tu klops...Martyna33 lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Martyna, ja na szczęście miałam tylko mdłości a wymioty okazjonalnie. No i faktycznie jestem ciągle na zdalnej więc to trochę inaczej niż jak dziewczyny pracujące w trudnych warunkach... Pewnie jakbym dojeżdżała do pracy to bym się nawet nie zastanawiała 😂
Kasienka a dużo jeszcze przed Tobą? Ja właśnie po urlopie nie daje rady wrócić do pracy😂 myślałam że odpocznę i po urlopie wrócę z nową energią a tu klops...
Do października 🙈 wizytę mam 6 dokladnie. Ale mam urlop w drugiej połowie września więc po urlopie wrócę na dosłownie 3 dni 😂
Znam to, wzięłam sobie urlop tygodniowy teraz w sierpniu i ani trochę nie odpoczęłam, ja nie wiem gdzie u mnie ta magiczna energia drugiego trymestru 🤔
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualny
-
Eve wrote:To wyobraźcie sobie mój szok jak jeden nosi 152/158 a drugi 140 ubrania i teraz te malenstwa 56/62 😁
Kalcia mój starszak też załamany, że znów kolejny brat 😂 Mały tak mu daje popalić, że liczył na siostrę 🤣🤣
Co do badania szyjki to potwierdzam co Martyna mówi 😉 W poprzedniej ciąży pierwszej badanie szyjki miałam dopiero przed samym porodem i teraz póki co też nikt tam mnie nie bada, nie zagląda itp. Grozi to niepotrzebnymi infekcjami i jak wiadomo nie powinno tam ogólnie się nic ruszać 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 20:44
Eve lubi tę wiadomość
-
O matko, nic ta wizyta w sklepach nie pomoglo, nawet gorzej... wprowadzila zamet 🙈 wpadlam na wozek z venicci i przepadlam... jest ekstra!
I o ile chcialam jasny, tak ten akurat jako czarny mnie urzekl! No cudo po prostu. Chlop zas wypatrzyl cybexy i tylko na nie patrzy 😂 bedzie ciezko!
Ja na l4 od 10 dni, to byl jakos koniec 13 tygodnia, a tez bylam na zdalnej pracy, ale juz mi sie nie chcialo i nie zaluje w ogole 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 21:34
Dip88, Kasienka22 lubią tę wiadomość
-
Hej, melduję się po wizycie. Wygląda na to, że wszystko ok, ryzyka trisomii niskie, dzidzius fikal i nie bardzo dawal sie zmierzyc, ale wszystko jest na swoim miejscu ❤ Ufff
Termin porodu z usg pokrywa sie z tym z OM.
Ja jeszcze pracuję, ale pewnie do konca wrzesnia. Zdam jeszcze dwa egzaminy do doktoratu, a potem fajrant 😁Rosalie, Dip88, maciejka, Eve, Kasienka22, Belie, Osama, Ves lubią tę wiadomość
-
Eve wrote:Dipp k to jest przepaść mój do stycznia pewnie dobije do 164 bo ostatnio kupiłam mu bluzę 158/164 i jest niewiele za duża 😁Szok.
No rosną jak na drożdżach 😂 Zimą starszakowi nakupowałam dużo naprawdę fajnych spodni na 164 i tak przechodził w nich do lata, takie ciut dłuższe były i myślałam, że na dłużej będzie mieć i teraz na jesień/zimę jeszcze spokojnie bedą ok, bo w tym rozmiarze bardzo długo już chodził i powiedzmy, że bardzo spokojnie rósł sobie 😅 Teraz zrobiło się dużo chłodniej i nagle zakłada, wszystko przymierza a tu tak: wszystkie i to dosłownie wszystkie spodnie ledwo kostek sięgają, a koszulki na długi rękaw kończą się przed nadgarstkiem 🤦🏼♀️🤣🤣 Także ten, cała szafa do wymiany 🙈 Nawet nie wiem kiedy tak wystrzelił w górę 🤭 -
nulka_23 wrote:Kalcia tak świetnie wygladasz że możesz i w siódmej ciąży chodzić 😂😂
Eve, rozumiem pytam bo na wizycie padł znowu temat zwolnienia a ja jakoś nie mogę się zdecydować 😂 mam wrażenie że jeszcze wcześnie ale jednocześnie tak bardzo już nie mam chęci do pracy... Myślałam że od października sobie daruje ale m wizytę 16 września i się zastanawiam czy nie pójść od tego dnia
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dip88 wrote:A to mój starszy syn to już w ogóle nawet nie mówię 🙉 Ostatnio wskoczył już w ubrania na 170 cm, jest już w sumie mojego wzrostu 🙈
Kalcia mój starszak też załamany, że znów kolejny brat 😂 Mały tak mu daje popalić, że liczył na siostrę 🤣🤣
Co do badania szyjki to potwierdzam co Martyna mówi 😉 W poprzedniej ciąży pierwszej badanie szyjki miałam dopiero przed samym porodem i teraz póki co też nikt tam mnie nie bada, nie zagląda itp. Grozi to niepotrzebnymi infekcjami i jak wiadomo nie powinno tam ogólnie się nic ruszać 🙂[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Martyna33 wrote:Nulka, mnie zawsze boli brzuch po badaniu szyjki. I taka ciekawostka, ze te badania szyjki w ciąży nie wnoszą nic i coraz więcej lekarzy rezygnuje z nich, wykonują tylko gdy zaczyna się poród
Kalcia, szósty syn to byłby kosmos🤣[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
wariancja wrote:Hej, melduję się po wizycie. Wygląda na to, że wszystko ok, ryzyka trisomii niskie, dzidzius fikal i nie bardzo dawal sie zmierzyc, ale wszystko jest na swoim miejscu ❤ Ufff
Termin porodu z usg pokrywa sie z tym z OM.
Ja jeszcze pracuję, ale pewnie do konca wrzesnia. Zdam jeszcze dwa egzaminy do doktoratu, a potem fajrant 😁
Robiłaś samo usg czy testy z krwi tez? Gratuluje, jesteśmy na podobnym etapie i coś mi się wydaje że bedziemy rodzic w tym samym terminie 😁02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Czyli nie tylko ja jeszcze pracuje więc od razu chociaż trochę chęci mi wskoczyło... Może dociągnę do tego końca września🤔 w sumie to już tylko 1.5 miesiąca... Tylko żeby oni mnie tak tam nie wkurzali 😂
Rosalie, a podzielisz się bardziej szczegółową recenzją wózków? Jak się prowadzi, składa itp. Powiem szczerze że nawet nie zaczęłam się jeszcze nad wózkiem zastanawiać więc dla mnie każdy komentarz jest ważny
-
nick nieaktualny