W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna właśnie chodziło mi o te metki z cenami, nie przy ubraniach 😂😂
A co do odcinania tych właściwych metek przy ubraniach ja małemu do tej pory ani razu nie odcinałam, nic go nie drażniło i mu nie przeszkadzało, one są naprawdę delikatne i cienkie. Myśle, że nie powinno być problemu z tym. Za to starszakowi pamiętam, że w niektórych musiałam, bo go drażniło, ale to było widać odrazu, bo w tym miejscu szyjka robiła się czerwona i one były jakieś grubsze, sztywniejsze 🤷🏻♀️ Może 13 lat temu były inne i takie robili 😂😂 Pozatym teraz połowa ubranek ma nadruk od środka zamiast metki 😉
Pajace w H&M są ogromne 🙈 Jeszcze zauważyłam, że np te pojedyńcze są jeszcze większe niż te w 2/3-pakach, no chyba że tak mi się akurat coś trafiło 🤷🏻♀️ Bo jak kupiłam pojedyńczy to był dla mnie na oko z 2 rozmiary większy i potrafiły mi leżeć z pół roku zanim założyłam małemu 🙈
Spodnie tam czy dresowe czy jakiekolwiek inne do tej pory kupuje rozmiar większe niż nosi.
A i nie polecam bluz z H&M tzn są ładne i dobre jakościowo itp ale zawsze są cieniutkie, troszkę grubsze od zwykłej bluzki. Jak ktoś szuka czegoś ciepłego to nie tam, bo wg mnie one nadają się tylko na już ciepłą wiosnę czy chłodniejsze wieczory, żeby założyć. Ale to moje zdanie i np. na zimę nie kupuje tam 🤷🏻♀️
Nulka dasz radę i powodzenia !!! A i za wszystkie dzisiejsze wizyty też kciuki ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 08:44
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie zwolnienie dostałam i nawet przeprosiny że nie wystawiła przez telefon ale boi się kontroli z zusu a dla niej teleporada na prowadzenii ciąży nie powinna istnieć także wybaczyłam jej tym bardziej że wizyta trwała 25 minut więc zrobiła sobie opóźnienie posłuchałam serduszka a ona pooglądała Leona (mogłaby się tym obrazem podzielić ale to też jej wybaczam😂). Wszystko jest okey, ale dostałam syrop jakiś bo zbliżam się do anemii więc zapobiegawczo mam brać.
Caro, myślę że u Ciebie sytacja jest jasna i bardzo dobrze że siedzisz na zwolnieniu od razu! Nie ma co szarżować jak tyle walki musi w Was być
Mi też chodziło o te metki z cenami😂 nie wiem dlaczego zakładam że może coś zwrócę i lepiej zostawić póki nie piorę 😂 później będę siedziała i cięła jak świstak 😂Eve, Papierowka, Caro, Osama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nulka to dzień zaczął się pozytywnie,a teraz zwolnienie w ciąży już będzie formalnością. Ciężko uniknąć anemii w ciąży, ja miałam w każdej, w tej zobaczymy pójdę na badania za jakiś tydzień,żeby były świeże na wizytę.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Nulka dobrze, że wszystko ok i że bez problemu dostałaś zwolnienie 😊 A anemia często się zdarza w ciąży, niestety 🤷🏻♀️
Jedynie zdziwiło mnie to, że nic nie widziałaś na usg, a już ogólnie któryś raz widzę taką sytuacje 🤔 Jak to jest? Gin ma tylko jeden monitor dla siebie ? Z 10 lat nie byłam w Pl u żadnego lekarza 😂😂
Dziwie się, bo u mnie zawsze i wszędzie są dwa, jeden dla lekarza, a drugi dla pacjenta na wprost. Dwa razy mi się zdarzyło, ale w Belgii że był jeden, ale to lekarz tak obracał odrazu żebyśmy obydwoje widzieli 🤨
Nawet jak miałam punkcję piersi pod usg to miałam dla siebie monitor żeby wszystko widzieć 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 09:13
-
O patrzcie kolejny plus uzywek, o ktorym nie pomyslalam, nie musze walczyc z metkami 😂
Nulka, gratulacje, witamy na zwolnieniu! 🥳🥳🥳
Dip, mi tez pokazuja, a jak nie pokazuja, to sama tak glowa krece, ze sami w koncu ten monitor obracaja 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 09:14
-
Dipp ja też jeszcze nigdy nie spotkałam się z jednym monitorem,niezależnie od tego czy to prywatnie czy NFZ czy szpital. Bo nawet w szpitalu jak był jeden a chyba tam właśnie był to tak ustawiony że widział lekarz i widziałam ja.
Dip88 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Rosalie no ja bym nie wytrzymała 🤭 Mieć usg i nic nie zobaczyć, zaraz bym się odezwała, że ma mi pokazać 😂😂
A tak w ogóle to już mnie ciągnie do usg, niby 2 tyg temu miałam, ale jak sobie pomyśle, że kolejne dopiero w 30 tc to masakra 🙈 Od kilku dni główkuje kiedy pójść na to 4D, bo z jednej strony zrobiłabym jak najszybciej,zaraz a z drugiej chciałabym wytrzymać do 25/26 tc żeby fajnie było widać buźkę, a to jeszcze tyyyyyleeee czasu 🤦🏼♀️ -
No właśnie monitro jeden i jakbym się nie wierciła to nie da popatrzeć 😂 ale odkąd czuje ruchy (a mały skopał nawet głowice od usg bo mu się nie podobała) to jakoś inaczej podchodzę do braku widoku na usg na prenatalnych i połówkowych faktycznie były dwa monitory, a tu w zwykłym gabinecie to jeden
-
Dipp rozumiem Cię doskonale. Mimo,że mała skacze sobie i wiem,że u niej wszystko ok to chętnie bym obejrzała,jestem ciekawa jaka jest duża itp. Ja mam USG za tydzień w środę to typowo połówkowe więc podejrze. A następne właśnie w 30 tc i wtedy zrobię to 4 d doktor obiecał piękne portretowe zdjęcie jak tylko będzie chciała pokazać buzię,bo ostatnio chowała uparta cholera, ale to też kumulacja charakteru mamusi i tatusia.
Czekam na ładne ujęcie twarzy,bo chłopaki rodzili się identyczni jak z tych zdjęć USG 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 09:59
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve właśnie dlatego nie chce iść wcześniej, nawet mają na stronie, że najlepiej na to 4D przyjść między 26 a 32 tc. U mnie znowu prywatnie po 20 tc to tylko takie robią, bo tak to bym poszła w między czasie sobie na zwykłe. Za takie płaciłam 40euro, a to po 20 tc to już 115 euro kosztuje i jakbym miałam dwa razy tak zapłacić to chyba już wole jakoś wytrzymać i za tą kasę kupić coś 🤷🏻♀️
… Dylematy kobiety w ciąży 🙈🤣🤣🤣
Nulka ja bym poprosiła i powiedziała, że też chce popatrzeć. Masz ogromną cierpliwość 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 10:10
Eve, nulka_23 lubią tę wiadomość
-
Kasienka ja na grupie na fb widziałam, to może u 2-3 dziewczyn było taką ładną, wyraźną buźkę widać, a tak to dla mnie bez rewelacji 🙈😂😂 W sensie jeszcze bardzo niewyraźnie było i jakby zniekształcone troszkę 🤔 chyba że to wina sprzętu, nie wiem, chociaż skoro było robione w 4D to sprzęt raczej powinien być dobry 🤷🏻♀️ Nie znam się 🤣
-
Kasienka22 wrote:A jak z usg 3d na połówkowych? Widać już fajnie dzidzie? 😊 jeszcze nie miałam 3d ani 4d żadnego 😪
Ja mam z połówkowych bardzo ładne zdjęcie moim zdaniem ☺️ Wstawiałam tutaj25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dip88 wrote:Eve właśnie dlatego nie chce iść wcześniej, nawet mają na stronie, że najlepiej na to 4D przyjść między 26 a 32 tc. U mnie znowu prywatnie po 20 tc to tylko takie robią, bo tak to bym poszła w między czasie sobie na zwykłe. Za takie płaciłam 40euro, a to po 20 tc to już 115 euro kosztuje i jakbym miałam dwa razy tak zapłacić to chyba już wole jakoś wytrzymać i za tą kasę kupić coś 🤷🏻♀️
… Dylematy kobiety w ciąży 🙈🤣🤣🤣
Nulka ja bym poprosiła i powiedziała, że też chce popatrzeć. Masz ogromną cierpliwość 😅👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasienka, na połówkowych już powinnaś zobaczyć ładną dzidzię Jak byłam w ciąży z córką, dostałam taki piękny wydruczek twarzy i nie mogłam uwierzyć jak bardzo na tym zdjęciu była podobna do mojego taty
Z tymi metkami wewnętrznymi, to zależy od dziecka. Ja nie wycinałam, bo Młodej to nie przeszkadzało, nadal zresztą tak jest;P
Ja chodzę prywatnie i w gabinecie mam obraz usg rzucony na duży telewizor wiszący na ścianie na wprost To jest dopiero kino:D
Powiem Wam, że też już jestem zmęczona, może nie samą pracą, ale chodzeniem do pracy. Rano pośpiech, żeby córkę zebrać do pkola. Mieszkam w Krakowie, od września zaś korki i do tego remonty, które tylko potęgują efekt zapchanego miasta, a do przejechania mam cały Kraków... Ale w tym miesiącu zaliczam (chyba ) dwa ostatnie egzaminy i na wizycie po połówkowych biorę już L4. -
Hej kochana troche mnie nie bylo ale umnie ciezko z czasem .. Mlodszy ledwo wrócił do szkoły tydzień czasu i złapał przeziębienie a ze ma astmę to zaraz atakuje mu oskrzela . Ale dzięki Bogu tym razem obyło się bez antybiotyku zainwestowaliśmy w nebulizer i super wyciąga go z przeziębień najmłodszy tez zaraz się zaraził ale już dzisaj wszystko dobrze martwiłam się żeby tylko mnie nie rozłożyło . W weekend odebraliśmy już wózek ja kupiłam używany ale w super stanie tak czy siak kupę kasy nas to wyniosło bo muszę mieć wózek bliźniaczy zewzgledu ze mały kiedy dzidzia się urodzi będzie miał dopiero 2 latka i 4 miesiące . Ale w cenie mam dwa krzesełka maxi cossi razem z baza jedno mam dla niemowlaka a potem od 1 roku do 4 latWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:18
Dip88, Eve lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
A wy jak sie macie jak tam samopoczucie i wasze brzuszki ?❤️Umnie narazie wszystko dobrze . Czuje od 2 tygodni maleństwo ale nic regularnego ostatnie dni jest trochę bardziej aktywne czasami nawet czuje ze mam czkawkę mały żarłok 😂😂❤️ Umnie chyba 4-5 kg na plusie nie ważyłam się ostatnio bo nie mam odwagi 😂😂 w sobotę byliśmy na imprezie urodzinowej mojego syna dziewczyny w lokalu.. udało mi się jeszcze wcisnąć w jedna z moich sukienek 😂😂nawet nie wyglądałam bardzo ciążowy .. . Z wyprawka umnie średnio mam trochę ciuszków . Szukam właśnie laktatora i łóżeczka .. No to chyba na tyle ❤️❤️Całuje was💋💋🍀
Dip88, Caro, Eve, Ariadne002 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]