W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip, nie martwie sie, bardziej sie smieje, ze moze sie okazac tluscioszkiem albo jakims duzym dzieciaczkiem 😂
Nie ukrywam, wolalabym po prostu, zeby raczej nie przekroczul 4kg koncowo, bo jednak porod sam w sobie mnie przeraza, a duzego dziecka to juz w ogole 🤯 a bedzie co bedzie i tyle
Zapisalam sobie ta tabelke, bede obserwowac jakie beda zmiany w kolejnych tygodniach😊Dip88 lubi tę wiadomość
-
Rosalie ale mały/mała uparciuszek/a 😂 ja bym oszalała hahah
Ja zaczęłam już jakieś ubranek polować, kupiłam na lumpach kilka większych i wszystko 56 na Vinted z H&M. Faktycznie ta rozmiarówka zawsze wypadła większa, nawet teraz zakładam spodnie synkowi 80 a z innej marki nosi 98.
Mam nadzieje ze córka urodzi się podobna do syna czyli ok 3500g i 55cm. Miałam cc ze wzhledu na dysproporcje matczyno płodowa i prawdopodobnie czeka mnie 2 cc. Zastanawiam się nad naturalnym porodem bo cc dało mi się we znaki. Muszę poczekać na wskazania lekarza8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Powiem Wam że jutro mam drugą dawkę szczepionki i się cykam trochę 🥺 ogólnie jutrzejszy dzień mnie bardzo stresuje. Z samego rana mam wizytę, na której muszę uprosić zwolnienie (moje wykombinowane z lx kończy się dziś), boje się że doktor będzie miała znowu jakieś ale i mi go nie da... A jestem na jutro też umówiona w pracy na oddanie laptopa. Jak mi nie da zwolnienia to nie wiem co mam robić.
-
Nulka, nie ma co się cykać, obstawiam jedynie ból ręki u Ciebie i za to trzymam kciuki!
A co do zwolnienia- powiedz że rzygasz jak kot i nie masz siły siedzieć w pracy. No ja nie wiem jaki lekarz musi być żeby nie dał wtedy zwolnienia25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Rosalie, no aparat ten Twoj maluch 😉 pewnie za tydzień pokaże co trzeba 👍
Nulka, trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok. A z L4 jak nie bedzie chciala po dobroci, to faktycznie mówisz ze zle sie czujesz, boli cie brzuch/glowa jak dlugo siedzisz przed kompem. No w 23 tc to juz powinna dac l4 bez zbednego gadania.
Moja cora urodzila sie 3320 i niby 54 cm (w 37 tc), ale miala takie nieproporcjonalnie dlugie nogi, ze w niektore pajace na 56 mi sie nie miescila. Taka chuda a dluga. Teraz tez juz widac ze bobas bedzie troche wiekszy niz standardowe dziecie. -
Nulka, w razie czego bierz teleporade do jakiekolwiek gina i pros, do mnie ostatecznie dzwonila babeczka z warszawy! A ja z wro i wystawila mi bez problemu, a tez mi nie chcieli przedluzac. Na orzyszlosc trzeba miec zaplanowana juz wizyte do przodu i brac od wizyty do wizyty. Ja tego nie wiedzialam i przez to mialam problem pozniej, teraz juz jestem o to madrzejsza 😅
-
Nulka będzie dobrze 😉 Mnie wprawdzie po drugiej dawce na drugi dzień trochę poskładało, ale nie było tragedii i na wieczór już prawie przeszło. Najwyżej poleżysz sobie cały dzień przec tv albo coś 😅 Na szczęście obyło się bez gorączki itp. tyle że straciłam na niecały dzień wszystkie siły i trochę mięśnie mnie bolały. Kolejnego dnia czułam się już jak zawsze. Nie ma co martwić się na zapas i mam nadzieje, że u Ciebie tylko na bólu ręki się skończy 🙂
Co do zwolnienia zrób ewentualnie tak jak pisze Rosalie 😉 -
Ja juz po wizycie 😊 Marcelinka pozostała Marcelinką i robiła dzikie akrobacje podczas usg 😂 jutro ważniejszy dzień bo połówkowe więc popatrzymy sobie na nią dwa dni z rzędu 😎 waga ok 350g 😊
Nunakala, nulka_23, Osama, Martyna33, Papierowka, Belie, Eve, wariancja, Dip88, Ves, AnnWer, Rosalie, Kasiekkk, Caro lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Rosalie, u mnie jest trochę inaczej bo tydzień temu to właśnie moja gin nie chciała wystawić zwolnienia i poratował mnie lekarz z lx który mnie na oczy nie widział. Celowo poprosiłam go o zwolnienie do dziś bo wiedziałam że mam wizyte i mojej i mam nadzieję że jak będę osobiście to problemów nie będzie robić... Ale kto ją tam wie 🤦♀️🤦♀️
-
Mąż wszedł do sypialni i zastał mnie tak:
Faktycznie rozmiar rozmiarowi nie równy…
Mam sweterek na 56 z kappahl, który jest taki sam jak z innej firmy 68 🤷🏼♀️ I weź tu bądź mądry. Także przymierzajcie do siebie ciuszki na bieżąco jak kupujecieDip88, Eve lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna a jakie śliczne ubranka widzę 🥰
U mnie najbardziej ze wszystkich rozmiarówek z różnych sklepów w porównaniu do wzrostu małego sprawdziły się bodziaki z H&M, ale tylko one bo np pajace już wypadają większe, spodenki niektóre mniejsze 🤷🏻♀️ i jak sobie układałam rozmiarami to zawsze do tych bodziaków mierzyłam i zawsze było ok.
P.S to odcinanie metek to tragedia (widzę nożyczki😂😂). Najlepiej na bieżąco, bo potem jak się nazbiera to masakra, raz się tak załatwiłam 🙈🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 21:28
-
Martyna przeżyłaś widzę że przeżyłaś dziś to samo co ja 😂😂 nie wiem czy też tak masz ale ja jeszcze zwróciłam uwagę że czasami body jest dłuższe niż wskazuje rozmiar ale węższe niż rozmiar większe 🤦♀️🤦♀️ oszaleć z tym można i co jest dobre okaże się w styczniu po porodzie 😂
Dip! Ja nie odcinam metek i nawet o tym nie pomyślałam 😲 ale masz rację, jak mi przyjdzie to prać to pół dnia będę metki cięła 😵Dip88 lubi tę wiadomość
-
Nulka haha … właśnie o to mi chodziło. W ciąży z małym raz z 2-3 godz siedziałam i odcinałam 🙈 Myślałam, że szału dostanę 🤣🤣🤣
-
Dip, ja właśnie zauważyłam ze mam dwa body na 56 z H&M i one są takie naprawdę 56, będę mierzyć inne ciuchy według nich
Z to pajace z H&M wielkie 😂
Ja odcinałam cenniki, ale właśnie miałam was pytać czy metki tez powinnam🤣 No bo w sumie chyba zależy od dziecka, nie ? Może gryźć go a może nie. Czy mimo wszystko lepiej obciąć ?
Nulka, szersze, węższe, dłuższe, a rękawki nieraz krótsze 😂 obawiam się ze niektórych rzeczy w ogóle nie założę, bo nie zorientuje się ze już jest czas na ten rozmiar 😂
Dzień dobry w czwartek, ból gardła w nocy mnie wykończył ☹️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna i nic Ci nie pomaga? Masakryczne przeziębienie Cię dopadło, chociaż jak się rozglądam dookoła siebie to nie wiem jakim cudem ja jeszcze chora nie jestem. Nawet w domu mam siostre tak przeziębiona... W sumie w jej klasie nie ma 3/4 ludzi 😲 co prawda jest zaszczepiona więc równie dobrze może mieć łagodnego covida, kto to tam wie...
Ja rozpoczynam dziś mój stresujący dzień głupot mi się naśniło tyle że marzę tylko o powrocie do domu i pójściu spać -
nick nieaktualny
-
Witam się i ja w czwartek. Wokół mnie też wszyscy poprzeziebiani,ja się na razie jakoś trzymam i oby tak zostało. Za to kolejna noc masakra, budzę się na siku koło 3 i już do rana nie mogę zasnąć,masakra jakaś. Tańce Klary w moim brzuchu i ogólna bezsenność.
Gratuluję wszystkich pozytywnych wieści na wizytach, małego uparciuszka też,choć jak mówi mój lekarz wszystko zależy od chęci robiącego badanie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i Nulka za Twoje szczepienie,oby tylko ręką bolała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 07:42
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Belie mi też metki nie przeszkadzają, ale Córka to pierwsze co sprawdza czy odcięłam metki 😄
Nunakala ja też miałam CC i jak sobie czasem pomyśle, że czekam mnie to samo (mam wskazania ortopedyczne) to mam dreszcze, ale z drugiej strony powtarzam sobie "pamiętaj, że po tygodniu byłaś już sklepie" 😄 Także najgorsze te pierwsze dni.
Nulka trzymam kciuki za szczepienie ✊ A tym zwolnienieniem się nie przejmuj. Jak będzie trzeba to pościemniaj. I tak uważam, że jesteś Mistrzem, że tak długo pracujesz. W ogóle ja inne opcji nie zna. Zarówno teraz jak i w poprzedniej ciąży jestem na zwolnieniu od pierwszej wizyty u gina.
Co do rozmiarów ciuszków to jest jakiś rollercoaster 😄 Idzie się później nauczyć gdzie, co mają zawyżone, zaniżone, mało rozciągliwe itp. Mała od samego początku była raczej na USG w tych niskich pomiarach, a finalnie urodziła się w 38+4 z wagą 3480g i 53cm (byłam ciekawa tej długości, bo ja miałam 60cm a Małż 58cm). I tak naprawdę długo nosiła poszczególne rozmiary, bo rośnie naprawdę powolutku. Idzie ciągle w swoim (10🤭) centylu. Teraz ma 13kg i 98cm.
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 08:30
Nunakala lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)