W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wam się przyznam bez bicia że ostatnio mam takie zachcianki na słodkie, że aż się boję dzisiejszego ważenia 😂 od października odblokowałam multisporta i czas wrócić na basen 😅
Ale nawet nie wiecie jakie to jest satysfakcjonujące dla mnie, gdy całe życie się odchudzam i uważam na słodycze, moc sobie bezkarnie jesc czekoladę 😁
A że po ślubie i tak mi się utyło to póki co średnio przejmuje się waga poporodową 🙊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Nunakala ja wczoraj miałam takie złudzenie jakbym poczuła ruchy, ale jesteś jeszcze w fazie rozpoznania czy to TO czy to jednak moje jelita 😄 Z Córką pierwsze ruchy zaczęłam czuć w 18+1, podobno w drugiej można wyczuć wcześniej. Zobaczymy jak będzie.
Jeżeli chodzi o wagę to ja bym się za bardzo nie przejmowała. Jeżeli oczywiście je się w miarę z głową i nie opycha się codziennie słodkościami 😄 W poprzedniej ciąży przytyłam 18kg. Nie wiem czy bardziej miało na to wpływ leżenie, zbieranie wody w organizmie czy jedzenie, ale zaraz po powrocie ze szpitala miałam dosłownie 10kg mniej. W późniejszym czasie miałam 6kg mniej niż przed ciążą. Teraz startuje z trochę wyższej wagi niż z Młodą, a przez pobyt w szpitalu i stres nawet trochę schudłam. Jeszcze tego nie odrobiłam, więc jestem ciekawa z jaką wagą finalnie zakończę. Chociaż nie jest to dla mnie jakaś priorytetowa sprawa.
Trzymam kciuki za wizyty ✊Nunakala lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Kasieńka, ja właśnie sobie nie pozwalam na bezkarne jedzenie słodyczy, bo będzie 20 kg na plusie 🤣🤣 Ale fajnie ze się tym nie przejmujesz
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
To u mnie różnie to wygląda, ale jednak staram się nie jeść więcej niż przed ciąża... Tylko ja zawsze byłam z tych które powąchają czekolade i mają +5kg. W ostatnich latach bardzo się pilnowałam i byłam na wiecznej diecie. Teraz mam wrażenie że przez siedzenie w domu i gotowanie dla wszystkich mam efekt jojo... Już się nawet zastanawiałam nad wizytą u dietetyka ale boje się że wydam pieniądze a jak przyjdzie do gotowania to nie będzie mi się chciało robić dwóch oddzielnych obiadów
-
Papierowka wrote:Ja też się boje przybierania kilogramów. Postanowiłam wznowić spacerki i chce dodatkowo trochę poćwiczyć na piłce, żeby odciążyć kręgosłup i przygotować się docelowo do porodu 😃
Super plan! Ja cały czas obiecuje sobie zacząć ćwiczyć 🤣 raz poćwiczyłam, takie cwiczenia typowe mięśni dna miednicy do porodu i potem lekko bolal mnie brzuch. Muszę znowu spróbować, No i poszukać czegoś na piłce 👌
Zapisałam się na online kurs przygotowania do porodu, startuje za 2 dni👍Papierowka, Kasiekkk lubią tę wiadomość
nulka_23 wrote:To u mnie różnie to wygląda, ale jednak staram się nie jeść więcej niż przed ciąża... Tylko ja zawsze byłam z tych które powąchają czekolade i mają +5kg. W ostatnich latach bardzo się pilnowałam i byłam na wiecznej diecie. Teraz mam wrażenie że przez siedzenie w domu i gotowanie dla wszystkich mam efekt jojo... Już się nawet zastanawiałam nad wizytą u dietetyka ale boje się że wydam pieniądze a jak przyjdzie do gotowania to nie będzie mi się chciało robić dwóch oddzielnych obiadów
Te zdrowe przepisy są bardzo smaczne, niekoniecznie trzeba gotować mężowi osobno Spróbuj może zakupić jakaś książkę ze zdrowymi przepisami 👌 albo na instagramie polecam: fit_przepisy_od_baletnicy ; jarzynova ; zdrowo_w_15_minut
Co do wąchania czekolady- to tak bardzo o mnie, całe życie muszę się pilnować 🤷🏼♀️nulka_23 lubi tę wiadomość
Caro to u mnie podobnie, tyle że w pierwszej ciąży przytyłam 23 kg, a w drugiej jakoś 21 kg 🙈 Ja u siebie podejrzewam, że dużo wody mi się zbiera 🤔 Jem zawsze normalnie, jak przed ciążą, ale np po drugim porodzie przez ponad tydzień chodziłam dosłownie mokra, w nocy przebierałam się 2-3 razy, bo jakby ktoś wodą mnie oblał 🤦🏼♀️ A kg leciały gwałtownie w dół i bardzo szybko wracałam do wagi sprzed ciąży. Teraz jedynie startowałam z najniższą wagą 57kg, ale to dlatego,że w niecałe 3 miesiące przed zajściem w ciąże spadło mi 7 kg, podejrzewam że przez stymulację owulacji chyba 🤷🏻♀️ Więc w sumie teraz ważę prawie tyle co przed tym schudnięciem.
-
Nulka ja w sumie nie gotowałam nigdy "po polsku", wiec u nas zdrowe obiady to po prostu norma 😊
W życiu nie robiłam rosołu ani schabowego 🙊
Tak naprawdę najbardziej liczy się jakość jedzenia, a nie ilość więc polecam pokupować po prostu zdrowsze wersje 😁
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Martyna33, plan jest super, ale jak zawsze gorzej z jego realizacją 😂 dzisiaj jest ładna pogoda to idę na spacer, bo na dniach pogoda ma być gorsza ;(
My ze starym zabieramy się za siebie, mam teraz fazę na dużo warzyw i owoców, wiec trzeba wykorzystać okazję. Muszę powrócić do regularnego gotowania obiadów, bo jak gorzej się czułam to wszystko było kombinowane i muszę dużo wody pić! -
Ja narazie +3 , startowałam z wagi 58 potem spadla do 56,6 w ciąży i teraz mam 61 przy wzroście 170. Ale dobrze się czuje , nawet nie widać że przytylam ale tak jak wy uważam jednak żeby sie nie objadac 😊 moja Pani doktor mówi żeby maz do porodu bylo 72-73 żebym potem dobrze czuła sie w swoim ciele 😊
Rosalie ja też wyczuwam, że dzisiaj dowiesz sie że bedzie dziewczynka 😍
Trzymam kciuki żeby wgl sie pokazał dzidziuś😊 -
No dziewczyny. Bobas wazy 328 gram, ma dluugasne raczki i nozki 🥰 i dalej pozostaje jedna wielka niewiadoma 😂 no to jest po prostu niemożliwe! Najpierw powiedziala, ze chlopak, ale potem uznala, ze to jednak pepowina byla i moze byc dziewczynka... ogolnie badanie mamy do powtorzenia, bo dziecko bylo zwiniete w rogalik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 13:15
Osama, Kasiekkk, Eve, Ves, Nunakala, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Aaaaa Rosalie serio??!! 🙈 … Ale uparciuszek ci się trafił 😂😂
Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHahahaha, Rosalie, masz największego uparciuszka z nas wszystkich, jeśli chodzi o rozpoznawanie płci
Martyna, co to za kurs, jeśli można wiedzieć? I szybkiego powrotu do zdrowia! Mój brzuch jakiś czas temu się zatrzymał i ze 3 dni temu znowu wystrzelił, więc ciesz się dziewczyno, bo mi już niewygodnie w nocy się przekręcać 😂
Dipp, masz śliczne paznokcie na tym brzuszkowym zdjęciu
Caro, trzymam nadal bardzo mocno za Was kciuki i cieszę się bardzo, że zaczyna być widać światełko w tunelu!
Nulka, mnie też dzisiaj mały obudził kopniakiem i dzięki niemu od 4 nie śpię 😅
U mnie 3,7kg na plusie, zmieniłam w połowie ciąży lekarza prowadzącego, więc no... brawo dla mnie W piątek szczepię się na covid i po drugiej dawce chcę jeszcze ogarnąć szczepienie przeciwko krztuścowi. Mam wrażenie, że za późno się za to zabrałam, ale trudno, lepsze teraz to, niż w ogóle się nie szczepić. Dziewczyny, ma któraś z Was jakieś rzetelne informacje, ile powinno się odczekać między tym szczepieniem na covid a krztuścem? No i mam jakiś kryzys ciążowy, źle się czuję sama ze sobą, obsesyjnie pilnuje wagi, a i tak nie mogę się za bardzo pogodzić z tym, jak szybko zmienia się moje ciało. Patrzeć na nie nawet nie mogę. Do tego nie czuję się kompletnie sobą, nie można mi wiele rzeczy, które bardzo lubiłam, a na te co można i tak nie mam siły. Zapisałam się na pocieszenie na rzęsy, to chociaż oczy będą ładne 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 13:22