W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro trzymam kciuki za wojownika 💙
Dziewczyny już jestem zirytowana czekaniem na wizytę, ostatnie usg miałam robione w 12 tyg a tu już za niedługo 18. Przez tego, ze mój lekarz przyjmuje dopiero na koniec miesiąca a 1 września udałam się do innego to muszę czekać na wizytę ponad 5 tyg 😏 zaczynam świrować czy wszystko ok
Czasem mam wrażenie, ze czuje ruchy a czasem myśle, ze to zwidy
Caro lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Rosalie, z tymi chłopaki to są same problemy 🙈 Pomysł z balonem uważam za bardzo dobry, będzie miał chłopak niespodziankę 😀
Wczoraj byłam na usg połówkowym. Chłopak został chłopakiem, ale mały nie chciał pokazać swojej buźki- całą zasłonił ręką, tylko ucho było widać. Przez to nie ma sprawdzonej główki/ twarzy i musimy wrócić na badanie za 3-4 tygodnie
Nunakala, Wiem, że jest z tym ciężko, ale spokojnie. Obecnie jestem w okolicy 20 tygodnia i jeszcze nie czuje typowego kopniaczka. Czasami wydaje mi się, że czuje jakieś ruchy, ale nie jestem tego pewna na 100 procent. Czekam na prawdziwe kopnięcie nóżką😃 kiedyś musi przyjść czas na nas!
Teoretycznie według wizyt na NFZ przysługuje jedno usg na trymestr, jesteś już umówiona na badanie połówkowe?Rosalie, Nunakala lubią tę wiadomość
-
Kasienka22 wrote:Daj koniecznie znać jak to luxmedowe połówkowe bo mam też skierowanie, ale się nie umówiłam w sumie 🤔
No moze nie tak calkiem dziadostwo, bo sprawdzila kosc nosowa, przeziernosc karku, przeplywy itp, to po prostu bardzo okrojona wersja oryginalnego badania
No i kciuki za wizyte! ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 09:16
Eve lubi tę wiadomość
-
Papierowka, tak, chlopaki to same klopoty 😂
Swoja droga moj maluch tez czesto nie wspolpracuje i obraca sie łaskawie na sam koniec badania
Nunakala, moze wybierz sie prywatnie? Ja na poczatku jak swirowalam to szlam na usg prywatne i moglam poogladac malucha i sie uspokoic. I tez tylko na taka wizyte wpuscili ojca dziecka i raz jeden widzial maluszka, ale serduszka nie slyszal nawet 😔 -
Jeszcze nie bo widziałam tylko raz lekarza od prenatalnych. Wizytę mam 26 września i pewnie wtedy mnie skieruje. Ciąże prowadzę na NFZ dlatego jestem nie przyzwyczajona do takich rzadkich usg 🤪Pierwsza prowadziłam u lekarza współpracującego z luxmed.8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
W moim luxmedzie też osoby towarzyszące nie mogą uczestniczyć w badaniu usg 😟, ale za to są częstsze niż na NFZ.
Prywatnie byłam na pappie, teraz na połówkowych, które będzie trzeba powtórzyć i pewnie w ostatnim trymestrze też pójdę dla swojego spokoju 😏
Musimy dziewczyny myśleć pozytywnie 😃 -
Czy tylko ja odnoszę wrażenie ze mój brzuch przestał rosnąć ? 🙄 Jakoś tak spodziewałam się wiekszego brzuszka w 23 tc niż mam25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Caro, dobrze czytać takie wieści od Ciebie! Jesteście bardzo dzielni
Ja mam połówkowe chyba 4 października (nie pamiętam dokładnie ;P) i już się nie mogę doczekać, żeby podejrzeć Bobasa. Ostatnio mam wrażenie, że zaczynam czuć delikatne ruchy, ale nie mam pewności, że to to, bo mam dość aktywne jelita Będę próbowała wkręcić na badanie Starego i córkę, mam nadzieję, że się uda żeby mogli choć na chwilkę wejść. Myślę, że dla Małej to będzie przeżycie, bo póki co wydaje mi się, że o ile wie i rozumie, że w brzuszku jest dzidziuś, całuje brzuszek, ale to dla niej totalnie nierealne.
Martyna, brzuszek pewnie urósł, ale przez to, że widzisz się codziennie tak tego nie odczuwasz. Ja teraz po tygodniowym urlopie wróciłam do pracy i koleżanka powiedziała mi, że mi się urosło. Ja tego nie widzę, ale dla innych jest to pewnie zauważalne.
Caro lubi tę wiadomość
-
Nunakala ja prowadzę ciążę w medicoverze a też nie mam usg na każdej wizycie. Miałam prenatalne a później dopiero połówkowe. Wierzę że mały tam jest i jest wszystko dobrze teraz jak czuje ruchy to już bajka ale wcześniej korzystałam z detektora żeby się uspokoić
Martyna, ja się czuję tak wielka i nieatrakcyjna że już nawet nie patrze czy ten brzuch rośnie czy się zatrzymał
W nocy śniły mi się jakieś głupoty (czyli standard odkąd w ciąży jestem) i w tym śnie nie byłam w ciąży a nagle takie kopniaki poczułam mocne. Budze się a to ten mój mały szkrab się uaktywnił tak że wszedł do mojego snu i mnie obudził 😂 -
Nulka i mi możesz wizytę dopisać 30 września, bo chyba zapomniałam podać 😅
nulka_23 lubi tę wiadomość
-
U mnie rano jest tak… wieczorem to wiadomo ze większy
Ważyłam się dziś i już mam 3,5kg na plusie 😵
Co do przeziębienia- rozwaliło mnie dziś na maksa. Wstałam z bólem gardła, kicham a w nocy to gorączkę miałam. Także słabo 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 10:59
Kasiekkk lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Czy tylko ja odnoszę wrażenie ze mój brzuch przestał rosnąć ? 🙄 Jakoś tak spodziewałam się wiekszego brzuszka w 23 tc niż mam
Martyna33 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja w pierwszej ciąży tez nie miałam usg na każdej wizycie, racZej badanie szyjki itp. Pozostanę przy tym moim lekarzu po prostu taki splot niefortunnych zdarzeń bo zależy mi na chodzeniu do jednego dr a wiadomo przychodnia przyszpitalna ma różnie dyżury8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Chciałabym mieć tylko tyle na plusie... Boje się że po ciąży nie będzie mi łatwo zrzucić zbędnych kilogramów
Może dziś bedziesz miała apogeum choroby i od jutra zacznie się poprawiać?
Kochana, jeśli nie przesadzasz z ilością jedzenia to widocznie taka Twoja uroda ze przytyjesz więcej…
Ja uważam na to żeby sobie nie pozwalać za dużo „bo moge”, bo ja się panicznie boje że stracę siebie (czyt. będę czuć się po porodzie źle ze swoim ciałem).. Wiadomo ze to nie jest najważniejsze, ale wiem ze jeśli teraz będę się choć trochę pilnować, to potem sobie za to podziękuje…
Ja tez mam nadzieje ze dziś to jest najgorszy dzień, a jutro już choróbsko zacznie ode mnie uciekać25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia