W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Martyna wcale się nie dziwię że uwielbiasz oglądać te zdjęcia ❤️❤️
U mnie tesciowa chciała zaprosic wszystkie pra ciotki ale tu plusem była korona i ograniczenia w ilości osób 😂 jak wymyślała kogo jeszcze to ją sprowadzałam do parteru limitem 😁 chociaż i tak ze strony męża były osoby których on na oczy nie widział 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny piękne zdjęcia i napewno piękne wspomnienia🥰
A ja wrzuce co upolowałam, pojechałam chłopakom na jesień coś kupić, a to mi się tak w oczy rzuciło, że musiałam wziąć 😂 Ale kupiłam roz. 68, bo malutkich mam bardzo dużo 🙈 Dla dziewczynek było tyle pięknych rzeczy, że cały sklep bym wyniosła 🤣🤣 Dla chłopców jak zawsze ciężej coś fajnego wybrać 🤪
Pozatym muszę się zapisać do fizjo 😖 W lewym biodrze mi gruchocze, uczucie jakby mi noga ze stawu miała się wysunąć, jak posiedzę chwile to wstać nie mogę i kuleje dopóki nie rozchodze bólu, w nocy obrót z boku na bok to już marzenie i zajmuje mi to dłuższą chwile przez ból. Pozatym zaczyna mi już spojenie doskwierać, oby tym razem za mocno się znów nie rozeszło. Niech mnie kolei tejpami gdzie się da, bo bez tego napewno z żadnym ćwiczeniem nie ruszę, za mocno boli 😫
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 11:24
Ves, Kasienka22, Nunakala, Eve, Caro lubią tę wiadomość
-
Dip, ten ból spojenia to taki ból mięśni tam na dole? Mnie boli jak wstaje z łóżka np, najbardziej wieczorem i w nocy. Z tym coś można zrobić ?🥲
Dziękuje wam za pozytywne odebranie zdjęcia 🙈25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna ze spojeniem za wiele nie da się zrobić, ewentualnie tejpy żeby trochę odciążyć, jak kości zaczną się szybko rozchodzić albo za mocno to do porodu nikt z tym nic nie zrobi 🤷🏻♀️ A ten ból to właśnie ból kości na wzgórku łonowym, takie mega kłująco-rwące jakby miała ta kość pęknąć zaraz, bez względu na porę dnia 😣
Najprostszy sposób żeby sprawdzić czy to jest właśnie to, to stanięcie na jednej nodze np podczas ubierania skarpetki czy czegoś. Jak w tym miejscu wtedy boli tzn że kości się już rozchodzą, zazwyczaj czuć to dopiero od 30 tc, ale może być też dużo wcześniej, później im te kości bardziej się rozchodzą tym bardziej boli np podczas chodzenia, a na końcu już ciągle bez względu na ruch. Tylko to już przy końcówce ciąży tak jest, jedynie właśnie są przypadki, że wszystko może zacząć dziać się dużo wcześniej 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 11:58
-
Dip, jaka czapeczka ekstra! Ja wczoraj trochę upolowałam - przyznaje że jedne dla dziewczynki ale kto oprócz Was i mnie to zauważy 😂😂 później wrzucę zdjęcie
Mi biodro też dokucza ale prawe. Zwykle jak poleżę na plecach...
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Martyna ze spojeniem za wiele nie da się zrobić, ewentualnie tejpy żeby trochę odciążyć, jak kości zaczną się szybko rozchodzić albo za mocno to do porodu nikt z tym nic nie zrobi 🤷🏻♀️ A ten ból to właśnie ból kości na wzgórku łonowym, takie mega kłująco-rwące jakby miała ta kość pęknąć zaraz, bez względu na porę dnia 😣
Najprostszy sposób żeby sprawdzić czy to jest właśnie to, to stanięcie na jednej nodze np podczas ubierania skarpetki czy czegoś. Jak w tym miejscu wtedy boli tzn że kości się już rozchodzą, zazwyczaj czuć to dopiero od 30 tc, ale może być też dużo wcześniej, później im te kości bardziej się rozchodzą tym bardziej boli np podczas chodzenia, a na końcu już ciągle bez względu na ruch. Tylko to już przy końcówce ciąży tak jest, jedynie właśnie są przypadki, że wszystko może zacząć dziać się dużo wcześniej 🤷🏻♀️
Zrobiłam ten twój test ze staniem na jednej nodze i poprawianiem skarpetki, ale na szczęście nie boli.
A to że tak się dzieje z tym spojeniem to jest jakaś moja wina? Nie wiem, np że zbyt gwałtownie wstaje czy coś? Czy taka fizjologia ciąży po prostu?
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna to już fizjologia, nie mamy na to wpływu, spojenie w ciąży musi się z czasem trochę rozejść, bo inaczej byłby problem z porodem 😅 Ja już nie pamiętam ile dokładnie może się rozejść, ale jak was boli to zawsze możecie poprosić gina to wam sprawdzi i zmierzy podczas usg ten odstęp między kościami i powie czy jest w normie czy np za mocno się rozeszło itd. Ogarnięty gin od 3 trymestru sam siebie też będzie sprawdzać , ale nie wszyscy to robią jeśli pacjentka nie narzeka 🤷🏻♀️ Po ciąży normalnie ono samo spowrotem się schodzi i w ciągu kilku dni ten ból zaczyna przechodzić. Ja znam tylko jeden przypadek gdzie dziewczynie dużo za dużo rozeszło się spojenie i ponad miesiąc po porodzie była przykuta do łóżka, leżała z jakimiś wkręconymi śrubami tam i na wyciągu 😖 Oczywiście u niej skończyło się CC żeby bardziej czegoś tam nie uszkodzić i nie mogła zajmować się swoim dzieckiem przez ten czas 🥺 Ale wszystko skończyło się mimo wszystko dobrze.
-
Nulka haha… to ja postanowiłam, że chociaż poduszkę do karmienia kupie sobie trochę dziewczęcą, no wkońcu powiedzmy, że poniekąd dla mnie będzie 🙈🤣🤣
Eve lubi tę wiadomość
-
Dip, ale jak daje np nogę na nogę to coś mnie tam pobolewa delikatnie. Dobrze ze mówisz, to powiem lekarzowi żeby to skontrolował na wizycie, dzięki! 🧡25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna jak ci nic nie przeszkadza i nie doskwiera w normalnym funkcjonowaniu to pewnie wszystko jest w normie i nie masz czym się martwić. A to, że gdzieś coś tam przy czymś zaboli czy na wieczór po całym dniu to jest normalne, nasze ciało się zmienia. Ale lekarz mimo wszystko niech sprawdza 😉
A od siebie polecam nawet jak jest wszystko ok w ciąży raz czy dwa przejść się do fizjoterapety już z większym brzuszkiem, też wszystko sprawdzi czy doradzi jak sobie radzić gdyby pojawiły się jakieś bóle. Głównie w 3 trymestrze sprawdzają mięsień prosty brzucha i w razie czego okleją tejpami gdyby coś się działo, a tego my już nie zauważymy w ciąży czy wszystko jest dobrze, za to już po porodzie, gdy zrobi się rozstęp mięśnia w miejscu kresy już tak, a dużo kobiet ma z tym później problem tylko dowiaduje się o tym już po fakcie. W goglach możecie sobie zobaczyć jak później takie coś może wyglądać i jakie problemy z tym się wiążą 😬Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Dip, tak bardzo chciałam chodzić do fizjouro, a okazało się ze w tym kraju o kimś takim nawet nie słyszeli 😢 Ale napewno pójdę w Polsce po 30tc i po porodzie 👌25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Belie, cyknij fotkę sukni 😉
U nas wesele wszystko przed płaciliśmy sami, żeby uniknąć właśnie wtrącania się, ale teściowa i tak próbowała. Z moją rodzina miałam o tyle łatwiej że mieliśmy konflikt z rodzeństwem dziadka (o szczęście bo ich było 6! A każdy ma dzieci) i zaprosiłam w to miejsce znajomych rodziców, bo się zapraszają na komunię, osiemnastki dzieci itd a rodzice pieniądze dali nam jako prezent po weselu
My mieliśmy sesje na Teneryfie ale nie mam akurat ujęcia tyłem 😆 -
Nulka szczerze? Ja nie widzę, żeby te ubranka były dziewczęce, bardziej dla chłopca właśnie 😂😂 Chyba, że mi w oczach coś się poprzestawiało 🤣🤣
Martyna u mnie fizjouro coraz więcej się pojawia, ale za dobrych opinii nie słyszałam. Dziewczyny narzekają, że nie mają za wiele wspólnego z tymi którzy są w Pl 🤷🏻♀️ Nie wiem jak to dokładnie wygląda, bo nie byłam nigdy, ale u mnie niby wieczne ich zalecenia kończą się na tym co można sobie w necie samemu wyszukać i poćwiczyć, a i zdiagnozować porządnie niby nie potrafią. Ogólnie to dziewczyny też do fizjouro idą przy okazji w Pl. Ale za to bardzo sobie chwalą osteopatów, czy to w ciąży czy już np jak idą z maluszkami, robią cuda 😉 -
Nulka, ten róż to widać chyba tylko jeśli się z lupą podejdzie, w życiu bym nie powiedziała, wyglada mi na bardzo chłopięcy 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia