X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg ja definitywnie zamykam warsztat, będę mieć parkę i starczy. Mąż oczywiście nie wyklucza innych dzieci ale ja niestety nie jestem typem matki Polki. Mam wiele marzeń zawodowych do zrealizowania i tak mam teraz wrażenie, ze sporo rzeczy mnie omija przez macierzyństwo:( jestem ledwo po 30 a mała różnica między dziećmi wykluczyła mnie z rynku pracy na 4 lata. Na wszystko w życiu jest czas ale ja jestem bardzo niecierpliwa 😂

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka historia z zespołem to hit 😅 a Ci goście to też nieźle...

Wiecie u nas jeszcze nasze matki się postanowiły zdzwonić żeby pogadać. I tutaj się strasznie wkurzyłam, nagadaly się nie wiadomo czego jedna drugiej pogadała jakieś rzeczy. Moja mam to w ogóle przedstawiła tak sytuacje jakby oni nam się dokładali do wesela bo my na to kasy nie mamy 😐 bardzo się na to wkurzyłam. A teściowa na nas gada że my się nie chcemy ich słuchać z tym jak organizujemy wesele i jest też na nas wkurzona. 😐 Naprawdę już się człowiek tylko wkurza. I najlepsze jest to, że jedna opowiada praktycznie co innego niż druga na temat tej rozmowy. Cyrk normalnie.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to będzie dopiero pierwsze dziecko a chcemy minimum trójkę więc mnie jeszcze rozczula takie gadanie męża 😁😁

Belie, a one na pewno ze sobą rozmawiały? 😂😂 Dogadały się niesamowicie 😂😂 pozostaje życzyć Ci wiele cierpliwości!

Nunakala lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie i po co ten stres dokładają😠 ciąża, wesele to już wystarczające obciążenie.
    U mnie akurat się nikt nie wtrącał, mama kupiła sukienkę tan wysłała kasę a teściowa dała kilka tys. Tata tez coś dorzucił, resztę opłaciliśmy w dniu wesela z kopert. Jak zapytałam o radę to coś podpowiedziała ale raczej się nie znała na jakiejś organizacji. Zreszta i tak bym zrobiła po swojemu, zależało mi aby wesele mnie nie zrujnowało, aby wódki nie zabrakło i żeby sie wszyscy dobrze bawili. I tak było. Zrobiłam wesele takie, na jakie mnie było stać bez udziwnień. Największa atrakcja był barman, zajebsity facet, ciagle u niego były kolejki. Orkiestra dała radę, do tej pory każdy mówi, ze sie fajnie bawił.
    Ja sie tylko stresowałam przysięga i rym, żebym nie wyglądała grubo hahaha tańczyłam i szalałam wyluzowana i wstawiona 😂😅 dobrze to wszystko wspominam.

Będzie dobrze, olej matki i zrób tak jak Tobie pasuje:)

Belie lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy skończyć na jednym dziecku 🙈 oczywiście zostawiamy sobie furtkę że może zachce nam sie kiedyś drugiego, chociaż raczej w to powatpiewamy 😅 oczywiście mamy już wypytują o drugie mimo, że pierwsze dopiero w brzuchu siedzi 🙄 mojej teściowej jak powiedziała, że coreczka będzie samotna to przypomniałam jej że mój mąż jest jedynakiem.

Belie trzymam kciuki za ślub 🤗 i dobrze ze organizujecie sami, my popełniliśmy błąd jak rodzice chcieli wspaniałomyślnie opłacić część i potem uważali że skoro płacą to mają cos do powiedzenia 😒

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice się faktycznie dokładali ale zlotymi radami sypała tylko teściowa. Ale to taka osoba że nadal tymi radami sypie. Teraz by chętnie mi dom stawiała 😂 no ale mąż ją ostatnio tak na parter sprowadził że teraz zajęła się wymyślonymi przez nią problemami młodszego syna 😁😁

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja kocham organizowanie życia przez teściów czy innych członków rodziny. „Teraz to musicie wziąć ślub/ jak ślub to w kościele/ może ślub i chrzest razem/ a wesele gdzie będzie?”
    Oczywiście my sami z żadnym tematem czy po poradę nie wychodzimy 🙈

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)
    My właśnie wracamy z przelozonych polowkowych i na pokładzie wg, USG zdrowy facet o masie 412g :)

a2cd6d554b2b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 09:26

Belie, Dip88, Kasienka22, Nunakala, Papierowka, Rosalie, Eve, Caro, Ves, AnnWer, Kasiekkk, Osama lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ja dobre 9 lat po najstarszym synu szłam w zaparte, że nie chce mieć nigdy więcej żadnych dzieci 🤣🤣 Nawet do tego stopnia, że małe dzieci innych osób wręcz mnie drażniły i wkurzały 🙈 Aż tu nagle przed 30-stką włączył mi się taki instynkt macierzyński, że musiałam mieć kolejne choćby się waliło i paliło 😅 Także nigdy niewiadomo co nam do głowy strzeli 🤣🤣

Kasienka22, Papierowka, AnnWer lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne cudowny chłopczyk 🥰🥰 Gratuluje 😊

Ariadne002 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kasienka ja dobre 9 lat po najstarszym synu szłam w zaparte, że nie chce mieć nigdy więcej żadnych dzieci 🤣🤣 Nawet do tego stopnia, że małe dzieci innych osób wręcz mnie drażniły i wkurzały 🙈 Aż tu nagle przed 30-stką włączył mi się taki instynkt macierzyński, że musiałam mieć kolejne choćby się waliło i paliło 😅 Także nigdy niewiadomo co nam do głowy strzeli 🤣🤣

Dlatego nie zapieramy się ze nigdy nie zmienimy zdania, ale na dzień dzisiejszy chcemy tylko jedno 😁 sama jestem ciekawa czy jednak się zdecydujemy na kolejne 😅

Dip88 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to wiedzieliśmy, że nie chcemy żadnych pieniędzy i organizujemy sobie wszystko sami, jak chcą nam coś dawać to niech dają w formie prezentu i tyle. Wtedy byśmy nie mieli żadnych argumentów i nerwowo chyba też byśmy nie dali rady 😅
    Ale muszę pochwalić w ty wszystkim mojego narzeczonego bo teraz mi powiedział że co my się mamy denerwować, skupmy się na tym że w końcu będziemy małżeństwem. (Ślub przekładany z zeszłego roku)

Ariadne super wieści z wizyty ❤️

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, trzymaj się tam, powodzenia z tym weselem☺️ my mieliśmy ślub tylko we dwoje w urzędzie a pot od razu fru na Malediwy. To było piękne 😍

Co do dzieci ja bym chciała max dwójkę, ale napewno nie jedno po drugim, raczej z różnicą wieku ok 4-5 lat ☺️ Ale zobaczymy czy rodzicielstwo nas nie przeora tak, że zostaniemy przy jednym 🤣

Papierowka, Dip88, Ves lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci to zawsze miałam w głowie dwójkę, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Z pierwszym nie było łatwo, prawda jest taka, że nie wiemy czy z drugim by się udało.

No i tez sobie myślę, że ciąża wcale jakaś super to nie jest 😂 chociaż naprawdę nie mogę narzekać na samopoczucie, ale nie podoba mi się to co robi z moim ciałem.

Chociaż nie powiem, marzę też o córeczce, ale nikt mi tu gwarancji nie da😁.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne jaki slodki mały olbrzym❤️❤️❤️

Belie, ma rację ten Twój przyszły mąż 😁😁 trzymam mocno kciuki żeby wszystkie stresy odeszły ✊✊

Ariadne002 lubi tę wiadomość

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Belie, trzymaj się tam, powodzenia z tym weselem☺️ my mieliśmy ślub tylko we dwoje w urzędzie a pot od razu fru na Malediwy. To było piękne 😍

Co do dzieci ja bym chciała max dwójkę, ale napewno nie jedno po drugim, raczej z różnicą wieku ok 4-5 lat ☺️ Ale zobaczymy czy rodzicielstwo nas nie przeora tak, że zostaniemy przy jednym 🤣

Idealny ślub według mnie, ale wiem, że rodziny z obu stron się obrażą na wieczność, więc docelowo kiedyś będzie bardzo malutkie 😊

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka, oj wojna z rodziną była, ale ostatecznie zaakceptowali. Wiesz, u nas pół rodziny w jednym kraju, a rodzina męża w drugim wiec organizacja wesela to by był jakiś hardcore. A weź zapewnij gością przelot, nocleg… No nie 😂 stracilibyśmy na to wesele majątek.

A zostawię wam kawałeczek prywaty, bo uwielbiam oglądać te zdjęcia z sesji na Malediwach 😍😍

b4234c916037.jpg

Kasienka22, Belie, Papierowka, nulka_23, Eve, Caro, Dip88, Rosalie, Ves, AnnWer, Kasiekkk lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - skojarzyło mi się to zdjęcie z naszym ślubnym tylko realia polskie 😂
    0772.jpg

Papierowka, Martyna33, Eve, Caro, Dip88, Rosalie, Ves, AnnWer, Kasiekkk lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ekstra fotka 😍
    Ja właśnie z tych osób, które zawsze marzyły o weselu 😃

Dziękuję dziewczyny kochane jesteście 😘😘😘

Z pozytywnych rzeczy to idę dzisiaj na przymiarkę sukni 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 10:27

Papierowka, Ariadne002, Caro, Dip88, Ves lubią tę wiadomość

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33, cudowne zdjęcie! ❤️ U nas co prawda tylko inne województwa, ale tez jest problem 😂

Belie, ekstra! Samych pięknych chwil i wzruszeń dzisiaj Ci życzę! ❤️ To musi być ekscytujące przeżycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 10:29

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ