Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg ja definitywnie zamykam warsztat, będę mieć parkę i starczy. Mąż oczywiście nie wyklucza innych dzieci ale ja niestety nie jestem typem matki Polki. Mam wiele marzeń zawodowych do zrealizowania i tak mam teraz wrażenie, ze sporo rzeczy mnie omija przez macierzyństwo:( jestem ledwo po 30 a mała różnica między dziećmi wykluczyła mnie z rynku pracy na 4 lata. Na wszystko w życiu jest czas ale ja jestem bardzo niecierpliwa 😂

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka historia z zespołem to hit 😅 a Ci goście to też nieźle...

Wiecie u nas jeszcze nasze matki się postanowiły zdzwonić żeby pogadać. I tutaj się strasznie wkurzyłam, nagadaly się nie wiadomo czego jedna drugiej pogadała jakieś rzeczy. Moja mam to w ogóle przedstawiła tak sytuacje jakby oni nam się dokładali do wesela bo my na to kasy nie mamy 😐 bardzo się na to wkurzyłam. A teściowa na nas gada że my się nie chcemy ich słuchać z tym jak organizujemy wesele i jest też na nas wkurzona. 😐 Naprawdę już się człowiek tylko wkurza. I najlepsze jest to, że jedna opowiada praktycznie co innego niż druga na temat tej rozmowy. Cyrk normalnie.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to będzie dopiero pierwsze dziecko a chcemy minimum trójkę więc mnie jeszcze rozczula takie gadanie męża 😁😁

Belie, a one na pewno ze sobą rozmawiały? 😂😂 Dogadały się niesamowicie 😂😂 pozostaje życzyć Ci wiele cierpliwości!

Nunakala lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie i po co ten stres dokładają😠 ciąża, wesele to już wystarczające obciążenie.
    U mnie akurat się nikt nie wtrącał, mama kupiła sukienkę tan wysłała kasę a teściowa dała kilka tys. Tata tez coś dorzucił, resztę opłaciliśmy w dniu wesela z kopert. Jak zapytałam o radę to coś podpowiedziała ale raczej się nie znała na jakiejś organizacji. Zreszta i tak bym zrobiła po swojemu, zależało mi aby wesele mnie nie zrujnowało, aby wódki nie zabrakło i żeby sie wszyscy dobrze bawili. I tak było. Zrobiłam wesele takie, na jakie mnie było stać bez udziwnień. Największa atrakcja był barman, zajebsity facet, ciagle u niego były kolejki. Orkiestra dała radę, do tej pory każdy mówi, ze sie fajnie bawił.
    Ja sie tylko stresowałam przysięga i rym, żebym nie wyglądała grubo hahaha tańczyłam i szalałam wyluzowana i wstawiona 😂😅 dobrze to wszystko wspominam.

Będzie dobrze, olej matki i zrób tak jak Tobie pasuje:)

Belie lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy skończyć na jednym dziecku 🙈 oczywiście zostawiamy sobie furtkę że może zachce nam sie kiedyś drugiego, chociaż raczej w to powatpiewamy 😅 oczywiście mamy już wypytują o drugie mimo, że pierwsze dopiero w brzuchu siedzi 🙄 mojej teściowej jak powiedziała, że coreczka będzie samotna to przypomniałam jej że mój mąż jest jedynakiem.

Belie trzymam kciuki za ślub 🤗 i dobrze ze organizujecie sami, my popełniliśmy błąd jak rodzice chcieli wspaniałomyślnie opłacić część i potem uważali że skoro płacą to mają cos do powiedzenia 😒

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice się faktycznie dokładali ale zlotymi radami sypała tylko teściowa. Ale to taka osoba że nadal tymi radami sypie. Teraz by chętnie mi dom stawiała 😂 no ale mąż ją ostatnio tak na parter sprowadził że teraz zajęła się wymyślonymi przez nią problemami młodszego syna 😁😁

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja kocham organizowanie życia przez teściów czy innych członków rodziny. „Teraz to musicie wziąć ślub/ jak ślub to w kościele/ może ślub i chrzest razem/ a wesele gdzie będzie?”
    Oczywiście my sami z żadnym tematem czy po poradę nie wychodzimy 🙈

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)
    My właśnie wracamy z przelozonych polowkowych i na pokładzie wg, USG zdrowy facet o masie 412g :)

a2cd6d554b2b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 09:26

Belie, Dip88, Kasienka22, Nunakala, Papierowka, Rosalie, Eve, Caro, Ves, AnnWer, Kasiekkk, Osama lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ja dobre 9 lat po najstarszym synu szłam w zaparte, że nie chce mieć nigdy więcej żadnych dzieci 🤣🤣 Nawet do tego stopnia, że małe dzieci innych osób wręcz mnie drażniły i wkurzały 🙈 Aż tu nagle przed 30-stką włączył mi się taki instynkt macierzyński, że musiałam mieć kolejne choćby się waliło i paliło 😅 Także nigdy niewiadomo co nam do głowy strzeli 🤣🤣

Kasienka22, Papierowka, AnnWer lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne cudowny chłopczyk 🥰🥰 Gratuluje 😊

Ariadne002 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kasienka ja dobre 9 lat po najstarszym synu szłam w zaparte, że nie chce mieć nigdy więcej żadnych dzieci 🤣🤣 Nawet do tego stopnia, że małe dzieci innych osób wręcz mnie drażniły i wkurzały 🙈 Aż tu nagle przed 30-stką włączył mi się taki instynkt macierzyński, że musiałam mieć kolejne choćby się waliło i paliło 😅 Także nigdy niewiadomo co nam do głowy strzeli 🤣🤣

Dlatego nie zapieramy się ze nigdy nie zmienimy zdania, ale na dzień dzisiejszy chcemy tylko jedno 😁 sama jestem ciekawa czy jednak się zdecydujemy na kolejne 😅

Dip88 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to wiedzieliśmy, że nie chcemy żadnych pieniędzy i organizujemy sobie wszystko sami, jak chcą nam coś dawać to niech dają w formie prezentu i tyle. Wtedy byśmy nie mieli żadnych argumentów i nerwowo chyba też byśmy nie dali rady 😅
    Ale muszę pochwalić w ty wszystkim mojego narzeczonego bo teraz mi powiedział że co my się mamy denerwować, skupmy się na tym że w końcu będziemy małżeństwem. (Ślub przekładany z zeszłego roku)

Ariadne super wieści z wizyty ❤️

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, trzymaj się tam, powodzenia z tym weselem☺️ my mieliśmy ślub tylko we dwoje w urzędzie a pot od razu fru na Malediwy. To było piękne 😍

Co do dzieci ja bym chciała max dwójkę, ale napewno nie jedno po drugim, raczej z różnicą wieku ok 4-5 lat ☺️ Ale zobaczymy czy rodzicielstwo nas nie przeora tak, że zostaniemy przy jednym 🤣

Papierowka, Dip88, Ves lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci to zawsze miałam w głowie dwójkę, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Z pierwszym nie było łatwo, prawda jest taka, że nie wiemy czy z drugim by się udało.

No i tez sobie myślę, że ciąża wcale jakaś super to nie jest 😂 chociaż naprawdę nie mogę narzekać na samopoczucie, ale nie podoba mi się to co robi z moim ciałem.

Chociaż nie powiem, marzę też o córeczce, ale nikt mi tu gwarancji nie da😁.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne jaki slodki mały olbrzym❤️❤️❤️

Belie, ma rację ten Twój przyszły mąż 😁😁 trzymam mocno kciuki żeby wszystkie stresy odeszły ✊✊

Ariadne002 lubi tę wiadomość

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Belie, trzymaj się tam, powodzenia z tym weselem☺️ my mieliśmy ślub tylko we dwoje w urzędzie a pot od razu fru na Malediwy. To było piękne 😍

Co do dzieci ja bym chciała max dwójkę, ale napewno nie jedno po drugim, raczej z różnicą wieku ok 4-5 lat ☺️ Ale zobaczymy czy rodzicielstwo nas nie przeora tak, że zostaniemy przy jednym 🤣

Idealny ślub według mnie, ale wiem, że rodziny z obu stron się obrażą na wieczność, więc docelowo kiedyś będzie bardzo malutkie 😊

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka, oj wojna z rodziną była, ale ostatecznie zaakceptowali. Wiesz, u nas pół rodziny w jednym kraju, a rodzina męża w drugim wiec organizacja wesela to by był jakiś hardcore. A weź zapewnij gością przelot, nocleg… No nie 😂 stracilibyśmy na to wesele majątek.

A zostawię wam kawałeczek prywaty, bo uwielbiam oglądać te zdjęcia z sesji na Malediwach 😍😍

b4234c916037.jpg

Kasienka22, Belie, Papierowka, nulka_23, Eve, Caro, Dip88, Rosalie, Ves, AnnWer, Kasiekkk lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - skojarzyło mi się to zdjęcie z naszym ślubnym tylko realia polskie 😂
    0772.jpg

Papierowka, Martyna33, Eve, Caro, Dip88, Rosalie, Ves, AnnWer, Kasiekkk lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ekstra fotka 😍
    Ja właśnie z tych osób, które zawsze marzyły o weselu 😃

Dziękuję dziewczyny kochane jesteście 😘😘😘

Z pozytywnych rzeczy to idę dzisiaj na przymiarkę sukni 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 10:27

Papierowka, Ariadne002, Caro, Dip88, Ves lubią tę wiadomość

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33, cudowne zdjęcie! ❤️ U nas co prawda tylko inne województwa, ale tez jest problem 😂

Belie, ekstra! Samych pięknych chwil i wzruszeń dzisiaj Ci życzę! ❤️ To musi być ekscytujące przeżycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 10:29

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ