W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za kciuki,na pewno się przydadzą niech mała ładnie współpracuje. Ja dziś wyjątkowo wcześnie bo na 9.30 ale tam zawsze jest opóźnienie już od pierwszej pacjentki.
Nulka ja jutro nie mam wizyty,mam 29 września jakbyś mogła przy okazji zmienić,dziękuję🙂
Boże dziewczyny jak mi się wczoraj przykro zrobiło, znajoma była w ciąży trochę młodszej niż moja, a wczoraj mi pisze, że jest w szpitalu, bo urodziła martwego chłopca, nie żył najprawdopodobniej już kilkanaście dni, koszmar. Ona była w 18-19 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 07:18
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
O kurcze 😥 a do tej pory wszystko było okej z ta ciąża ? 😥
Nie lubię takich wiadomości, wydaje się, że te 12 tygodni pierwszych jak będzie okej, to będzie, a tu taka przykrość. Ostatnio na ciążowych grupach na FB, czytałam o tym, jak na połówkowych okazała się wada serca, a I prenatalne idealne. Aż zaczynam się bać 😬 -
Kciuki za wizyty ✊✊✊
Dziewczyny wracajcie szybko do zdrowia 🍵😘
Ja miałam weekend nad morzem - a pogoda była prawie że sztormowa 😱także nie chciałam na molo nawet wejść i się opatulałam jak mogłam. Teraz jak Was czytam to jeszcze bardziej boję się zachorować..
Martyna zastanawiałaś się może nad koszem Mojżesza jeśli to tylko początkowe miesiące w PL ? Jest chyba mniejszy niż hug, jeśli używany też dużo tańszy, jedynie nie ma tych wszystkich funkcjonalności i przydaje się na krócej. No chyba że chcesz huga bo ma właśnie te funkcje 😉
Ja chyba czułam pierwsze ruchy - oświećcie mnie!😅 - czy to takie jakby pykanie, pulsowanie mocniejsze albo wypychanie w konkretnym miejscu na brzuchu??? 🤔🧐 Bardzo delikatne... Jak chyba Belie pisała - spodziewałam się czegoś mocniejszego 😉
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Przykra wiadomość Eve😔 straszne... prawie polowa...
Jak Pisze Annwer nie chce się tego czytać bo każda myśli wtedy że to mogłaby być ona... Ja się tak czasem zastanawiam właśnie jak nie czułam nic (ruchów?) to czy jest ok... Nie wiem jak Wy ale nachodzą mnie takie myśli że może być coś nie tak... Na usg się trochę uspokajam, ale zawsze myśl gdzieś z tyłu głowy że tak naprawdę to chyba wyjdzie dopiero po porodzie? Bo chyba nikt da Ci 100% pewności że zdrowe? Na szczęście rzadko mam te myśli.Starania od 8.2019
12.2019 - cb
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
-
Na połówkowych więcej widać niż na prenatalnych,dziecko jest znacznie większe jego organy też,dlatego zdarza się,że prenatalne są idealne a na połówkowych coś wychodzi.
Mojemu Olkowi nie domykała się zastawka w sercu i miał jakiś torbiel w głowie , ale to wszytko było rozwojowe do sprawdzenia na USG po 30 tc i na szczęście przed porodem już było wszystko dobrze.
A ciąża tej znajomej prawidłowa wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 07:52
Nunakala lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
Aj taki ból może zniechęcić ale mam nadzieję,że lekarz coś zaradzić albo odeślę Was do jakiegoś fizjo. Mnie czasami tylko kłóje w szyjce albo przy na prawdę szybkiej zmianie pozycji zepnie się brzuch tak boleśnie,ale wtedy mała kopie i manifestuje że jej niewygodnie albo śmiałam ja obudzić.
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🙂
Też się boję, żeby nie złapać jakiegoś przeziębienia. Zwłaszcza, że Mała podziębiona. Staram się brać probiotyk, zdrowo się odżywiać, piję herbatę z cytryną,miodem i imbirem i podbieram czasem Córce Juvit C jak jej podaje 😄🤭
Smutna wiadomość Eve.. ja czytając o krwiakach, przeszłam, przez wiele smutnych wpisów, sama cały czas jeszcze nie jestem w stanie przyjąć w całości radości z ciąży, bo ciągle jest to niepewne. A z drugiej strony wiem, że jak minie to zagrożenie to na każdym etapie jest ich wiele.. Najlepiej o tym nie myśleć. I starać się żyć z dnia na dzień.
Kasiekk współczuje bólu. Wydaje mi się, że w tej sytuacji to najlepiej pomoże Ci fizjo. Najlepiej uro ginekologiczny. I tejpy. Mi uratowały kręgosłup po ciąży. Teraz miałam ich go trochę zabezpieczyć już wcześniej, ale narazie czekam na poprawę. Mam dwie przepukliny w kręgosłupie, które już pewnie czekają żeby uprzykrzyć mi życie 🤦🤦
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Kciuki za wizyty ✊✊✊
Tez ostatnio slyszalam, o znajomej przyjaciółki, ze poronila, a termin miala na ten sam tydzien co ja. Okazalo sie, ze dziecko owinelo sie pepowina i zmarlo... ja wole o tym nie myslec, nie czytac i zyc z mysla, ze mi sie to nie przytrafi, inaczej bym oszalala
Mnie to przeziebienie dobija, do tego doszly poranne wymioty... generalnie nie polecam 😅 mam nadzieje, ze odbebnie swoje i jak wyzdrowieje to juz do konca ciazy bede zdrowa, ja sie zawsze faszerowalam tabletkami, wiec jak teraz moge tylko apap to porazka 🙄
Kasiekkk, tez uwazam, ze musisz do uro-fizjo isc, oni sa specami od takich rzeczy. Sama planuje wizyte jak tylko wroce do mojego miasta, zeby posprawdzala co i jak i podpowiedziala, jak moge cwiczyc mdm itp do porodu, moze jakos to ulatwi sprawe -
Ves wrote:Kciuki za wizyty ✊✊✊
Dziewczyny wracajcie szybko do zdrowia 🍵😘
Ja miałam weekend nad morzem - a pogoda była prawie że sztormowa 😱także nie chciałam na molo nawet wejść i się opatulałam jak mogłam. Teraz jak Was czytam to jeszcze bardziej boję się zachorować..
Martyna zastanawiałaś się może nad koszem Mojżesza jeśli to tylko początkowe miesiące w PL ? Jest chyba mniejszy niż hug, jeśli używany też dużo tańszy, jedynie nie ma tych wszystkich funkcjonalności i przydaje się na krócej. No chyba że chcesz huga bo ma właśnie te funkcje 😉
Ja chyba czułam pierwsze ruchy - oświećcie mnie!😅 - czy to takie jakby pykanie, pulsowanie mocniejsze albo wypychanie w konkretnym miejscu na brzuchu??? 🤔🧐 Bardzo delikatne... Jak chyba Belie pisała - spodziewałam się czegoś mocniejszego 😉
Ves, tak mi się wydaje 😃 Ja miałam tak wczoraj wieczorem jak już spokojnie się położyłam i nigdzie nie wstawałam. Bulgotanie, mrowienie, pulsowanie i w ogóle tak jakby dwa serca słyszała i było tak cieplej? Zastanawiałam się czy to jest to czy już wariatką zostałam 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 08:53
Ves lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVes, Papierówka, myślę, że to może być to, też na początku przez jakiś czas nie miałam pewności, a teraz to już bąbel wali tak mocno, że zastanawiam się, że on to chyba głową musi stukać, żeby tyle siły mieć 😂
Do fizjoterapeuty na pewno pójdę, ale chciałam sprawdzić u lekarza, czy tam się nic nie rozeszło, żeby ruszając się dalej sobie gorszej krzywdy nie zrobić.
A w ogóle to kciuki za dzisiejsze wizyty! Eve, Ty dzisiaj pierwsza?Ves, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Papierówka hehe myślę że najbliższe dni powinny potwierdzić i rozjaśnić czy jesteśmy obłąkane 🤣🤣
Kasiekkk dzięki za info! Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie - musisz się oszczędzać teraz chociaż domyślam się że jest to upierdliwe... Mąż będzie musiał więcej się Tobą zajmować... Straszne to przykucie do łóżka 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 09:11
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
-
Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😘
Kasiekk, współczuję bólu 😔 lekarze na pewno coś pomogą!
Dziewczyny te historie są przerażające. Sama ostatnio mam jakieś dziwne myśli, ale bierze się to stąd, że jeszcze nie czuję ruchów tak porządnie. Aż mam ochotę lecieć na jakieś usg. Jak już wejdę w etap kopniaków, to troche się pewnie uspokoję, ale prawda jest taka, że do końca ciąży będziemy się martwić... nie, nie do końca ciąży, całe życie będziemy matwić się nasze dzieci 🤷♀️ -
wariancja wrote:Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😘
Kasiekk, współczuję bólu 😔 lekarze na pewno coś pomogą!
Dziewczyny te historie są przerażające. Sama ostatnio mam jakieś dziwne myśli, ale bierze się to stąd, że jeszcze nie czuję ruchów tak porządnie. Aż mam ochotę lecieć na jakieś usg. Jak już wejdę w etap kopniaków, to troche się pewnie uspokoję, ale prawda jest taka, że do końca ciąży będziemy się martwić... nie, nie do końca ciąży, całe życie będziemy matwić się nasze dzieci 🤷♀️
Szczerze, ja ruchy czuje codziennie chyba od niedzieli, a wczoraj kolo 19 maluch sie tak rozbrykal, ze zaczelam sie zastanawiac, czy nie za duzo sie rusza 🙈 zawsze bedzie cos niestety, taki nasz los 😅 -
Klara jest zdrowa to najważniejsze. Ma 500 g. Jak powiedziała pani dr to zdrowa,śmieszna i piękna dziewczynka. Cały czas kopała, machała rączka i robiła śmieszne minki.
Papierowka, AnnWer, Martyna33, wariancja, Kasienka22, Ves, Rosalie, Dip88, nulka_23, Caro, Kasiekkk, Osama lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️