Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, dajesz nadzieje..
    Nulka, ja nie mam dużych, miseczka C. Ale moja mama tez nie miała dużych a zrobiły się sflaczałe :/

Chciałabym jednak żeby to życie po ciąży wyglądało nieźle, żebym się lubiła ze swoim ciałem i żeby wrócił fajny seks 🙄 czy tylko ja o tym myśle ?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Przyszła do mnie dziś przesyłka którą nazwałam pro KP 🤣 i naturalny balsam dla malucha
    35c02e1fcf70.jpg

A teraz zaczęłam się martwić że moje piersi po karmieniu będą wyglądały jak dwie skarpety z piłeczkami 🥺😭😭😭😭😭😭

Karmilam syna 3,5 roku a piersi może nie były mega jedyne (ale ja mam rozmiar J więc samo to jest głównym powodem 😂) ale dalej trzymały stan sprzed ciąży już jak pokarm zanikł ;) więc nie ma co panikować ;P

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane cały dzień bylam byłam w biegu dopiero nadrabiam 😘😘

Hormony mi buzuja 🤯 caly dzień sie śmieje aż brzuch sie trzesie, mam nadzieje ze Ali to nie zaszkodzi.

• Eve Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna polubisz siebie,bo wydasz na świat człowieka którego pokochasz miłością bezwarunkowa. Rozstęp, jakiś kg więcej czy odrobinę inne cycki nie zmienia tego. Będziesz Ty - kobieta - matka - nadal kochanka. Sex też jest fajny po porodzie,człowiek wytęskniony . Choć po naturalnym zawsze jest strach, może być ból, trzeba się przełamać. Ale jeśli para-rodzics są w tym razem i rozmawiają to wszystko nabiera na prawdę fajnego kształtu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 21:05

Alis96, Martyna33, Dip88, Ariadne002 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, przecież teraz takie seksowne mamuśki chodzą, że wyglądają lepiej jak niejedna nastolatka ;) wszystko zależeć będzie od tego jak Ci się będzie chciało o to zapracować .

Ty masz takie myśli, a mnie nawiedza ostatnio że to jest na prawdę prawda, że on tam w brzuszku jest. Automatycznie (nie odbierzcie tego źle) ale czuję się trochę jak w pułapce bez wyjścia bo jedynym wyjściem już jest poród 😆
    Ale niech ten stan trwa jak najdłużej w sensie ciąża, nie poród 😆

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, ja Cię doskonale rozumiem! Przeżywam to codziennie, mąż chyba czasami ma już dosyć tego mojego gadania, strachu o kolejne kilogramy, że tu wisi, a tu przybyło itp. O piersi bardzo się boję, bo już mi urosły dwa rozmiary i są obwisłe, a co dopiero będzie pozniej, jak jeszcze urosną, a później zmaleją. Martwię się też o rozstępy i o to, że moje niesamowite nastawienie, że będę aktywną mamą, fitness, bieganie, pływanie itp pryśnie jak bańka, kiedy przyjdzie zmęczenie. Jasne, cieszę się z dziecka, nie mogę się go doczekać i wiem, że jest tego warte, ale chcę pozostać sobą, lubić siebie, chcieć na siebie patrzeć i z chęcią pozwalać patrzeć na siebie mężowi.

Zobaczymy, jak to będzie, ale moje super chęci do posiadania 3 dzieci już teraz są na poziomie "jedno wystarczy", a jeszcze nawet nie urodziłam 😂

AnnWer, bardzo miła sytuacja, oby więcej podobnych ❤️

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 ja też myślę o tym u czuje ze ciało szybko sie zmienia. Mam nadzieję, że po ciąży wróci sie powoli do formy. Ja też mężowi i rodzince truje strasznie. 🤪🤯

Jakoś to przetrwamy. 💪 damy rade , bedziemy potem fit mamuśki i wgl sexy .

Mialyscie tez takie ataki smiechu ? 😳😳 czy tylko mi tak sie udziela. Ja sie smieje a potem Ala sie zaraz wierci 😂

A do do studiów Ves to ja studiuje , też liczę szczerze na zdalne 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, ja miałam ze dwa razy w ciąży, ale za bardzo się śmiałam, a później byłam zbyt zmęczona, żeby zwrócić uwagę, czy Albert się wierci 🤔

Alis96 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz wygladam lepiej niz orzed ciaza, ale pewnie jak juz kiedys ta waga ruszy do gory to tez zaczne panikowac 🙈 no ale i tak mam po ciazy zamiar schudnac 10lg plus to co dojdzie po drodze, wiec wiem, ze i tak bedzie sie trzeba napracowac 🙄 planuje dlugie spacery z mala i wozkiem, zobaczymy jak to pojdzie... a poki co, ciesze sie, ze wygladam lepiej, poki to trwa 😅
    Ponoc obwislosc piersi jest bardziej zalezna od wahania rozmiarow w ciazy niz od samego karmienia, tak czytalam ostatnio. Mi nic nie rosna, stoja w miejscu i dalej nosze staniki takie, jak do tej pory.
    Ja za to mialam dzis koszmar w nocy, ze zaczal mnie bolec brzuch tak skurczowo i ze poronilam, doslownie czulam, jak dziecko ze mnie 'wyplywa' takie dlugie i szczuplutkie... jak sie obudzilam to sie az wymacac musialam, czy napewno sucho i ledwo sie nie poryczalam... straszny sen i do tego mega realistyczny... 🥺🥺🥺 pewnie przez te napiecia jakis stres podswiadomie sie w glowie gromadzi, mimo ze staram sie nie rozkminiac tego za mocno

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o obawy to mam takie, że z mężem już nie będziemy mieli czasu dla siebie i możemy zapomnieć o samotnych wyjściach. Rodzinę mamy daleko. Jakoś to chyba najbardziej.

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, piersi itp 😅 Z racji, że karmiłam 2 lata i 9msc moje piersi zrobiły się może trochę bardziej wiszące, ale nir aż tak żebym je przestała lubić. Bardziej denerwowało mnie to, że zarówno w poprzedniej jak i teraz one dostają na początku ciąży takie bum! i nagle po prostu puchną. Więc mam mega rozstępy 🤦‍♀️ Co prawda jasne, ale są.. ja się tym przejmuje, ale Małż mówił, że mu w ogóle nie przeszkadzają 😜 Co do samego ciała. Z Córką przytyłam 18kg, startowałam z 72kg. Można szybko policzyć, że w dniu porodu to miałam dokładnie 90,6 🤣 Po powrocie ze szpitala miałam 10kg mniej, a przez kolejne 3msc zeszłam do 66kg bez większego wysiłku. Na szczęście udało mi się totalnie uniknąć rozstępów na ciele, obwisłego brzucha, więc nie było widać dużej różnicy na ciele po samej ciszy. Zobaczymy jak będzie teraz 🤭 Brzuszek już trochę mam, piersi też poszły w górę, ale czy jakoś się przejmuje? Chyba mniej niż w poprzedniej ciąży. Do tego Małż, który ostatnio jak widział mnie w bieliźnie stwierdził, że wyglądam tak mega seksownie, że aż żałuję że mamy (kolejną ciążę, i to pewnie całą 🤦‍♀️) bana na seksy 😅 Wiadomo, że moja samoocena po jego komplementach wzrasta, chociaż czuję się jak 💩😅

Także Dziołszki głową i cycki w górę, będziemy MILFami 😜🤗 a ciąża rządzi się swoimi prawami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 08:07

AnnWer, Martyna33, Ariadne002, Kasiekkk, Eve, Papierowka lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, Alis, cieszę się ze nie tylko ja zaprzątam sobie tym głowę.. a myśle o tym, bo później już będzie po ptokach, a teraz jeszcze mogę coś zrobić. Dobre staniki, może szczotkowanie piersi po porodzie (czy można przy KP?). Szczotkowanie brzucha.. będzie ciężko ale damy radę

Belie, ja Cię totalnie rozumiem bo my nie mamy ani pół człowieka który by mógł choćby na 15 min z dzieckiem zostać. Najbliższa babcia 2000 km od nas 🥴😢 Także podobnie jak wy, będziemy się musieli nauczyć robić wszystko z dzieckiem i być z nim calutki czas….

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, polubiłam najbardziej za ostatnie zdanie 🤣🤣🤣👍😘

Caro lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze melduję, że po wczorajszej wizycie wszystko ok 🙂 Gin się śmiał, że chyba byłam tydzień temu co nie? 😅 a ja specjalnie ustawiłam sobie tak wizytę, żeby na spokojnie wszystko sprawdził i żebym mogła jutro jechać na salę na urodziny Córki 🥰 Więc w sumie wczoraj wielce nie mierzył tylko sprawdził czy nic się nie tworzy nowego. Krwiaka nie widać! Nadal jest po nim ślad, nadal muszę na siebie uważać i podejrzewam, że tak już będzie do końca ciąży. Bez szaleństw i ze spokojem. Szyjka też ładnie trzyma, ma 3,6cm. Wypisał mi też zaświadczenie dla fizjo. Najlepsze, że chciałam, żeby mi potwierdził, że napewno Kacper to Kacper, ale akurat tak się Maluch ułożył, że nie mógł 😅 Także poczekam jeszcze do kolejnej wizyty na ewentualne zakupy. No i wtedy też powiemy Małej, więc już na spokojnie będę mogła też przejrzeć ciuszki po Niej i wyciągnąć te bardziej uniwersalne. Już nie mogę się doczekać 🥰

Kolejna wizytę mam 25.10 i będzie to połówkowe, a później 8.11 🙂

Dzisiaj Moja Tosia kończy 4 lata ❤️ Powiem Wam szczerze, że naprawdę nie wiem kiedy to zleciało.. Oczywiście, już nie może doczekać się imprezki A chyba najbardziej prezentów 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 08:15

Martyna33, Eve, Kasiekkk, Ves, Dip88 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jeszcze melduję, że po wczorajszej wizycie wszystko ok 🙂 Gin się śmiał, że chyba byłam tydzień temu co nie? 😅 a ja specjalnie ustawiłam sobie tak wizytę, żeby na spokojnie wszystko sprawdził i żebym mogła jutro jechać na salę na urodziny Córki 🥰 Więc w sumie wczoraj wielce nie mierzył tylko sprawdził czy nic się nie tworzy nowego. Krwiaka nie widać! Nadal jest po nim ślad, nadal muszę na siebie uważać i podejrzewam, że tak już będzie do końca ciąży. Bez szaleństw i ze spokojem. Szyjka też ładnie trzyma, ma 3,6cm. Wypisał mi też zaświadczenie dla fizjo. Najlepsze, że chciałam, żeby mi potwierdził, że napewno Kacper to Kacper, ale akurat tak się Maluch ułożył, że nie mógł 😅 Także poczekam jeszcze do kolejnej wizyty na ewentualne zakupy. No i wtedy też powiemy Małej, więc już na spokojnie będę mogła też przejrzeć ciuszki po Niej i wyciągnąć te bardziej uniwersalne. Już nie mogę się doczekać 🥰

Kolejna wizytę mam 25.10 i będzie to połówkowe, a później 8.11 🙂

Dzisiaj Moja Tosia kończy 4 lata ❤️ Powiem Wam szczerze, że naprawdę nie wiem kiedy to zleciało.. Oczywiście, już nie może doczekać się imprezki A chyba najbardziej prezentów 😅

Tosia już ma 4 latka 🤯 a ja jeszcze pamiętam jak z nią w ciąży chodziłaś 😂 100 lat dla Jubilatki i buziaki od eCiotki i Olgierda :*

Caro lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pochwalić że posiewu wyszły dobrze, pessar kupiony więc proszę o kciuki żeby wszystko było dobrze i udało się go we wtorek założyć :)
    Powiem Wam, że jestem tym wszystkim mega przerażona, jakby nie starszaki to chyba bym ciągle ryczała :(

Martyna33, Eve, Ves, Rosalie, Dip88, Caro lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 będzie dobrze, moja znajoma miala pessar i urodzila w końcu po terminie. Wszystko bedzie ok 😘😘przesyłam przytulaski dla was ♥️♥️

Ja zaszalalam wczoraj i kupilam sexy kiecke na wesele 😂

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, mój lekarz jest aniołem, zadzwoniłam ze mam już wyniki i kazał przyjechać jeszcze dziś poza kolejka 😍 Trzymajcie kciuki a ja zdam relacje po 13 jak już będę po wizycie :)

Alis96, Eve, Ves, Papierowka, Rosalie, Dip88, Caro, Kasiekkk lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne kciuki trzymam z całych sił i czekam na relacje, bo to temat który w mojej głowie też mocno siedzi.

Ariadne002 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Ves Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sny też czasem mam mega głupie albo smutne... I w dodatku takie mega realistyczne. Ostatnio jakoś mniej na szczęście.

Alis pokaż no tą sexy kiecke 😁

Ariadne naprawdę bardzo fajny Twój lekarz. Trzymam kciuki! 😊

I również mam podobną sytuację - sami w mieście, więc radzić trzeba sobie w dwójkę ... Ale pocieszają mnie 2 pary znajomych które jakoś dają sobie radę w identycznej sytuacji😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 09:47

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ