W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a nie macie jakis zaufanych znajomych, ktorzy mogliby sie zajac, zebyscie mialy wychodne? Ja ostatnio zajmowalam sie 5miesiaczna cora przyjaciolki, bo wolala zostawic ja ze mna niz z wlasna mama 😂 mimo, ze ja nie mam doswiadczenia za bardzo.
No a jak nie, to przeciez sa tez opiekunki, mozna sobie co jakis czas pozwolic na wieczor we dwoje 😉 my planujemy nie zatracic sie w tym wszystkim i szukac chwil dla siebie
Ariadne zazdroszcze lekarza i trzymam mocno kciuki! Bedzie dobrze ☺
Caro, ja tez sie nie moge doczekac wyprawki, jedyne co mam to ciuszki, a tu dziewczyny juz pelne komplety rzeczy i to poprane! A ja w lesie 🤣 -
Alis co to za chwalenie bez zdjecia!? Dawaj zdjecie w kiecce!
Ariadne! Trzymam mocno kciuki!
Caro, wszystkiego najlepszego dla Córki!
Ves, no mi się dziś śniło że mnie mąż z dzieckiem zostawił 🙈 pojęcia nie mam skąd takie głupoty do głowy przychodzą...
Jutro mam mieć gości z okazji naszej pierwszej rocznicy ślubu. Poszłam do sklepu po produkty na jakieś ciasto i tyle się ich nadźwigałam że już nie mam siły zrobić ciasta 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
Rosalie, wiesz co większość znajomych albo 2 czy 3 dzieci i sami nie wiedzą w co ręce włożyć, albo bezdzietni i boja się dzieci jak ognia🤷🏼♀️
Także pewnie będę szukać jakiejś niani żeby chociaż raz w tygodniu przyszła, a ja bym mogła w tym czasie ogarnąć swoje sprawy i Ew randka z mężem 🙈 Ale znaleźć dobrą nianie której się zaufa to tez jest wyczyn 🙄
Nulka, bidulka! Ja pieke jutro tartę z gruszkami i mascarpone, bo mamy gości, ale bez okazji. W ogóle czuje przypływ sił, nawet jogę zrobiłam 🤣25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
EDIT: przypływ energii się skończył, zjadłam obiad i nawet z kuchni nie zdążyłam wyjść, wszystko zwymiotowane. Czy ja mowilam ze już 5 raz w tym tygodniu wymiotuje? To dziecko chce mnie wykończyć 😭25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Oj Martyna, wspolczuje...
Mi latwo rzygac, wiec jak mi cos smierdzi za mocno albo za mocno sie zdenerwuje, czy tez zaczne plakac za mocno, to rzygam 🤣 ale mnie to wkurza! Ale Ciebie to wiecznie drecza te wymioty...
Ja dzis mam przyplyw energii, pol domu wysprzatalam! 😎Dumna z siebie jestem, bo na codzien mega mi sie nie chce. Tym bardziej, ze znow standardowo pol nocy nie spalam 🥴 -
Ja już po pessarze, szyjka dalej ok 2cm nie mierzył na USG żeby nie zanieczyszcza dziś przed założeniem, trochę nieprzyjemne ale to raptem kilkanascie sekund
Szyjka była miękka a ja dalej mam nakaz leżenia, no ale czego się nie robi dla maluchaEve, Dip88, Caro lubią tę wiadomość
-
Ariadne002 wrote:Ja już po pessarze, szyjka dalej ok 2cm nie mierzył na USG żeby nie zanieczyszcza dziś przed założeniem, trochę nieprzyjemne ale to raptem kilkanascie sekund
Szyjka była miękka a ja dalej mam nakaz leżenia, no ale czego się nie robi dla malucha
Będzie dobrze kochana , a odczuwasz jakoś to ? Czy tylko samo założenie ? -
Rosalie zaufanych znajomych... No chyba tych sąsiadów co nie mogą mieć dzieci, bo zresztą sami ciągle gadają czy bede im dziecko dawać 🤷 no ale mamy też komfort że rodzice mieszkaja 20min od nas, zarówno moi, jak i męża.
Martyna... Współczuję z wymiotami. Ja żyję odkąd one się skończyły... No ale teraz zauważam że drażni mnie szczoteczka do zębów, że myślę żeby nie zwrócić. Ale tfu tfu, póki co mam spokój.
Dziś wolne. Wzięłam żeby leżeć. Do tej pory nie położyłam się ani razu, musiałam jechać do wydziału komunikacji dowieść upoważnienie męża, bo miał tylko zanieść papiery ale na to żeby zanieść też trzeba, bo kupiliśmy drugie autko. Tzn mamy drugie ale miałam gratka swojego na miasto ale z bezpieczeństwem miał niewiele wspólnego (bez poduszek z tyłu itd) i kupiliśmy inne ze względu na dziecko.
Ariadne dobrze że już po, na pewno psychicznie będziesz spokojniejsza.
Alis, będziesz błyszczeć 😍 to jest to co mówiłam, teraz można obcisłe nosić bez zastanowienia czy brzuch odstaje 😃
Caro Twój komentarz mega pozytywny 😆 szczególnie koniec podbudowuje 😃Alis96 lubi tę wiadomość
-
Ariadne002 wrote:Ja już po pessarze, szyjka dalej ok 2cm nie mierzył na USG żeby nie zanieczyszcza dziś przed założeniem, trochę nieprzyjemne ale to raptem kilkanascie sekund
Szyjka była miękka a ja dalej mam nakaz leżenia, no ale czego się nie robi dla malucha
Jak piszesz że do przeżycia to pocieszające.
Jeśli odczuwasz rozpieranie to z tego co czytałam tak właśnie powinno być bo to ma tak działać,wiadomo,że mile to nie jest , ale znaczy że dobrze założone i spełnia swoją funkcję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 14:06
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyRany, jak ja Wam zazdroszczę dobrego (chociaż w miarę samopoczucia) 😭 U mnie tylko jak śpię jest dobrze, tak to serce wali, zadyszka i zawroty głowy bez przerwy... A jutro ostatni ślub, nie wiem, jak tam wytrzymam.
Ale z pozytywów: spodobała mi się strasznie jedna sukienka i zanim się zdecydowałam, to wykupili mój rozmiar. I łudziłam się, że może ktoś zwróci i ja wtedy kupię. Dzisiaj włączam i jest!
https://www.bonprix.pl/style/sukienka-ogrodniczka-ciazowa-sztruksowa-784678228/ -
nick nieaktualny
-
Kasiekk, nie mój kolor ale ładna ta sukienka!
Ja się zaczęłam rozglądać z odzieżą do karmienia piersią i generalnie albo słaby wybor albo 180 zł za bluzę 🙈 porażka25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Kasiek nie martw się, ja też dziś bez energii. Mam naprawdę małe mieszkanko a w połowie sprzątania się zmęczyłam 🤦🏽♀️
Dobrze ze juz ostatnie wesele Ci zostało 😊
Ariadne trzymam kciuki żeby reszta ciąży była bezproblemowa 🤞
Belie mi też już zaczął brzuch przeszkadzać 😔
Co do zostawiania dzieciaczka ze znajomymi to ja bym się chyba nie odważyła, ale zobaczymy jak będzie jak mała juz będzie na świecie 😅 Na ten moment to jedynie z moimi rodzicami byłabym w stanie zostawić malutką i się nie martwić 🙊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Ktos jeszcze nie spi? 🤣 ponad godzine temu wybudzil mnie sen, ze ktos sie wlamuje i jestem tak wystraszona, ze nie moge zasnac... obudzilam sie z tak szybkim i mocnym biciem serca, ze az na caly pokoj bylo slychac...
dobrze, ze jutro rodzinka wraca, bo chyba bym tu odeszla od zmyslow 🥴 co jest z tymi snami w ciazy? 🙄 -
Kurcze, Rosalie szkoda że nie odpaliłam forum bo ja nie spałam 🤦♀️ mój był na imprezie z pracy i wracając zasnął w pociągu przejeżdżając kilka stacji🤦♀️ o 1 w nocy jechałam po niego 20 pare km a później nie mogłam zasnąć. Teraz też ja już nie śpię a ten słodko drzemie 😡
-
Nulka, o jaaaa, chyba bym swojemu wypominała do końca życia taką akcje 😂 to gruba impreza była🤦🏼♀️
Miłego weekendu dziewczyny25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia