Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już aktualizujemy brzuszki to u mnie taka sytuacja
    b8d27c8d86a1.jpg

Powiem Wam coś bo nie bardzo wiem jak podejść do tematu. Ostatnio mąż mi coś powiedział i wiem że chciał dobrze i nie miało na celu to obrażenia mnie ale tak mi w głowie to siedzi. Otóż stwierdził że ma wrażenie że za mało czasu poświęcam na dbanie o siebie. Myślę że mógł mnie nieswiadomie porównać do swojej mamy, która lata po kosmetyczkach i fryzjerach raz w miesiącu. Do tego co chwile ma nowe ciuchy i no mówiąc krótko woli mieć burdel w domu niż nie poświęcić czasu dla siebie. Ja nie czuje się zaniedbana. Może i nie mam makijażu każdego dnia bo jednak jak siedzę w domu to szkoda mi cery zapychać no ale w brudnych ciuchach nie chodzę, włosy mam zawsze świeże. Od czasu do czasu zrobię sobie jakąś maseczkę ale jakoś nie widzę różnicy czy zrobie czy nie... Jedyne co to można się przyczepić to tego że nie nawilżam skóry tak często jak powinnam no i nie kupuje ciuchów (chociaż patrzac po tym jak się rozrastam i nie wiem co będzie dalej to nie widzę sensu w wydawaniu pieniędzy na ubrania). Jak Wy dbacie o siebie o czy czujecie się zadbane?

Eve, Kasiekkk, Dip88, Ariadne002, Caro lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za brzuszek.
    Nulka a może jemu chodziło o to,że teraz masz czas jeszcze sama wyjść do fryzjera czy gdzieś a po porodzie to już inaczej? Może to padło w tym sensie.
    Ja nie dbam jakoś przesadnie o siebie, w sensie nie chodzę do fryzjera raz w miesiącu bo zwyczajnie moje włosy tego nie wymagają. Kosmetyczkę od czasu do czasu,jak coś to sama w domu ogarniam temat,albo z przyjaciółką która kosmetyczka jest.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam już wyniki. Test obciążenia glukozą ok 71,122,86 🙂 Cieszę się, że mam to już za sobą.

Nunakala, Dip88, Eve, Ves, Osama, Caro, Rosalie lubią tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka chciałabym żeby mój tak do mnie powiedział 😂 i dał przyzwolenie na zabiegi kosmetyczne 😂
    A tak na serio to jak ja jestem w domu i nie mam nic w planach to tez się nie maluje ani nie ubieram. Dzięki temu doprowadziłam moja paskudna cerę do ładu bo miałam paskudne wysypu. Kupiłam sobie trochę ciuchów ale to bardziej wygodnych i sportowych. Raz w mcu idę na paznokcie żeby po prostu wyjść z domu ;p
    Do fryzjera nie latam bo mam drugie włosy i chce żeby takie były. To tez nie prawda ze po porodzie nie ma się czasu dla siebie, nie każde dziecko jest tak wymagające, ze nie ma się na nic czasu. Jak patrzę z perspektywy to miałam go więcej jak był noworodek w domu niż jak mam 2 latka.
    Może mąż miał na myśli, ze nie odpoczywasz czy coś🧐
    Ja siedzę w domu a jakoś nie mam ochoty na gruntowne sprzątanie, ogarniam tylko porannny syf itp. Wole poodpoczywać, obejrzeć Netflix, spędzić czas sama ze swoimi myślami czy poglądach ulubione konta na insta. No i planować wyprawkę :)
    Lubie się polenić i dobrze mi z tym:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 13:56

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, sama nie wiem bo znamy się bardzo długo, razem jesteśmy 4 lata i ja nigdy do fryzjera nie chodziłam, tak samo jak do kosmetyczki. Ciężko mi sobie wyobrazić że nagle się martwi że po porodzie nie będę miała na to czasu... Próbowałam drążyć temat bo uważam że jeśli mu coś we mnie nie pasuje to powinnam to wiedzieć ale on twierdzi że jestem idealna. To po co ten tekst... I to niby kobiety są skomplikowane :(

Belie, jakie piękne wyniki! Zazdroszcze Ci ich 😍

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka staram się o siebie dbać 😊 chodzę regularnie do fryzjera, do kosmetyczki na paznokcie. Co do ubrań to obecnie przez ciągłe rozrastanie się chodzę w byle czym 😅 Makijażu jak cały dzień siedzę w domu też nie robię bo i po co 😁
    Sama najlepiej wiesz czy jesteś zadbana 😊 mam w najbliższym otoczeniu osoby niezadbane i to naprawdę bardzo widać i daje wrażenie osoby wiecznie nieumytej.
    Ja ogólnie uważam że czas dla samej siebie jest bardzo ważny, a makijaż na wyjścia, paznokcie czy fryzura są naszą wizytówką 😀

Belie super ze wyniki prawidłowe 🥳 Ja w przyszłym tygodniu tez sie wybieram 🤢

nulka_23 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, paznokcie robie w domu (tj robi mi siostra bo mnie to nudzi), włosy sobie przycinam sama... To po co mam wydawać na to pieniądze? Staram się tak rozkładać dzień żeby mieć czas zarówno na ogarniecie domu i ogrodu jak i dla siebie na odpoczynek. Nawet mam wrażenie że większość dnia to odpoczynek. Może być tak że o to chodzi bo w sumie tekst padł po weekendzie gdzie upiekłam 7 ciast i zrobiłam słone przystawki (mieliśmy gości - nie zjadłam tego sama)... Tylko dla mnie to nawet wysiłek nie był bo uwielbiam stanie przy garach (tylko żeby ktoś za mnie zmywał bo zmywarki się nie dorobiłam)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, nie czuje się zaniedbana właśnie. Okey, może nie przywiązuje szalonej wagi do wyglądu ale zawsze staram się wyglądać schludnie. Tylko ten jego test mi tak zachwiał takie moje poczucie własnej wartości i mi z głowy nie chce wyjść

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka masz teraz masę czasu dla siebie 😁 idź do fryzjera, zrób sobie nowa fryzurę, idź do kosmetyczki na piękne paznokcie, kup sobie coś ładnego, choćby torebkę bo z ubraniami moze być ciężko 😅
    Pomaluj się pięknie i wyciągnij męża na kolację do jakiejś fajnej restauracji 😊
    Mi to zawsze pomaga na samopoczucie gdy mam okazję się wystroić 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka to zazdroszczę ze potrafisz 😍ja to kompletnie nie 🤣
    Dlatego tum bardziej nie ma co sobie dokładać do głowy, faceci są mega skomplikowani tak naprawde.
    Rzuca jakiś tekst bez powodu a potem się tu zastanawiaj haha
    Mogło o to chodzić bo upieczenie 7 ciast to istna zabawa w cukiernika wow ☺️

Ja Wam powiem, ze po porodzie to ja szczególnie chciałam ładnie wyglądać, nie wiem czemu tak czułam właśnie żeby nie popaść w te serotypy, ze matka to wyglada jak kupa obrzygana mlekiem 😅😆
    PS śliczny brzusio
    Ps2 proszę o wpisanie imienia, chyba zdecydowałam - Kalina 😊

Kasiekkk, Rosalie lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, dbanie o siebie może być w kwestii wyglądu, a mogło też chodzić właśnie o dbanie o swój stan zdrowia w ciąży. O odpoczywanie, nie przepracowywanie się itp ;) A i brzusio masz prześliczny ❤️

Moim zdaniem nie trzeba biegać do fryzjera i na zabiegi kosmetyczne, żeby być zadbaną. Moja cera jest bardzo kapryśna, ale lubi minimalizm. Włosy mam długaśne i nie wiem, ile musiałabym płacić za ich pielęgnację, czy farbowanie w salonie. Zresztą nie czuję takiej potrzeby i nie uważam się za zaniedbaną, nawet jak biegam po domu w polarowym dresie bez makijażu i pomalowanych paznokci.

Martyna, nieee, codziennie piję wodę wieczorem, wczoraj wpadła herbatka, bo byliśmy po 1,5 godzinnym spacerze i byłam zmarznięta. A co do badania, to czytałam, żeby w ciągu dnia jeść normalnie, ale na około 12 godzin przed badaniem już nie, żeby ten wynik na czczo faktycznie był na czczo, więc jak ze wszystkim, ilu ludzi, tyle opinii 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 14:15

Nunakala lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek - moja cera też lubi minimalizm. Im więcej w nią "inwestowalam" tym było gorzej. Gdy stosuje prostą pielęgnację, umycie, nawilżenie i czasem maseczka jest lepiej.
    Dobrze, że piszesz o tym żeby 12h juz nic nie jeść, bo właśnie zastanawiałam się nad tym.

Dziewczyny co do włosów to ja się przyznam bez bicia że jest pewna długość która mnie odtrąca, ale to jest mój gust akurat. Ale rzecz w długich włosach która faktycznie powoduje że wydają się niezadbane to włosy które z tyłu układają się w szpic.

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala piękne imię 😍

Dziękuję dziewczyny za Wasze komentarze. Wychodzi na to że jestem normalna a mąż mi tylko kłody podkłada (chociaż wiem że zrobił to z troski i nieswiadomie).

Kasiekkk, mi też mówiono że 12h przed ostatni posiłek. Ja zjadłam 16h przed i dopiero wczoraj się dowiedziałam że mogłam tym zafałszować wynik 🤦‍♀️ będę się jutro doktor tłumaczyć i najwyżej powtórzę badanie. To prawda że stres też może podwyższyć glukoze ma czczo?

Nunakala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem tak zadbana jak moja mama. Po prostu jesteśmy inne. Moja mama robi rzęsy regularnie i paznokcie, a ja nic z tych rzeczy. 🙂. Do fryzjera chodzę raz na 2 miesiące mniej więcej bo muszę farbować włosy, bo mam siwe. Na wyjścia się szykuje zawsze ale tak na co dzień to mi się nie chce. 🙂

Kasiekkk, nulka_23 lubią tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, mąż miał zapewne na myśli dbanie o odpoczynek i odpowiedni dla Twojego stanu relaks. No 7 ciast? Ja bym to miesiąc piekła...

Ja też w dbaniu o siebie to jestem ostatnia, do fryzjera chodzę jak już włosy są za długie i ciężko mi je umyć, na co dzień nakładam na twarz filtr, krem nawilżający i tusz na rzęsy. I to jakby tyle;)

Nunkala, piękne imię!

Moja córka nadal bezimienna. Mąż w kwestii wyboru imienia tradycyjnie już śmieszkuje i wymyśla od Hermenegild po Bronhildy więc szybko ucinam temat. Wkurwia mnie tym niesamowicie. Skończy się tak, że sama imię wybiorę i tyle będzie miał do powiedzenia ;P

nulka_23, Kasiekkk, Nunakala lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, tak, stres podnosi glukozę, bo jest ona łatwo przyswajalnyn paliwem dla organizmu do działania w sytuacjach stresowych.

Jak raz byłam na sorze, bo mnie brzuch bolał tak, że nie mogłam się ruszać i tata mnie niósł na rękach, a na miejscu jak mnie zobaczyli, to zdjęli rodzącą z wózka i mnie posadzili, żeby mnie zawieźć do chirurga (szkoda mi babeczki i powinien szpital mieć ich więcej, chcę tylko zobrazować, jak musiałam wtedy wyglądać 😂) to w badaniach miałam właśnie glukozę wywaloną w kosmos i lekarz powiedział, że w takiej sytuacji to normalne.

Nunakala, piękne imię, nie zmieniaj już zdania! ❤️

Wariancja, wiesz mój też tak śmieszkowal, śmieszkował i w końcu rzucił "Albert" i najpierw go wyśmiałam, że jak Albercik z Seksmisji i nie ma mowy, a teraz no... Za 3 miesiące urodzi nam się właśnie Albert 😍 Więc może w tym potoku dziwnych imion i Twój wymyśli coś ciekawego? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 14:46

wariancja lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, powiedz mężowi że zakochałaś się w imieniu Geraldyna a skoro on wybiera takie a nie inne to nie widzisz problemu 😁

wariancja lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, czy ja o siebie dbam, hmm. Wydaje mi się ze tak, ale bardziej minimalistycznie niż np 5 lat temu. Fryzjer co 3-6 msc, kosmetyczka co 3-6msc, depilacja, paznokcie robię sama.
    Teraz w domu się nie maluje i chodzę w legginsach i bluzie. No ale co mam się stroić po domu. Przed przyjazdem męża zawsze kukam do lusterka i przeczesuje włosy, bo po cały dniu mogą być roztrzepane 🤣 Mimo to, staramy się wychodzić gdzieś co jakiś czas, żeby był powód się umalować, ładnie ubrać i ucieszyć oko męża, bo wiadomo, każdy facet lubi jak kobieta się postara i pięknie wyglada ☺️
    Nulka, ja Ci powiem tam- faceci czasem coś chlapną od czapy zupełnie, a my szukamy dziury w całym, analizujemy :) Myśle ze Twój maz nie miał kompletnie nic złego na myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 14:56

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka myśle ze mąż nie miał nic złego na myśli. Oni po prostu czasem coś palną bez zastanowienia. Większość mężczyzn woli bardziej naturalne kobiety. Myśle ze chodziło mu o to żebyś teraz skorzystała Np z usług fryzjera lub kosmetyczki bo po porodzie może być ciężko z czasem. Ja wczoraj jak czułam się tak tragicznie nie przywiązywałam uwagi czy mam włosy zrobione, miałam to gdzieś.

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro pokazujemy brzuchy to ja swój tez pokaże a co!

https://naforum.zapodaj.net/ab9a708543ee.jpg.html

Eve, wariancja, Ariadne002, Kasiekkk lubią tę wiadomość

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ