W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk ja używałam wielo przy średniaku, kochałam je totalnie,za wzory, za eco i w ogóle. Jak się ma system to pranie tego to kwestia przyzwyczajenia. Ja generalnie polecam jak najbardziej. Teraz bym się na to nie zdecydowała, bo bym się po prostu zaorala jeszcze piorąc wielo, już by czasu i miejsca brakło na to pranie. Ale generalnie fajna sprawa.
Ja muszę dokupić kosmetyki dla siebie i malucha do szpitala, pieluszki, podkłady,majtki poporodowe, staniki do karmienia,wkładki laktacyjne i tego typu pierdoły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 07:04
Kasiekkk lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Nunakala zazdroszczę dziś wizyty, trzymam kciuki
To Kasiekk już tak wyrwała z wyprawka 🙈😃
Co ja miałam za noc... Najpierw 2:45 śniły mi się głupoty i wybudzilam się zestresowana. Później 3:50 moja kotka stwierdzila, że sobie pośpiewa, a nóż jakiś kocur przyjdzie (ruja), może gdyby to było tylko to jej śpiewanie to bym usnęła, ale Karolek stwierdził chyba, że sobie potańczy i koniec spania. Ta śpiewa, ten tanczy... Do 4:30 czekałam na budziki do pracy, nie usnęłam już 🤦Nunakala lubi tę wiadomość
-
Czyli widze ze każda na swoim etapie, ale raczej już bliżej niż dalej
Myślałam ze tylko ja już piorę ubranka! Dziś zabieram się za pierwsze prasowanie, posegreguje rozmiarami do woreczków ikea i do walizki. Za niecałe 3 tygodnie wyjazd 🙈
Dziś może wrzucę do prania śpiworek do wózka i matę edukacyjną, wtedy zostaną mi jeszcze tylko kolorowe pieluszki do wyprania.
A do kupienia mam wózek, wanienkę, jakieś duperele typu nożyczki, podpaski do szpitala czy podkłady, klapki gumowe do szpitala i apteczna lista.
Dziś w nocy obudziło mnie przy przewracaniu się takie ukłucie w dole brzucha ze aż syczałam, ale stawiam na pełny pęcherz zgnieciony do granic możliwości 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Nunakala, kciuki za połówkowe! O której wizyta?
Mnie trzy razy w nocy budził głód 😂 dopiero teraz zdałam sobie sprawę że wczoraj od obiadu nic nie jadłam 🙈 byłam zajęta umieraniem po weselu 😂
AnnWer, u Was oficjalnie Karol czy to wersja robocza? pytam ze względu na pierwszą stronę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 08:54
-
To ja mam tylko ciuszki i 2 reczniki 🙈 czuje sie kompletnie nieprzygotowana i cholera mnie bierze, bo chcialabym wszystko kupowac, a przez remont nie moge, bo kasa polokowana 😡 i musze czekac...
Kciuki za wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 09:21
-
Nunakala kciuki za wizytę i daj znać później ✊
U mnie co do wyprawki to muszę dokupić jeszcze pare pieluch, bo narazie uzbierałam z 15 szt, a kupuje jak mi w oko coś w padnie 😂😂 No i kokon i kocyki, bo nie mogę się na kolory zdecydować 🙈 Jeszcze chce kupić jeden rożek, bo bardzo się przydawał na początku, a jak przy małym miałam jeden i szedł do prania, bo np się ulało to owijałam w taki grubszy kocyk, także stawiam na dwa różki zdecydowanie. A tak to zostały mi dokupienia kosmetyczne rzeczy, butelki i smoczki i chyba tyle 🤔
Ogólnie to do końca listopada chce mieć wszystko gotowe, włącznie ze spalowaną torbą do szpitala, bo grudzień to już będzie szybki miesiąc z brakiem czasu, brakiem sił itp itd 😂😂 A to najpierw Mikołaj, potem moje urodziny, potem małego urodziny, święta, sylwester, także chce mieć do tego czasu wszystko już z głowy, żeby wszystko było na spokojnie. Na szczęście w tym roku moi rodzice przyjadą do nas z tydzień przed świetami, moja mama chce mi pomóc wszystko na święta ogarnąć w sensie gotowanie i przygotowania itp z czego bardzo się cieszę, bo mi samej chyba kręgosłup by wysiadł 😂😂 No i później tata po sylwestrze wraca, a moja mama z nami zostanie mniej więcej do lutego, bo muszę ją mieć na poród żeby z chłopakami została jak pojedziemy, i zostanie 1-2 tyg po porodzie w razie W, bo nie wiem jak to będzie, a przy małym trzeba się też jeszcze nalatać, czasami potrafi być bardzo absorbujący 😅 Na szczęście to złota kobieta, która w nic się nie wtrąca i nie daje przestarzałych złotych rad, także bardzo się cieszymy, że możemy na nią liczyć 🙂 Mój nie wiem ile też będzie miał wolnego, napewno kilka dni, ale czy dłużej mu się uda to już od zleceń zależy, stara się na styczeń nie brać, ale czasami musi wziąć i nigdy nie wiadomo 🤷🏻♀️
Także cały plan już jest 🙃Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Dipp u mnie ten sam plan,do końca listopada wszystko na ostatni guzik. Potem skupiam się na światach, chłopcach,prezentach i przepadam w tej atmosferze jednocześnie ściskając nogi i czekając na styczeń 😁
Dip88, Kasiekkk lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Jestem po. Nie mam zdjęć bo dr nie miał czasu zastawka wyjada ok sle wykryto mi torbiele splotów naczyniowych u płodu i oczysicie zaczęłam się martwić. Dziękuje sobie, ze zdecydowałam się na test panorama bo teraz bym się na bank bardzo martwiła. Lekarz powiedział ze samoistnie zanika do 26 tyg i nie ma się czyn martwić ale oczywiście ryzyko jest. Moje dzieci nigdy nie dają mi cieszyć się ciąża, zawsze coś ;( echo serca ma wyjśnic czy wszysyko dobrze.
Kalina pozostaje KalinaVes lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
AnnWer to uzupełniam pierwszą stronę 😁
Właśnie najlepsze jest to że mąż miał studia w weekend i musiał być na laboratoriach wczoraj więc z wesela wyszliśmy przed północą 😂😂 a ja umierałam jakbym co najmniej do rana była 😂 aż się boję bo w tą sobotę mamy ostatnie wesele w tym roku i wiem że mąż będzie chciał sobie odbić to😂 a musimy dojechać 100km🙈 tydzień będę się leczyła 😂
Rosalie, nie martw się bo u mnie to wygląda podobnie 😁 a na jakim etapie masz remont? Widzisz szansę na powrót w pazdzierniku czy się przeciągnie? -
Cześć dziewczyny, ja właśnie czekam na drugie pobranie po glukozie. No smaczne to nie jest ale tragedii jak dla mnie nie ma.
Boje się jedynie bo jak glukometrem pobrała krew na czczo to powiedziala ze wyszło 102 🙊 nie chce panikować ale chyba bycie słodką mamuśką wypadło na mnie 😅
Ja mam bardzo niewiele rzeczy dla malutkiej, bo uważam że mam jeszcze czas 😁
Mamy wózek ale możliwe że ostatecznie kupie inny bo ten dostaliśmy, przewijak, ubranka - ale jeszcze nie wyprane, nie wyprasowane i w sumie nie wiem ile czego jest 😅 Myślę że do szpitala będę się pakować dopiero w grudniu albo nawet styczniu 😊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Nulka, to i ja zaszaleje, chociaż to wersja robocza, ale wątpię żeby się jeszcze zmieniła, wpisz mi Maksymiliana ☺️
A może usuniemy z pierwszej strony dziewczyny które się tu w ogóle nie udzielają? Jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko, będzie bardziej przejrzyście moim zdaniem. Ja niektórych nicków w ogóle nie kojarzę, a inne udzielają się na innych wątkach nie u nas
Nunakala, nie martw się! Torbielki to częsta sprawa. Napewno wszystko będzie ok
Kasienka, do szpitala polecam się spakować jednak wcześniej, ok 32 tc, żebyś nie biegała po domu i na cito nie szukała rzeczy potrzebnychWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 09:44
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Nunakala wrote:Jestem po. Nie mam zdjęć bo dr nie miał czasu zastawka wyjada ok sle wykryto mi torbiele splotów naczyniowych u płodu i oczysicie zaczęłam się martwić. Dziękuje sobie, ze zdecydowałam się na test panorama bo teraz bym się na bank bardzo martwiła. Lekarz powiedział ze samoistnie zanika do 26 tyg i nie ma się czyn martwić ale oczywiście ryzyko jest. Moje dzieci nigdy nie dają mi cieszyć się ciąża, zawsze coś ;( echo serca ma wyjśnic czy wszysyko dobrze.
Kalina pozostaje Kalina
Nunkala, u mojej też wykryto na połówkowych torbiel splotu naczyniówkowego i lekarz absolutnie nie uznał tego za żadną patologię/marker/przeszkodę w dalszym prawidłowym rozwoju. Tak bywa i wchłania się najczęściej już w ciąży, a jeśli nie to do 1 roku życia dziecka. Ja przyjęłam sobie za punkt honoru nie czytać nic na ten temat w internetach i tego się trzymam. Wszystko będzie ok
Mnie właśnie odwołano wizytę z jutra, bo lekarka się rozchorowała. To se poszłam na L4 ;/ Proszę o przepisanie wizyty na 27.10. No żyćko;P -
nulka_23 wrote:AnnWer to uzupełniam pierwszą stronę 😁
Właśnie najlepsze jest to że mąż miał studia w weekend i musiał być na laboratoriach wczoraj więc z wesela wyszliśmy przed północą 😂😂 a ja umierałam jakbym co najmniej do rana była 😂 aż się boję bo w tą sobotę mamy ostatnie wesele w tym roku i wiem że mąż będzie chciał sobie odbić to😂 a musimy dojechać 100km🙈 tydzień będę się leczyła 😂
Rosalie, nie martw się bo u mnie to wygląda podobnie 😁 a na jakim etapie masz remont? Widzisz szansę na powrót w pazdzierniku czy się przeciągnie?
Ja juz nie mam nadziei na nic, dzien tylko, zeby przezyc i isc spac, chce tylko byc w domu... niby jest szansa, ze w ostatni weekend pazdziernika wroce, ale ja juz w to nie wierze i pewnie bedzie dopiero listopad... -
Wariancja, a może internista by Ci wypisał zwolnienie na ten czas do 27.10?
Przyznam,że porządki na pierwszej stronie proponowała niedawno Alis. Jeśli chcecie to jak najbardziej uporządkuje, chociaż w głowie mam takie myśli że to tak jakbym dziewczynom źle życzyła czy coś 🙈
Rosalie, przykro mi dla mnie rozstanie z mężem na 10 dni to była tragedia więc nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz nawet jeśli się widujecie to wiadomo że to nie jest to samo co mieszkanie razem... No i bycie u siebie to jednak bycie u siebie... -
Dip którego masz urodziny? Ktoś jeszcze jest szczęśliwcem z grudnia ? 😆
Nunakala wiadomo że niepokoi nas coś co lepiej jakby nie było.. z tym że właśnie jest opinia że torbiele u noworodków się wchłaniają na następnym USG przypomnij żeby zwrócił uwagę żeby monitorować będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 10:22
Nunakala lubi tę wiadomość