Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Ves Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala dobrze, że generalnie ok i masz większy spokój że zrobiłaś tą panoramę jednak 😊

Rosalie - już niedługo, dasz radę i będziesz miała odświeżone mieszkanko - a nowe jest fajne 😁
    Co do zakupów możesz zawsze potrzebne rzeczy wyszukać, pozapisywać i zamówić jak tylko fundusze na to pozwolą 😉 ja tak po części robię, żeby pomalutku iść do przodu - teraz mam w planie fotelik - już upatrzony i zdecydowany (Britax) ze względu na obrotową i rozwojową bazę (po roku tylko wymieniam fotelik). Może uda mi się w tym tygodniu pójść z mężem do sklepu na przymiarkę fotelika.
    Z większych rzeczy potrzebuję wózka, łóżeczka, komody (następne w kolejności). Potem jakieś koszule po porodzie, jeszcze 2 kocyki, aptekę. Większość pierdółek chyba mam😏 również planuję zamknąć wyprawkę w listopadzie, max połowa grudnia 😋 w styczniu pewnie gdzieś kupię staniki do karmienia.
    A chciałam zapytać Was co myślicie o koszu na zużyte pampersy? Może coś polecacie?

I jeśli mogę się wypowiedzieć, pierwszą stronę też bym wyczyściła, wedle waszego uznania😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 10:28

Nunakala lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Dip którego masz urodziny? Ktoś jeszcze jest szczęśliwcem z grudnia ? 😆

Nunakala wiadomo że niepokoi nas coś co lepiej jakby nie było.. z tym że właśnie jest opinia że torbiele u noworodków się wchłaniają :) na następnym USG przypomnij żeby zwrócił uwagę żeby monitorować :) będzie dobrze

Ja mam 13 grudnia. Z małym miałam termin na 12 grudnia, ale urodziłam 20 grudnia 🙂 Ty też grudniowa ?

Nunakala napewno wszystko będzie dobrze, staraj się nie martwić na zapas 😉

Nunakala lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to zrobie porzadki na pierwszej stronie🙂 a nastepnie w szafie😂

Ja mam z fotelikiem straszny problem... Okazuje się że nasz samochód nie ma isofix'a 🤦‍♀️ mąż jest fanatykiem starszych aut, mówi że nowe się do nieczego nie nadają i takie kwiatki wyszły ehhh

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja mam 13 grudnia. Z małym miałam termin na 12 grudnia, ale urodziłam 20 grudnia 🙂 Ty też grudniowa ?

Nunakala napewno wszystko będzie dobrze, staraj się nie martwić na zapas 😉
    Coś czułam że będziemy mieć blisko, dlatego zapytałam 😆 ja z 12 grudnia

Dip88 lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. No przez te 2 msc widzielismy sie moze z 5 razy, z czegi tylko 2 noce spedzilismy w tym samym miejscu, wiec mega slabo... stara sie chlopak jak moze, pracuje i remontuje, w miedzyczasie tez bierze urlopy w tym celu, ale jednak dobija mnie to. Jestem juz na skraju wyczerpania psychicznego i wystarczy, ze cos przewroce czy cos i wybucham wsciekloscia, nienawidze tak nad soba nie panowac...

Ves, dokladnie tak robie, wyszukuje, robie screeny, a potem bede zamawiac hurtowo, ale jednak rozlozone w czasie bardziej cieszy, uwielbiam, jak przychodza paczki 😃 nakupilam sobie dzisiaj slodkich bulek i czekoladek i sie pocieszam, chyba musze sie znowu zwazyc 😅

Swoja droga ja mam urodziny w styczniu i wolalabym urodzic w lutym, zeby jednak styczen byl moj 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 11:49

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6d11fc44d5b4.jpg

Pozdrawiamy z nad deski do prasowania 🤷🏼‍♀️ któras z was napisała, że nie lubi prasować pieluch- teraz już wiem dlaczego i podzielam to 🤣

Rosalie, a na zdrowie. Ja to się lubiłam ważyć jak nie tyłam, a teraz tyje wiec jedynie zerkam na wage która stoi w kącie 🤣

Eve, Papierowka, Dip88 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ale jakie towarzystwo masz przy prasowaniu! 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest nie tak w prasowaniu pieluch? Moje już wyprasowane, ale było spoko 😁 Przeraża mnie za to prasowanie tych maleńkich ubranek 😱

Martyna, ja z ważeniem się mam podobnie, cieszyłam się, jak waga stała w miejscu, teraz w prawdzie się ważę, ale dobrze to nie jest, oj nie 😂

• Eve Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    6d11fc44d5b4.jpg

Pozdrawiamy z nad deski do prasowania 🤷🏼‍♀️ któras z was napisała, że nie lubi prasować pieluch- teraz już wiem dlaczego i podzielam to 🤣

Rosalie, a na zdrowie. Ja to się lubiłam ważyć jak nie tyłam, a teraz tyje wiec jedynie zerkam na wage która stoi w kącie 🤣

To byłam ja😁

Martyna33 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, No nie odstępuje matki na krok 🤣

Kasiekk, może ja mam słabe żelazko, ale strasznie mi ciężko je wyprasować tak żeby nie były wymiętolone 😢

W tym tygodniu przyjdzie do nas fura dla syna 🙈👍

Papierowka, Kasiekkk lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja lubie prasować to zawsze możecie do mnie rzeczy podrzucić 😂 za to nienawidze odkurzać i odkąd jestem w ciąży to udaje że mnie to za bardzo męczy 😂

Dobra, pierwsza strona uprzątnięta, szafa też... To ja może jednak zacznę ogarniać wyprawkę 😂

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja chyba nie bede prasowac 🙈 wrzuce w suszarke i tyle, chyba, ze bedzie jakis mega dramat, to moze i sie wezme 🤣
    Ale fakt, jak waga zacznie rosnac, to sie pewnie juz nie bede tak czesto wazyc 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka to byśmy stworzyły duet idealny 😆 ja odkurzać lubię, a prasować nienawidzę 😆 ratuje mnie suszarka

nulka_23 lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 18 października 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chętnie podepnę pod pytanie Ves w temacie koszy na zużyte pieluchy. Macie jakieś doświadczenia warto nie warto? Jeśli tak to czy macie swoje typy?
    Widzę, że wicie gniazda grupie się udzieliło 😃 Mi w sumie tez 😃 Dzisiaj zamówiłam prześcieradła i karuzelę do łóżeczka, a samą dostawkę będę zamawiać jutro wieczorem lub w środę, bo liczę może na kuriera w piątek jak chłopak będzie w domu ;)

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka wrote:
    Ja się chętnie podepnę pod pytanie Ves w temacie koszy na zużyte pieluchy. Macie jakieś doświadczenia warto nie warto? Jeśli tak to czy macie swoje typy?
    Widzę, że wicie gniazda grupie się udzieliło 😃 Mi w sumie tez 😃 Dzisiaj zamówiłam prześcieradła i karuzelę do łóżeczka, a samą dostawkę będę zamawiać jutro wieczorem lub w środę, bo liczę może na kuriera w piątek jak chłopak będzie w domu ;)
    Przy starszaki mieliśmy Angelcare i bardzo dobrze się sprawdził, pieluszki sterylnie zapakowane, zero zapachu :)

Papierowka lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowanie pieluch to mały pikuś 🤣🤣 Dla mnie to chyba te malutkie bodziaki były najgorsze … ile z tym zabawy 🤦🏼‍♀️
    Tak w ogóle to tak, przy pierwszym synie prasowałam ciągle i wszystko do około 6 m.ż., przy drugim raz wszystko w ciąży i potem 1/2 prania już jak był na świecie 🙈 A teraz tylko wypiore, wrzucę w suszarkę i mam w nosie prasowanie 🤣🤣🤣 Tylko muszę po wysuszeniu odrazu składać żeby wyglądało jak wyprasowane, bo nie raz jak mi się nie chce odrazu to wszystko wygląda jak z tyłka wyjęte 🙈
    W ogóle to muszę kupić płyny do prania dla bobasów jeszcze 😅

Rosalie mam nadzieje, że szybciutko z mężem będziecie razem ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 13:49

Ves lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my już trochę z wyprawki mamy. Mamy fotelik, wózek, łóżeczko, trochę ciuchow. Zamówiłam teraz kokon, tetry, musliny. Potem muszę kupić materac, kosmetyki( tylko nie wiem jakie). W sumie patrząc to zostały nam same małe pierdółki

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak że to pierwsze pranie trzeba wyprasować żeby zrobić coś a'la sterylizację tych ubranek? Bo tak sobie myślę że nie wyobrażam sobie uprać ich w np. 90 stopniach bo się zniszczą ale później jak się je wyprasuje to bakterie sklepowe znikną? Tak sobie gdybam głośno po co się prasuje bo myślałam że po to...

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A to nie jest tak że to pierwsze pranie trzeba wyprasować żeby zrobić coś a'la sterylizację tych ubranek? Bo tak sobie myślę że nie wyobrażam sobie uprać ich w np. 90 stopniach bo się zniszczą ale później jak się je wyprasuje to bakterie sklepowe znikną? Tak sobie gdybam głośno po co się prasuje bo myślałam że po to...

Tak słyszałam i tak postępuje :)
    Pierwszy raz ubranka upiorę i wyprasuje, a już później po miesiącu życia będę wrzucać do suszarki, gdy się jej dorobię 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia babeczka mówiła, że bakterie bakteriami, że do ich ukatrupienia wystarczy proszek/ płyn do prania, a że prasowanie ma jeszcze taką funkcję, że wysoka temperatura zmiękcza nowe tkaniny, bo że inaczej taka delikatna noworodkowa skórka cierpi i łatwo o podrażnienia. Zresztą tak mi się właśnie przypomniało, że rodzice mówili, że tata prasował bez przerwy moje tetry, bo że jak nie były idealnie wyprasowane, to mi się tam, gdzie było zagniecenie to pupa odparzała 😁

Martyna33 lubi tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ