W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja od razu mam w tylku prasowanie 😂 ten mit z zarazkami i zelazkiem zostal obalony. Poza tym maluch i tak bedzie mial stale kontakt z naszymi ubraniami, wiec generalnie na jedno wyjdzie 🙈 po suszarce tylko na cieplo jeszcze poskladam i tyle, no chyba, ze cos ladnego bedzie mocno wygniecione to moze sie zbiore i wyprasuje 😅
A smietnik ponoc fajna sprawa, znajomi maja jakis dla malucha, ale jak sie zacznie rozszerzanie diety to i szczelny smietnik podobno smrodu nie zatrzyma 🙈 ja planuje zakupic, moze akurat sie fajnie sprawdzi 😊
-
nick nieaktualnyDziewczyny z mamusiek polecały kosz na brudne pieluchy 🙂
Co do odkurzania to odkurzacz jeżdżący ❤️❤️❤️ uwielbiam go❤️
Ja dziś znów zrobiłam zakupy. Trochę już tych rzeczy się zbiera ☺️ Jak przyjdzie paczka z ubraniami to wezme się za pranie. -
Ja te pierwsze pranie robię w 60 stopniach i w „naszych” płynach i proszkach, nie wydaje mi się żeby tam jakieś bakterie miały się uchować 😅 A kolejne już w 40 stopniach i płynach dla bobasa. A z suszarki też pranie wyciągam gorące, nie wiem ile tam stopni jest jak się suszy, bo nigdy nie dociekałam 😂😂
Pozatym z tego co mi wiadomo nie chodzi tu o bakterie, które raczej i tak nawet w takich warunkach chyba nie mają szans przetrwać 🤔 A głównie o barwniki w ubraniach, które mogą nawet uczulać takiego bobasa, nawet podobno ubranka z drugiej ręki są pod tym względem lepsze, bo już te ileś razy były prane. Nawet gdzieś czytałam, że najlepiej z 2 razy przeprać żeby wypłukać jak najbardziej barwnik 🤨
A tak na logikę biorąc to nie bylibyśmy w stanie zmyć w ciepłej wodzie z mydłem bakterii np. z rąk… tak tylko głośno myśle 🤔😂😂 -
Dip, a z ubrankami wszystko ok po praniu w 60 stopniach? Ja mam na niektórych rzeczach (sweterkach np) napisane 30 st i jakoś bałam sie zaryzykować 😂 wole żelazkiem przejechać dodatkowo25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kasiekk ja dodaje zawsze płynu do płukania i też mięciutkie pranie wychodzi, bo bez to faktycznie takie nieprzyjemne jest w dotyku.
A do prania i płukania używam Neutral, jest hipoalergiczny, bez żadnych ulepszaczy, perfum i innych dodatków. Przy małym też używałam i super się sprawdził, a polecam bo widzę ze w Pl też się pojawił 😉
To są te:
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Dip, a z ubrankami wszystko ok po praniu w 60 stopniach? Ja mam na niektórych rzeczach (sweterkach np) napisane 30 st i jakoś bałam sie zaryzykować 😂 wole żelazkiem przejechać dodatkowo
Jedynie kocyki piorę tak jak na metce, bo nie chciałabym zniszczyć 🤭 -
Obalilyście mi moją teorię 😂 teraz nie wiem czy będę prasowała. Mam takie ubranka które raczej się nie gniotą, co innego jakbym miała te piękne kwieciste sukieneczki
W sumie nie wiem ile czego powinnam mieć... Boje się że będę miała za dużo a jednocześnie że będę miała za mało. Jeszcze dobijają mnie te rozmiary. Przecież nawet jak będę chciała domówić to nie będę wiedziała czy to jest prawdziwy rozmiar jaki chce czy inny🤦♀️
-
Kasiekkk wrote:W szkole rodzenia babeczka mówiła, że bakterie bakteriami, że do ich ukatrupienia wystarczy proszek/ płyn do prania, a że prasowanie ma jeszcze taką funkcję, że wysoka temperatura zmiękcza nowe tkaniny, bo że inaczej taka delikatna noworodkowa skórka cierpi i łatwo o podrażnienia. Zresztą tak mi się właśnie przypomniało, że rodzice mówili, że tata prasował bez przerwy moje tetry, bo że jak nie były idealnie wyprasowane, to mi się tam, gdzie było zagniecenie to pupa odparzała 😁
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Co do rozmiaru- wszystko mam już poprane i zaczęłam sortować rozmiarami - to jakiś zart. Myślałam że mam dużo na 68 a tak naprawdę nie mam prawie nic bo większość 68 są jak 62 🤦🏼♀️😭
Także jak dopiero kupujecie to na bieżąco układacie sobie rozmiarami bo serio można zwariować z tym
Nic mnie tak w tej chwili nie irytuje jak te rozmiarówki…25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
P.S. Nulka, teraz pierwsza strona wyglada ekstra ☺️ Przynajmniej znam wszystkie nicki 😬😂👌
Jak tak wpisałaś mi Maksymiliana to dopiero zaczyna do mnie docierać że to mój syn będzie i on będzie miał imię 😂nulka_23, Dip88, Eve lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Najlepiej ubranka kupować w jednych sklepach tzn jednych firm wtedy nie ma takiego problemu z rozmiarami. Potem nawet w ciemno można z neta sobie zamawiać i nie trzeba główkować czy dany rozmiar będzie tym o który nam chodzi. A w ogóle najlepsze rozmiarówki ma Next, ale zamawiając z ich oryginalnej strony, nie np z Zalando, bo na Zalando jest w cm podane. Po pierwsze jest taniej, u mnie np 3-pak pajaców z ich strony kosztuje 19 euro, a na Zalando 25-29 euro, tyle że dostawa jest szybsza, taka różnica, bo z Nexta paczka idzie różnie około tygodnia do max 2 tyg, ale zawsze info jest podane, po drugie ich tabela rozmiarów pokazuje w kg dzieci jak dobrze pamiętam do 12 kg, a później dopiero wg wzrostu, mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi 😅 I nawet jak kiedyś w ciemno zamawiałam to zawsze idealnie wg tych kg pasowały, a jednocześnie jakość wymiata, a pajace dla mnie to już w ogóle bajka 🙃
Martyna33, Eve lubią tę wiadomość
-
Ja jak patrzę na pierwszą stronę to chyba będę tu jakk jedna z ostatnich dopingować Was do samego końca 😅😅 Chyba, że wskoczę gdzieś po 15.02 jak gin ulegnie moim prośbom o jak najszybsze CC i Mały też już będzie na to gotowy ❤️początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
Dip, no właśnie nie zgodzę się z tym że z jednego sklepu będzie okey. Ja tak się przejechałam na 5,10,15, Smyku i Pepco. Mam wrażenie że najlepiej by było jakbym szła do sklepu z próbkami ubranek które już mam 😂
Caro, my będziemy Cię dopingować z maluchami po tej stronie brzucha więc bedziesz miała więcej kibiców 😂 -
Uu Belie, duza zmiana? Ile ucielas? 😃
A ja sie pozale, bo juz przynajmniej wiem skad u nas takie problemy z kotka, ma niewydolnosc trzustki 🥺 to tlumaczy wszystkie moje zarwane noce i meki ostatnich tygodni. Czekamy jeszcze na jeden wynik i wdrozymy juz celowe leczenie, bo na razie od piatku ma takie wstepne. Generalnie troche z nia slabo, mam nadzieje, ze uda sie wyleczyc i ze wytrzyma
Ale Wam zazdroszcze tych przygotowan, mi tego wlasnie mocno brakuje, nie moge sie skupic tylko na sobie i dziecku, na wyprawce itp, no bo ciagle te koty, weterynarz itp itd