W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
To wszędzie taka cudowna pogoda? 🥺
Dziś w końcu się cieszę że od dwóch miesięcy nie puszczają mnie w teren.
Papierowka dasz radę! Podbudowuje mnie to, że nie narzekacie tu jakoś bardzo na tę krzywa. Mnie bardziej od smaku i wymiotów przeraża fakt kłucia trzy razy 😬
Kciuki za wizyty 😊Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oo to ja też po słabej nocce ale to przez huragan w brzuchu 😂 mały miał dużo do roboty 😂 jakbym się nie ułożyła to kopał i wierzgał!
Ja planuje szary wózek. Nie wiem dlaczego ludzie się czepiają czarnych 🙈 jak rozmawiałam z mamą to sama mi radziła że im ciemniejszy tym dla mnie lepiej i żebym się w jasne nie bawiła -
Kciuki za wizyty i badania 😊
Ja wozek dostałam i wizualnie nie jest w moim typie, więc mam teraz rozterkę czy kupić pod siebie czy przetrzymać te pół roku a potem kupić porządna spacerówkę. Sama nie wiem co zrobię 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem już od godz w domu po wizycie, ale dopiero doszłam do siebie 😣
Od rana słabo się czułam, ale jak wyszłam od położnej to zaliczyłam odlot jak stałam przy recepcji, ciemno w oczach mi się zrobiło i prawie zemdlałam 🤦🏼♀️ Na szczęście babka z recepcji szybko zauważyła i zdążyła mnie na krześle posadzić i zawołała położną. Ale już na wizycie mi mówiła żebym uważała, bo ciśnienie mi wyszło 86/47 i mogę mieć duże zawroty głowy 🙈 Ale już jest ok, jak słabo się czuje mam mocną kawe sobie wypić i pić dużo wody. Pozatym na wizycie wszystko ok. Tylko wystawiła dodatkowe skierowanie na jeszcze jedno usg później, chcą kontrolować wagę dziecka, bo wg nich rodzę duże dzieci 😅 Tu w NL to zazwyczaj kruszynki się rodzą, a Polki rodzą większe 🤷🏻♀️
Także Nulka możesz mi wpisać usg III trymestru 11 listopada i następne usg 9 grudnia, w między czasie będę mieć jeszcze wizytę normalną wizytę u położnej, ale to będą umawiać mnie na najbliższym usg 😉 -
Martyna teraz już dobrze się czuje 😉 Poleżałam, zjadłam i przeszło.
Co do ciemnych rzeczy, jakiś czas temu teściowej pokazałam kokon jaki mi się podoba to zaraz też przeżywała, że brzydki i że gdzie ciemny dla dziecka 😂 Otulacze wczoraj też oglądaliśmy i chyba też ciemny kupimy, bo do kombinezonu mi pasuje 😅 Nikomu się nie dogodzi, nie ma co się przejmować 😉
Nulka ja sobie nie wyobrażam żeby ciebie miało nie być na grupie !!! 😱 Naprawdę nie skusiłabyś się na jakieś bylejakie konto, nawet na wymyślonych danych bez zdjęcia, tylko dla grupy ? … Będę cię męczyć i namawiać 😂😂😂 -
nick nieaktualny
-
Nulka, ja tez zamęczę Mogłabyś użyć nawet jakichś lewych danych, bez zdjęcia
Mogę założyć Ci konto a Ty sobie później tylko hasło zmienisz 😂Dip88 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyDip, współczuję, ale jak ja Cię doskonale rozumiem! U mnie tego typu ciśnienie, zawroty i ciemności przed oczami cały drugi trymestr... Czekam na ten trzeci i wzrost ciśnienia jak na wybawienie 😩 Woda w dużych ilościach faktycznie trochę pomaga, przynajmniej u mnie, więc polecam 👍
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Alis, to normalne, tym bardziej w 20 tc czasem kopniaki mnie budzą rano, a czasem młody jeszcze śpi
Mój młody chyba się obrócił główką w dół bo dostaje po żebrach 🧐Alis96, Kasiekkk lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Alis na tym etapie to normalne, nawet możesz nie czuć jeszcze z 2-3 dni i potem znów normalnie, zależy jak się dziecko ułoży. Tak na oko to codziennie powinnaś zacząć czuć po 25 tc, nie masz czym się martwić 😉
Kasiekk u mnie w ciąży nawet 3 trymestr nie przynosił ulgi, zawsze prawie do końca miałam niskie ciśnienie i często te zawroty 🤦🏼♀️ Mam nadzieje, że u ciebie tak nie będzie. Straszne to jest chcesz coś porobić, masz chęci i ochotę, a tu buuum zawroty i trzeba posiedzieć albo się położyć 😒 -
Martyna u mnie też już mały obrócony w dół i kopniaki albo po żebrach albo gdzieś z boku brzucha 😅 Jak siedze to już nóżki potrafi mi wciskać w żebra i muszę się bardziej rozprostować żeby miejsce mu zrobić 😂😂