W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Belie, Osama bardzo ładne wózki! Babasom bedzie na pewno wygodnie 😁
Dziewczyny mam nadzieje ze wszystkie tutaj donosimy Maluchy!
Martyna z ciekawosci sprawdzilam i w 27 tc pierwszej ciazy tez mialam cos 7 kg na plusie, w sumie utylam okolo 14 kg. I po ciazy WSZYSTKO zeszlo w 2-3 tyg bez wiekszego wysilku. Mysle ze nie ma sie czym zalamywac. Ale rozumiem bo tez mialam fisia na punkcie wagi w pierwszej ciazy😉
Rosalie, wg mnie wymiar macierzynskiego sie nie zmienia. Bo niby z jakiej racji? Jest dluzszy przy ciazach mnogich.
-
nick nieaktualny
-
Ja jak ostatnio w pepco bylam, to mnie nic nie urzeklo, ale te sa sliczne! 😍 przejde sie ☺
Ja siebie w duchu nazywam juz ciazowym jednorozcem, bo nadal mam te -5kg, co zrzucilam w 1 trymestrze. Az sama jestem zdziwiona, ze nie ide w gore, a jutro juz 25 tydzien. Ale malo co mi smakuje, a i apetyt mam marny, chociaz slodkie podjem codziennie albo co 2 dzien. Jakos mi sie zoladek skurczyl i mi nie wchodzi za wiele 🤷🏼♀️ ciekawa jestem ile bede miec na koniec ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 22:16
-
Rosalie wrote:Dip, mowisz o tej, co odeszly zielone wody w gabinecie? Tez to widzialam i tez mnie to porazilo... jest tylko 2 tygodnie dalej niz ja 🥺 wspolczuje jej mocno, ale nie wiem jak to sie tam potoczylo, wiem, ze na oddziale nie mogli jej skurczy wyhamowac
Rosalie, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Straszne jest to co piszecie… ja podchodzę do tej ciąży jak do jeża bo z jednej strony boje się kompletować wszystko dla dziecka a z drugiej a co jeśli nagle będę musiała prawie polowe leżeć? Nie ma na to złotego środka. Musimy być dobrej myśli ze teraz jest tyle możliwości ze ratują wcześniaki a my damy rade wiec zaciskamy nogi jak najdłużej. Ja mam +5 kg zobaczymy co będzie za 2 tyg jak pójdę na wizytę. Liczę ze z 15 na plusie będzie na porodówce ale to nie jest czas na odchudzanie. Teraz mam apetyt na mandarynki😁 jeju mogłabym je jesc i jesc. My myślimy o wózku tez w szarościach żeby można było potem łatwo sprzedać jako uniwersalny. No i mam nadzieje ze teraz we wtorek nagle się siusiak nie pojawi bo w komodzie jest pare sukienek 🙈02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Alis96 wrote:Ja już sie boję wchodzić gdziekolwiek 😁 bo zauważyłam że odkąd kupilam pierwsze ubranko to sie zaczęło 😍😍😍
A w pepco mega ubranka są naprawdę a na chłopców ile jest słodkich ubranek 😍
Tak to jest. Jak już kupisz jedna rzecz to
Potem idzie lawinowo 🤣 dlatego ja staram się omijać działy dziecięce02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
Jeszcze trochę i czeka mnie krzywa cukrowa… powiedzcie mi jaka łupić 50 g czy 75 g glukozy? I jaka? Smakową czy zwykła? Gdzieś czytałam ze smakowa może zaburzać wyniki02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry w niedziele 😊
Maciejka, nie wiem jak z objetoscia, ale mi smakowa to polecila polozna, ktora bedzie mi wykonywac badanie 😉
Dziewczyny po szczepieniu na krztusiec - recepte wystawia lekarz internista? Zapomnialam o to spytac ostatnio ginki, a to w sumie juz w przyszlym tygodniu moglabym zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 07:28
-
Maciejka, to położna powinna Ci powiedzieć jaką glukozę powinnaś kupić, u mnie to było 75g.
Wczoraj na jednej grupie mamuśkowej dziewczyna opowiadała jak w nocy obudził ją monitor oddechu, jej córka zakrztusiła się wcześniej zjedzonym mlekiem (chociaż ją odbijają). Tej samej nocy monitor włączył alarm tez drugi raz- dziecko przestało oddychać. Szybka interwencja w zakresie pierwszej pomocy przy bezdechu i wszystko ok.
Byłam negatywnie nastawiona co do monitora, a teraz myśle ze potem mogę sobie całe życie pluć w brodę ze nikt mnie nie obudził gdy dziecko przestało oddychać 🥺 Mam taki mętlik w głowie…
No i kursy pierwszej pomocy… już szukam. Bo niby coś czytałam, ale jak potrzebna jest natychmiastowa reakcja to nie ma czasu na wspominanie a co tam się powinno robić w takiej sytuacji…Ves lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, musimy myśleć pozytywnie! Ja sobie wmawiam, że wytrzymam minimum do tego 36 tygodnia! Trzeba myśleć pozytywnie Zamartwianie się nam nie pomoże, chociaż wiem, że w ciąży wątpliwości i problemy pojawiają się na każdym kroku ;(
Ves lubi tę wiadomość
-
Nie można się tak zamartwiać dziewczyny!
Ja jestem o wiele spokojniejsza od kiedy codziennie mała się rusza 😊
Mi śniło się ostatnio że już było po moim terminie i męczyłam się już 2 dni na porodówce 😅
A co do glukozy, mi brakło czasu i nie kupilam smakowej więc miałam zwykłą w gabinecie i nie było tak źle 👌
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Ja tez jestem spokojna, jakos mam wrazenie, ze te wszystkie dramaty, ktore gdzies sie tocza, mnie nie dotycza.. moze i naiwne, ale wole sie tego trzymac ivglowe miec spokojna 😉
Kurcze Martyna, tez mi dalas zagwozdke 😅 bo tez nie chcialam, ale takie historie przekonuja... musze to przemyslec jeszcze raz. Na kurs pierwszej pomocy tez idziemy, jak tylko wroce do siebie w koncu